Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο στη Συρία

 

by 
tourkia-toyrkikos-stratos
Ο Ερντογάν φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα
Από τη Ρήξη φ. 120 που κυκλοφορεί
Η πραγματική αιτία για την οποία η Τουρκία προχώρησε σε παραβίαση της συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί», και απαγόρευσε τις πτήσεις επιθεώρησης από την ρωσική αεροπορία, είναι προφανής σε όλους: οι Τούρκοι κάτι κρύβουν. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι αυτό είναι η προετοιμασία της για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στις παραμεθόριες περιοχές της Συρίας.
Καθώς ο συριακός στρατός έχει ουσιαστικά ακυρώσει ολόκληρο το σχεδιασμό της Άγκυρας, ο Ερντογάν φαίνεται ότι αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. «Η άρνηση της Τουρκίας να πετάξουν οι Ρώσοι παρατηρητές συνιστά μια προσπάθεια απόκρυψης της παράνομης στρατιωτικής δραστηριότητάς της στα σύνορα με τη Συρία», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγοςΊγκορ Κονασένκωφ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν πρόκειται να αφήσει χωρίς τη δέουσα προσοχή και την προβλεπόμενη αντίδραση την παραβίαση των όρων της συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί». Όταν, μάλιστα, η Ρωσία εγκαίρως, στους προβλεπόμενους χρόνους σύμφωνα με τη συνθήκη, είχε λάβει την άδεια για πτήσεις από την 1η μέχρι την 5η Φεβρουαρίου. Και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ομάδα Ρώσων παρατηρητών βρέθηκε στο τουρκικό αεροδρόμιο του Εσκισεχίρ όπου παρέδωσε, όπως έπρεπε, βάσει της συνθήκης, στους εκπροσώπους της Τουρκίας, τη διαδρομή της αναγνωριστικής πτήσης. «Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του τουρκικού υπουργείου Αμύνης αρνήθηκαν την εκτέλεση της πτήσης στις περιοχές που γειτνιάζουν με τη Συρία και επίσης υπεράνω των αεροδρομίων όπου που βρίσκονται οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο αντιστράτηγος. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2015, στο πλαίσιο της συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί», πραγματοποιήθηκαν πάνω από τη Ρωσία τριάντα δύο πτήσεις από εκπροσώπους δυτικών χωρών, σε διαδρομές που είχαν οριστεί από αυτές. Από αυτές οι τέσσερις εκτελέστηκαν από εκπροσώπους της Τουρκίας, ενώ στις δύο από κοινού με Αμερικανούς στρατιωτικούς. […]
Σε ό,τι αφορά στα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ, τα πράγματα είναι πιο απλά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μόνο μια βάση, το Ιντσιρλίκ, που το χρησιμοποιούν τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Αμερικανοί. Γενικά, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία υφίσταται μια σύνθετη στρατιωτική συνεργασία. […] Από την αρχή του πολέμου στο Ιράκ, η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείτο για τη διενέργεια περιπολιών του εναέριου χώρου βορείως του 36ου παραλλήλου. Για τον σκοπό αυτό αναπτύχθηκε εκεί η αμερικανική 39η πτέρυγα μάχης και έως 5 χιλιάδες επίγειο προσωπικό. Την ίδια ώρα, η Τουρκία άρχισε να χρησιμοποιεί τα Boeing KC-135 Stratptanker, για τους δικούς της σκοπούς, βάσει, όπως φαίνεται, διμερούς συμφωνίας των δύο χωρών. Το καθεστώς λειτουργίας της Σμύρνης ως νατοϊκής βάσης, μετά την κυπριακή κρίση, αποκαταστάθηκε, και τώρα αποτελεί την έδρα συντονισμού των δραστηριοτήτων στο νοτιοανατολικό θέατρο πολέμου. Ωστόσο, όπως ήταν λογικό, η ρωσική πλευρά δεν ζήτησε να πετάξει πάνω από τη Σμύρνη, που είναι πολύ μακριά από την πολεμική ζώνη και τα τριακόσια, περίπου, τουρκικά αεροσκάφη που βρίσκονται εκεί επιχειρούν κυρίως εναντίον της Ελλάδος.
Υπάρχει ακόμη μια βάση στο Ικόνιο, όπου έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα ραντάρ για παρακολουθήσεις σε μεγάλη ακτίνα δράσης. Συνολικά τα τουρκικά αεροδρόμια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΝΑΤΟ σε ειρηνική περίοδο είναι είκοσι ενώ είναι περίπου εκατό αυτά με δυνατότητα χρήσης σε καιρό πολέμου. Στις αεροπορικές βάσεις του Ερζερούμ, του Μπαλικεσίρ και του Ιντσιρλίκ βρίσκονται αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, στο έδαφος της Τουρκίας ο στρατός του ΝΑΤΟ διαθέτει μερικές εκατοντάδες πυρηνικές συσκευές ποικίλης ισχύος.
Στα τέλη του 2014, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν για τη χρήση του Ιντσιρλίκ για drones, στο πλαίσιο της υποστήριξης της επιχείρησης του δυτικού συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Στη βάση, επισήμως, μεταφέρθηκα δύο drones «Reaper» (μετατροπή του «Predator»), αλλά πέρα από αυτό η υπόθεση δεν προχώρησε, καθώς η Άγκυρα, για άγνωστους λόγους αρνήθηκε τη μόνιμη εγκατάσταση στη βάση μεγάλου αριθμού drones. [ ]
Γενικά, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη βάση τα τελευταία χρόνια κυμαινόταν. Κατά τις περιόδους που η Ουάσιγκτον αρνιόταν να στηρίξει τους Κούρδους, έκανε χρήση των αεροσκαφών της από αεροπλανοφόρα στον Περσικό Κόλπο. Αλλά όταν άρχιζε η συζήτηση για επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο ιρακινό Κουρδιστάν, εμφανιζόταν η ανάγκη για χρήση της βάσης που βρίσκεται εγγύτερα σε αυτό.
Από την πλευρά της η Τουρκία συστηματικά τορπίλιζε τις προσπάθειες των Αμερικανών να ενισχυθούν στο Ιντσιρλίκ, καθώς αυτό θα σήμαινε στενότερη συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους. [ ] Γι’ αυτό η άρνηση της Τουρκίας στην αναγνωριστική πτήση από τη ρωσική αεροπορία πάνω από το Ιντσιρλίκ μαρτυρεί όχι τη «συμμαχική ανησυχία» για τις θέσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά το αντίθετο. Η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί τη βάση του ΝΑΤΟ αποκλειστικά για τα δικά της συμφέροντα.
Επίσης, όχι μακριά από το Ντιγιαρμπακίρ (Τουρκικό Κουρδιστάν, Δυτική Αρμενία), σε μια έκταση πάνω από 46 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκονται εγκατεστημένα πολλά ραντάρ, σταθμοί έγκαιρης ειδοποίησης και δορυφορικές επικοινωνίες. Εκεί βρίσκεται το ισχυρότερο κέντρο παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, που έχει ως αποστολή τον έλεγχο του εναέριου χώρου. Από εκεί είναι δυνατή η παρακολούθηση όλης της Λεκάνης της Μεσογείου και επίσης της κίνησης των πλοίων και των αεροσκαφών σε απόσταση αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων. Εκεί λειτουργούν ισχυροί σταθμοί ραντάρ εξοπλι-
σμένοι με συστήματα αυτόματης επεξεργασίας δεδομένων και ικανοί να λαμβάνουν πληροφορίες για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
Τέλος, στην περιοχή της Σινώπης, στις ακτές του Ευξείνου Πόντου, βρίσκεται το κέντρο της ηλεκτρονικής κατασκοπίας του ΝΑΤΟ και τα ραντάρ της που λαμβάνουν πρώτα τις πληροφορίες για τη δραστηριότητα των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία για τις εκτοξεύσεις των πυραύλων Κρουζ από την Κασπία και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Και αυτές οι θέσεις αποδεικνύεται ότι είναι κλειστές για τις ρωσικές επιθεωρήσεις, αν και τίποτε το τραγικό δεν προκύπτει από τη διενέργειά τους. Το ίδιο το καθεστώς της επιθεώρησης δεν προβλέπει έλεγχο των συχνοτήτων των ραντάρ ή της ισχύος τους. Τις περισσότερες φορές περιορίζεται σε μια οπτική καταγραφή των αντικειμένων της επιθεώρησης. Τι είναι αυτό λοιπόν που φοβίζει;
Η παρακολούθηση ωστόσο της παραμεθόριας ζώνης με τη Συρία είναι άλλο ζήτημα. Εκεί και η απλή οπτική επιθεώρηση είναι αρκετή για να πείσει για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας. Και τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τουρκικός στρατός διαμορφώνει τα λεγόμενα ενδιάμεσα σημεία ανεφοδιασμού, ώστε να αποτελέσουν ένα είδος υλικοτεχνικών βάσεων υποστήριξης για τα τμήματα που θα διενεργούν επιθέσεις. Και, αυτός που δημιουργεί ένα τέτοιο σύστημα, είναι βέβαιο ότι ετοιμάζεται όχι για άμυνα, αλλά για επίθεση.
Με άλλα λόγια, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο τουρκικός στρατός, αν δεν είναι ήδη έτοιμος, τότε σίγουρα ετοιμάζεται για επιθετικές επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Συρίας. Σ’ αυτό οφείλεται και η εκνευρισμένη στάση απέναντι στις ρωσικές πτήσεις επιθεώρησης. […]
Η ουσία είναι ότι για τη Τουρκία έφθασε η στιγμή της αλήθειας ως προς το συριακό ζήτημα. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίο η εφημερίδα Vzgliad περιέγραψε ήδη πριν από ένα μήνα, τα συριακά στρατεύματα απελευθέρωσαν τους σιιτικούς και χριστιανικούς θύλακες στις επαρχίες Χομς και Χαλέπι, και ταυτόχρονα απέκλεισαν τις οδούς εφοδιασμού και επικοινωνίας των αντικαθεστωτικών με την επαρχία Ιντλίμπ και εν συνεχεία με τη Τουρκία. Η ορμητική επίθεση στην επαρχία της Λαττάκειας επίσης αποκόπτει τους μαχητές από τα τουρκικά σύνορα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και γύρω από το Χαλέπι, στη λεγόμενη τουρκομανική ζώνη, η οποία έχει καταληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα κυβερνητικά στρατεύματα. Ως αποτέλεσμα, η Άγκυρα χάνει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις στρατιωτικές μονάδες και τους πολιτικούς σχηματισμούς των Κούρδων όχι μόνον στη Συρία, αλλά ακόμη και εντός του εδάφους της. Από την άλλη, οι τζιχαντιστές ήδη κάνουν λόγο για τη μετάβασή τους σε «ανταρτοπόλεμο», που ουσιαστικά σημαίνει διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων. Στην Άγκυρα εμφανίζεται ως απόλυτα λογική η πρόκληση μιας νέας σύγκρουσης, και αν είναι δυνατό σε αυτή να εμπλακούν η Ρωσία και το ΝΑΤΟ.
Από την ιστοσελίδα www.vz.ru
Μετάφραση: Σωτήρης Δημόπουλο

Επιστροφή στα μπλόκα και ανασύνταξη

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες, μετά την απόβασή τους στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στα μεγάλα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα. Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ωστόσο προς το παρόν οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις εθνικές οδούς και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση που θα ληφθεί στη γενική συνέλευση των 68 μπλόκων.

Ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, επέμεινε ότι ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Μαζικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Μέχρι τις 23:00 το βράδυ παρέμεινε χθες κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης από το μπλόκο των αγροτών. Παράλληλα, οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσα από το Καλαμάκι. Τέλος, οι αγρότες μπλόκαραν για ένα δίωρο και τη γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης επί της οδού Σπάρτης - Τρίπολης.

Σύλληψη για την επίθεση στο περιπολικό

Εξάλλου, ένας 30χρονος συνελήφθη στην Κόρινθο, για την επίθεση που σημειώθηκε σε περιπολικό στο Χαϊδάρι, την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, ο συλληφθείς φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επεισοδίων τα οποία έγιναν, όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε σε αγρότες να περάσουν τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί και τα άλλα δύο άτομα που έσπασαν με καδρόνια το περιπολικό και θεωρείται θέμα χρόνου πλέον η σύλληψή τους.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΣΚΙΛΛΑ: ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

 

Ο Άγιος Ακύλας και η Αγία Πρίσκιλλα:
το ιδανικό χριστιανικό ζευγάρι και προστάτες των συζύγων
“Να ποιους πρέπει τα ζευγάρια να μιμούνται, να ποιοι είναι οι προστάτες τους. Ο άγιος Ακύλας και η αγία Πρίσκιλλα ήταν δύο άνθρωποι που ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους, όμως συγχρόνως είχαν και έναν κοινό έρωτα για ένα άλλο πρόσωπο…όχι ανθρώπινο αλλά Θεανθρώπινο. Του Ιησού Χριστού. Και αυτός ο έρωτας για τον Χριστό αναζωογονούσε και τον μεταξύ τους έρωτα.”
Στις 13 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν από την ξενόφερτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία τους δικούς της Αγίους, τον Ακύλα και την Πρίσκιλλα, που θεωρούνται η Ορθόδοξη απάντηση στη δυτικής προέλευσης εορτή  του Βαλεντίνου, γνωστή και ως «εορτή των ερωτευμένων».
Αν και δεν υφίστανται στοιχεία για το πρόσωπο του «αγίου Βαλεντίνου» και ακόμα αν και η Καθολική Εκκλησία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει την γιορτή στο επίσημο ημερολόγιό της, η συμβολικότατα της 14ης Φεβρουαρίου για ερωτευμένους διεθνώς, είναι δυστυχώς αναμφισβήτητη. Με απλά λόγια εορτάζεται ένας ανύπαρκτος “άγιος” καθαρά για εμπορικούς λόγους! Οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα , οι προστάτες του χριστιανικού ζευγαριού, είναι πραγματικά πρόσωπα και όχι ανύπαρκτα!
.
Ο βίος τους:
Ο Ακύλας και η Πρίσκιλλα ήταν ένα αγαπημένο χριστιανικό ζευγάρι που  μαρτύρησαν την εποχή του Νέρωνα. Οι Άγιοι αυτοί κατάγονταν από τον Πόντο. Όταν εκδιώχθηκαν από την Ρώμη  όλοι οι  Ιουδαίοι, λόγω των αναταραχών που γινόντουσαν μεταξύ τους στις συναγωγές για τον Ιησού, ο Ακύλας, που ήταν σκηνοποιός στο επάγγελμα, και η γυναίκα του Πρίσκιλλα αναγκάστηκαν και αυτοί να φύγουν για την Κόρινθο.
Στην Κόρινθο τους συναντάει ο Απόστολος Παύλος, όπως αναφέρεται στις Πράξεις 18, 1-4:  «…αναχώρησε (ο Παύλος) από την Αθήνα και ήρθε στην Κόρινθο. Εκεί βρήκε έναν Ιουδαίο από τον Πόντο, που τον έλεγαν Ακύλα. Αυτός είχε έρθει πρόσφατα από την Ιταλία μαζί με τη γυναίκα του την Πρίσκιλλα, επειδή ο Κλαύδιος είχε διατάξει να φύγουν όλοι οι Ιουδαίοι από τη Ρώμη. Ο Παύλος ήρθε σ΄ αυτούς, κι επειδή είχαν την ίδια τέχνη, έμεινε μαζί τους και εργαζόταν. Η τέχνη τους ήταν να φτιάχνουν σκηνές. Κάθε Σάββατο συζητούσε στη συναγωγή και προσπαθούσε να πείσει Ιουδαίους και Έλληνες». Όταν, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του. Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός λόγος του Απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του.
Ο Απόστολος Παύλος έμεινε μαζί τους συνολικά 16 μήνες, όπου και τους δίδαξε  και τους μύησε στο Χριστιανισμό. Στη συνέχεια τον ακολούθησαν στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, όπου ο Ακύλας και η Πρίσκιλλα αγαπημένοι και ευσεβείς, διαδίδουν τον Χριστιανισμό (Πράξ. 18,18-21). Από εκεί επιστρέφουν στη Ρώμη, για να συνεχίσουν να διδάσκουν το λόγο του Θεού.
O Απόστολος Παύλος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση, ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών.
Ο Ακύλας και η Πρίσκιλλα έμειναν ενωμένοι και αγαπημένοι μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού σύμφωνα με την Ακολουθία του Όρθρου, όταν ο Ακύλας είδε την γυναίκα του να αποκεφαλίζεται και να μαρτυρεί είπε : «Μπορώ να μην φανώ άνδρας εγώ, ανάλογα προς την γυναίκα μου ανδρείος και πρόθυμος για αποκεφαλισμό για την Πίστη του Χριστού;» και την ακολούθησε στον θάνατο.
Να λοιπόν ποιους πρέπει τα ζευγάρια να μιμούνται, να ποιοι είναι οι προστάτες τους. Ο άγιος Ακύλας και η αγία Πρίσκιλλα ήταν δύο άνθρωποι που ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους, όμως συγχρόνως είχαν και έναν κοινό έρωτα για ένα άλλο πρόσωπο…όχι ανθρώπινο αλλά Θεανθρώπινο. Του Ιησού Χριστού.
Και αυτός ο έρωτας για τον Χριστό αναζωογονούσε και τον μεταξύ τους έρωτα.
Η Εκκλησία τιμά το άγιο αυτό ζευγάρι στις 13 Φεβρουαρίου κάθε έτους. Όμως τα χριστιανικά ζευγάρια ας μην μένουν μόνο σε μία ημέρα εκδήλωσης του έρωτος και της αγάπης τους προς τον άλλο.
Διότι λέγει ο ιερός Χρυσόστομος: “Δεν υπάρχει τίποτε, τίποτε πολυτιμότερο από το ν’ αγαπιέται πολύ ο άντρας από τη γυναίκα του και η γυναίκα από τον άντρα της”. και πάλι “Δεν είναι η περιουσία που φέρνει τον πλούτο στους συζύγους, αλλά η μεταξύ τους αγάπη”.

ΔΝΤ και Ε.Ε. ξαναγράφουν το μνημόνιο με κλειστά σύνορα

 ΔΝΤ και Ε.Ε. ξαναγράφουν το μνημόνιο με κλειστά σύνορα

Μετά τον εκβιασμό των κλειστών τραπεζών, έρχεται το κλείσιμο των συνόρων για να περάσουν σκληρότερα μέτρα – Σε «αφασία» ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του παρακολουθούν άπραγοι τις εξελίξεις
Τελικά τα πράγματα έξω δεν πάνε καθόλου καλά.
Παρά την επίπλαστη ψυχραιμία που φαίνεται να επιδεικνύουν τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και οι υπουργοί του, το «παιχνίδι» είναι χαμένο από τα αποδυτήρια.
Την ώρα που ο κ. Τσίπρας αναζητά «μπακάλικες» λύσεις για να κατευνάσει την οργή των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των υπόλοιπων κοινωνικών τάξεων, οι δανειστές ξαναγράφουν το 3ο μνημόνιο και μάλιστα με ακόμα σκληρότερους όρους αφού η χωρίς αποτέλεσμα διαπραγματευτική περιδίνηση του κ. Τσίπρα έχει στεγνώσει την ελληνική οικονομία.
Την αυστηροποίηση του ήδη ψηφισθέντως 3ου μνημονίου την ανακοίνωσε ξεκάθαρα ο Πολ Τόμσεν και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει νέο σοκ για την ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση για τον ελληνικό λαό.
Οι δανειστές αναμένεται να «ξηλώσουν» επι τα χείρω το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και ο εκβιασμός από την πλευρά τους θα γίνει αυτή τη φορά με κλειστά σύνορα.
Όπως ακριβώς έγινε για να περάσει το τρίτο μνημόνιο. Έκλεισαν οι τράπεζες και πέρασε το μνημόνιο.
Αυτή τη φορά θα κλείσουν τα σύνορα και θα περάσουν όλες οι απαιτήσεις των δανειστών.
Όπως αναφέρει το Capital.gr στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Εργασίας και θεσμών έχει πέσει η πρόταση για σταδιακή κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" το 2017-19 και για τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και όχι μόνο για όσες καταβληθούν από 1/1/2016 (ή από τη δημοσίευση του νόμου).
Η εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου, με βάση τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα οδηγούσε σε σταδιακές (συγκεκριμένα, για την επόμενη 3ετία) μειώσεις έως 15% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.200-1.400 ευρώ. Η "διέξοδος" της μεγαλύτερης -από την αρχικά προβλεπόμενη- μείωσης κύριων συντάξεων γίνεται ολοένα και πιο "αναγκαία" καθώς διογκώνεται το κύμα αντίστασης ενάντια στο χαράτσι του 20%, όπως δείχνει και η "κατάληψη" της πλατείας Συντάγματος από τους αγρότες των μπλόκων και άλλους διαδηλωτές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
FAZ: «Ιός ΣΥΡΙΖΑ» εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη!

FAZ: «Ιός ΣΥΡΙΖΑ» εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη!

Στόχος μιας τέτοιας παρέμβασης θα ήταν η διασφάλιση της εξοικονόμησης συνταξιοδοτικών δαπανών ύψους 1,9% του ΑΕΠ, ή έως 3,2 δισ. ευρώ (βάσει των προβολών της Κομισιόν) την περίοδο 2015-18.
Οι προτάσεις για το Ασφαλιστικό, όπως παρουσιάστηκαν από τον Γ. Κατρούγκαλο, η αναδιανομή που γίνεται με... ταξικό χαρακτήρα, οι αδικίες που προκαλεί αλλά και η μετάθεση των βαρών στις σημερινές γενιές εργαζόμενων οι οποίοι όμως θα πάρουν μικρότερες συντάξεις από τις εισφορές που θα δώσουν, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τα δημοσιονομικά ζητήματα.
Η δραματική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, η αδυναμία να κλείσει η αξιολόγηση - που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το Νοέμβριο- οι κοινωνικές αντιδράσεις που οξύνονται, αλλά και τα σενάρια για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συνεχώς διαψεύδονται, έχουν προκαλέσει νέο «έμφραγμα» στην οικονομία και την αγορά.
Παρά το γεγονός ότι στο τέλος του 2015 όλοι έκαναν λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη φέτος και για ένα πλεόνασμα που θα ήταν ικανό να ανοίξει την πόρτα εξόδου από την κρίση, οι πρώτες 40 ημέρες του 2016 έχουν προκαλέσει έντονους προβληματισμούς και φόβους για νέα δημοσιονομική «εκτροπή».
ΔΝΤ και Ε.Ε. είναι πλέον έτοιμοι να ζητήσουν σφαγή στις συντάξεις και νέα μέτρα για τα επόμενα χρόνια αφού τα λεφτά από το 3ο μνημόνιο δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά.
Δυστυχώς η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού δεν έχει λάβει τέλος. Ο κ. Τσίπρας θα μας ταλαιπωρήσει με νέο κύκλο δήθεν διαπραγματεύσεων, όπως έκανε το περασμένο καλοκαίρι για να βάλει τελικώς φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε όλα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/669918/dnt-kai-e-e-xanagrafoyn-to-mnimonio-me-kleista-synora#ixzz407kePanN

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...