Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τέλος και για τις πινακίδες ΔΟΚ! Στα κάγκελα οι έμποροι αυτοκινήτων!

 

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιανουαρίου 19, 2014
20140119-025128.jpgΤο υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε ένα νόμο του 1953 που υπογράφει ο Βασιλεύς Παύλος και ξεκαθαρίζει πως οι συγκεκριμένες πινακίδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία..
Έτσι, οι έμποροι αυτοκινήτων μπορούν να “δουλεύουν” μόνο με πινακίδες «Μ» που εκδίδουν οι κατά τόπους εφορίες να κινούν τα χιλιάδες οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους με το ανάλογο τίμημα βέβαια που ορίζεται σε 4 ευρώ ημερησίως με ανώτατο όριο χρήσης 2 ημέρες κάθε μήνα συν το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου που κυμαίνεται σε περίπου 30 ευρώ.
Τι απαντά το Υπουργείο;
«Η χορήγηση της δοκιμαστικής άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων στις εν γένει επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων οχημάτων αφορά μεν στη δοκιμή αυτοκινήτων με σκοπό την πώληση αυτών, όχι όμως εναρίθμων, ευρισκομένων σε κατάσταση «φορολογικής ακινησίας», για τη δοκιμή των οποίων προβλέπεται ρητά η χορήγηση από τον προϊστάμενο της κατά περίπτωση αρμόδιας Δ.Ο.Υ., της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας «Μ» ισχύος μέχρι δύο συνεχόμενων ημερολογιακών ημερών το μήνα».
20140119-025057.jpg
20140119-025109.jpg

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

 

Όταν τα πάντα καταρρέουν στον κοινωνικό ιστό, καταρρέει μέσα μας και η «εικόνα» του ίδιου του εαυτού μας .Τότε και οι κοινωνίες και τα άτομα επανακαθορίζουν τις σχέσεις τους με τον εαυτό τους, δηλαδή ή επαναστατούν ή καταρρέουν και χάνονται! Ζούμε οριακές στιγμές ως άτομα και ως
κοινωνία! Η κάθαρση από τις «οπτικές» του χθες και η υιοθέτηση ενός άλλου τρόπου «σκέπτεσθαι» και «αισθάνεσθαι» είναι εκ των ουκ άνευ!

Όταν τα θεμέλια είναι γερά, το τράνταγμα « πονάει» λιγότερο, αλλά όταν είναι σάπια η κατάρρευση είναι βέβαιη. Γι ’αυτό το πολιτικό αυτό σύστημα της ρεμούλας και της απάτης καταρρέει με πάταγο, βγάζοντας στη φόρα τις «αναθυμιάσεις» του!

Τι είναι πάλι αυτό το «έργο», που ξετυλίγεται και ονοματίζεται «κάθαρση» από το άνομο, παράνομο και ολοκληρωτικό καθεστώς κατοχής που ζούμε ;Εσωτερικός εμφύλιος των «ισχυρών» του χρήματος, που παρασιτικά λειτουργούσαν σε βάρος μας τόσα χρόνια, ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών των επικυρίαρχων με το κατεστημένο ,που πια δεν τους χρειάζεται, αλλά θέλουν να λεηλατήσουν με δικούς τους , «ξένους παίχτες» την ήδη κατεστραμμένη μας χώρα, «ανακυκλώνοντας» το ίδιο «τέρας» του θανάτου μας ;

Το κοινωνικό σώμα έχει χρόνια αλωθεί από νοοτροπίες και συμπεριφορές ,που κάθε άλλο παρά στην κοινωνική συνοχή και την πρόοδο απέβλεπαν! Το έλλειμμα παιδείας, και μάλιστα πολιτικοκοινωνικής και ανθρωπιστικής, στέκεται τροχοπέδη της ανάγκης μας για επανακαθορισμό της ύπαρξής μας και της ύπαρξης της πατρίδας μας!

Τυχαία καταργήθηκε η πραγματική πληροφόρηση, ο διάλογος με επιχειρήματα-κι όχι κραυγές και συνθήματα; Τυχαία καταργήθηκε η ικανότητα διάκρισης και επιλογής δεδομένων, η δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Τυχαία επιλέχτηκε η εμμονή στο επιμέρους,στην ειδίκευση, ώστε να χάνουμε το όλον;

Μας έπεισαν ότι τα λαικά συμφέροντα έχουν διαφορές, μπλε, κόκκινες και πράσινες εκδοχές! Μας έπεισαν ότι έχει άλλη «ιδεολογία» το κάθε κόμμα, κι εμείς καλό είναι να ανήκουμε κάπου ,για να αποκτάμε ταυτότητα και υπόσταση ,αναθέτοντας την τύχη μας σε τυχοδιώκτες επαγγελματίες πολιτικούς, που με σοφίσματα, συνθήματα ψεύτικα και κραυγές μας έπειθαν για τη «σωτηρία» μας! Κι εμείς μέσα από ένα στημένο πολιτικό, επικοινωνιακό παιχνίδι αντιπαραθέσεων της «κακιάς ώρας» ,τους εμπιστευόμαστε τις ζωές μας και την τύχη της χώρας μας! Τόνιζαν τις διαφορές μας, για να τις καπηλεύονται!

Οι διαφορές όμως είναι πλούτος κι είναι ό,τι πιο φυσικό να υπάρχουν! Το πρόβλημα είναι ότι μας κατάντησαν νάρκισσους και δε μπορούμε να λειτουργήσουμε επιτέλους «αιρετικά». Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι κάπου μπορεί να σφάλαμε ή κάτι να μας διέφυγε, λες κι είμαστε θεοί! Στενομυαλιά, ξεροκεφαλιά και μωρία λέγεται αυτό ! Αυτός ο ιδιότυπος αυτισμός, μήπως δεν είναι κιόλας μια παθολογία ανεπίτρεπτη για το δράμα που ζούμε ή και ένα είδος φασισμού, που αρνείται το διαφορετικό;

Δε μπορεί κάποιος να είναι τέλειος σε όλα! Άλλος είναι ικανός στο ένα, άλλος στο άλλο-ανάλογα στο πού αφοσιώθηκε καθείς και τι βιώματα είχε- κι όλοι μας έχουμε ανάγκη τους άλλους, για να γίνουμε πιο σοφοί και δυνατοί. Αυτός που είναι «σκλάβος» του ίδιου του εαυτού του, είναι επηρμένος και δειλός, ενώ αυτός που σέβεται και ακούει τους άλλους είναι ελεύθερος κι ανδρείος! Και βέβαια μας θέλουν νάρκισσους και δειλούς,γι΄αυτό

μάς απομόνωσαν τόσο πολύ στο «εγώ» μας ,που το θώπευαν και το χάιδευαν « πουλώντας» μας μια φαντασίωση, μια αυταπάτη, ώστε να χάνουμε την ίδια την ανθρωπιά και την ψυχή μας μέσα από μια χυδαία «κολακεία» των κατώτερών μας ενστίκτων! Μας απομόνωσαν από τους άλλους και μας έκαναν να βλέπουμε παντού «εχθρούς», ανταγωνιστές και αντιπάλους .Έτσι μας αλλοτρίωσαν, μας εκμαύλισαν και μας έκαναν ουσιαστικά ανάπηρους συναισθηματικά και ανώριμους ψυχικά!

Χάσαμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε, να συνεννοούμαστε, να νιώθουμε χαρά και να αγαπάμε! Όταν συναισθηματικά είσαι ανίκανος να αγαπήσεις, τότε είσαι ανασφαλής, ανήμπορος να ασκήσεις την ίδια την ελευθερία σου και νιώθοντας ανασφαλής και ανερμάτιστος, εύκολα μπαίνεις στην παγίδα του όποιου μαντριού σου στήνουν για να σε χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εύκολα μπαίνεις σε «καλούπι». Έτσι κατακερμάτισαν και ευνούχισαν την ελευθερία της σκέψης και κατά συνέπεια την ελεύθερή μας βούληση!

Να λοιπόν γιατί δεν αντιστεκόμαστε, κι ας είδαμε ήδη κατάματα τον εχθρό! Πώς να αντισταθεί ένας άνθρωπος κομματιασμένος ή «μισός»; Νιώθει μόνος κι αδύναμος με τους «δαίμονες» της ελεγχόμενής του σκέψης, των «φυτευτών» του πεποιθήσεων να παλεύει, χωρίς «πυξίδα», χωρίς θέληση! Παραμένει άβουλος και περιμένει ίσως κάποιους άλλους να κινηθούν γι’ αυτόν-όπως φρόντισε καλά το σύστημά τους να μας μάθει.

Ποιος μπορεί να πάει κάπου, να αποφασίσει το δρόμο που θα πάρει ,όταν καν δεν ξέρει πού πηγαίνει και τι θέλει; Κι όταν με τέτοιους όρους μας φυλάκισαν στον εικονικό κόσμο του «ξεχωριστού», του «επιτυχημένου» «δούλου» της ύλης , που θέλαμε να γίνουμε ,μιμούμενοι τα «σπουδαία» πρότυπα του παρασιτισμού, της λαμογιάς, της ψευτομαγκιάς που μας «πουλούσαν», πόσο εύκολο τώρα είναι να ελευθερωθούμε από όλα αυτά;

Ξοδέψαμε την ζωή μας σε ψευδεπίγραφα «είδωλα» ,στο ψέμα ,την ανασφάλεια, σε ιδεοληψίες και σε ένα σωρό «σκουπίδια» και «μύθους» που μας πουλούσαν! Δεν αφήσαμε χώρο για την αλήθεια και το «φως» μέσα μας ,και μείναμε «μισοί»!

Τώρα αποστασιοποιημένα βλέπουμε την απάτη ,που παίχτηκε σε βάρος του ελεύθερου ανθρώπου, που όλοι μέσα μας «κρύβουμε»! Καλλιέργησαν τη ρηχότητα, τον φιλοτομαρισμό, το δογματισμό, το διαχωρισμό, για να γινόμαστε εύκολη λεία των ψηφοδόχων τους, που μας έταζαν τον “άλλο δρόμο της σωτηρίας»!

Εγκλωβισμένοι στον εικονικό τους κόσμο, στερηθήκαμε την ελευθερία της βούλησής μας και υιοθετήσαμε μια στενή οπτική ζωής, μια στάση ζωής που δεν ελέγχαμε! Όταν στερείσαι το δικαίωμα της ίδιας της άσκησης στην πράξη της ελεύθερής σου βούλησης κι ακολουθείς κελεύσματα άλλων , μοιάζεις με την αρκούδα του γύφτου, που χορεύει στο ρυθμό που κάποιοι άλλοι «παίζουν» γι’ αυτήν, γιατί δεν έχεις δικό σου εσωτερικό ρυθμό, δικά σου «θέλω»! Έτσι γίνεσαι πιόνι κι αγελαίο άθυρμα του όποιου τυχοδιώκτη ,εκμαυλιστή ή κόλακα της αδυναμίας σου. Μένεις ανήμπορος να αντιδράσεις, ανίσχυρος μπροστά στην καταιγίδα κι «ανάπηρος»! Έτσι καταντάς λεία των πιο άθλιων αρπακτικών της «αγοράς»!

Τόσο πολύ μας κακοποίησε αυτό το πολιτικό σύστημα-που πάντως δεν το διαμορφώσαμε εμείς, ώστε γίναμε έρμαια του παραλογισμού του και της ανελευθερίας του.

Είμαστε λοιπόν «πολιορκημένοι» από στερεότυπα και αγκυλώσεις, που καλλιέργησαν καιρό, για να επηρεάσουν το υποσυνείδητό μας και να καθηλώσουν τη συνείδησή μας στην απραξία, στην αυταπάτη, που ήσαν «ταγμένοι» να εμπορεύονται, για να μετράνε ψήφους! Έμποροι ανθρώπινων ψυχών, σφαγείς ονείρων και σφετεριστές της ελεύθερής μας βούλησης υπήρξαν, για να εισπράττουν ψηφαλάκια, που μεταφράζονταν σε χρήμα, εξουσία και κενοδοξία γι’ αυτούς.

Όλοι αυτοί –συνειδητά ή όχι- είναι φορείς ενός σκοταδιστικού, χυδαίου και βάρβαρου μηχανισμού, του κομματικού κράτους, που «παρήγαγε» ραγιάδες και μάλιστα εγωπαθείς, χωρίς σεβασμό στη διαφορετικότητα!

Όλα όσα υφιστάμεθα είναι κόντρα στην ανθρώπινή μας φύση, κόντρα στην βαθύτερη ανάγκη μας για ελευθερία, που είναι προυπόθεση της εσωτερικής μας ισορροπίας κι ευτυχίας!

Τη διαστροφή και την παράνοιά τους την προβάλανε σε εμάς, την «αρρώστια» τους την κάνανε δική μας, για να μας ελέγχουν!

Ακόμα στέκουμε στην αυταπάτη και δε μπορούμε να δούμε το προφανές; Η μόνη τους αποστολή ήταν να διαλύουν, να αποσυνθέτουν το κοινωνικό σώμα, τις συνειδήσεις, τις ανθρώπινες αξίες! Η μόνη τους αποστολή ήταν να μας κάνουν εχθρούς του ίδιου του εαυτού μας, φυλακίζοντάς μας στην επίπλαστη φαντασίωση, στον εικονικό κόσμο της ψεύτικης «ευδαιμονίας» και μιας «ιδεολογικής» ψευδαίσθησης , που μας πουλούσαν!

Πότε λειτούργησαν για το καλό μας; Πότε πρόσφεραν παιδεία ,όραμα, ιδέες «φωτεινές», Ελληνικές, για να υποστηρίξουν τις βαθύτερες ποιοτικές «ανάγκες» ενός λαού με τόσο θαυμαστή παρακαταθήκη και ιστορία;

Μόνο πετούσαν ένα ξεροκόμματο κάπου –κάπου προεκλογικά, για να μαζέψουν άλλη μια φορά τα «ποντίκια» στη φάκα τους. Πάντα με όρους ποσοτικούς παιζόταν το φιάσκο των εκλογών τους. Τυχαίο; Μας έκαναν πιόνια, χωρίς βούληση σε ένα «παιχνίδι» άγριων αρπακτικών.

Μας έκαναν μισάνθρωπους , φοβικούς απέναντι στους άλλους και στον εαυτό μας, για να μας «παραδώσουνε» στα ξένα αφεντικά τους! Αυτή η «μοίρα» μας αξίζει ,να κλείνουμε το πιο πολύτιμό μας «αγαθό», την ελευθερία μας, σε «ταμπέλες»;

Τι απέγινε η κοινή λογική; Μάθαμε να πιθηκίζουμε τις άλογές τους «λογικές», το ψέμα, τη φρίκη και την απάτη!

Τι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες; Είναι βορά των πιο άρρωστων και διεφθαρμένων τοκογλύφων -αρπακτικών της Ευρώπης; Είναι οι ζωές και τα παιδιά μας «τσιφλίκι» τους; Από πού ως πού η Ελλάδα πρέπει να παραδοθεί σε ξένους δυνάστες; Δεν είμαστε άξιοι εμείς να την κρατήσουμε ,να την υποστηρίξουμε με δικές μας δυνάμεις; Χάσαμε τόσο πολύ τον αυτοσεβασμό και τη συνείδησή μας; Οι αξίες όλες μεταφράζονται σε κέρδος και σε χρήμα; Πού είναι το φιλότιμο κι η αξιοπρέπεια μας; Πού είναι οι αρετές, που οι πρόγονοί μας μάς κληροδότησαν; Μήπως είναι καιρός να τις ανακαλύψουμε ,καθώς είμαστε φορείς φωτός, όπως και το όνομα Ελλάς καταδεικνύει;

Δεν έχουμε «μυαλά» ανάμεσά μας ,ανθρώπους ικανούς και άξιους να τη διαφεντεύουν ; Χρειαζόμαστε εγκάθετους εξ Αμερικής να μας «φωτίσουν»; Τι παραλογισμός είναι αυτός να πέφτουμε στην παγίδα των κομματικών τους μηχανισμών, των ανδρείκελων της πιο ντροπιαστικής και μαύρης προπαγάνδας, που μας θέλει ανθέλληνες και μισάνθρωπους;

Είμαστε ή δεν είμαστε εμείς οι φυσικοί εκφραστές κι υποστηρικτές αυτού του τόπου; Γιατί μας μπλέξανε στα νύχια του πιο εγκληματικού και φασιστικού μορφώματος της ευρωζώνης και του ευρώ, χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν; Εκμεταλλεύτηκαν το φιλότιμο και την αξιοπρέπειά μας, αλλά και τις αδυναμίες μας, για να μας εξαχρειώσουν, να μας αφαιρέσουν την εθνική μας ταυτότητα και να μας κλέψουνε τη γη! Είμαστε λαός χωρίς ρίζες ,ιστορία και αξιοσύνη, για να παραδοθούμε αμαχητί; Γιατί δεχόμαστε τον ξεριζωμό;

Δεν είναι «στραβός ο γιαλός», αλλά εμείς « στραβά αρμενίζουμε»! Αιχμάλωτοι μιας αυταπάτης ,αιχμάλωτοι του φόβου, πάθαμε ένα είδος «ιδρυματισμού», και τους αφήσαμε «χώρο» για να μας αποτελειώσουν! Μας έμαθαν να λειτουργούμε ως ραγιάδες!

Ο άνθρωπος όμως γεννιέται ελεύθερος ,και η αυτοδιάθεση ενός λαού, η θέλησή του, είναι αδιαπραγμάτευτη! Αυτοί ως «σκλάβοι» της χυδαιότητας ,του πλουτισμού και του ψέματος ξεπουλήθηκαν και ξεπουλήσανε κι εμάς και τα παιδιά μας! Εμείς ποιο λόγο έχουμε να γίνουμε τα θύματά τους, χωρίς ούτε καν τη μάχη να δώσουμε για την ελευθερία;

Αδέρφια, αν Έλληνες θέλουμε να λεγόμαστε, τίποτε άλλο δε μας μένει από το να γίνουμε όλοι ένα, μία αδούλωτη Ελληνική ψυχή, και να πάρουμε πίσω τη ζωή και την πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δυνατή !Δεν έχουμε κανέναν άλλο αντίπαλο πέρα απ’ τον κακό εαυτό μας και τις ιδεοληψίες μας !Να είστε βέβαιοι λοιπόν πως ξεπερνώντας τον, σκεπτόμενοι και αισθανόμενοι Έλληνες πάνω από όλα, ενωμένοι κι αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι αδύνατο ο θάνατος να νικήσει τη ζωή!

Όταν η ώρα σημάνει, αυτοί ήδη θα ψάχνουνε κρυψώνα, μα δε θα βρούνε πουθενά, γιατί η θεία δίκη έχει και γι’ αυτό φροντίσει!

Έλλη Διαμαντοπούλου, μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου, (Ε.ΠΑ.Μ)

Χειροβομβίδες...

 




Τι είδους άνθρωπος μπορεί να παροτρύνει άλλους ανθρώπους που πάνε να τον επισκεφτούν για την ονομαστική του εορτή να μπαίνουν στα καφενεία και να ρίχνουν χειροβομβίδες;
Είναι το είδος του ανθρώπου που ...
ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς και είναι πρωθυπουργός της δύστυχης Ελλάδας. Πήγαν οι βουλευτές του να του πουν χρόνια πολλά κι αντί να τους ζητήσει να κάνουν καλά τη δουλειά τους, να φροντίσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες, να βοηθήσουν κανέναν που πεινάει και κρυώνει, τους ζήτησε ο αθεόφοβος να πολεμήσουν την Αριστερά με κάθε μέσο. «Όταν ήμουνα βουλευτής Μεσσηνίας, έμπαινα στα καφενεία με χειροβομβίδες στην τσέπη», είπε ο Σαμαράς. Και σε ποιον έριχνε τις χειροβομβίδες; Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο σήμερα είναι λιποδερματομυική μάζα που περιβάλλει την απόληξη του παχέος εντέρου και βρακί και άντε να ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος.

Να ρίχνετε χειροβομβίδες στον ΣΥΡΙΖΑ, χειροβομβίδες φονικές, διέταξε ο Σαμαράς. Να τους λέτε ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με την τρομοκρατία, σας έχει στείλει το σχετικό υλικό η κ. Ασημακοπούλου. Τους έστειλε το υλικό η Άννα Μισέλ αλλά απ' ό,τι φαίνεται οι βουλευτές την έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, που, αν δεν είναι τουλάχιστον Πράντα τα υποδήματα, η προσβολή είναι βαριά και ανεπίτρεπτη για μια βαφτιστήρα Κοκού.

Να ρίχνετε και άλλες χειροβομβίδες, συνέχισε ο εορταζόμενος, να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με κόμματα της κατεχόμενης Κύπρου, να λέτε ότι αυτοί σκότωσαν Έλληνες. Αντί άλλης απαντήσεως παραθέτουμε παλαιότερο σχόλιο των "Νέων": «Φοβάμαι ότι ο κ. Κεδίκογλου έχει υποπέσει σε σφάλμα. Θυμίζω ότι τα τουρκοκυπριακά κόμματα είναι αναγνωρισμένα από τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου του 1960 ως κόμματα της Κύπρου. Εξάλλου, οι εκπρόσωποι τους έχουν επαφές όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς και σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Υπογραμμίζω ότι το κυβερνών στα Κατεχόμενα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα». Στην ίδια ομάδα που ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνουμε εμείς.

Ο Σαμαράς ζητάει από τους βουλευτές του να γυρνάνε στα καφενεία και να λένε στον κόσμο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελείται από τρομοκράτες και προδότες. Μπορείς να το πεις και κάλεσμα σε εμφύλιο, μπορείς να το πεις και προετοιμασία για πραξικόπημα. Μπορείς να το πεις και παραλήρημα ενός ακροδεξιού πολιτικού, που ανδρώθηκε στα τάγματα εφόδου της Ν.Δ., σε αυτούς που αργότερα δολοφόνησαν τον Τεμπονέρα. Τι να περιμένεις από τον επίγονο των Κενταύρων και των Ρέιντζερ, από τον βουλευτή που έφυγε τελευταίος από τις γιορτές μίσους του Μελιγαλά, από τον άνθρωπο που απεχθάνεται όσα παιδιά δεν έχουν το ίδιο χρώμα με τα δικά του παιδιά και θέλει να τα διώξει από τους παιδικούς σταθμούς.

Ναι, κυρίες μου και κύριοι, μας κυβερνάει ο Αντωνάκης ο Βομβιστής της Πύλου. Και εις ανώτερα.

    Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα...

 


Οινολόγος, σωματοφύλακας, πιστοποιημένος (αντι)χάκερ, ανιχνευτής καταιγίδων και τηλεφωνική υπηρεσία προσωπικών επαφών είναι κάποια από τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα. Περιλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα αλλά και...
αντισυμβατικά επαγγέλματα στον κόσμο.

Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν πάνω από 7.308 ευρώ τον μήνα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Βέβαια ο δρόμος για να καταστεί άξιος επαίνου ένας τέτοιος επαγγελματίας δεν είναι εύκολος.

Υπάρχουν 214 κορυφαίοι οινολόγοι στον κόσμο, γνωστοί ως Master of Wine, με ετήσια εισοδήματα 91.000 ευρώ. Για να συμπεριληφθεί κάποιος στην ομάδα αυτή θα πρέπει, όμως, να αποκτήσει οινική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας τέσσερις κύκλους ανώτατων σπουδών που μπορεί να διαρκέσουν ως και μία 12ετία.



Οι ανιχνευτές καταιγίδων είναι μία ακόμη πιο αξιοπερίεργη κατηγορία επαγγελματιών. Τα ετήσια εισοδήματά τους ανέρχονται στα 96.000 ευρώ. Πρέπει να έχουν εμπειρία στη μετεωρολογία και διάθεση περιπέτειας, καθώς απαιτείται να εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Οι πιστοποιημένοι (αντι)χάκερ είναι μια επαγγελματική ομάδα που φλερτάρει με τον κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Εκείνοι που ειδικεύονται σε αυτόν το χώρο, ουσιαστικά, θα πρέπει να θωρακίσουν ένα ηλεκτρονικό δίκτυο από επίδοξους χάκερ, προς όφελος των πελατών τους. Οι υπηρεσίες τους εκτιμώνται ιδιαιτέρως, με τις ετήσιες αποδοχές να φτάνουν τα 108.184 ευρώ.

Αρκετά προσοδοφόρες είναι επίσης οι υπηρεσίες προσωπικών επαφών. Τα «ροζ τηλεφωνήματα» μπορούν να εξασφαλίσουν έναν λίαν αξιοπρεπή τρόπο ζωής. Τα ετήσια έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 116.000 ευρώ.

Οι σωματοφύλακες όμως, είναι η κατηγορία επαγγελματιών με τις υψηλότερες αποδοχές. Κερδίζουν περίπου 132.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά θα πρέπει είτε να έχουν υπηρετήσει στον στρατό, είτε στις κρατικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σε μποϊκοτάζ των Θρησκευτικών καλεί ο Ζεϊμπέκ του Σύριζα

 

Σε μποϊκοτάζ των Θρησκευτικών καλεί ο Ζεϊμπέκ του Σύριζα
Στα πλαίσια της έγκρισης του νόμου των 240 ιμάμηδων από την μνημονιακή κυβέρνηση, πριν από μικρό διάστημα υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρβανιτόπουλο και τέθηκε σε εφαρμογή σύμβαση για την εργασία 63 ιεροδιδασκάλων στα κρατικά δημοτικά και γυμνάσια.
Τον τελευταίο καιρό στα πλαίσια των μνημονιακών συνταγών, ενώ με δικαιολογία τις οικονομικές δυσκολίες απολύεται διδακτικό προσωπικό στο οποίο δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εργασίας και ενώ ακόμη υπάρχει έλλειμμα 10 δασκάλων τουρκικών σε μειονοτικά δημοτικά, η μνημονιακή κυβέρνηση χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αίτημα από μειονοτικό φορέα, από γυμνάσιο ή λύκειο και παρά την σφοδρή αντίδραση της μειονότητας, πέρασε αυτόν τον νόμο και τον θέτει σε εφαρμογή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον νόμο για τους ιμάμηδες και τους λόγους του τους είχα περιγράψει σε ομιλία που έκανα στην βουλή.
Στη μνημονιακή κυβέρνηση η οποία στην περίοδο της πιο βαθιάς κρίσης, περιφρονώντας τα βασικά αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τον νόμο για τους ιμάμηδες, την καλύτερη απάντηση θα δώσει ο κόσμος της μειονότητας.
Αξιότιμοι κηδεμόνες, πολύτιμοι μαθητές που αποτελείτε το μέλλον μας, το μάθημα των θρησκευτικών που μπήκε στα δημόσια δημοτικά και γυμνάσια δεν είναι ένα υποχρεωτικό αλλά ένα κατ΄επιλογήν μάθημα. Επιθυμώ να αναφέρω πως οι μαθητές που δεν επιθυμούν να μετάσχουν στο μάθημα, μπορούν να εξαιρεθούν προσκομίζοντας στην διεύθυνση του σχολείου μια αίτηση.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει πως το μέλλον κάθε χώρας είναι συνδεδεμένο με την εκπαίδευση των ανθρώπων της χώρας, έτσι και η μειονότητα μας με διεθνείς συνθήκες έχουν το δικαίωμα αίτησης παιδείας υψηλής ποιότητας.
Το εκπαιδευτικό είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, αλλά πρώτα από όλα αφορά τα παιδιά της μειονότητας και τους κηδεμόνες τους.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως η μειονότητα έναντι των ανεπιθύμητων μέτρων που δεν μας αξίζουν, θα δώσει στην μνημονιακή κυβέρνηση την δέουσα απάντηση, μποϊκοτάροντας την εφαρμογή τους.
    Με σεβασμό
Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/1/2014koray-zeybek

Χρυσή Αυγή: Ο Ματθαιόπουλος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Χρυσή Αυγή: Ο Ματθαιόπουλος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής για το δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στέλεχος του κόμματος και σύντροφος της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, με το συνδυασμό «Ελληνική αυγή για τη Θεσσαλονίκη». Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο Νικόλας Χρυσομάλλης, από την Πιερία με το συνδυασμό "Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία", ενώ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης θα είναι ο Φώτης Γραικός.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/394379/hrysi-aygi-o-matthaiopoylos-gia-dimarhos-thessalonikis#ixzz2qp7xaWas

Οι έρωτες του Ολάντ, η συντηρητική Μέρκελ, ο βουλιμικός Αλέξης και ο κουρασμένος Σαμαράς

Ο ΣΑΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗ ΝΔ!

 

 
Δεν έχει καμία τύχη πλέον ο Ολάντ με την συντηρητική Μέρκελ.
Οι έρωτες του Γάλλου Προέδρου απειλούν να τον εξαφανίσουν από την ευρωπαική πολιτική σκακιέρα, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσίπρα να διεκδικήσει τον ρόλο του αντιπάλου δέους της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ευρώπη και τα μυαλά στα κάγκελα.
Κάθε μέρα που περνάει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει στροφές λαικισμού στον ξέφρενο καλπασμό του προς την εξουσία με τον Σαμαρά να παρακολουθεί αδύναμος την επέλαση του αντιπάλου του στον οποίο θα δώσουν τρελή αυτοδυναμία τα νέα μέτρα της εφορίας και τα πρόστιμα του Χάρη Θεοχάρη.
Ο τελευταίος με τα απάνθρωπα πρόστιμα αποτελειώνει τον Σαμαρά και φυσικά θα φάει το κεφάλι του όταν οι ορδές του ΣΥΡΙΖΑ μπουκάρουν στο γραφείο του.
Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με φορολογία 75% για τις 40000 εισόδημα είναι τόση η απόγνωση του κόσμου από τον σαδισμό των φορολογικών μέτρων κατά των αδυνάμων (οι celebrities της λίστας Λαγκάρντ ξύνουν τ΄αρχίδια τους καθώς περιμένουν τους βουκόλους αγροφύλακες του μπάρμπα Στασινόπουλου να τους κάνει έλεγχο).
Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν κολλήσει, οι μεταρρυθμίσεις είναι ανύπαρκτες και η χώρα το απόλυτο πειραματόζωο στα χέρια τρελών επιστημόνων.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύ "κατηγορώ" εναντίον της γερμανίδας Καγκελαρίου και του έλληνα Πρωθυπουργού, εγκαλώντας grosso modo την A. Merkel για συρρίκνωση της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά για χειροκροτητή και θεατή των πολιτικών της.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Ολλανδία συμμετέχοντας σε εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας (SP) με θέμα " Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία" αποφάνθηκε πως Η Δημοκρατία στην Ευρώπη υποχωρεί εξαιτίας των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού.

"Η κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται. Όσο περισσότερο διαρκεί τόσο περισσότερο αποσταθεροποιεί τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" σημείωσε επ αυτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας την γερμανίδα καγκελάριο για την οποία δήλωσε:

"Η καγκελάριος Μέρκελ μαζί με τη νεοφιλελεύθερη ελίτ των τεχνοκρατών των Βρυξελλών,  αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μια ενόχληση. Γι ΄αυτό αναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας".
Αυτά υποστηρίζει εκτός Ελλάδας ο Αλέξης την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα κάνει βαρύγδουπες μετεγγραφές τύπου Φωτόπουλου και Ρίζου Ρίζου- από τα διαμάντια του πράσινου συνδικαλισμού.
Κι ενώ επί τρία χρόνια ο ανεγκέφαλος λαός χτυπιέται αλύπητα οι "σεσημασμένοι" μεγαλοεπιχειρηματίες της διαπλοκής ζουν και βασιλεύουν κι αν χρειασθεί στα δύσκολα κάποιος κλινικάρχης θα τους δώσει ένα χαρτί που θα λέει ότι βρίσκονται με το ένα πόδι στο λάκο και η φυλακή θα βλάψει περαιτέρω την υγεία τους.
Φυσικά οι πιο πολλοί δεν χρειάζεται να μπουν στην συγκεκριμένη διαδικασία μια και διαθέτουν τους κατάλληλους δικηγόρους-εκλεκτά μέλη της παράγκας...



 


Πηγή:www.capital.gr
Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2014, 18:53
More News Desk

Ζήτημα ζωής ή θανάτου για τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά να κρατήσουν την εξουσία

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

 

5
 
Από τον Γιώργο Δελαστίκ
Με τους χειρότερους οιωνούς για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και για την Ελλάδα, εξαιτίας της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής τους που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, άρχισε το 2014. Το σημαντικότερο είναι πως σοβαρά γερμανικά έντυπα απαξιώνουν πλήρως τους ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους θεωρούν ήδη πολιτικά «τελειωμένους».
Το Βερολίνο, με τη συνήθη στους Γερμανούς μεθοδικότητα, δείχνει να προσανατολίζεται στην επόμενη κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν αυτή αναλάβει την εξουσία.
«Ο κατά τη φαντασία του θεραπευμένος (!)» ήταν ο τίτλος του αναφερόμενου στον Αντώνη Σαμαρά πασίγνωστου πλέον στην Ελλάδα δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spigel.Το δημοσίευμα συνοδευόταν, μάλιστα, από μια κακόβουλα επιλεγμένη φωτογραφία για να επιτείνει την υπόσκαψη του κύρους του, καθώς τον εμφάνιζε να χαμογελά κατά τρόπο που να θυμίζει άτομο με νοητική υστέρηση!
Την αποδόμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέλαβε η φίλα προσκείμενη προς τους σοσιαλδημοκράτες εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Χαρακτηρίζει ως «την καλύτερη επίδοση του» το… «διακριτικό πραξικόπημα (!)» με το οποίο «ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ.
Όταν οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν τον έναν «κατά φαντασίαν θεραπευθέντα» και τον άλλον «πραξικοπηματία», είναι φανερό ότι αποκλείεται πλέον να επενδύουν πολιτικά στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο υπάκουοι κι αν είναι αυτοί στις εντολές της καγκελαρίας.
Η αλήθεια είναι πως ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε το 2014 με τους καλύτερους οιωνούς. Η ανεξαρτητοποίηση του τέως βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρου Τατσόπουλου -ουσιαστικά, δηλαδή, το επίσημο πέρασμα του στο κυβερνητικό στρατόπεδο- δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αμφίβολο αν ο Τατσόπουλος είχε έστω και έναν ψηφοφόρο του κόμματος (εξαιρουμένων προσωπικών του φίλων και συγγενών του) που να επιθυμούσε την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ!
Η περίπτωση Τατσόπουλου αφορά σ’ ένα πρόσωπο ανύπαρκτου πολιτικού βάρους, σύμφωνοι. Θα ήταν χρήσιμο όμως αν λειτουργούσε ως ξυπνητήρι αφύπνισης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βαυκαλίζονται με την αυταπάτη ότι ο δρόμος του κόμματος τους προς την ανάληψη της εξουσίας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πλανώνται πλάνην οικτράν.
Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου που είχαν ξαπλώσει και απλώς περίμεναν να πέσει η εξουσία στα χέρια τους (όπως και πραγματικά έγινε), ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει σκληρή και ανελέητη μάχη. Μάχη έξω από το Κοινοβούλιο, στους δρόμους, στο μαζικό κίνημα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σταυρώσει τα χέρια και απλώς βγάζει ανακοινώσεις για διάφορα γεγονότα ή κάνουν προφορικές παρεμβάσεις οι βουλευτές του με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις και δηλώσεις, τον περιμένουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα κάνουν τα πάντα -κυριολεκτικά τα πάντα!- για να παραμείνουν στην εξουσία. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου γι’αυτούς το να κρατήσουν με οποιοδήποτε μέσο την εξουσία. Όχι, φυσικά, για πολιτικούς λόγους, αλλά για λόγους προσωπικού συμφέροντος προκειμένου να αποφύγουν περιπέτειες σαν αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Γενική πολιτική κρίση

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε νιρβάνα. «Προβάρουν υπουργικά κοστούμια» και κανένα από τα στελέχη του δεν θέλει να πάει για δήμαρχος πουθενά για να είναι… ελεύθερο να «αξιοποιηθεί» σε υπουργική ή, έστω, σε κάποια άλλη κυβερνητική θέση! Μοιράζουν κατά φαντασίαν τα υπουργεία της κυβέρνησης τους!
Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η λυσσώδης μάχη του Σαμαρά και του Βενιζέλου να κρατήσουν την εξουσία είναι η πραγματική αιτία που συνδέει σε πολιτικό επίπεδο τα επιλεγμένα σκάνδαλα που δημοσιοποιούνται και για τα οποία παρέχονται στοιχεία από τις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες, με στόχο σε πολιτικό επίπεδο να πλήξουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους (καραμανλικούς, παπανδρεϊκούς, εκσυγχρονιστές και άλλους), ανεξαρτήτως των ποινικών ευθυνών που θα τους καταλογίσει η Δικαιοσύνη.
Η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης κατά την άποψη μας σε πολιτικό επίπεδο η βαθύτερη αιτία της αποχώρησης Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, της διαφωνίας βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη στρατηγική επιλογή του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, της κρίσης στην ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ που την προκάλεσαν όσα στελέχη της είναι ταγμένα υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Το πολιτικό κατεστημένο αμύνεται με νύχια και με δόντια και προκαλεί γενική πολιτική κρίση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να διασωθεί.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία φυλάκισης σταδιακά όλων των βουλευτών και ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι συνιστά ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ η απαγόρευση καθόδου στις ευρωεκλογές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες επιβίωσης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Βίαιες ανακατατάξεις
Σαν να μην έφτανε η απειλούμενη κατάρρευση όλων των συνιστωσών του πολιτικού σκηνικού, τα σκάνδαλα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πληγούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου προκαλούν εκνευρισμό και στο οικονομικό κατεστημένο.
Δεν είναι αβάσιμη η ανησυχία αυτή. Οσο προσεκτικά κι αν επιλέγονται οι σκανδαλώδεις υποθέσεις μιζών στους εξοπλισμούς, παράνομων δανειοδοτήσεων κ.λπ. που προωθεί η κυβέρνηση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν θα καρφώσει κάποιους για να σώσει το τομάρι του – ειδικά σε μια εποχή ανατροπής των πάντων, όπως αυτή που διανύουμε.
Πόσω μάλλον που σήμερα και η Γερμανία επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της ελληνικής οικονομικής ελίτ χαρακτηρίζοντας την ανίκανη, διεφθαρμένη, απρόθυμη να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας και όλα τα παρόμοια, με σαφή στόχο να δημιουργήσει μια γερμανόδουλη, γερμανοφρονα, δική της ηγεμονική πτέρυγα του ελληνικού κατεστημένου.
Αυτό δεν οφείλεται, φυσικά, στην αδιαμφισβήτητη διαφθορά της υφιστάμενης ελίτ της Ελλάδας και στον «πόνο» των Γερμανών να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Κάθε άλλο. Η ωμή αλήθεια είναι ότι το Βερολίνο εκτιμά σωστά πως τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των κορυφαίων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σήμερα είναι με τις ΗΠΑ λόγω του αντικειμένου τους (ναυτιλία, ενέργεια) και όχι με τη Γερμανία!
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα πολιτικής κατάρρευσης και οικονομικών ανακατατάξεων, με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να θέλουν να ελέγξουν την ελληνική αστική τάξη η καθεμιά για τα δικά της συμφέροντα, είναι απολύτως δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του κατεστημένου της χώρας μας για το τι θα γίνει με τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του.
Τελευταία χρονιά
Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική οικονομική ελίτ το τελευταίο που θα επιθυμούσε θα ήταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με «αδοκίμαστους» στις μπίζνες υπουργούς – με υπουργούς που πρέπει να δοκιμάσει για να δει αν εξαγοράζονται, πόσο γρήγορα μπορούν να διαφθαρούν, αν οι ιδεολογικές «αγκυλώσεις» συνιστούν εμπόδιο στο να παίρνουν μίζες κι όλα αυτά τα… ενοχλητικά και χρονοβόρα προβλήματα γι’ αυτούς.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποκλείεται, δηλαδή, να προωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Αν όμως η λαϊκή του επιρροή είναι ασταμάτητη, θα προσαρμοστούν στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, έχοντας προηγουμένως προσπαθήσει να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κόσμος και μόνο θα εκλέξει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διορθώσει την τακτική που ακολουθεί τελευταία, η οποία αποσκοπεί στο να καθησυχάσει τους κορυφαίους εκπροσώπους του κατεστημένου και να τους πείσει ότι δεν θα κυβερνήσει με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα τους.
Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί οπωσδήποτε από την «πολιτική χολέρα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει την απομάκρυνση από την εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν κάνει τίποτα για να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό, να του δώσει όραμα, να αυξήσει τη μαχητικότητα του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Αυτά προοιωνίζονται αυξανόμενες δυσκολίες για την κατάκτηση της εξουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων στην ΕΕ

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ —ΜΕΧΡΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ— ΚΑΘΕ ΜΗ «ΕΠΙΚΕΡΔΗ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ.

 

2
 


TAKHΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ τα μίντια οργίασαν με τις δηλώσεις Φάρατζ στην Ευρωβουλή —κάποιοι μάλιστα καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι «προσβλήθηκαν» κιόλας για λογαριασμό μας!— ο οποίος απλά είπε το αυτονόητο που γνωρίζει όλος ο Ελληνικός λαός, η εκφυλισμένη Ευρώ-«Αριστερά» και η Πράσινη ουρά της (Κον Μπεντίτ κ.λπ.) συντάσσονται βέβαια με το Ευρωπαϊκό κατεστημένο —από όπου και τελικά τρέφονται. Παράλληλα, η εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων εντείνεται ενόψει Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών.
Ο στόχος είναι να μειώσουν το αντί-ΕΕ ρεύμα που φουντώνει καθημερινά και απειλεί να συμπαρασύρει στο προβλεπτό μέλλον το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα που έχει οδηγήσει στη μαζική φτωχοποίηση τα θύματα της παγκοσμιοποίησης στην Ευρώπη. Οι Ευρώ-ελίτ, μάλιστα, δεν διστάζουν τώρα να προτείνουν την πλήρη κατεδάφιση των υπολειμμάτων του κράτους πρόνοιας που είχε κτιστεί στην διάρκεια της σοσιαλδημοκρατικής συναίνεσης, χάρη στους λαϊκούς αγώνες, αλλά και την άμεση γειτνίαση της Ευρώπης με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» που, (ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματά του), είχε αναμφισβήτητα λύσει σημαντικά προβλήματα στην κάλυψη βασικών αναγκών και την κοινωνική πρόνοια.
Όμως, αυτό συνέβαινε στην εποχή που δεν είχαν εξαπλωθεί οι πολυεθνικές, ούτε είχαν επιβάλλει ακόμη το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών κεφαλαίου και εμπορευμάτων. Δηλαδή, στην εποχή του «κράτους-έθνους», πριν την ανάδυση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όταν ακόμη η ΕΟΚ δεν είχε καν συμπληρώσει τη διαδικασία ενοποίησής της μέσα στην Ενιαία Αγορά, που σήμαινε την πλήρη ενσωμάτωσή της στην ΝΔΤ. Τότε, ήταν εφικτή η βαρύτερη φορολόγηση των προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων για την καλύτερη κάλυψη των βασικών αναγκών όλων. Προφανώς, παρόμοια πολιτική σήμερα, με ανοικτές τις αγορές κεφαλαίου, θα σήμαινε την μαζική έξοδο του σε άλλους παραδείσους που δεν πάσχουν από παρόμοια «ελαττώματα» (Ινδία, Κίνα κ.λπ.). Αυτήν τη θεμελιακή αλήθεια της παγκοσμιοποίησης η εκφυλισμένη «Αριστερά» προσποιείται ότι δεν την καταλαβαίνει για να μπορεί να πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους οπαδούς της. Τώρα μαθαίνουμε ότι η Γερμανική καγκελαρία (με την αγαστή σύμπνοια της Βρετανικής συντηρητικής κυβέρνησης) διαπίστωσε ότι βασικός λόγος που η ΕΕ δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστική με τα άλλα μπλοκ (κυρίως Αμερικανικό και Ανατολικής Ασίας) είναι ότι ξοδεύει συγκριτικά πάρα πολλά για την κοινωνική πρόνοια. Όπως δηλώνουν, ενώ στην ΕΕ αναλογεί μόνο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού που ελέγχει το 25% του παγκόσμιου προϊόντος, η κοινωνική πρόνοια ακόμη απορροφά το 50% των παγκόσμιων σχετικών δαπανών .
Φυσικά, κράτη-έθνη, τυπικά, υπάρχουν και σήμερα αλλά, όπως απέδειξε περίτρανα και η κοινοβουλευτική Χούντα μας, αποτελούν απλά τους τοποτηρητές και εκτελεστές των αποφάσεων μιας Υπερεθνικής Ελίτ, η οποία ελέγχει τους διεθνείς οικονομικούς μηχανισμούς, όπως τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Στην περίπτωση της Ευρωζώνης, μάλιστα, έχει καταργήσει την οικονομική κυριαρχία των εξαρτημένων χωρών–μελών της Ευρωζώνης που δεν ελέγχουν πια ούτε το ίδιο το νόμισμά «τους» και επομένως την οικονομική πολιτική τους. Σήμερα, οι Ευρώ-ελίτ ξέρουν πολύ καλά ότι για να ανταγωνιστούν τις χώρες των άλλων μπλοκ θα πρέπει να προσφέρουν παρόμοια πλεονεκτήματα στους επενδυτές των πολυεθνικών. Και αυτή είναι και η πεμπτουσία της παγκοσμιοποίησης: οι ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές φέρνουν εξίσωση των όρων ανταγωνισμού, εξισώνοντας προς τα κάτω —μέχρι μηδενικού επιπέδου— κάθε μη «επικερδή» δραστηριότητα, όπως η Κοινωνική Πρόνοια.
Αποτελούν, επομένως, ανέκδοτα για αφελείς αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αρκεί να νικήσει η «Ευρώ-Αριστερά» με αρχηγό… τον Τσίπρα για να αλλάξουν οι πολιτικές αυτές. Και είναι ανέκδοτα, όχι μόνο γιατί αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι η εκφυλισμένη Ευρώ-Αριστερά που είναι από καιρό «τελειωμένη» στην Ευρώπη (ακριβώς γιατί δεν προσφέρει κανένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου των λαϊκών στρωμάτων από την αθλιότητα) θα μπορούσε ποτέ να νικήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά και γιατί η Μέρκελ, από την ταξική σκοπιά των βολεμένων της παγκοσμιοποίησης την οποία υποστηρίζει, έχει απόλυτα δίκιο. Πράγματι, αυτοί που επιβιώνουν σε μια άκρως ανταγωνιστική διεθνοποιημένη οικονομία είναι αυτοί με την μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Και η Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα φθίνει συνεχώς και ασταμάτητα, παρόλο που η βασική αιτία για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, την δεκαετία του 80, ήταν ακριβώς η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Ήταν τη δεκαετία 1979-1989, όταν άρχιζε να φουντώνει η παγκοσμιοποίηση, που οι Ευρώ-ελίτ διαπίστωναν πανικόβλητες ότι το Ευρωπαϊκό μερίδιο στις παγκόσμιες εξαγωγές παρέμενε στάσιμο, την στιγμή που το Αμερικανικό αυξανόταν κατά 3,5% και αυτό της Άπω Ανατολής κατά 48%! Όμως, οι τάσεις αυτές μείωσης της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας δεν αντιστράφηκαν ούτε με την Ενιαία Αγορά, ούτε με την Ευρωζώνη αφού, (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας), το Ευρωπαϊκό μερίδιο στις παγκόσμιες εξαγωγές έπεσε από 35.8% το 1990, σε 29.7% το 2000, και το 2010 είχε πέσει παραπέρα στο 26.3% (βλ. TF, The Real Causes of the Catastrophic Crisis in Greece and the “Left”
​​
Global Research, 16/1/2014).
Με δεδομένο, επομένως, ότι οι αγορές θα μείνουν ανοικτές και απελευθερωμένες και μετά τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέτει καν παρόμοιο θέμα, οι μισθοί και συντάξεις θα μείνουν καθηλωμένοι στα σημερινά άθλια επίπεδα (έτσι πετύχαμε το πλεόνασμα που παίρνουν δεδομένο οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» του κόμματος) και θα χρησιμοποιούνται σαν βάση για τυχόν μικρό-αυξήσεις στο μέλλον, (πάντα σε σχέση με αύξηση της παραγωγικότητας). Ακόμη, η δημόσια Υγεία και Εκπαίδευση δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν στα προ-κρίσης επίπεδα αφού θα πρέπει να διατηρούμε «υγιή» τον προϋπολογισμό, ενώ οι τιμές βασικών αγαθών θα αυξάνουν συνεχώς γιατί δεν πρόκειται βέβαια να επανα-κοινωνικοποιηθούν το ηλεκτρικό, το νερό, οι συγκοινωνίες κ.λπ. Τέλος, οι νέοι θα συνεχίσουν να φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό, αφού και η μείωση της ανεργίας θα είναι οριακή και εξαρτώμενη από τον βαθμό που τα άθλια ημερομίσθια θα προσελκύσουν κάποιες πολυεθνικές, στην Ιρλανδικού τύπου «ανάπτυξη της μαζικής μετανάστευσης», η οποία θα ακολουθήσει...

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...