Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

«Δε θα αλλάξει η φορολογία των αυτοκινήτων»

 

  •  0
EFEF72E399181B7B5613FAA91C127A6A.jpg
  Δεν πρόκειται να μεταβληθεί η συνολική φορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων διευκρινίζουν κύκλοι υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι στις αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ που συζητούνται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς
Στη διευκρίνιση αυτή προχωρά το υπουργείο προκειμένου να κατευνάσει την ανησυχία που εκφράζεται από υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτου για ενδεχόμενες αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να παγώσει η αγορά μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.
Η ανησυχία προκλήθηκε ύστερα από την αρχική πρόταση που υποβλήθηκε προς τους θεσμούς για καθιέρωση διπλών συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ακόμη και αν παρέμενε στο 23% ο συντελεστής του ΦΠΑ για την αγορά ΙΧ αυτοκινήτου, η χρήση κάρτας θα έκανε στην αγορά φθηνότερη. Σημειώνεται ότι η πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από τους θεσμούς και ως τούτου δεν πρόκειται να ισχύσει.
- See more at: http://arouraios.gr/2015/06/de-tha-allaxei-h-forologia-ton-autokiniton/#sthash.6P0YIOyZ.dpuf

Φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός...

 


Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού για την Κυριακή, αφού στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης θα σημειωθούν βροχές, πιθανόν ισχυρές. 

Στις...
υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου.

Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τα φαινόμενα πιθανό να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τμήματα βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία...

 

Μητρόπουλος: Η πρόταση των δανειστών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία
...εθνική εκκαθάριση...
Η πρόταση των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, και έκανε λόγο για «εθνική εκκαθάριση».
Ο...

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  ανέφερε στο πρωινό του MEGA, πως, οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ και τόνισε πως «είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης». 

Σύμφωνα με τον  Μητρόπουλο, η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού και φέρνει την ελληνική πλευρά πολύ πιο μακριά από το δικό της πρόγραμμα. 

«Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία». Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία θα είναι επώδυνη ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται.

ΠΟΥΤΙΝ: “Κυρίαρχο δικαίωμα του Ελληνικού λαού που θα ανήκει” – ΑΔΕΙΑΖΕΙ…την τουριστική πολιτική: “Θέλουν οι Ρώσοι τουρίστες την Ελλάδα, αλλά προτιμούν την Τουρκία, γιατί…”

 

Δημοσιεύθηκε: 06/06/2015 23:57
Poutin

Η Ρωσία αναπτύσσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν… είναι μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ και εάν βρίσκεται στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της απάντησης, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.
«Έχουμε με την Ελλάδα ιστορικές, πολύ κοντινές και εταιρικές, καλές σχέσεις και είναι κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε ποιες ενώσεις βρίσκεται και ποιες (σ.σ. νομισματικές) ζώνες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στους Ιταλούς δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Αλλά το τι θα συμβεί, αυτό δεν το γνωρίζουμε, γι’ αυτό τώρα – όπως λέμε στην πατρίδα μου – νομίζω ότι δεν είναι σωστό να μαντεύουμε μέσα στο φλιτζάνι του καφέ, είναι μάλιστα επικίνδυνο για την οικονομία, και την κοινή ευρωπαϊκή και την ελληνική».
«Για μια οικονομία, όπως η ελληνική, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, που προκαλούνται από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες», συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερώτημα για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη θέση της χώρας του. «Δεν μπορούν (σ.σ. οι Έλληνες) να υποτιμήσουν τη δραχμή, δεν έχουν δραχμή, είναι προσδεδεμένοι στο σκληρό νόμισμα, το ευρώ. Έχουν πλήρως ανοιχτά τα σύνορα στα ευρωπαϊκά προϊόντα και οι οικονομίες, που είναι εξαγωγικά προσανατολισμένες, έχουν αναμφίβολα πλεονέκτημα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «οι κοινές αποφάσεις στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και της αλιείας, είναι εκεί, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά επίσης υπάρχουν περιορισμοί».
«Ωστόσο η Ελλάδα λαμβάνει προνομιακή δανειοδότηση, χρηματιστική υποστήριξη από το ευρωπαϊκό ταμείο, έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας», επεσήμανε ο Β.Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν και άλλα προνόμια από την παραμονή στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια». Και καταλήγει: «Δεν είμαστε εμείς, που θα αποφασίσουμε, εδώ στη Ρωσία, τί είναι πιο συμφέρον για την Ελλάδα, τι είναι για εκείνη προτιμότερο, θα επαναλάβω ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού, σε διάλογο, φυσικά με τους βασικούς εταίρους του στην Ευρώπη».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του κ. Πούτιν για το θέμα του τουρισμού και της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι διατυπώνουν συχνά παράπονα για την πολιτική των ελληνικών Προξενείων, ειδικά τα τελευταία χρόνια:
«Ένα άλλο πλεονέκτημα, που έχει η Ελλάδα, είναι φυσικά ο τουρισμός, αλλά εντός της ζώνης Σένγκεν και υπάρχουν εδώ περιορισμοί. Έχουμε καθεστώς εισόδου χωρίς βίζα στην Τουρκία και ήταν 5 εκατομμύρια οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία την περασμένη χρονιά, ενώ στην Ελλάδα δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω ήταν λιγότεροι από εκατομμύριο, κάπου τριακόσιες χιλιάδες, μου φαίνεται στο σύνολο», είπε επιλέξει ο κ. Πούτιν, συγκρίνοντας για άλλη μια φορά τη χώρα μας με την Τουρκία, η οποία ακολουθεί πολιτική «ανοιχτών θυρών» έναντι των Ρώσων πολιτών.
«Eυτυχώς ο πραγματικός αριθμός Ρώσων τουριστών ήταν το 2014 κοντά στο ένα εκατομμύριο, λίγο παραπάνω ή παρακάτω, αναλόγως με το πώς το υπολογίζουμε, γιατί ούτε αυτό δεν έχουμε ακόμη καταφέρει, να έχουμε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία», σχολίασε σε πρακτορείο ειδήσεων, ο Γιώργος Σινανίδης, επικεφαλής του Γραφείου Μόσχας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.
«Το γεγονός και μόνο όμως ότι ο Ρώσος πρόεδρος μας «ρίχνει» τόσο χαμηλά, αποτελεί την πιο χειροπιαστή επιβεβαίωση της αποτυχίας της τουριστικής μας πολιτικής και της διπλωματικής μας εκπροσώπησης, καθώς όσοι γνωρίζουν τις ιδιομορφίες της ρωσικής αγοράς κατανοούν ότι η ολοφάνερη αυστηροποίηση των διαδικασιών σε σημείο παραλογισμού τα τελευταία χρόνια μόνο κακό κάνει στην τουριστική και γενικότερη εικόνα της χώρας στη Ρωσία και μάλιστα σε μια καθοριστική στιγμή για την οικονομία μας», παρατήρησε ο κ. Σινανίδης.

Διεθνή ΜΜΕ: "Ο Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος ηγέτης που θα διαλύσει την Τουρκία"

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
 
08:02
07/06/2015
 
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Τούρκοι με τις εκλογές αυτές να φαίνεται ότι αποτελούν τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών καθώς διαξάγονται στα πλαίσια κλίματος βίας, αποκαλύψεων για τη συμμετοχή της ΜΙΤ στη Συρία και τη βοήθεια που παρέχει στους ισλαμιστές, τον Έρντογαν να δηλώνει ότι δέχεται επίθεση από τα διεθνή μέσα και αυτά να απαντούν ότι μπορεί να είναι ο μοιραίος άνδρας για το μέλλον της Τουρκίας.
 
To κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για έλλειψη σεβασμού προς τους υποστηρικτές του που σκοτώθηκαν στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος και απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη.
 
Ο Ερντογάν απάντησε,  κατηγορώντας τον ηγέτη του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ότι υποκίνησε τα επεισόδια του περασμένου Οκτωβρίου, που συνδέονταν με την κρίση στη Συρία, και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
 
Εν μέσο των πολύ κρίσιμων τουρκικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, που έχουν αρχίσει να προσελκύουν εκατοντάδες ξένους δημοσιογράφους καθώς το αποτέλεσμα τους θα κρίνει σε μεγάλο μέρος και τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έγινε στόχος επιθέσεων από πέντε μεγάλα ξένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα που τον χαρακτηρίζουν σαν τον «μοιραίο» ηγέτη της Τουρκίας.
 
"Θα είναι ο μοιραίος ηγέτης"
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονος δημοσιογραφικός οργανισμός εν όψει των εκλογών, πέντε διεθνούς φήμης ξένες εφημερίδες και συγκεκριμένα οι βρετανικές Economist, Guardian και Financial Times, η γερμανική Die Zeit και η αμερικανική New York Times, έχουν εξαπολύσει έντονη επίθεση κατά του Ερντογάν τον οποίο αφού του προσάπτουν την κατηγορία του δικτάτορα, τον χαρακτηρίζουν σαν τον μοιραίο άνθρωπο που θα διαλύσει το επόμενο χρονικό διάστημα την Τουρκία εξ’ αιτίας της αλλοπρόσαλλης και υπερφίαλης νεοοθωμανικής του πολιτικής.
 
Το κλίμα των εκλογών όπως περιγράφεται από τον διεθνή τύπο είναι ασφυκτικό υπέρ του κόμματος των ισλαμιστών του Ερντογάν, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις «αγανακτισμένων» πολιτών κατά των προεκλογικών συγκεντρώσεων του φικλοκουρδικού κόμματος, HDP.
 
Να σημειώσουμε ότι από το ποσοστό που θα πάρει το φιλοκουρδικό κόμμα, αν δηλαδή ξεπεράσει το απαιτούμενο 10% για να εκλέξει βουλευτές, θα κριθεί και το αποτέλεσμα των εκλογών και το αν θα καταφέρουν οι ισλαμιστές να αποκτήσουν αυτοδυναμία.
 
Ο ξένος τύπος κατηγορεί τον Ερντογάν ότι είναι πρωτοφανές για πρόεδρο Δημοκρατίας να μετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κόμματος των ισλαμιστών, ενώ στις αλλεπάλληλες δημόσιες ομιλίες του εξαπολύει απειλές για τιμωρίες και καταδίκες κατά πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων που στρέφονται εναντίον του, καταλύοντας κάθε έννοια της ελεύθερης δημοσιογραφίας.
 
Παράλληλα τον χαρακτηρίζουν σαν επίδοξο χαλίφη του Ισλάμ, κάτι που όμως θα προκαλέσει έντονες ρωγμές στη ίδια του την χώρα με αυξανόμενες τις διαλυτικές τάσεις που έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της εμμονής του να ανατρέψει τον πρόεδρο της Συρίας ενισχύοντας και στηρίζοντας τους εγκληματίες Τζιχαντιστές.
 
Ερντογάν: "ΜΜΕ και Εβραίοι μας επιτίθονται"
 
Έχοντας ήδη εξαπολύσει επίθεση εναντίον των New York Times, του BBC και του CNN για επικριτικά ρεπορτάζ τους, η βρετανική Guardian μπήκε τώρα στο στόχαστρό του Ερντογάν.
«Γνωρίζετε τί έγραψε μία βρετανική εφημερίδα για τις εκλογές; Ότι οι φτωχοί μουσουλμάνοι που δεν έχουν δυτικοποιηθεί πλήρως δεν θα πρέπει να κυβερνούν την ίδια τους τη χώρα. Ποιοί είστε; Ποιοί είστε, ξεδιάντροποι απατεώνες; Μην περνάτε τα όρια. Από πότε δικαιούστε να μας κρίνετε;», ξέσπασε ο Ερντογάν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης σήμερα στη βορειοανατολική επαρχία Αρνταχάν, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.
Στην ίδια προεκλογική συγκέντρωση, την παραμονή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη: «Η Τουρκία δεν είναι πλέον προτεκτοράτο της Δύσης, αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Σήμερα, τα αληθινά παιδιά αυτού του έθνους κυβερνούν τη χώρα».
Ωστόσο, το απόσπασμα που επικαλέστηκε ο Ερντογάν δεν φαίνεται να υφίσταται. Στις 31 Μαϊου, ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας όντως επισήμαινε τις ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αυταρχισμό του Ερντογάν την ώρα που η χώρα πηγαίνει αύριο στις κάλπες, αλλά η Guardian δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο άρθρο που να αμφισβητεί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στις μουσουλμανικές χώρες. Ένας φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος πάντως ισχυρίστηκε ότι η Guardian προέβη σε τέτοιο σχολιασμό στο κύριο άρθρο της για την Τουρκία.
 
Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στις φτωχές μουσουλμανικές χώρες, που δεν είναι απολύτως δυτικοποιημένες, να κυβερνούν τον εαυτό τους», έγραψε ο δημοσιογράφος Μαρκάρ Εσαγιάν στην τουρκική και την αγγλική έκδοση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.
Στη συνέχεια, ο Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά εναντίον των New York Times: «Όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι τα αφεντικά τους. Δυστυχώς είναι το εβραϊκό κεφάλαιο».

 
Η αμερικανική εφημερίδα έγινε προσφιλής στόχος του Ερντογάν στα τέλη του περασμένου μήνα έπειτα από τη δημοσίευση ενός επικριτικού σχολίου στο κύριο
 άρθρο της με τίτλο «Σκούρα Σύννεφα Πάνω από την Τουρκία» με το οποίο καλούσε τις ΗΠΑ να εγκαλέσουν τον τούρκο πρόεδρο για τις επιθέσεις του εναντίον της
ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.
“Όπως έκανε και με την Guardian, ο Ερντογάν κάλεσε τότε τη New York Times «να μάθει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται. Ποιοί νομίζετε ότι είστε; Νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο στην αμερικανική κυβέρνηση;», είπε.
Ο Ερντογάν επιτέθηκε επίσης και εναντίον της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit για ένα άρθρο της στο οποίο σχολίαζε αρνητικά το τρίτο αεροδρόμιο της 
Κωνσταντινούπολης, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, λέγοντας ότι «είναι εξοργισμένοι» από τα κέρδη τα οποία θα έχει η Τουρκία από το νέο αεροδρόμιο.
«Έγιναν έξαλλοι, τρελάθηκαν επειδή το τρίτο αεροδρόμιο θα κοστίσει 12 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα το νοικιάζουμε έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ», σχολίασε
 ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Η αστυνομία συλλαμβάνει Κούρδους για... τρομοκρατία
 
Την ίδια στιγμή αντιτρομοκρατική επιχείρηση έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε σπίτια που διέμεναν Κούρδοι, ύποπτοι για ανάμειξή τους στη νεολαία του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε διάφορες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, όπου έγιναν δεκάδες συλλήψεις.
 
Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έγινε εν όψει των σημερινών βουλευτικών εκλογών για την ασφάλεια των ψηφοφόρων, όπως σημειώνεται.
 
"Δολοφόνε Ερντογάν"
 
Οι Κούρδοι αντιδρούν φωνάζοντας «δολοφόνε Ερντογάν» και κρατώντας ένα πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «ειρήνη πάνω απ' όλα» εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο σημείο των χθεσινών επιθέσεων στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
 
Άλλοι ακολούθησαν μια αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν προς την περιοχή όπου τελέστηκε η κηδεία ενός 16χρονου αγοριού. Περίοικοι έκαναν το σήμα της νίκης και φώναζαν «οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν» και «AKP (το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) θα πληρώσεις για αυτό».
 
Ο βουλευτής του HDP Ιντρίς Μπαλουκέν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το κόμμα του ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση ότι πιστεύει ότι η ρητορική εναντίον του στην οποία επιδίδεται ο Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα άνοιξαν το δρόμο για την επιθέσεις.
 
Τουλάχιστον 2 άνθρωποι και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του κουρδικού κόμματος.
 
Ο Ντεμιρτάς είπε ότι ο Ερντογάν συνέχισε τη δική του συγκέντρωση μετά την είδηση για τη βομβιστική επίθεση χωρίς καν να αναφερθεί σε αυτήν ή στα θύματά της.
 
Ο ηγέτης του HDP αποκάλυψε ότι το κόμμα του βρέθηκε στο στόχαστρο 140 επιθέσων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περιλαμβανομένης μιας διπλής βομβιστικής επίθεσης σε πόλεις της νότιας Τουρκίας τον περασμένο μήνα όπου τραυματίστηκαν 6 άνθρωποι.
 
Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν σήμερα με τα αποτελέσματα των εκλογών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Συνομωσία Καραμανλή στην ταβέρνα "Αναμνήσεις"

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ, ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ

 

Share →

 
Δεν γνωρίζω εάν αυτά που θα σας περιγράψω παρακάτω θα σας κάνουν να χαμογελάσετε (τέτοιες κρίσιμες ώρες για τη χώρα) ή να σας βγάλουν έξω από τα ρούχα σας-σημειώνει ο Βηματοδότης στην σχετική ανάρτηση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τοποθεσία: Ραφήνα. Ταβέρνα: «Αναμνήσεις». Καμιά δεκαριά γαλάζιοι βουλευτές (Καλαφάτης, Κοψαχείλης, Κουκοδήμος, Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Κυριαζίδης, Χαρακόπουλος, Στύλος, Βεζιρόπουλος κ.ά.) έκαναν το τραπέζι στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την Πέμπτη το βράδυ (την ώρα που ανακοινώνονταν τα σκληρά μέτρα των δανειστών και η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή). Η χώρα βρισκόταν με κομμένη την ανάσα, αλλά οι γαλάζιοι βουλευτές το... διασκέδαζαν.
 
Προτού σας αποκαλύψω τι έλεγαν στην ταβέρνα, να σας περιγράψω (με κάθε ακρίβεια) τι έφαγαν («τσάκισαν» - όπως είπαν). Στην αρχή εμφανίστηκαν στο τραπέζι βιολογικό τσίπουρο και λευκό κρασί από τη Θεσσαλία. Εν συνεχεία η Μαρία Αντωνίου παρουσίασε δύο ταψιά με χειροποίητη τυρόπιτα και σπανακόπιτα. Ο βουλευτής Αρτας Γ. Στύλιος έφερε από τον Αμβρακικό πέστροφες και χέλια. Εν συνεχεία εμφανίστηκαν διάφορα λαχταριστά λουκάνικα, ο κ. Κοψαχείλης έφερε τον λαγό στιφάδο, αλλά το τσιμπούσι δεν τελείωσε εκεί. Εκανε την εμφάνισή της και η... προβατίνα σερβιρισμένη με κριθαράκι και το δείπνο ολοκληρώθηκε με μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκο, ραβανί και (για να χωνέψουν) «χτύπησαν» και από ένα γιαούρτι με μέλι.
 
Τώρα θα πείτε τρεις ώρες σε μια τέτοια καθαρόαιμη πολιτική συντροφιά θα πρέπει να ειπώθηκαν πολλά. Για τις διαπραγματεύσεις, για την τρόικα, για την πολιτική που ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς, για τη συζήτηση στη Βουλή, για τον Αλ. Τσίπρα. Σας πληροφορώ ότι τίποτε από αυτά δεν συζητήθηκε, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά όταν ερχόταν η συζήτηση στα πολιτικά ο κ. Καραμανλής την έκοβε αμέσως: «Ηρθαμε εδώ να περάσουμε καλά. Μία φορά την εβδομάδα βγαίνω έξω, τις άλλες όλο μαρούλια τρώω» τους έλεγε χαμογελώντας.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στην ταβέρνα φέρνοντας μαζί του και τα δίδυμα, τον Αλέκο και την Αλίκη. Ελεγε μάλιστα ότι ήταν υπερήφανος γιατί ο μικρός Αλέκος πρώτευσε στις εξετάσεις στα γερμανικά και συγκέντρωσε 77 με άριστα το 80. Εν συνεχεία είπε (όπως το συνηθίζει) μερικά ανέκδοτα και τους διηγήθηκε ιστορίες από το παρελθόν. Ετσι οι βουλευτές που τον άκουγαν με προσοχή πληροφορήθηκαν ότι κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας κινδύνευσε με ένα μικρό ελικοφόρο ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο προσπαθούσε να προσγειωθεί στη Λέρο. Ηταν, τους είπε, τόσο δυνατός ο άνεμος που έδωσε εντολή στον πιλότο να γυρίσει πίσω, αλλά αυτός με την τρίτη προσπάθεια κατάφερε και το προσγείωσε. Τους περιέγραψε μία άλλη προεκλογική εκστρατεία (του 2004), όπου επέστρεφε με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς τη Καστοριά, τη Λαμία, τη Λιβαδειά και πόσο κουρασμένος ήταν αλλά η αγάπη και οι εκδηλώσεις του κόσμου τον «ντοπάρισαν» (έτσι ακριβώς το είπε). Τους είπε πώς γνώρισε τη Νατάσα και το πρώτο ραντεβού τους ως αρραβωνιασμένοι πλέον ότι το έκαναν στο... γήπεδο σε έναν αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ, όπου έψαχνε να βρει εάν είναι ή όχι «μαύρη γάτα» επειδή με το καλημέρα οι ΠΑΟΚτζήδες έβαλαν δύο γκολ και η Νατάσα ήταν με τον ΠΑΟΚ. Τελικά αποδείχθηκε, όπως έλεγε, αθώα, αφού ο αγώνας έληξε 2-2Εδειχνε ευχαριστημένος από τον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, επειδή παρήλασαν μπροστά του για να τον χαιρετήσουν παλαιοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήτοι Δομάζος, Κωνσταντίνου, Οικονομόπουλος και άλλοι.
 
Αλλά μη νομίζετε ότι όσοι δεν πήγαν στην ταβέρνα «Αναμνήσεις» στη Ραφήνα δεν πέρασαν καλά. Αξιοποιώντας ορισμένα στελέχη τις νομαρχιακές συνελεύσεις της ΝΔ που γίνονται ανά την Ελλάδα, δεν παραλείπουν να επισκέπτονται και τα ξακουστά ταβερνεία της περιοχής. Οπως έγινε προχθές στη νομαρχιακή στη Θεσπρωτία, όπου πήγε ο Ι. Βρούτσης. Μην εντυπωσιάζεστε από τον βαρύγδουπο τίτλο «νομαρχιακή συνέλευση», καμιά εικοσιπενταριά μέλη συγκεντρώθηκαν, αλλά η πολιτική συζήτηση έλαβε χώρα σε ταβέρνα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα με συναγρίδες και τσιπούρες. Και ποιον νομίζετε ότι έβαλαν στο στόχαστρο; Τον κ. Τσίπρα; Οχι, τον... Αντ. Μπέζα, που ο κ. Βρούτσης δεν τον πήγαινε γιατί εξακολουθεί να πιστεύει ότι όταν ήταν και οι δύο στο υπουργείο Εργασίας έδινε παραπολιτικά εναντίον του.

H χρεοκοπία θα μας βρει στα μπουζούκια

ΕΝΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

2
 
Η Ευρώπη έφτασε στο σημείο να μην απαντά πλέον στις απεγνωσμένες τηλεφωνικές κλήσεις της Ελλάδας. Σ΄αυτό το σημείο φθάσαμε την ώρα που οι Ελληνες ξενυχτάνε αμέριμνοι στα απανταχού σκυλάδικα.
Ο πρωθυπουργός καλεί στο τηλέφωνο τον Γιουνκέρ-τον οποίο έστησε στο δεύτερο ραντεβού που είχαν στις Βρυξέλλες για ενημερώσει την ελληνική Βουλή-κι εκείνος δεν απαντά.
Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις διαπιστώνουν ότι έχει χαθεί η υπομονή των Ευρωπαίων να ασχολούνται με την Ελλάδα και μοιάζει πλέον μονόδρομος ο εφιάλτης του αδιεξόδου. Κάθε ώρα που περνάει πλησιάζουμε στο σημείο που θα πονέσει η τσέπη του ανέμελου ελληνάρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο  Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11:00 CET το Σάββατο, όμως ο Γιούνκερ αρνήθηκε διότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις και προτάσεις που είχε υποσχεθεί η ελληνική πλευρά το βράδυ της Τετάρτης ότι θα παραδώσει την Πέμπτη δεν έχουν φτάσει», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις και έτσι δεν υπήρχε κάτι για να συζητηθεί», συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Τσίπρας αναμένονταν να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για περαιτέρω κατ' ιδίαν συζητήσεις την Παρασκευή, όμως δεν πήγε. Αντιθέτως, έκανε λόγο για «παράλογους» όρους από τους πιστωτές, μιλώντας στη Βουλή, και καθυστέρησε την πληρωμή προς το ΔΝΤ.
«Γνωρίζουμε πως αυτό είναι εν μέρει θέατρο, όμως δεν χρειάζεται να παίζουμε ρόλο σε κάθε πράξη του δράματος», είπε ο αξιωματούχος.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε  ότι υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι όπως αναφέρει η δήλωση της Επιτροπής της περασμένης Τετάρτης, οι δυο άνδρες θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή τις επόμενες ημέρες.
Με δηκτικό τρόπο διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν απάντησε σε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!».
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «παραφιλολογία που συνεχίζεται» και προσθέτουν: «μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών».
Ποιος να πιστέψει ποιον σ΄αυτό το θλιβερό θέατρο του παραλόγου.
Πάντως η πιο θλιβερή φιγούρα θα αποδεχθεί ο "αρχιτέκτονας του Greek Stream" Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε μυστικά με τον Τσίπρα και έδωσε όρκο στήριξης στην κυβέρνηση. Αλίμονο στους ταλαίπωρους αγωνιστές του ISKRA τους οποίους παραμυθιάζει, ότι δήθεν δεν θα δεχθεί μια συμφωνία που θα εξαθλιώνει τον λαό. Κι όμως ο Λαφαζάνης έχει φορέσει ήδη την στολή της μπαλαρίνας και ετοιμάζεται για την κωλοτούμπα προσφέροντας ανείπωτη χαρά στον Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος τον ειρωνεύτηκε άγρια στη Βουλή.
Η κυβέρνηση μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης είναι αναγκασμένη να υπογράψει μια ταπεινωτική παράταση του Μνημονίου που θα οδηγήσει την χώρα σε μεγαλύτερο χάος ή να δεχθεί ένα νέο Μνημόνιο-πολύ πιο σκληρό από όσα έχουν προηγηθεί.
Ηδη η αναβολή της πληρωμής του ΔΝΤ έδωσε την ικανοποίηση στους δανειστές ότι τα ταμεία του κράτους στεγνώνουν και δεν έχουν παρά να παρατείνουν το μαρτύριο της σταγόνας για να βγούν οι υπουργοί της κυβέρνησης με τα χέρια ψηλά από τις επικοινωνιακές κρύπτες τους...Την ίδια ώρα μεγάλη μερίδα του κόσμου χορεύει αμέριμνη με τα σουξέ του Ρέμου...
Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2015, 04:01
More News Desk

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...