Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Lagarde (ΔΝΤ): Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα - Το ζήτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί για να γίνει βιώσιμο

 

12/10/2017 - 16:52
Lagarde (ΔΝΤ): Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα - Το ζήτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί για να γίνει βιώσιμο
«Αρμονία» στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας
Απόλυτα ξεκάθαρη αναφορικά με τις προθέσεις, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, του ΔΝΤ για την Ελλάδα ήταν η επικεφαλής του Ταμείου, Christine Lagarde, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Παγκόσμιας Τράπεζας – ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον Απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι το Ταμείο είναι απόλυτα ξεκάθαρο από την αρχή για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο γνωρίζουν τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές. 
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο για να επιτύχει αυτά που έχει επιτύχει έως και σήμερα και ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν προσπαθήσει τα μέγιστα για να έρθουν τα τρέχοντα αποτελέσματα στην οικονομία. 
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα πέραν από αυτά που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής από την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες απόψεις για τη μη επιδίωξη εκ μέρους του ΔΝΤ επιβολής νέων μέτρων στην Ελλάδα, είχαν εκφράσει και χθες (11 Οκτωβρίου) πηγές του Ταμείου, μιλώντας, ανώνυμα, σε Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον 
Οι εν λόγω πηγές, μιλώντας φυσικά ανώνυμα, υποστήριξαν ότι η εκτίμηση για πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ το 2018 δεν υποδεικνύει ότι το Ταμείο απαιτεί ή πιέζει για λήψη πρόσθετων μέτρων. 
Όπως τόνισαν στη συμφωνία στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει το Ταμείο με την Ελλάδα ο στόχος είναι για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2,2% του ΑΕΠ το 2018, ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιο δημοσιονομικό κενό το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με λήψη νέων μέτρων.

Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει αλλά χρειάζεται εγρήγορση
Στην εισαγωγική της ομιλία η κ. Lagarde, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται.
Αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί οι θετικές συνθήκες προσφέρουν τις ευκαιρίες ώστε να αντιμετωπιστούν βασικές προκλήσεις, ούτως ώστε να υπάρξει μείωση των μεσοπρόθεσμων πτωτικών ρίσκων, επαναδημιουργία «προστατευτικών μαξιλαριών» και αύξηση της δυνητικής παραγωγής. 
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εφαρμόσουν μία σειρά μεταρρυθμίσεων προς τόνωση της παραγωγικότητας, βελτίωσης των επιπέδων διακυβέρνησης και περιορισμού των πολιτικών αβεβαιοτήτων».
Η κ. Lagarde επεσήμανε, αρκετές φορές, απατώντας σε ερωτήσεις την ανάγκη να υπάρξει εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, κυρίως, από χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά  προβλήματα. 
Τόνισε ακόμη ότι οι χώρες που έχουν υπερβολικά πλεονάσματα θα πρέπει να αρχίσουν να επενδύουν μεγάλο μέρος τους, σε αρκετούς τομείς από τις υποδομές έως την τεχνολογία.

«Βράχος» για την ΕΕ ο Schaeuble
Ιδιαίτερα κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τον W. Schaeuble επεφύλασσε η κ. Lagarde, η οποία χαρακτήρισε τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό Οικονομικών ως «πολύ καλό φίλο», αν και παραδέχθηκε ότι αρκετά συχνά διαφωνούσε μαζί του. 
Υποστήριξε, όμως, ότι ο κ. Schaeuble αποτέλεσε πάντα μία εξαιρετικά ισχυρή προσωπικότητα, έναν «βράχο» για την Ευρωζώνη, ο οποίος είχε ως στόχο να στηρίξει τόσο τη γερμανική θέση όσο και την καλή πορεία της ζώνης του ευρώ. 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και εάν αυτό τη φοβίζει, η επικεφαλής του ΔΝΤ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να τη φοβίζει αναφορικά με την Ευρώπη, τονίζοντας ότι οι οικονομολόγοι του Ταμείου προχώρησαν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της Γηραιάς Ηπείρου. 
Όσο για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και την πιθανότητα η δημιουργία του να «εξαφανίσει» το ΔΝΤ από την Ευρώπη, απάντησε ότι «έχω υπάρξει και από τις δύο πλευρές. Ήμουν υπουργός Οικονομικών χώρας της Ευρωζώνης και είμαι επικεφαλής του ΔΝΤ. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να συνεργαζόμαστε σωστά».

www.bankingnews.gr

ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ Στην Άγκυρα για …«διαβουλεύσεις» με τον τούρκο πρωθυπουργό η ηγεσία των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, 00:02

Στην Άγκυρα για …«διαβουλεύσεις» με τον τούρκο πρωθυπουργό η ηγεσία των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»
Του Νίκου Μελέτη
Πριν καθαρογραφεί η απόφαση της Βουλής να εγκρίνει την τροπολογία  που αφορά τις οργανώσεις και συλλόγους που ζητούν να έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός», η Άγκυρα με μια συμβολική κίνηση αναδεικνύει στην κορυφή της ελληνοτουρκικής ατζέντας μειονοτικό ζήτημα, με τον πρωθυπουργό Yıldırım να υποδέχεται με όλες τις τιμές την πολυπληθή αντιπροσωπεία από την Θράκη.
Όπως έγινε γνωστό ο κ. Yıldırım υποδέχθηκε τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας, την «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» στο παλιό προεδρικό μέγαρο και νυν έδρα της πρωθυπουργίας στην Τσανκάγια στην Άγκυρα.
Στην συνάντηση ο κ. Yıldırım ήταν πλαισιωμένος από τους  αναπληρωτές πρωθυπουργούς, τον καταγόμενο από την Θράκη Hakan Çavuşoğlu και τον Bekir Bozdağ, στην εντυπωσιακή αίθουσα των συσκέψεων του πρωθυπουργικού μεγάρου.
Στην αντιπροσωπεία της «Συμβουλευτικής» με επικεφαλής τον πρόεδρο της, ψευδομουφτή Κομοτηνής İbrahim Şerif, συμμετείχαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης A. Mete, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ Ali Cavus, στελέχη των οργανώσεων «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», της «Ένωσης Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης», της «ΠΕΚΕΜ», αυτοδιοικητικοί παράγοντες  και εκπρόσωποι και άλλων οργανώσεων που έχουν ξεφυτρώσει το τελευταίο διάστημα στην Θράκη  και προωθούν τον τουρκισμό.


Σύμφωνα με τις λιγοστές αναφορές από  την κλειστή αυτή συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα ο κ. Yıldırım αναφέρθηκε στην μειονότητα που ανήκει στις δυο χώρες και αποτελεί «γέφυρα φιλίας» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και εξετάσθηκε η κατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και η υιοθέτηση των ευρωπαϊκών στάνταρτ  για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της «τουρκικής» μειονότητας.
Καθώς η συνάντηση αυτή ήταν κλειστή εκτιμάται ότι σε ανώτατο πλέον επίπεδο καταστρώνεται ενιαία γραμμή στο μειονοτικό και με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η τροπολογία Κοντονή, καθώς και ενόψει ενδεχόμενων  εκτάκτων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης, ότι οι επαφές αυτές γίνονται δέκα ημέρες πριν από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες και μετά την ψηφοφορία στην Βουλή έχουν στοχοποιηθεί οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί  δεν πέτυχαν να πιέσουν την κυβέρνηση να τηρήσει προεκλογικές υποσχέσεις προς την μειονότητα η οποία την ανέδειξε σε πρώτη δύναμη στους δυο νομούς της Ξάνθης και της Ροδόπης και επίσης επειδή συμπράττουν με τους ΑΝΕΛ οι οποίοι ακολουθούν αντιμειονοτική πολιτική. Αλλά ακόμη και ο έτερος μειονοτικός βουλευτής Ilchan Achmet που τώρα ανήκει στην ΔΗΣΥ, με άρθρο του άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε από την Βουλή η πλήρης και αυτόματη  αποδοχή και εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ που έχουν δικαιώσει τις οργανώσεις,αποδεχόμενο ότι η χρήση του όρου «τουρκικός» δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα….

Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, 20:00 - Τελευταία ενημέρωση: Πα


  

Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού
Δολοφονική επίθεση στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
Δύο ένοπλοι εισέβαλαν και πυροβόλησαν τον δικηγόρο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, στα Εξάρχεια. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος βρέθηκε από τις Αρχές χτυπημένος με σφαίρες στην κοιλιακή χώρα.
Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.
Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.
Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Βουλευτές, φίλοι του Μ. Ζαφειρόπουλου καθώς και πλήθος κόσμου έφτασαν στην Ασκληπιού. Ο δικηγόρος είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, ενώ μεταξύ των πελατών του ήταν και ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και ενημερώθηκε για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του δικηγόρου. Εξαιτίας του τραγικού αυτού γεγονότος αναβάλλεται η αυριανή παρουσίαση της επικοινωνιακής ομάδας του κόμματος.
Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος 
Γεννημένος το 1965 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991. 
Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.
Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power κ.ά.
Φωτογραφία: SOOC, liberal.gr

Τα μυστικά της φορο-λοταρίας

Τα μυστικά της φορο-λοταρίας

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Τα μυστικά της φορο-λοταρίας
του Σπύρου Δημητρέλη
Βγήκε με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων τελικά η υπουργική απόφαση για τη φορο-λοταρία. Σε γενικές γραμμές η απόφαση προβλέπει όλα όσα είχαν διαρρεύσει με τη μορφή πληροφοριών από το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνει όμως και μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά αν δεν τις προσέξουν οι φορολογούμενοι.
Τα κρίσιμα σημεία της φορολοταρίας που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι είναι τα εξής:
- στη φορολοταρία συμμετέχουν αυτομάτως όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από την πηγή του εισοδήματός τους και όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Έτσι όποιος χρησιμοποιεί την κάρτα του για τις συναλλαγές τους συμμετέχει αυτόματα στις κληρώσεις της φορολοταρίας, ακόμη και αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Αν δεν το επιθυμεί θα πρέπει να το δηλώσει σε εφαρμογή που θα ανοίξει ειδικά για αυτόν τον λόγο στο taxisnet
- στη φορολοταρία συμμετέχουν μόνο φορολογούμενοι που είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και μόνο εφόσον διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Έτσι ακόμη και αν ένας ανήλικος διαθέτει στο όνομά του χρεωστική κάρτα, δεν δικαιούται να συμμετέχει στις κληρώσεις της φορολοταρίας
- λαχνούς για τη φορολοταρία αποκτούν οι φορολογούμενοι μόνο για τις συναλλαγές που πληρώνουν ηλεκτρονικά και αφορούν απόκτηση αγαθών ή λήψη υπηρεσιών. Έτσι δεν θα δίνουν στους φορολογούμενους λαχνούς συναλλαγές όπως η πληρωμή φόρων. Δεν υπάρχει στην υπουργική απόφαση διαφοροποίηση για το αν συμμετέχουν οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό ή σε ξένες επιχειρήσεις που σημαίνει ότι οι σχετικές χρεώσεις αποδίδουν κανονικά λαχνούς
- λαχνούς στο πρόγραμμα δεν αποδίδουν στους φορολογούμενους μόνο οι πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αλλά όλες οι πληρωμές που γίνονται με ηλεκτρονικό μέσο. Για παράδειγμα, συμμετέχουν οι πληρωμές που γίνονται μέσω δικτύων ιντερνετικής τραπεζικής των τραπεζών (web banking)
- τα χρηματικά έπαθλα θα κατατίθενται μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου τον οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά, εφόσον θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, να δηλώσει σε ειδική εφαρμογή του taxisnet. Αν κερδίσει και δεν δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμός έως και τρεις μήνες μετά την ειδοποίησή του ότι είναι ανάμεσα στους τυχερούς
- η φορολοταρία θα προσφέρει και μη χρηματικά έπαθλα. Θα δίνονται και έπαθλα σε είδος, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ακόμη ποια θα είναι αυτά. Οι πληροφορίες, παλιότερα, έκαναν λόγο για ΙΧ από το στόκ των κατασχεμένων του δημοσίου που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ

Μισούν το ΟΧΙ. Μισούν αυτόν που είπε το ΟΧΙ. Μισούν τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών. Μισούν την εθνική ομοψυχία. Γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να υποτιμήσουν και τελικά να καταργήσουν την 28η Οκτωβρίου 1940

Μισούν το ΟΧΙ. Μισούν αυτόν που είπε το ΟΧΙ. Μισούν τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών. Μισούν την εθνική ομοψυχία. Γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να υποτιμήσουν και τελικά να καταργήσουν την 28η Οκτωβρίου 1940



Πάει περίπου ένας χρόνος, μπορεί και παραπάνω, που ένα πρωινό ενώ ήμουν στο αυτοκίνητο, άκουσα από τον αθλητικό ραδιοσταθμό της σοβιετικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης μια «διανοούμενη πόρνη» (σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη των New York Times, Τζον Σουίντον), μπροστά στο μικρόφωνο να … παραπονιέται για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, γιατί είμαστε λέει, «η μόνη χώρα που γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου και όχι την λήξη του». Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο στούντιο δεν έφεραν καμία αντίρρηση, ούτε καν ψέλλισαν καμία ένσταση, σιωπώντας προφανώς, μπροστά στο ανυπέρβλητης σοφίας απόφθεγμα του συναδέλφου τους (ή συντρόφου τους). Και όλα αυτά, το τονίζω, σεαθλητικό σταθμό, όπου μπαίνεις υποτίθεται για να ακούσεις καμία είδηση του στυλ αν θα πάρει μεταγραφή ο Μάκης και πότε θα αποθεραπευτεί ο Λάκης.

Στη συνέχεια άρχισα να παρατηρώ ότι το σόφισμα αυτό ακούγεται όλο και περισσότερο. Ειλικρινά, τόσα χρόνια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν είχα ξανακούσει τίποτα ανάλογο. Άλλα άκουγα εγώ από παιδί τέτοιες ημέρες. Εγώ θυμάμαι κάτι ποιήματα για το «ΟΧΙ το αθάνατο, το είπες το σαράντα, εχάρισε εις τους λαούς, τη λευτεριά για πάντα. Σ’ αυτή τη γιορτή μας ελάτε παιδιά, ψηλά τη σημαία, ψηλά την καρδιά» και για «μια σπιθαμή απ’ το χώμα αυτό τ’ άγιο και ιερό δε δίνω, τη λευτεριά μου δεν πουλώ και σκλάβος δε θα γίνω». Που να ακουστούν τέτοια πράγματα σήμερα στο οργουελικό εθνοφοβικό κράτος και στο newspeak που έχει επιβάλλει το νεοταξικό «προοδευτικό» κηφηναριό;

Προφανώς, αυτά τα κλαψουρίσματα και τα φληναφήματα τα λέγανε και από παλιά μεταξύ τους, στα κομματικά γραφεία τους μέσα στους τέσσερις τοίχους ή στις πριβέ σοφιστικέ συζητήσεις τους. Στο περιθώριο της κοινωνίας. Μόνο που τώρα έγινανmainstream. Ο ελληνικός λαός τους έκανε mainstreamΚαι τώρα είναι αργά για δάκρυα. Πλέον, αν αντιλήφθηκα καλά, η σοβιετική τηλεόραση διαφημίζει «αφιέρωμα» για την"απελευθέρωση της Αθήνας" (12 Οκτωβρίου 1944). Τα αφιερώματα για το ΟΧΙ και το έπος του ‘40 προφανώς θα τα ξεχάσουμε από εδώ κι εμπρός. Εννοείται ότι την ίδια ακριβώς γραμμή ακολουθούν και τα νεοταξικά κατηχητήρια που μερικοί ακόμα τα λένε σχολεία. (Γονείς, έχετε πάρει χαμπάρι τι λένε στα παιδιά σας;).

Είναι σαφές ότι τους ενοχλεί αφάνταστα η 28η Οκτωβρίου. Τους ενοχλεί το ΟΧΙ. Γενικά, έχουν ένα «θέμα» με τα ΟΧΙ. Διότι, ναι θα το πω, τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες. Αυτοί έμαθαν τα ΟΧΙ να τα κάνουν ΝΑΙ. Και για αυτό θέλουν όλα τα ΟΧΙ (ειδικά αυτά που μιλάνε στην ψυχή του λαού) να τα υποτιμήσουν, να τα δυσφημήσουν και εν τέλει να τα καταργήσουν. Σαν την κολοβή τηναλεπού του μύθου του Αισώπου που ζήλευε που οι άλλες είχαν ουρά και βάλθηκε να τις πείσει ότι όλες πρέπει να την κόψουν και να γίνουν σαν κι αυτή, γιατί τάχαμου έτσι θα ήταν πιο… «απελευθερωμένες» και ανάλαφρες!     

Δεν τους αρέσει η 28η Οκτωβρίου. Δεν τους αρέσει που οι Έλληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους «με το χαμόγελο στα χείλη» και με πίστη για να πολεμήσουν τον εχθρό που τόλμησε να ζητήσει να πατήσει τα χώματά μας. Η προσπάθεια σπίλωσης του υψηλού εθνικού φρονήματος και της ομοψυχίας του λαού μας είναι φανερή από τους γραικύλους που έχουν πιάσει όλα τα πόστα και έγινε και επισήμως γνωστή, όταν ξεδιάντροπα στα σχολικά (νεοταξικά) βιβλία παρουσίαζαν «επετειακά» δοκίμια του στυλ ότι οι Ιταλοί «μας κήρυξαν τον πόλεμο και εμείς πήγαμε στο υπόγειο»! Σήμερα σε όλες τις σχολικές αίθουσες δεν μιλάνε για ηρωισμούς, σημαία και πατρίδα, αλλά για την "ειρήνη των λαών" και τον... "φασισμό".     

Δεν τους συμφέρει τα παιδιά μας να διαβάζουν και να μαθαίνουν τα παρακάτω γιατί μπορεί μέσα τους να γεννηθεί η επιθυμία του... «φασισμού»:

«Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε δια τηνΠατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας και τας ιεράς παραδόσειςμας. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!» - Ιωάννης Μεταξάς.

«Με πίστη εις τον Θεόν και εις τα πεπρωμένα της φυλής, τοΈθνος σύσσωμον και πειθαρχούν ως εις άνθρωπος θα αγωνισθή υπέρ βωμών και εστιών μέχρι τελικής νίκης». – Βασιλεύς Γεώργιος Β'.

Και το γιατί τους «κόφτει» τώρα η «απελευθέρωση της Αθήνας» και η λήξη του πολέμου, είναι νομίζω προφανές. Γιατί εκεί (στην ημερομηνία αυτή) δεν υπάρχει Μεταξάς, δεν υπάρχει κανένας ηρωισμός και το κυριότερο δεν υπάρχει καμία εθνική ομοψυχία, δεν υπάρχει κανένα σύσσωμο έθνος. Είναι γνωστό ότι ένα μήνα πριν, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, χτύπησαν την πόλη του Πύργου, 4 μόλις ημέρες μετά την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς (και ενώ είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι κομμουνιστές κρατούμενοι)! Σκότωσαν άνδρες της Χωροφυλακής, των Ταγμάτων Ασφαλείας, πολίτες, έκαψαν σπίτια, λεηλάτησαν, έστησαν «ανταρτοδικεία». Έδειξαν, με λίγα λόγια, μια εικόνα από αυτό το οποίο θα ακολουθούσε σε λίγο σε ολόκληρη την απελευθερωμένη Ελλάδα και αυτό που είχανε στο μυαλό τους και ετοίμαζαν. Θα ακολουθήσει η επίθεση στην Καλαμάτα και η γνωστή σφαγή στον Μελιγαλά. Την ίδια ώρα στην «απελευθερωμένη Αθήνα» και σε άλλες πόλεις οι μακελάρηδες της ΟΠΛΑ ακόνιζαν τα μαχαίρια τους.

Αυτό θέλουν. Δήθεν τους ένοιαξε η «απελευθέρωση». Την 28ηΟκτωβρίου μισούν. Την εθνική ομοψυχία μισούν. Τις ελληνικές σημαίες μισούν. Τις παρελάσεις μισούν. Τον εθνικό ύμνο μισούν. Και θέλουν να μετατραπεί η εθνική μας εορτή (και την λέξη «εθνική» μισούν) σε γιορτή «νίκης κατά του φασισμού» καταρχάς και κατόπιν γιορτή του κομουνισμού.  

Και επειδή οι κρατικοδίαιτοι κλαψιάρηδες θολοκουλτουριάρηδες ψευτοαπελευθρωτάκιδες (αυτοί που δεκάρα δεν δίνουν για τηνυποδουλωμένη στους τοκογλύφους Ελλάδα) μιλάνε για όλες (sic)τις «άλλες χώρες» που γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους και πρέπει να τους μοιάσουμε κι εμείς (τι ξενομανία και αρχοντοχωριατιά κι αυτή, σύντροφοι), ας μας πουν την αντίσταση που έκαναν αυτές οι «άλλες χώρες» στον κατακτητή. Τι να εορτάσουν λοιπόν; Την υποταγή; Την δειλία; Την συντριπτική ήττα; Ποιοι να γιορτάσουν; Οι «φοβεροί» Γάλλοι (η υπερδύναμη της εποχής) που το έβαλαν στα πόδια; Οι Δανοί που παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ (!) ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των γερμανικών στρατευμάτων και ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στον Χίτλερ;!! Οι Βέλγοι που το πιο φοβερό οχυρό τους (Εμπέν-Εμαέλ) που είχε κατασκευαστεί ειδικά για να υπερασπιστεί τα σύνορα του Βελγίου από μελλοντική γερμανική επίθεση και θεωρούντο "απόρθητο", το κατέλαβαν 78 μόλις Γερμανοί καταδρομείς οι οποίοι προσγειώθηκαν μέσα στο φρούριο με… ανεμόπτερα; Οι Γιουγκοσλάβοι που έκαναν αντίσταση 3 ημέρες; Οι Πολωνοί που άντεξαν 30 ημέρες (είχαν να αντιμετωπίσουν και τους Σοβιετικούς, αφού τα είχαν βρει με τους Γερμανούς ως προς τον διαμελισμό της χώρας με το γνωστό Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ); Οι Άγγλοι, που ηττήθηκαν κατά κράτος όταν πήγαν να εκστρατεύσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη (βλέπε Δουνκέρκη); Για να μην πούμε για Ρουμάνους, Ούγγρους, Τσέχους, Σλοβάκους, Αλβανούς κλπ. Την ίδια ώρα Ισπανία και Πορτογαλία δήλωναν «ουδετερότητα».

Η αλήθεια είναι ότι τον Οκτώβριο του 1944 στην Αθήνα και στην λοιπή χώρα «όλα τα’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», από την δολοφονική μανία των κόκκινων ορδών.

Αυτοί σε λίγο θα θελήσουν να καταργήσουν και την 25η Μαρτίου 1821, γιατί και τότε εορτάζουμε την «έναρξη» του πολέμου με τους Τούρκους και όχι την λήξη του.

Μην αμφιβάλετε καθόλου.

SkyWatcher - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...