Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Δρεπάνι" στις τραπεζικές καταθέσεις: "Τσάκισε" τους τόκους με απόφασή της η ΕΚΤ (upd)

ΠΑΝΕ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ;
 
18:40
04/09/2014
 
 
Με μια απόφαση αστραπή ο Μάριο Ντράγκι έβαλε "δρεπάνι" στις τραπεζικές καταθέσεις αφού το επιτόκιο καταθέσεων, που για πρώτη φορά στην ιστορία είχε μειωθεί πριν από δύο μήνες σε αρνητικά επίπεδα, μειώθηκε περαιτέρω στο -0,2%! 
 
Το ερώτημα που έρχεται αμεσως μετά είναι αν θα προχωρήσει με εξίσου αστραπιαία κίνηση κάποια στιγμή και σε "κούρεμα" κεφαλαίων, όχι μόνο των τόκων.Το σίγουρο είναι ότι σήμερα απαξιώθηκαν οι καταθέσεις εκατομμυρίων πολιτών.
 
Μετά την συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε ιστορική μείωση του επιτοκίου του ευρώ (στο 0,05% από 0,15%), κυρίως όμως ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιήσεων (Asset Backed Securities) ή ακόμα και κρατικών ομολόγων, ύψους 500 δισ. ευρώ.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά (σ.σ.: που ισοδυναμούν με τύπωμα χρήματος), μαζί με την περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ στο 0,05% από 0,15% και του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων στο -0,20% από -0,10%.
 
Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο απλών και διαφανών ABSs και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καλυμμένων ομολόγων που έχουν εκδώσει τράπεζες με έδρα την Ευρωζώνη σε ευρώ.
 
Οι λεπτομέρειες των δύο αυτών προγραμμάτων θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 2 Οκτωβρίου.
Εν ολίγοις αυτό που μας λέει ο Ντράγκι είναι ότι η χαλάρωση θα υπάρξει μόνο για τις τράπεζες, όχι για τον απλό πολίτη. Συνεπώς το χρήμα που θα τυπωθεί δεν θα το δουν οι απλοί άνθρωποι.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Ντράγκι είπε πως η απόφαση για την έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ήταν όμοφωνη, γεγονός που δείχνει ότι οι αντιστάσεις του επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν, κάμφθηκαν.
 
Σύμφωνα με τον Ντράγκι, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αρχίσει την αγορά μη χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων του ιδιωτικού τομέα και να ξεκινήσουν οι αγορές ενός ευρέους φάσματος απλών και διαφανών καλυμμένων τίτλων (asset-backed securities - ABS) με υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία.
 
Η απόφαση αυτή στην οποία κατέληξε η ΕΚΤ ουσιαστικά σημαίνει τύπωμα χρήματος και τερματισμό της λιτότητας, τουλάχιστον για τις αγορές οι οποίες αντέδρασαν θριαμβευτικά, με άλματα των δεικτών τους και με το ευρώ να υποχωρεί τάχιστα ακόμα και κάτω από το 1,30 έναντι του δολαρίου στο άκουσμα του νέου κελεύσματος των σοφών της Ευρωτράπεζας...
 
Ο κ. Ντράγκι, με αυτή του την κίνηση, δίνει ευθεία απάντηση στο δόγμα λιτότητας στο οποίο εμμένει το Βερολίνο: πριν τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ η πιθανότητα να μειωθούν περαιτέρω τα ευρωεπιτόκια ήταν ουσιαστικά αμελητέα.
 
"Όχι", απάντησε ο Ντράγκι. "Το “φτηνό χρήμα” δεν είναι η λύση στα προβλήματα", δήλωνε μέχρι την ύστατη ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, συνεπικουρούμενος τόσο από τον “εκλεκτό” του Βερολίνου νέο Επίτροπο Οικονομικών Κατάινεν, όσο και από τον πρόεδρο του Eurogroup Γιενς Ντάισενμπλουμ.
 
Με ποσοτική χαλάρωση (αγορά Asset Backed Securities) και ακόμα πιο φτηνό χρήμα προς τις τράπεζες (πρόγραμμα TLTRO) απάντησε ο κεντρικός τραπεζίτης.
 
Ο κύριος φόβος αλλά και το μεγάλο ερώτημα είναι αν από αυτά τα χρήματα θα υπάρξουν ωφέλειες και για την πραγματική οικονομία ή απλά και πάλι θα τα καρπωθούν οι τράπεζες.Μαντέψτε: Και αν στην λοιπή ευρωζώνη οι τράπεζες μπορεί να χαλαρώσουν να να σπρώξουν "φτηνό" χρήμα στην οικονομία, αποκλείεται να το κάνουν στην Ελλάδα.
 
Οι ελληνικές τράπεζες απλά δεν υπάρχει περίπτωση να δανείσουν πριν η χώρα βγει στις αγορές και "ρουφήξουν" πάμφθηνο χρήμα από το εξωτερικο για να το πουλήσουν πανάκριβα στο εσωτερικό.
 
Οπως μέχρι το 2010 που δανείζονταν με 1,5-2,3% και δάνειχαν χρήμα μέχρι και 25% επιτόκιο σε κάρτες και καταναλωτικά δάνεια.!
 
Προς το παρόν θα απαξιωθούν οι καταθέσεις, και το χρήμα που θα τυπωθεί είναι πολύ αμφίβολο αν θα το δει ο απλός πολίτης ο οποίος θα συνεχίσει να χτυπιέται αλύπητα από βαριές φορολογίες σε κινητά και ακίνητα. Πρώτα του απαξίωσαν την ακίνητη περιουσία, τώρα του βάζουν χέρι και στα μετρητά
 
Το ζητημα είναι πότε θα ισχύσει η παλαιότερη απόφαση της ΕΕ για δήμευση του κεφαλαίου των τραπεζικών καταθέσεων. Οπως έχει γράψει το defencenet.gr
"Βάσει thw ap;ofashw από το 2016 θα συμμετέχουν στη διάσωση των τραπεζών αρχικά οι μέτοχοι και οι κάτοχοι ομολόγων και στη συνέχεια όσοι έχουν καταθέσεις μικρότερες και από 100.000 ευρώ. Όσοι δηλαδή έχουν βάλει τις οικονομίες τους στις τράπεζες, τις αποζημιώσεις τους από απόλυση ή το εφάπαξ και αυτές ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους.
O Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε «μεγάλο βήμα την απόφαση» γιατί λέει οι Ευρωπαίοι "οι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζιτών».
Για ποιόν είναι μεγάλη απόφαση; Για την Ευρώπη που έχει ένα σωρό τράπεζες προβληματικές και οι πολίτες «βαπτιζόμενοι» ως επενδυτές κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους ή για τους Γερμανούς και τους Ελβετούς που θα μαζέψουν όλο το χρήμα από τις χώρες του Ευρωπαικού Νότου και όχι μόνο που καταρρέουν;
Το νέο σύστημα θα ισχύσει από τις αρχές του 2016. Με βάση τη συμφωνία το νέο "bail-in" των τραπεζών θα περιλαμβάνει ως πρώτη κίνηση την συμμετοχή στα βάρη διάσωσης της προβληματικής τράπεζας των μετόχων και των κατόχων ομολόγων των τραπεζών. Ως δεύτερο βήμα θα έρχεται η συμμετοχή καταθετών, με καταθέσει και κάτω από 100.000 ευρώ".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Τσίπρας σε πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο και η Αριστερή πτέρυγα τρίζει τα δόντια

Ο Τσίπρας σε πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο και η Αριστερή πτέρυγα τρίζει τα δόντια

 

04.09.2014 18:36
«Αρωμα» Ευρώπης θα έχει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες μέρες, καθώς αναχωρεί την Παρασκευή για το «Φόρουμ του Κόμο», έπειτα από την πρόσκληση που του απηύθυνε το ιταλικό ίδρυμα European House – Ambrosetti.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα δώσει το παρών στο καθιερωμένο ραντεβού του με τους διαδηλωτές στα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς το Σάββατο θα απευθύνει ομιλία με γενικό τίτλο «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη».
Αριστερή μουρμούρα για την ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
Το συγκεκριμένο ταξίδι, ωστόσο, έφερε νέες γκρίνιες εντός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, από όπου εκφράζεται η άποψη ότι «δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί στη διαδήλωση στη ΔΕΘ για να βρεθεί πίσω από κλειστές πόρτες στη «Βίλα ντ ΄Εστε».
Η μουρμούρα, μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ», πήρε διαστάσεις, όταν στελέχη της Κουμουνδούρου αντιλήφθηκαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί σε κάποια ανοιχτή εκδήλωση, αλλά σε ένα κλειστό φόρουμ στα πρότυπα της περιβόητης λέσχης Μπίλντερμπεργκ για την οποία έχουν ακουστεί τα μύρια όσα.
Την έντονη αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας εξέφρασε ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας ο Στάθης Λεουτσάκος, οποίος σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να μην πηγαίνει στη ΔΕΘ για να βρεθεί σε αυτό το κλειστό φόρουμ.
Μάλιστα, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος δεν έκρυψε την ενόχλησή της από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βρίσκονται ονόματα όπως οι Μπαρόζο, Μόντι, Αλμούνια, Ασμουσεν, Τρισέ, δηλαδή «όλο το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο» όπως αναφέρουν από την Αριστερή Πλατφόρμα.
Δεν απάντησε ο Τσίπρας -Τιμητική πρόσκληση λέει η Κουμουνδούρου
Μόλις ο πρόεδρος του κόμματος μπήκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας και πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί τόνισε ότι θα απαντήσει στο τέλος της συνάντησης, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε.
Από την πλευρά της, πάντως, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι η πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα είναι τιμητική και «δείχνει την αποδοχή και το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Ενα συνέδριο σαράντα ετών στο καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου
Το εν λόγω φόρουμ έχει ιστορία τεσσάρων δεκαετιών και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ' Εστε», το οποίο το 2009 ανακηρύχθηκε από το Αμερικανικό περιοδικό «Forbes» το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ενώ ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί μαζί με «βαριά» ονόματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής σκηνής.
Στη λίστα των υπολοίπων συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Γερμανός υπουργός Γιεργκ Ασμουσεν, και οι Επίτροποι Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Ακόμη, θα επισημάνει το τρίπτυχο: τερματισμός λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο μιας ευρωπαικής διάσκεψης για το χρέος (κατά το πρότυποτου Λονδίνου το 1953), καθώς και ένα ευρωπαικό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.


Πηγή: Ο Τσίπρας σε πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο και η Αριστερή πτέρυγα τρίζει τα δόντια | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/169016#ixzz3CQtBf81F

Σύνοδος Κορυφής: Στο «στόχαστρο» ο Πούτιν και η πολιτική του στην Ουκρανία

Σύνοδος Κορυφής: Στο «στόχαστρο» ο Πούτιν και η πολιτική του στην Ουκρανία
Η πρώτη ημέρα της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας στο Celtic Manor του Νιούπορτ και δείπνο εργασίας στο Κάρντιφ
 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ο σταρτός της επιτέθηκε εναντίον της Ουκρανίας ενώ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε  ότι «τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται παράνομα στην Ουκρανία.»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι θα διατάξει κατάπαυση του πυρός στα ανατολικά της χώρας ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή «σταδιακού ειρηνευτικού σχεδίου». με τον όρο ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο Μινσκ μεταξύ εκπροσώπων Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΑΣΕ.
Ο κ. Ποροσένκο, που είχε ήδη επαφές στην Ουαλία με τους ηγέτες των ισχυρότερων κρατών-μελών, πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα υιοθετήσει διακήρυξη υπέρ της πιο ισχυρής στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου.
Απειλές κατά της Ρωσίας από τους ηγέτες των «μεγάλων χωρών»
Οι ηγέτες των "μεγάλων" χωρών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν κατά τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Νιούπορτ της Ουαλίας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη στάση που τηρεί στο θέμα της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία,όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο στο περιθώριο της συνόδου αυτής.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «οι ηγέτες επανέλαβαν ότι καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να πληρώσει η Ρωσία αυξημένο κόστος για τις ενέργειές της»
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις των επόμενων ωρών καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών.
Επεισόδια και συλλήψεις στο Καρντίφ 
Ένταση επικράτησε στο Κάρντιφ με πρωταγωνιστές διαδηλωτές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και δυνάμεις της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, περίπου 350 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από εστιατόριο στο οποίο βρίσκονταν τα «μεγάλα κεφάλια» που δίνουν το παρών στη σύνοδο κορυφής. Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση, εντούτοις η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/491425/synodos-koryfis-me-fonto-tis-rosikes-kyroseis#ixzz3CQrzW1Tc

Η «σοσιαλιστική σφαγή» των εργαζομένων

Η «σοσιαλιστική σφαγή» των εργαζομένων
Το «αμαρτωλό» ΙΣΤΑΜΕ και η κοροϊδία μιας εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών – Η Καλαμάτα, οι καθηγητές Πανεπιστημίων και τα ερευνητικά προγράμματα
Για να καταλάβει κανείς την τεράστια ευαισθησία του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ αρκεί να δει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τόσο το κόμμα, όσο και τα «επιστημονικά του ιδρύματα στους εργαζόμενους που προσπαθούν να βγάλουν μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών είναι γνωστά ζητήματα και από τις κινητοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει οι εργαζόμενοι της Χαριλάου Τρικούπη.
Όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του περίφημου ΙΣΤΑΜΕ για το οποίο έχουμε αποκαλύψει ουκ ολίγα από το Newsbomb.
Kαι υπάρχουν πολίτες που εργάστηκαν στο ΙΣΤΑΜΕ και δεν ήταν από την Καλάματα κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ!
Δεν είχαν που λέμε... μπάρμπα από την Καλαμάτα. Μπήκαν αξιοκρατικά και τώρα ταλαιπωρούνται με απύθμενη υποκρισία καθώς το Ινστιτούτο τους χρωστάει δεδουλευμένα από το 2012. Όπως για παράδειγμα η κυρία Λιάνα Τσουλουβή με την οποία μίλησε το Newsbomb και η οποία διεκδικεί 11.000 ευρώ αφού εργάζεται από το 1999 στο ΙΣΤΑΜΕ.
Το 2012 το Ινστιτούτο αποφάσισε να καθυστερήσει για 6-7 μήνες τις πληρωμές των 5 υπαλλήλων του. Έκτοτε το φαινόμενο της απληρωσιάς πήρε τραγικές διαστάσεις και το περίφημο Ινστιτούτο την κάτω βόλτα αφού έκλεισαν οι στρόφιγγες των χρηματοδοτήσεων και αφού μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων.
Η κυρία Τσουλουβή αφού είδε κι απόειδε πήγε στην επιθεώρηση εργασίας κατήγγειλε την σύμβαση, πήγε σε δικηγόρο έκανε ασφαλιστικά μέτρα, κέρδισε το δικαστήριο και της επιδικάστηκε ως αποζημίωση το ποσό των 11.000 ευρώ.
Έκτοτε ζει ένα Γολγοθά αφού το ΙΣΤΑΜΕ ουσιαστικά δεν υφίσταται αφού τα σαΐνια του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια το 10% των κομματικών επιχορηγήσεων πήγαινε στο Ινστιτούτο.
Η κυρία Τσουλουβή – μητέρα τριών παιδιών – κατάφερε με την δικαστική απόφαση να μπλοκάρει τον λογαριασμό του ΙΣΤΑΜΕ που ήταν στο όνομα του Μόσιαλου αλλά δυστυχώς μέσα βρήκε 17,98 ευρώ!
Τόσο καλά ήταν οργανωμένο το «σύστημα διαφυγής» του βαθέως ΠΑΣΟΚ από το Ινστιτούτο! Φρόντισαν να μην αφήσουν ούτε ένα σέντ και ταυτόχρονα να είναι όλοι αθώοι και όλοι αναρμόδιοι. Μάλιστα αντί το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να φροντίσει να αποζημιώσει μια εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών ενδιαφέρθηκε πάνω από όλα να βγει και να καλύψει με ανακοίνωση τον Μόσιαλο για τις οφειλές των 170.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό είναι προφανώς η ερμηνεία της «κοινωνικής δικαιοσύνης» που έλεγε ο μακαρίτης ο Ανδρέας.
Η κυρία Τσουλουβή έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει τα λεφτά της. Εις μάτην. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάρει ευρώ.
Αλήθεια δεν θα βρεθεί ένας έντιμος δικαστικός λειτουργός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;
-Να μάθει γιατί όλοι οι υπάλληλοι του ΙΣΤΑΜΕ είναι από την Καλαμάτα; -Να ρωτήσει ποια προγράμματα Ευρωπαϊκά διαχειριζότανε το Ινστιτούτο; -Τα λεφτά από τα προγράμματα που έπρεπε να δοθούν σε νέους που συμμετείχαν εκεί, τους δόθηκαν ή τα πήραν κάποιοι άλλοι; -Τι πιέσεις ασκήθηκαν σε εργαζόμενους για να υπογράψουν ότι έλαβαν μέρος σε τέτοια προγράμματα ενώ δεν είχαν λάβει; -Τι λεφτά έβγαζαν οι διάφοροι αποσπασμένοι υπουργείων που πληρωνόντουσαν με δελτία παροχής από το Ινστιτούτο; -Αληθεύει ότι έπαιρναν 600 ευρώ δηλώνοντας υπερωρίες και πλασματικά Σαββατοκύριακα; Ναι καλά διαβάσατε, δήλωναν ότι δούλευαν Σαββατοκύριακα στο ΙΣΤΑΜΕ; -Ποιοι καθηγητές και καθηγήτριες Πανεπιστημίων περνούσαν μέσω του ΙΣΤΑΜΕ ερευνητικά προγράμματα και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών; Δεν τα δημοσιεύουν να τα μάθουμε κι εμείς και να μάθουμε και το κόστος του;
-Και τέλος μήπως κάποιος εισαγγελέας μπορεί να μάθει όλες αυτές τις άχρηστες εκδόσεις του Ιδρύματος ποιοι οίκοι τις εξέδιδαν και πόσο τις χρέωναν; Γιατί όλους αυτούς τους τόνους σοσιαλιστικής χαρτούρας τους πλήρωνε και τους πληρώνει ο ελληνικός λαός!!!
Δείτε ΕΔΩ τα έργα και τις ημέρες του ΙΣΤΑΜΕ 


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/491465/i-sosialistiki-sfagi-ton-ergazomenon#ixzz3CQr8rlDv

Άλλη μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι η διαφορετικότητα είναι ασυμβίβαστη με την αίσθηση της κοινότητας.

 


Την μελέτη δημοσίευσε η Society for Community Research and Action και βρίσκεται εδώ. 

Κοινοτικοί ψυχολόγοι (η Κλινική Κοινοτική Ψυχολογία ασχολείται με τις σχέσεις του ατόμου με την κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία) ενδιαφέρονται για τη δημιουργία πλαισίων που προωθούν τόσο τον σεβασμό στη διαφορετικότητα ("diversity" - αλλιώς: ποικιλομορφία) όσο και την αίσθηση της κοινότητας. Ωστόσο, πρόσφατη θεωρητική και εμπειρική εργασία αποκάλυψε μια διαλεκτική κοινότητας – διαφορετικότητας, όπου οι σχετικές συνθήκες έκαναν την προαγωγή του σεβασμού της διαφορετικότητας να λειτουργεί σε αντίθεση με εκείνη της προώθησης της αίσθησης της κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε γειτονιές, η κατοίκηση διαφορετικών ομάδων ανθρώπων παρέχει ευκαιρίες για επαφές μεταξύ των διαφορετικών αυτών ομάδων που είναι απαραίτητες για την προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας, αλλά μπορεί να αποτρέπει το σχηματισμό πυκνών διαπροσωπικών δικτύων που είναι απαραίτητα για την προώθηση της αίσθηση της κοινότητας. 

Χρησιμοποιώντας μοντέλα με βάση την προσομοίωση γειτονιών και σχηματισμό κοινωνικού δικτύου γειτονιάς, διερευνούμε κατά πόσον η διαλεκτική κοινότητας - ποικιλομορφίας προκύπτει, από δύο αρχές του σχηματισμού σχέσης: εγγύτητα και ομοφιλία(homophily = να αγαπάς τους ομοίους σου). Το μοντέλο προτείνει ότι όταν οι άνθρωποι διαμορφώνουν τις σχέσεις με παρόμοιους με αυτούς και σε κοντινή απόσταση ανθρώπους, τα πλαίσια που προσφέρουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη σεβασμού της διαφορετικότητας είναι διαφορετικά από τα πλαίσια που ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, καταλήγουμε σε μια συζήτηση του κατά πόσον είναι δυνατόν να δημιουργηθούν γειτονιές που θα προωθούν ταυτόχρονα το σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αίσθηση της κοινότητας.
Να λοιπόν, μια άλλη μελέτη που επιβεβαιώνει αυτό που ο Robert Putnam, καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Harvard και συγγραφέας του βιβλίου «Bowling Alone», ύστερα από μελέτες που έκανε ο ίδιος στις πολυφυλετικές γειτονιές της Αμερικής, βρήκε απρόθυμα (καθώς o ίδιος ήταν υποστηρικτής του πολυπολιτισμικού μοντέλου!) και δημοσίευσε στην μελέτη του, ότιη διαφορετικότητα μειώνει τα επίπεδα της κοινωνικής εμπιστοσύνης. «Οι άνθρωποι όλων των φυλών έχουν την τάση να «στρογγυλοκάθονται», γράφει ο Putnam. "Η εμπιστοσύνη (ακόμα και σε άτομο της ίδιας φυλής) είναι χαμηλότερη, ο αλτρουισμός και η συνεργασία με την κοινότητα σπανιότερες και οι φίλοι λιγότεροι» (δες εδώ και εδώ). Οι μελέτες είναι ωραίες και καλές, αλλά δεν χρειάζονται τόνοι πτυχία και αυστηρή προσήλωση στην πειραματική διαδικασία για να βγεις έξω από την πόρτα σου και να παρατηρήσεις πόσο διαφορετικές είναι οι φυλές των ανθρώπων, και παρά τα λογίδρια των φετιχιστών της πολυπολιτιμσικότητας και του «αντιρατσισμού» όλοι ανεξαιρέτως, εκφράζουν μια φυσική έλξη προς την δική τους ράτσα, προς τους δικούς τους ανθρώπους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Τάξη δεν θέλει ομοιογενείς κοινωνίες με ισχυρό αίσθημα κοινότητας. Επιζητεί μαζοποιημένα ανομοιογενή πολυφυλετικά σύνολα ατόμων που δεν έχουν καμία αίσθηση κοινότητας, αδιαφορούν για τα κοινά, είναι μάλλον φοβισμένα και κλεισμένα στον εαυτό τους και γενικά «κοιτάνε την δουλειά τους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με τι συνέβη την πρώτη μέρα των μαθημάτων σε σχολείο της Αγγλίας!

 

Posted by Lignite is Gold στο Σεπτεμβρίου 5, 2014
Ο φετινός Αύγουστος ήταν ζεστός, αλλά ήδη μπήκαμε στο Σεπτέμβριο με δροσούλα και κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αποδώσεις εύκολα στη ζέστη που χτυπάει κατακούτελα.
Προχθες ξεκίνησαν τα σχολεία στη Βρετανία και η πρώτη μέρα ήταν λιγάκι διαφορετική σ’ ένα σχολείο της Κεντροδυτικής Αγγλίας.
Πρόκειται για το σχολείο Coseley, κοντά στο Μπίρμινχαμ, που έχει 960 μαθητές ηλικίας 11-16 ετών.
Το σχολείο στην τελευταία επιθεώρηση χαρακτηρίστηκε ότι “Requires Improvement – χρειάζεται βελτίωση” και η διευθύντρια βρήκε αμέσως τη λύση: “βελτίωσε” τη …
στολή των μαθητών, ζητώντας να μη φορούν αθλητικά παπούτσια, αγαπημένα απ’ τους έφηβους σ’ όλο τον πλανήτη, -τουλάχιστον εκεί που μπορούν να φορούν παπούτσια. Η διευθύντρια “ελπίζει ότι η βελτίωση της εμφάνισης θα φέρει ένα αίσθημα υπερηφάνειας στους μαθητές και θα αντανακλά το πολύ υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο του σχολείου“.
Τι το διαφορετικό λοιπόν είχε η πρώτη μέρα των μαθημάτων στο Coseley; Σε 100 παιδιά δεν επιτράπηκε η είσοδος, επειδή φορούσαν μαύρα αθλητικά παπούτσια, ακόμα και δερμάτινα, αλλά δεν φορούσαν “μαύρα δερμάτινα παπούτσια”, όπως έλεγε το sms που έστειλε το σχολείο στους γονείς των παιδιών!
Η βελτίωση λοιπόν που ζήτησε η Επιθεώρηση στο “πολύ υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο του σχολείου” ξεκίνησε με τους “καλύτερους οιωνούς” για μια αποδοτική σχολική χρονιά. 
Ήδη ο Βρετανικός τύπος βουίζει και το σχολείο έγινε παγκοσμίως διάσημο, αλλά όχι για το “πολύ υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο”.
Κάνοντας μια αναζήτηση για “Coseley school shoes” θα δείτε καταιγισμό δημοσιευμάτων καιμε σχόλια όχι ιδιαίτερα κολακευτικά για τη διευθύντρια, μαζί με πολλές φωτογραφίες των παιδιών να κρατούν τα παπούτσια, που το σχολείο τους τα έδωσε κυριολεκτικά “στο χέρι”.
Το σχολείο έχει δικό του δικτυακό τόπο, όπου ωστόσο δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο περιστατικό.
Ωστόσο υπήρχε και συνέχεια, αφού τη 2η μέρα δεν επιτράπηκε η είσοδος σε 50 μαθητές (οι υπόλοιποι προφανώς “συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις“).

Το σχολείο ακόμα και σήμερα, στηνπεριγραφή της στολής που πρέπει να φέρουν οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια, αναφέρει “Plain black shoes – απλά μαύρα παπούτσια” και ο όρος “plain – απλά” προφανώς, κατά το σχολείο, δεν καλύπτει τα αθλητικά, αλλά και πουθενά δεν αναφέρει το “δερμάτινα”.
Όταν η διεύθυνση δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ότι το σχολείο “χρειάζεται βελτίωση” και διώχνει τα παιδιά για τα παπούτσια, μάλλον όλοι αντιλαμβάνονται ποιο είναι το αμέσως επόμενο πράγμα που θα “βελτιωθεί”: η διεύθυνση, τι άλλο;
Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα, που ανοίγουν τα σχολεία στην Ελλάδα, δεν θα έχουμε παρόμοιους “υπερβάλλοντες ζήλους”. Κάποιοι διαβάζοντας τα πιο πάνω ίσως αναπολήσουν την εποχή του μαθητικού πηλίκιου και της ποδιάς ή του κουρέματος με την “ψιλή”, αλλά καλό είναι να κοιτούμε και το ημερολόγιο, είμαστε στον 21ο αιώνα, όχι στα μισά του 20ού, μας ενδιαφέρει η ουσία της μαθησιακής διαδικασίας κι όχι ο τύπος.
Τα λινκς τεκμηρίωσης βρίσκονται στο http://greeklignite.blogspot.gr/2014/09/blog-post_5.html και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite!

Πασόκ, το άλλο πρόσωπο του Σαμαρά

 

Tα 40 χρόνια του γιορτάζει το πασοκ, ότι απέμεινε τέλος πάντων. 40 χρόνια πορείας για να καταντήσει τελικά νέα δημοκρατία.

Πάντα νέα δημοκρατία ήταν αλλά το έκρυβε… όμως για πόσα χρόνια να κρύψεις την αλήθεια;

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ντρέπεται να λέει το όνομα του και παρουσιάζεται πότε ως ελιά και...
πότε ως κουκούτσι.
Ο Σαμαράς με την ευκαιρία των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ θα κάνει δώρο στον Μπένι 6500 απολύσεις.

Και έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.

Ψηφίστηκε ο νόμος ή προλαβαίνω να προσβάλω το πολίτευμα;

Δηλαδή αν πω ότι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή έχουμε δημοκρατία θα θεωρηθεί ως προσβολή; Ή τα χοντρά ψέματα δεν θα λαμβάνονται υπόψη; 
Αφού έχω χρόνο ας προσβάλω λιγάκι το πολίτευμα: Παπούλιας – Παπούλιας (προστατευόμενο είδος που πολέμησε τους Γερμανούς όταν ήταν 12 ετών), Κουβέλης, Σαμαράς, Μπένι, Στουρνάρας με χίλια πρόσωπα….

Δεν θα εφαρμοστεί ο ενιαίος ΦΠΑ καθησύχασε η κυβέρνηση. 19% είπαμε θα είναι;

Επιτέλους δόθηκε μια λύση για τα κόκκινα δάνεια…. Θα μας τα παίρνει τα σπίτια η τράπεζα αλλά άμα τις δίνουμε ενοίκιο θα μας αφήσει να μείνουμε εκεί.

Ξέρεις τι είναι να γλυτώνεις την μετακόμιση; Μεγάλη ταλαιπωρία.

Και οι κομμουνιστές θα μας έπαιρναν τα σπίτια αλλά αυτοί θα μας άφηναν τουλάχιστον  να μένουμε τσάμπα σε αυτά… 
Συνεργάσιμος σφουγγαράκης
Συνεργάσιμος δανειολήπτης είναι αυτός που δεν θα αντιδράσει στις ορέξεις της τράπεζας αλλά θα σφουγγαρίσει κιόλας το σπίτι για να το πάρει καθαρό ο τραπεζίτης.

Το καημένο το Ζάππειο…. Και Γιωργάκη και Μπένι και το όλον ΠΑΣΟΚ συν ο Λοβέρδος… τι τραβάει και αυτός ο χώρος.

Ελπίζω μόνο να την έχουν επιτυχία αυτές οι παραστάσεις και έχουμε μετά αλά Αντωνάκη: Ζάππειο Γιωργάκη 2, Ζάππειο Γιωργάκη 3 κλπ

Ο Μπένι και τα επόμενα Ζάππεια θα τα λέει Ζάππειο 1! Το εγώ του δεν θα του επιτρέψει να πάει στο νούμερο 2

Ο Κουβέλης από μικρός φαινότανε ότι θα μεγαλώσει. Το σκέφτεται, λέει, να δεχθεί πρόταση για να γίνει πρόεδρος της ελληνικής αποικίας.

Βέβαια ο καημένος ο πασοκοφώτης τώρα έμαθε αυτήν την πρόθεση. Όλοι οι υπόλοιποι λέγαμε ότι ξεφτιλίστηκε συγκυβερνώντας μόνο και μόνο για να γίνει πρόεδρος της γερμανικής αποικίας.

Ο Ολάντ ζήτησε τον Στουρνάρα για υπουργό οικονομικών καθώς έχει κατανοήσει πλήρως το όραμα της Μέρκελ. Όμως τελικώς ο Στουρνάρας δεν πήγε στην Γαλλία, λέγοντας: Στουρνάρια υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Και ο Ολάντ βρήκε κάποιον Μακρόν από την ελπίδα.

Το είπε και ο Σόιμπλε. Μας σώσανε. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό που ζεις είναι εικονική πραγματικότητα. Και αν δεν πιστεύεις τον Σόιμπλε ρώτα τον Αντωνάκη, αυτόν σίγουρα τον εμπιστεύεσαι αφού τον ψήφισες….

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα αντισυνταγματικό χαράτσι. Αλλά έγιναν διορθώσεις. Τώρα πια είναι ένα διορθωμένο αντισυνταγματικό χαράτσι.

1 δις ανεξόφλητα χρέη το μήνα… η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σώσιμο με στόχο τα ανεξόφλητα να φτάσουν τα 3 δις το μήνα.

Μετά την εφαρμογή του σοσιαλισμού της ελληνικής κυβέρνησης (στην οποία συμμετέχει το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ) έχουμε και την εφαρμογή του σοσιαλισμού και στην Γαλλία από τον Ολάντ.

Αλίμονο μας αν μας κυβερνήσουν τίποτα δεξιοί….

Θα γίνουν πλειστηριασμοί αλλά χαζούλη μου θα προσπαθήσει ο Αντωνάκης να μην σου πάρουν το σπίτι στο 30% της αντικειμενικής αλλά στο 35%. Άντε πάλι για μας δουλεύει ο σφουγγαράκης….

Όπως θα έλεγε και ο ίδιος: «Ιδιοκτησία; Σφουγγάρι…, πάμε για άλλα τώρα».

(Το κείμενο  δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα το ΧΩΝΙ)

Μικρός Φωκίων

Κι ο κ.Τσουκάτος ήταν εκεί…

 

Ο κ.Τσουκάτος στην εκδήλωση για
τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Πέρασε στα «ψιλά». Φταίει το γεγονός ότι η παρουσία κάποιων άλλων υψηλών παρευρισκομένων επισκίασαν την δική του εμφάνιση; Όπως και να έχει ο κ.Θόδωρος Τσουκάτος επανεμφανίστηκε. Βρέθηκε προχτές στο Ζάππειο για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Και για να χειροκροτήσει τους κκ.Βενιζέλο και Σημίτη.
   
Επειδή, όμως, ο κ.Τσουκάτος τυγχάνει να είναι ο πρώτος και ο μόνος (απ΄ όσο γνωρίζουμε) πολιτικός παράγοντας που ομολόγησε ποτέ στην Ελλάδα ότι πήρε χρήματα από...
εταιρεία, τη «Ζήμενς», τα οποία – κατά τον ισχυρισμό του – παρέδωσε στα ταμεία ενός κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, επιτρέψτε μας ορισμένες υπενθυμίσεις.
       
Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Τσουκάτος στις 14/9/2010 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ άλλων ισχυριζόταν τα εξής:
     
α) Τα λεφτά που – ομολογημένα - πήρε από τη «Ζήμενς» δεν θα τα έπαιρνε ο ίδιος αν «δεν τύχανε να 'μαι - όπως αναφέρει - συναρμόδιος στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική καμπάνια, ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου και των Ευρωεκλογών του '99».
     
Με άλλα λόγια - κατά τον ισχυρισμό Τσουκάτου - όποιος κι αν ήταν αρμόδιος οικονομικών του, τότε κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, πάλι θα τα 'παιρνε από τη «Ζήμενς»...
       
β)«Η κατάληξη του άνω χρηματικού ποσού στον προορισμό του (σ.σ.: στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ) επιβεβαιώθηκε, εμμέσως για ευνόητους λόγους, πλην σαφώς, απ' τις καταθέσεις στη Δικαιοσύνη των ταμίων του κόμματος, αλλά κι απ' τις καταθέσεις στη Γερμανία των στελεχών που εκταμίευαν για λογαριασμό της εταιρείας».
     
Δηλαδή – κατά τον κύριο Τσουκάτο – τα λεφτά πήγαν, όντως, στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που, σύμφωνα με το απολογητικό του υπόμνημα, προκύπτει από τις ομολογίες των ταμιών του κόμματος, πράγμα που όμως αγνοούμε να το έχει αποδεχτεί επισήμως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
       
γ)«Η νομική φύση του περιστατικού ήταν (...) από αυτές που γίνονταν συχνά - πυκνά (...). Αυτή την παλιά και σ' όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα».
     
Δηλαδή ο κ.Τσουκάτος, για μια ολόκληρη περίοδο «Νο 2» του ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε ότι οι… «χορηγίες» από τις «Ζήμενς» δεν ήταν ένα «στιγμιαίο αδίκημα», αλλά κάτι που συνέβαινε «συχνά – πυκνά». Οτι ήταν μια κατάσταση «καθιερωμένη» πριν από αυτόν την οποία «κληρονόμησε». Οτι ήταν μια «γνωστή» και «καθιερωμένη πρακτική». Ενδιαφέρον...
    
 δ) «Ψεύδονται, βέβαια, συνειδητά και μάλιστα γνωρίζοντας πως ουδείς πολίτης τους πιστεύει, εκείνοι που βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα (αναφέρομαι στα μεγάλα), δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα υψηλές χορηγίες, που ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου».
    
 Αυτά που ισχυριζόταν ο κ.Τσουκάτος για «ιδιώτες χρηματοδότες» και για παράνομες «χορηγίες» προς τα «μεγάλα» (τότε) κόμματα αφορούσαν εκτός του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τον σημερινό, δηλαδή, κυβερνητικό συνέταιρο του ΠΑΣΟΚ…
   
Το είχαμε πει και την εποχή που ο τόπος βοούσε για τις μίζες της «Ζήμενς», θα το επαναλάβουμε και σήμερα:  Ο Τσουκάτος, ως εμπλεκόμενος σε αυτή την δυσώδη υπόθεση από τη σκοπιά του κατηγορούμενου, μπορούσε και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί του ισχύουν.
     
Το ενδιαφέρον εν προκειμένω, όμως, είναι άλλο:Πρώτον, ότι εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια που ο (παραμένει κατηγορούμενος;) κύριος Τσουκάτος έχει προβεί στους παραπάνω ισχυρισμούς, ουδείς εκ των θιγομένων (;) βγήκε να τον αντικρούσει. Δεύτερον – και βασικότερο - ο κ.Τσουκάτος έγινε δεκτός στην προχτεσινή γιορτή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει ανασκευάσει τίποτα από τα προηγούμενα…
   
Φυσικά, για τα παραπάνω  υπάρχει και η εκδοχή Πάγκαλου. Την οποία οι εκάστοτε ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ επίσης δεν διευκρίνισαν ποτέ: Την αποδέχονται ή την απορρίπτουν;
     
Υπενθυμίζουμε:  Όταν τα εκατομμύρια της μίζας «σφύριζαν» γύρω μας, την εποχή που η «Ζήμενς» φερόταν να έχει «μπουκώσει» από υπουργούς μέχρι κλητήρες του δικομματισμού, τη στιγμή που ένας πολιτικός παράγοντας (ο Τσουκάτος) που διατέλεσε το «δεξί χέρι» πρώην πρωθυπουργού και άλλος (ο Μαντέλης) που διατέλεσε υπουργός του κ.Σημίτη είχαν ομολογήσει ότι πήραν λεφτά από εκείνους που φέρονταν να διένειμαν τις μίζες (σσ: ο κ.Σημίτης τα είχε προσπεράσει όλα αυτά κάνοντας τη δήλωση «λυπούμαι»…), ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αργότερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Θόδωρος Πάγκαλος, είχε υποστηρίξει:

«Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; (…). Δηλαδή, τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους; (…).Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».
       
Αυτά έλεγε ο Πάγκαλος στις 5/5/2009 στον ρ/σ «Φλας». Και λίγες μέρες αργότερα πρόσθετε: «Αρα, εάν του είπαν (σ.σ.: του Τσουκάτου) πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο»! (Θ. Πάγκαλος, συνέντευξη στο «njoytv», 26/6/2009).
Τώρα θα πείτε γιατί - στη χώρα του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» - να μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Ε, αυτό είναι το χειρότερο: Δεν μας κάνουν καμία εντύπωση!
       
Απλώς έτυχε να ακούσουμε τον κ.Βενιζέλο να λέει να επιμένει στην προχτεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ (την οποία προλόγισε ο κ.Σημίτης) ότι χρειάζεται «ισορροπία μνήμης». Και το είπε παρουσία του κ.Τσουκάτου. Ε, είπαμε να συμβάλουμε λιγουλάκι στην κατεύθυνση αυτή…
 
Από enikos

Τα στελέχη του ούτε καν δακρύζουν για το ΠΑΣΟΚ

Τα στελέχη του ούτε καν δακρύζουν για το ΠΑΣΟΚ

Εικόνα βαθύτατης πολιτικής σήψης έδωσαν τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ζάππειο τη Δευτέρα το βράδυ, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου. Το άγριο γιουχάισμα τμήματος των συγκεντρωμένων κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, οι κραυγές «προδότη» εναντίον του και η αποφυγή καταδίκης αυτών των φραστικών εκτρόπων εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει πολιτικά -αν δεν είναι ήδη κλινικά νεκρό. «Φτάνουμε στο τέρμα μιας πολυκύμαντης διαδρομής. Το ΠΑΣΟΚ ... ολοκλήρωσε μαζί με τη χώρα τον μεταπολιτευτικό ιστορικό του κύκλο ... Απαρνηθήκαμε τον εαυτό μας, τις αξίες, την ταυτότητά μας» έγραφε χθες χαρακτηριστικά στα «Νέα» ο Κώστας Σκανδαλίδης. Βλέποντας όλη η Ελλάδα τι έγινε τη Δευτέρα, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να χαρακτηριστούν οι ισχυρισμοί του Ευ. Βενιζέλου στην...
εκδήλωση εκείνη. «Εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί καλοθελητές που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων» είπε προκαλώντας θυμηδία. «Η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς» ισχυρίστηκε, την ώρα που οι πασόκοι του Γ. Παπανδρέου τον «έκραζαν» και τον έλουζαν πατόκορφα με υβριστικές λέξεις και συνθήματα.
Σοβαρά, οι «καλοθελητές» του φταίνε του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις «νοσηρές εντυπώσεις»; Οταν δηλαδή ο πολλάκις διατελέσας υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα BM», χαρακτηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως «τον άνθρωπο που καταργεί το ΠΑΣΟΚ», αυτό είναι φιλοφρόνηση; Οταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, καταγγέλλει ότι «ο Παπανδρέου είναι από τους ανθρώπους που διέλυσαν και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ», αυτό δεν φουντώνει το κλίμα εμφύλιας σύρραξης στους κόλπους του κόμματος του ΠΑΣΟΚ; Αν καταλάβαμε καλά δηλαδή, ο Ευ. Βενιζέλος συμμερίζεται απολύτως τις απόψεις του διοργανωτή της εκδήλωσης της Δευτέρας Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος δήλωσε πως «η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα» στο ΠΑΣΟΚ!!! Λυπούμαστε, αλλά εμείς έχουμε την εντελώς αντίθετη άποψη -όπως και σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα, άλλωστε, η οποία ουδέποτε αντελήφθη ότι το θυελλώδες γιουχάισμα και οι κραυγές «προδότη» προωθούν το... ενωτικό κλίμα! Την πολιτική σκοπιμότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέλει να υποβαθμίσει τις βαθύτατα απαξιωτικές αποδοκιμασίες για τον ίδιο, τις αντιλαμβανόμαστε.
Δεν γίνεται όμως να λύσει το πρόβλημά του με δηλώσεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων, θεωρώντας μας ηλίθιους συλλήβδην! Ας βρει άλλους τρόπους, λιγότερο προσβλητικούς. Οταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος γράφει στο χθεσινό «Εθνος» άρθρο όπου τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η καλλιέργεια εσωτερικού διχασμού έχει φυσικό και ηθικό αυτουργό» από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ο «εσωτερικός διχασμός» του ΠΑΣΟΚ είναι εφεύρημα των «καλοθελητών»; Οταν ο επίσης επί πολλά πολλά χρόνια υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας έγραψε σε άρθρο του ότι «η αλλαγή κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την αλλαγή πολιτικής και τον αναπροσανατολισμό της χώρας», συγκαταλέγεται κατά Βενιζέλο και αυτός στους «γνωστούς καλοθελητές που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας»;
Σαν πολλοί δεν έγιναν αυτοί, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην εκδήλωση της Δευτέρας παραβρέθηκαν δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ; Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στην ομιλία του «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να το πάμε στο μέλλον» και μίλησε για «οβιδιακές μεταλλάξεις» του ΠΑΣΟΚ και «πισώπλατα μαχαιρώματα», φταίει ο Γιώργος που τα είπε ή οι δημοσιογράφοι που ανέφεραν αυτά που είπε; Ο καθένας μας μπορεί να θεωρεί το άκρον άωτον της γελοιότητας το σύνθημα «Γιώργο, γερά, να φύγει η Δεξιά» -την ίδια άποψη άλλωστε έχουμε κι εμείς-, αλλά το να περιγράφεται σήμερα η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ως... «ενωτική» συνιστά πολιτικό ψεύδος.

"Μαλάκες υπάρχουν;"...

"Μαλάκες υπάρχουν;"...

 Οι νεκροθάφτες τραπεζοϋπάλληλοι... ξεπούλησαν πατρίδα και ΠΑΣΟΚ!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...