Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΛΟΓΩ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΧΑ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ 29 τρομοκράτες ή ύποπτoι αφέθηκαν ελεύθεροι!

 
04/01/14 - 19:00
Για όποιον απορεί με την ποσότητα και την ποιότητα των τρομοκρατικών κτυπημάτων των τελευταίων μηνών την απάντηση της δίνει η εξής είδηση: 29 κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις τρομοκρατίας έχουν απελευθερωθεί με απαλλακτικά βουλεύματα, διατάξεις ανακριτών και αθωωτικές αποφάσεις, είτε λόγω ολιγωρίας της Δικαιοσύνης και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιστρέψει στις "αγαπημένες" τους ασχολίες: Βόμβες, ένοπλες υποθέσεις κλπ.!
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία απελευθερώνονται οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, μέχρι σημείου ... παρεξηγήσης: Μήπως κάποιοι θέλουν να κυκλοφορούν οι εκτελεστές ελεύθεροι για να υλοποιούν συμβόλαια αίματος όπως οι δύο δοφονημένοι νέοι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συδνέσμου-Χρυσή Αυγή την 1η Νοεμβρίου;
Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι από αυτήν την «δεξαμενή των 29» τροφοδοτήθηκε η επανεμφάνιση της νέας τρομοκρατίας και ο επακόλουθος γύρος χτυπημάτων, ενώ για τουλάχιστον πέντε από τους 29 αποφυλακισθέντες υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες,
Ιδρύουν οργανώσεις-σφραγίδες όπως οι «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» που δολοφόνησαν άνανδρα τα στελέχη του εθνικιστικού κόμματος.
Για πολλά από αυτά τα άτομα που κυκλοφορούν ελεύθερα έχουν επιβεβαιωθεί από σοβαρούς αξιωματιοκούς της ΕΛΑΣ οι διασυνδέσεις με την ιταλική «FAI» («Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία»), η οποία επίσης έχει αποδεδειγμένα διαβρωθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Οι άνδρες της Αστυνομίας υποψιάζονται ως βασικούς υπόπτους γνώριμους τρομοκράτες των Εξαρχείων με «ένσημα» είτε ως μέλη είτε ως περιφερειακά στελέχη στη «Σέχτα Επαναστατών» και τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Η ενασχόληση των περισσότερων από τα μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τις διώξεις των στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και των ερευνών για το "κρυμμένο οπλοστάσιο" είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν να ίχνη πολλών γνωστών ύποπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ χαλάρωσαν και οι παρακολουθήσεις άλλων. Μόνο μετά την δολοφονία των δύο στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου επαναδιατέθηκαν κάποιοι άνδρες στο κυνήγι των τρομοκρατών, αλλά φαίνεται ότι τώρα είναι πολύ αργά...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Φρένο» σε νέες μειώσεις εφάπαξ βάζει το ΣτΕ – Ανοίγει ο δρόμος για μικρότερες εισφορές στις πρόσθετες αμοιβές των ασφαλισμένων

 

04/01/2014 - 16:27
«Φρένο» σε νέες μειώσεις εφάπαξ βάζει το ΣτΕ – Ανοίγει ο δρόμος για μικρότερες εισφορές στις πρόσθετες αμοιβές των ασφαλισμένων
Tα Ταμεία που επηρεάζει η απόφαση είναι: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, τραπεζοϋπαλλήλων, στρατιωτικών κλπ
«Φρένο» βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε νέες μειώσεις των εφάπαξ, όταν πρόκειται για ασφαλιστικά Ταμεία που δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στηρίζονται μόνο στις εισφορές των εργαζομένων. 
Πρόκειται για απόφαση σταθμό της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, το ΣτΕ γνωμοδοτώντας επί του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος έκρινε ότι το βοήθημα που παίρνουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, της Ακτοφυλακής καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να είναι ευθέως αναλογικό με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι του και σε καμία περίπτωση μικρότερο από το ποσό που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει με βάση τις αποδοχές τους.
Επιπλέον, η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο και για τη μείωση των εισφορών που επιβάλλεται στις πρόσθετες απολαβές των ασφαλισμένων για τη λήψη του εφάπαξ στην περίπτωση που οι εν λόγω πρόσθετες αποδοχές τους έχουν μειωθεί. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα Ταμεία που επηρεάζει η απόφαση είναι: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, τραπεζοϋπαλλήλων, στρατιωτικών, έντεκα φορέων πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζόμενων στα λιμάνια.
Για το Δημόσιο 4 από τα 6 ταμεία που έχουν ενσωματωθεί στο ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) έχουν καθαρά ανταποδοτικές παροχές χωρίς κρατική επιχορήγηση ή κοινωνικό όριο.

www.bankingnews.gr

Financial Times για Ελλάδα: Η διαφθορά υπήρχε πριν την Ευρωζώνη

 

ÁÊÑÏÐÏËÇ - ÓÇÌÁÉÅÓ
«Στις χώρες οφειλέτες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, εδραιώνεται η αντίληψη ότι η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων εξωτερικών δυνάμεων -της Γερμανίας, της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών ή των Βρυξελλών- και πως τιμωρείται για τις εσφαλμένες συνταγές που χορηγούν παρείσακτοι» τονίζουν σε άρθρο τους οι FT
«Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, πώς θα μπορούμε να κρίνουμε εάν η χρονιά ήταν επιτυχής για την Ευρώπη; Μία ευρεία οικονομική ανάκαμψη και το γιάτρεμα των πληγών από τις κρίσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου και του δημοσίου χρέους αδιαμφισβήτητα θα ήταν καλοδεχούμενες εξελίξεις -ίσως ακόμη και ένα σημαντικό διεθνές επίτευγμα όπως μία ευρω-αμερικανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Το καλύτερο από όλα όμως, θα ήταν η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αλλά και το πιο δύσκολο έπαθλο» τονίζει σε άρθρο της η οικονομική εφημερίδα.
Στο δημοσίευμα της, η οικονομική εφημερίδα τονίζει πως πέραν οποιασδήποτε συζήτησης για ανάκαμψη προέχει «η επιστροφή της πίστης των πολιτών στις πολιτικές ηγεσίες σε εθνικά και ευρωπαϊκά επίπεδα. Η ύφεση, η ανεργία και η διαρκής πτώση του επιπέδου ζωής, παίζουν κάποιο ρόλο. Τον ίδιο όμως παίζει και η αναδιάρθρωση της ευνομούμενης πολιτείας η οποία το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ήταν ένα βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Συμφώνου που άμβλυνε τον εξτρεμισμό και ισχυροποίησε την στήριξη στον καπιταλισμό και την δημοκρατία».
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «θα ήταν λάθος να παραγνωρίσουμε τους μη οικονομικούς παράγοντες όπως η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η μετανάστευση και η βουτιά της πάλαι ποτέ πανίσχυρης πίστης των ψηφοφόρων στα πολιτικά κόμματα. Κάτω από όλα βρίσκεται η απογοήτευση των Ευρωπαίων καθώς επηρεάζουν λιγότερο από ποτέ τις αποφάσεις των ελίτ, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις Βρυξέλλες».
Στην ευρωζώνη πολλοί πολιτικοί και πολίτες παλεύουν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι σε μία νομισματική ένωση οι πολιτικές επιλογές δεν μπορούν να είναι αποκλειστικά εθνικό ζήτημα. Στις χώρες οφειλέτες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αλλά ακόμη και σε κράτη όπως η Γαλλία και η Ιταλία που χρονοτριβούν για τις μεταρρυθμίσεις, εδραιώνεται η αντίληψη ότι η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων εξωτερικών δυνάμεων -της Γερμανίας, της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών ή των Βρυξελλών- και πως τιμωρείται για τις εσφαλμένες συνταγές που χορηγούν παρείσακτοι, συνεχίζουν οι FT και υπογραμμίζουν:
Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αυτό που αποδείχθηκε ασύμβατο δεν ήταν η ένταξη στην ευρωζώνη με τη δημοκρατία, αλλά η ένταξη στην ευρωζώνη με μία δημοκρατία που είχε διαποτιστεί από τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά. Αυτά τα ελαττώματα προϋπήρχαν της ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε για αυτά ευθύνες στη Γερμανία και τις άλλες πιστώτριες χώρες.
Τέλος, οι FT τονίζουν πως ο διαχωρισμός Βορρά και Νότου το 2014 δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, όπως και το γεγονός ότι «καθώς οι αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης παίρνουν εντολές να μειώσουν το κοινωνικό κράτος και κόψουν μισθούς, η κυβέρνηση του Βερολίνου προετοιμάζεται να αυξήσει τα συνταξιοδοτικά οφέλη για τους Γερμανούς και να χαλαρώσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

Πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων (5-01-2014)

 

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS - ATROMITOS
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων!












Hμερομηνία δημοσίευσης: 05/01/2014 

Παράξενες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα

 

Λένε, ότι ένας μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητο.



Τι άλλο δε γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα;

Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα todayifoundout.com:

1. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί περίπου το 20% του οξυγόνου του ανθρώπινου σώματος και των θερμίδων που προσλαμβάνει αυτό, παρότι αποτελεί μόλις το 2% της μάζας του σώματος ενός ενήλικα.

2. Περίπου το 85% των ανθρώπων αναπνέουν κυρίως από το ένα ρουθούνι κάθε φορά, και το «αναπνευστικό αυτό μοτίβο» σημειώνεται κυκλικά κάθε περίπου τέσσερις ώρες, με τη μετάβαση να γίνεται από το ένα ρουθούνι στο άλλο μέσω του στυτικού ιστού της μύτης, που είναι παρόμοιος με τον στυτικό ιστό του πέους ή της κλειτορίδας.

3. Τα ανθρώπινα οστά είναι πολύ δυνατά. Ένα κομμάτι ανθρώπινου οστού μεγέθους ενός… σπιρτόκουτου, μπορεί να αντέξει περίπου 9 τόνους βάρους. Αυτό είναι περίπου 4 φορές το βάρος που μπορεί να αντέξει ένα αντίστοιχο κομμάτι τσιμέντου.

4. Τα κόπρανα παίρνουν το χρώμα τους από τη χολή που χύνεται μέσω της χοληδόχου κύστεως στα έντερα και μεταβολίζεται χάρη στα μικρόβια που υπάρχουν εκεί. Χωρίς αυτή τα κόπρανα δείχνουν γκριζωπά/λευκά… κάτι σαν τις κουτσουλιές των πουλιών!

5. Χρειάζονται περίπου 60 δευτερόλεπτα προκειμένου ένα κύτταρο του αίματος να κάνει μια… γύρα στο σώμα σας.

6. Ο άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες από πέντε αισθήσεις. Μπορεί να μην έχει συμφωνηθεί πόσες ακριβώς, όμως θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον 20.

7. Ένας άντρας παράγει περίπου 10 εκατομμύρια σπερματοζωάρια την ημέρα. Αν κάθε ένα κατέληγε σε ένα… μωρό, θα χρειάζονταν μόλις 2 μέρες για να «αναγεννηθεί» ο παγκόσμιος πληθυσμός!

8. Κατά μέσο όρο ο οργανισμός μιας γυναίκας παράγει περίπου μισό εκατομμύριο ωάρια. Ωστόσο, μόλις μερικές εκατοντάδες από αυτά μπορούν να «καταστήσουν» μια γυναίκα έγκυο.

9. Το ανθρώπινο έντερο περιέχει περίπου 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια, ή περίπου 10 φορές παραπάνω απ’ όσα είναι τα κύτταρα όλου του ανθρώπινου σώματος.

10. Τα νεφρά φιλτράρουν κατά μέσο όρο 1,3 λίτρα αίματος κάθε λεπτό, ενώ ένας μέσος άνθρωπος ουρεί περίπου 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

11. Μέσα σε 30 λεπτά το σώμα παράγει αρκετή θερμότητα για να ζεστάνει μισό γαλόνι νερό.

12. Οι πνεύμονες έχουν τόσα τριχοειδή αγγεία (περίπου 300 εκατομμύρια), που αν τα τεντώσει κανείς σε μια γραμμή φτάνει από το Σιάτλ στο Σαν Ντιέγκο.

13. Όσο πιο υψηλό IQ έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα των ονείρων του κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κλέβουν βενζίνη από τα ρεζερβουάρ

 

  • 0
     
8EFAC69EED12DA53F7636CE4043C5094.jpg
  Μέχρι τη βενζίνη από τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων έχουν βάλει το μάτι επιτήδειοι στην Πάτρα καθώς η τιμή του καυσίμου είναι πλέον πανάκριβη. Το φαινόμενο της κλοπής των καυσίμων είναι εξαιρετικά εκτεταμένο στους χώρους στάθμευσης σε όλη την Ελλάδα και πλέον κάνει την εμφάνισή του και στην πόλη.
Σύμφωνα με καταγγελίες στο thebest.gr το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι δράστες «χτύπησαν» τρία οχήματα στις οδούς Ασημάκη Φωτήλα και στη Δημ. Υψηλάντου, παραβιάζοντας την τάπα των ρεζερβουάρ και αδειάζοντας τη βενζίνη, με τη μέθοδο της αναρρόφησης. Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ οχημάτων διαπίστωσαν την κλοπή την επομένη το πρωί, όταν πήγαν να βάλουν μπροστά τα αυτοκίνητά τους.
Βέβαια η αναρρόφηση του καυσίμου δεν είναι η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες καυσίμου. Τώρα απλά τρυπάνε εύκολα το κάτω μέρος του ρεζερβουάρ και στη συνέχεια τοποθετούν ένα μπιτονάκι το οποίο γεμίζει με τη φυσική ροή του καυσίμου.
- See more at: http://arouraios.gr/2014/01/kleboun-benzinh-apo-ta-rezerbouar/#sthash.JFqjjhEB.dpuf

«Κότες ζητάνε να μην αρθεί η ασυλία τους»


Για «κότες» που ζητάνε από την Βουλή να μην αρθεί η ασυλία τους όταν οι μηνύσεις του φτάνουν στη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος απαντώντας στις καταγγελίες που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης…

για εξοχικό στην Ικαρία.
«Όταν πάω στη Δικαιοσύνη σαν κότες ζητάνε από τη Βουλή να μην αρθεί η ασυλία τους», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος. Για πρόσφατη υπόθεση μήνυσης του Π. Καμμένου κατά του κ. Γεωργιάδη, ο δεύτερος ζήτησε από τη Βουλή να μην αρθεί η ασυλία του.
Για την υπόθεση του ξενοδοχείου στην Ικαρία, για το οποίο ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι χτίστηκε με κοινοτική χρηματοδότηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι πρόκειται για 10 ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε η πεθερά του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η επιχείρηση έκλεισε ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά και ότι έγινε έλεγχος το 2010.

Απεργίες ετοιμάζουν σε Μαρινόπουλος- Dia – Carrefour

 

Την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος- Dia – Carrefour», προκαλεί η βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, με πρωτοβουλία της εργοδοτικής πλευράς. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα…
ακόλουθα:
«Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, σε ευρεία συνεδρίασή του, στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Παραρτημάτων του, από όλη την Χώρα, αφού εξέτασε τις νέες επιθέσεις, της εργοδοσίας Μαρινόπουλου, στις αμοιβές των εργαζομένων (περικοπή επιδομάτων, νέα καθυστέρηση καταβολής μισθών), και αφού εκτίμησε ότι αυτή η επίθεση θα γίνεται όλο πιο συχνή και όλο και πιο έντονη, αποφάσισε ομόφωνα:
• Να καταγγείλει για άλλη μια φορά, την τακτική της εργοδοσίας, που χωρίς κανένα ενδοιασμό, προχωρεί, με όλο και μεγαλύτερη επιθετικότητα, στην αποδόμηση κάθε δικαιώματός μας και στην συρρίκνωση των ήδη πενιχρών μισθών μας, σε επίπεδα εξαθλίωσης, με απώτερο σκοπό την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
• Να καταγγείλει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε που εφάρμοσε η εργοδοσία, αυτή την φορά, περικόπτοντας κατά επιλογή τα επιδόματα.
• Να καταγγείλει, τις όποιες καθυστερήσεις, στην καταβολή των δεδουλευμένων.
• Να καλέσει την εργοδοσία να επαναφέρει τα επιδόματα σε όσους εργαζόμενους τα έχει περικόψει και να επιστρέψει τα παρακρατηθέντα.
• Να καταγγείλει την επίθεσή αυτή στην Επιθεώρηση εργασίας και να την καλέσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση.
• Να καλέσει την εργοδοσία να επανέλθει σε διάλογο για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων.
• Να καλέσει σε Γεν. Συνελεύσεις, Πανελλαδικά τους εργαζόμενους, προκειμένου να επιτευχτεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση στις κινητοποιήσεις.
• Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, εάν η εργοδοσία δεν επαναφέρει άμεσα τα επιδόματα, να προκηρύξει Πανελλαδική απεργία μέσα στον Ιανουάριο και να καλέσει σε μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση, όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, στην έδρα του ομίλου Μαρινόπουλου στην Αθήνα.
Τέλος αποφασίστηκε να κληθούν για άλλη μια φορά, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, να μην δεχθούν σε καμία περίπτωση να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, η οποία θα σημάνει την εργασιακή τους καταδίκη.
Αντίθετα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με όρους, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στις νέες αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας και να μην αποδεχτεί την καταδίκη του»…
enet.gr

Όλες οι ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις – Μειώσεις μέχρι 45%

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

- Τέλος στην αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, πλην εκείνων που εκκρεμούν
- Περικόπτονται στο 50% οι συντάξεις λόγω θανάτου
Καταργείται η σύνταξη στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτοςΔεκατρείς επώδυνες ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις φέρνει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ο οποίος ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας.
Με το νέο Κανονισμό, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ενοποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις των παροχών που καταβάλλουν καταστατικά σήμερα τα επικουρικά ταμεία που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑ και καταργούνται τα καταστατικά τους.
Μειώνονται περαιτέρω οι επικουρικές συντάξεις από 16% έως 45%, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορφώνεται με βάση τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε πίνακες θνησιμότητας και το συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ποιες είναι οι 13 ανατροπές
1. Πλασματικοί χρόνοι: Δεν προβλέπεται καμία αναγνώριση πλασματικών χρόνων (στρατός, τέκνα, ανεργία κ.λπ.), εκτός των περιπτώσεων που εκκρεμούν ή έχουν ήδη αναγνωριστεί.
2. Σύνταξη αναπηρίας: Βάζει όριο τα 1.500 ένσημα καθώς και τα 600 την τελευταία πενταετία. Ετσι καταργείται η δυνατότητα λήψης αναπηρικής σύνταξης με λιγότερες ημέρες ασφάλισης.
3. Σύνταξη λόγω θανάτου: Βάζει προϋπόθεση τα 600 ένσημα την τελευταία πενταετία αντί 500 που ισχύει σήμερα και το 62ο έτος για τους επιζώντες συζύγους, ενώ καταργεί κάθε μικρότερο όριο.
4. Καταργεί τη σύνταξη στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος.
5. Μεταβιβάζεται η σύνταξη, μόνον όμως εφ'όσον έχει δηλωθεί.
6. Υπολογισμός συντάξεων: Αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού προς τα κάτω. Ο νέος τρόπος υπολογισμού για ασφαλισμένους έως 31.12.2000 καταργεί το νόμο 4052/12, που όριζε έως 31.12.2014 υπολογισμό με βάση τα καταστατικά.
Για όσους συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014 η σύνταξη θα υπολογιστεί με το νόμο 2084/92, που προβλέπεται για τους νέους ασφαλισμένους και για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1ης.1.2015 η σύνταξη θα είναι άθροισμα: α. Με υπολογισμό έως 2014 ως νέοι ασφαλισμένοι και β. Με τα «εμπόδια» του νέου υπολογισμού του άρθρου 20 του νέου Κανονισμού.
7. Σύνταξη θανάτου: Θα αποτελεί το 50% από το 70% που ισχύει σήμερα.
8. Σύνταξη αναπηρίας: Θα γίνεται επανυπολογισμός σε κάθε παράταση με βάση το ποσό της σύνταξης που ελάμβανε ένας ασφαλισμένος. Ουσιαστικά εξαφανίζει τις αναπηρικές συντάξεις. Όσοι καθίστανται ανάπηροι από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική νόσο και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκες ως εφάπαξ και τελείωσαν, τους βγάζουν εκτός ασφάλισης;
9. Σύνταξη ορφανών: Διαφοροποίηση της επικουρικής σύνταξης ορφανών ανάλογα με την ηλικία τους.
10. Μεταβίβαση σύνταξης θανόντος συνταξιούχου: Για το /τη σύζυγο το 40% της καταβαλλόμενης σύνταξης και για τα τέκνα το 15% έως το 30% ανώτερο αν υπάρχουν περισσότερα.
11. Βιωσιμότητα: Αναπροσαρμόζονται όλες οι καταβαλλόμενες συντάξεις με συντελεστές βιωσιμότητας.
12. Αναστολή επικουρικής: Αναστέλλεται η σύνταξη σε όποιον ουσιαστικά ξαναεργαστεί ως ασφαλιστέο πρόσωπο και γίνεται επανυπολογισμός στη νέα αίτηση με βάση τη σύνταξη που έπαιρνε η οποία θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.
13. Ατομικές μερίδες: Εισάγονται «ατομικές μερίδες» ώστε κάθε ασφαλισμένος να έχει διαφορετική επικουρική που θα βασίζεται στις εισφορές που έχει πληρώσει και στα έτη που έχει διανύσει στο σύστημα ώς το 2000, καθώς μετά αλλάζει ο συντελεστής υπολογισμού.

Στο «μικροσκόπιο» οι συμβάσεις Τομπούλογλου

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μπαίνουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο πρώην πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος πιάστηκε να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ και μάλιστα μπροστά στην κάμερα εκβιάζοντας διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει διαγωνισμό για το πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας στο νοσοκομείο, ερευνούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
Πρώτα φέρεται πως θα ερευνηθεί η σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Τομπούλογλου για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Επτά άτομα που εργάζονται στην εταιρεία προέρχονται από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου ο πρώην πρόεδρος ήταν κομματικός παράγοντας και υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία και παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να πληρώνονται από την εταιρεία καθαρισμού, απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA μια από τους 7 υπαλλήλους είναι κόρη της υπεύθυνης στην υπηρεσία του νοσοκομείου που ελέγχει τον τομέα της καθαριότητας, της οποίας η απομάκρυνση από τη θέση ευθύνης φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου.

Όπως δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής "συνέστησα μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς και σε βάθος όλα τα στοιχεία, τα πεπραγμένα, του διοικητικού συμβουλίου, συμβάσεις και γενικά το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τομπούλογλου. Τέτοιες πράξεις δεν τις κάνεις μια φορά, τις κάνεις σταδιακά, ξεκινάς από τα λίγα και προχωράς. Δεν ξέρω τι θα βρει αλλά είναι πολύ πιθανό να βρουν πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και ποινικά και πειθαρχικά".

Όμως "φύλλο και φτερό" θα κάνουν οι ελεγκτές και τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Τομπούλογλου με εταιρεία για τη φύλαξη του νοσοκομείου η οποία όπως αποκαλύπτεται είναι θυγατρική της εταιρείας καθαρισμού. Η δουλειά δόθηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία με διαγωνισμό εξπρές που κράτησε μόλις δύο 24ωρα, όταν συνήθως τέτοιοι διαγωνισμοί διαρκούν τουλάχιστον 15- 20 ημέρες.

Μάλιστα στην προκήρυξη του διαγωνισμού που αναρτήθηκε στη Διαύγεια υπήρχε το όνομα της αναπληρώτριας διοικήτριας, η οποία εκείνες τις ημέρες έλειπε στο εξωτερικό και δεν γνώριζε το παραμικρό. "Δεν υπέγραψα ποτέ αίτημα για την έναρξη σχετικού διαγωνισμού. Δεν έλαβα ποτέ γνώση του θέματος μάλιστα όταν όλα συνέβησαν εγώ ήμουν στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια. Όταν επέστρεψα και διαπίστωσα ότι είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς, διατύπωσα άμεσα εγγράφως την αντίθεσή μου και την έντονη διαμαρτυρία μου" δηλώνει η πρώην διοικήτρια του Αγλαΐα Κυριακού, Ρεγγίνα Θεακου.

Η εταιρεία που μειοδότησε πήρε τον διαγωνισμό με προσφορά χαμηλότερη από τους υπόλοιπους υποψήφιους κι αυτό το κατάφερε υπολογίζοντας τα μεροκάματα των εργαζομένων πολύ χαμηλότερα από αυτό που προβλέπει η συλλογική σύμβαση. Όμως μόλις πήρε τη δουλειά, η εταιρεία ζήτησε να ανεβάσει το ύψος της προσφοράς, προκειμένου να καλύψει τα νόμιμα μεροκάματα και να αποφύγει τις συνέπειες.

"Σε ό,τι αφορά την φύλαξη θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για ποιο λόγο υπεγράφη η συγκεκριμένη σύμβαση, από τη στιγμή που υπήρχε σύμβαση με μια εταιρεία μέσα στο νοσοκομείο, σε χρόνο εξπρές" δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μαν. Παπασσάββας.

Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης θα ερευνήσουν και την υπόθεση της ΜΚΟ "Πρώτα για το Παιδί" που είχε συστήσει ο Τομπούλογλου ζητώντας να στεγαστεί στο Αγλαΐα Κυριακού. Οι ελεγκτές θα ερευνήσουν και το γιατί ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού καθυστερούσε την αποδοχή μεγάλης δωρεάς που προοριζόταν για την κατασκευή μονάδας αυξημένης φροντίδας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτό γινόταν με σκοπό τα χρήματα να περάσουν από τα χέρια του, μέσω της δικής του ΜΚΟ.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...