Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Eurozone debt web: Who owes what to whom?


 

The circle below shows the gross external, or foreign, debt of some of the main players in the eurozone as well as other big world economies. The arrows show how much money is owed by each country to banks in other nations. The arrows point from the debtor to the creditor and are proportional to the money owed as of the end of June 2011. The colours attributed to countries are a rough guide to how much trouble each economy is in.

GREECE

GDP: €0.2 tnForeign debt: €0.4 tn
€38,073Foreign debt per person
252%Foreign debt to GDP
166%Govt debt to GDP
Risk Status:HIGH
Greece is heavily indebted to eurozone countries and is one of three eurozone countries to have received a bail-out. Although the Greek economy is small and direct damage of it defaulting on its debts might be absorbed by the eurozone, the big fear is "contagion" - or that a Greek default could trigger a financial catastrophe for other, much bigger economies, such as Italy.
Source: Bank for International Settlements, IMF, World Bank, UN Population Division
Notes on the data: The Bank for International Settlements data, represented by the proportional arrows, shows what banks in one country are owed by debtors - both government and private - in another country. It does not include non-bank debts. Only key eurozone debtors and their top creditors are shown. Although China is known to hold European debt, no comprehensive figures are available.
GDP figures are the latest complete 2010 figures from the IMF. The percentage of gross government debt to GDP is also the latest IMF calculation.
Overall gross external (or foreign) debt is taken from the latest 2011 World Bank/IMF figures and includes all debt owed overseas, including that owed by governments, monetary authorities, banks and companies. Gross external debt per head of population is calculated using the latest medium variant population figures from the UN Population Division.
Read the answers to frequently asked questions here.
You can see more interactive features and graphics and follow us on Twitter.

More on This Story

Το χρέος στην Ευρωζώνη όπως παρουσιάζεται στο BBC: Ποιός οφείλει τι σε ποιόν;


Το χρέος στην Ευρωζώνη όπως παρουσιάζεται στο BBC: Ποιός οφείλει τι σε ποιόν;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 11, 2012
Με λίγα λόγια αυτοί που χρωστάνε τα “μαλλιοκέφαλά τους” βάλθηκαν να μας σώσουν για να μας πάρουν “και τα σώβρακά μας” κατά το κοινώς λεγόμενο, έχοντας συμπαραστάτες τούς εδώ σύγχρονους εφιάλτες που απ’ ότι φαίνεται δεν λείπουν από καμία εποχή, Απλώς σήμερα είναι πιο οργανωμένοι, πιο αδίστακτοι, πιο θρασείς και ακολουθούμενοι από χιλιάδες προβοτοοπαδούς.
Απλώς κατευθυνθείτε στην κάτωθι ιστοσελίδα και μελετήστε τον κύκλο πατώντας κλικ σε κάθε χώρα για να δείτε απίστευτα αποτελέσματα:

Εθνικό έγκλημα κάνουν οι νταβατζήδες με την προβολή της τουρκικής προπαγάνδας πάνω στις δημόσιες συχνότητες.


Εθνικό έγκλημα κάνουν οι νταβατζήδες με την προβολή της τουρκικής προπαγάνδας πάνω στις δημόσιες συχνότητες.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 11, 2012
20121111-005643.jpgΆρθρο από το “Παρόν”
Παρασκευή βράδυ και έπιασα τον εαυτό μου καθώς παρακολουθούσε τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» να συμπονώ τις σουλτάνες στο χαρέμι, τις οποίες θα έκαιγαν σαν λαμπάδα μέσα στο παλάτι, ενώ ευχόμουν ο Σουλεϊμάν να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί με το άλογό του από την Ανδριανούπολη που βρισκόταν για κυνήγι για να σώσει τα τέσσερα μωρά του αλλά και την αγαπημένη του Χουρέμ.
Σε κλάσμα δευτερολέπτου συνειδητοποίησα τι είχε καταφέρει πάνω στο συναίσθημά μου η κατά τα άλλα χλιδάτη σαπουνόπερα του χαρεμιού. Να ταυτιστώ με τον ήρωα, να συμπάσχω με τη μητέρα του, να καρδιοχτυπώ που η αδερφή του πνίγηκε από τους καπνούς και έπεσε 
στα σκαλιά ενώ ήταν έγκυος…
Οι «κακοί» και «αιμοβόροι» Γενίτσαροι θα έσφαζαν τους «καλούς» πασάδες και τους «ειρηνικούς» και «δίκαιους» αγάδες. Μα, έχουμε τρελαθεί τελείως σκέφτηκα; Το συναίσθημα που μου έβγαλε το επεισόδιο, λόγω της αυτόματης κριτικής σκέψης, δεν κράτησε για πολύ. Γιατί η ιστορία που γνωρίζεις από τα σχολικά σου χρόνια έρχεται και σε χτυπάει σαν χαστούκι και σου λέει «ξύπνα, ο κακός για τους Έλληνες, ο δυνάστης, ήταν ο Σουλεϊμάν και όχι οι Γενίτσαροι»… Οι Γενίτσαροι ήταν τάγμα μισθοφόρων, παιδιά που είχαν παρθεί βίαια από την αγκαλιά της Ελληνίδας μάνας τους και μεγάλωσαν μέσα σε στρατιωτική σχολή για να υπηρετούν τον Σουλεϊμάν και να τον ακολουθούν σε κάθε πολεμική εκστρατεία του.
Καθόλου αθώα δεν είναι η τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ίσα ίσα, που ως ιστορική σειρά περνά τα μηνύματά της, τα οποία αν τα βλέπει ένα παιδί του Δημοτικού θα βγάλει άλλα συμπεράσματα πολύ επικίνδυνα για την εθνική του ταυτότητα και μνήμη.
Η σειρά δεν έχει να κάνει μόνο με τις καυτές ερωτικές νύχτες του Σουλεϊμάν και τα… χαλβέτ. Έχει να κάνει με τις κατακτήσεις του σουλτάνου, τις βιαιοπραγίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τους αποκεφαλισμούς στους άπιστους.
Η αθώα τηλεθέαση μιας ιστορικής σειράς, που μας έρχεται με αγάπη από τους γείτονες, δεν είναι τόσο αθώα, αλλά υπηρετεί το δόγμα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί ήπιας διπλωματίας -μην πούμε καλύτερα τουρκικής προπαγάνδας μέσω των σίριαλ.
Ο ΑΝΤ-1 πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τι κάνει προβάλλοντας αυτήν τη σειρά και τι ζημιά προκαλεί στο εθνικό μας φρόνημα. Το άλλοθι μιας χλιδάτης σειράς σε καιρούς κρίσης δεν πείθει κανέναν πια… Και το κέρδος δεν πρέπει να μπαίνει μπροστά στην πατρίδα. Δεν μπορεί μια σειρά να ξεκινά με την κατάκτηση της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν, την οποία και κατέκτησε από τους Ιππότες μετά από προδοσία εκ των έσω, ενώ δεν κατάφερε πολεμικά να την κερδίσει και γι’ αυτό αποκεφάλισε τον στρατηγό του θυμωμένος από τις συνεχείς αποτυχίες. Αλλά η πνευματική μας αλλοτρίωση και η πολιτιστική χρεοκοπία έχουν επέλθει χρόνια πριν από τα τούρκικα σίριαλ. Εδώ και χρόνια προβάλλονται ελληνικές σειρές που μοιάζουν να απευθύνονται σε αγράμματους, ανεγκέφαλους, ανθρώπους με υστερικές γυναίκες, καρικατούρες γκέι και δράματα για λαϊφ-στιλάτους γιάπηδες. Το τούρκικο που μας κάθισε στον σβέρκο ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα! Καλά να πάθουμε!
Η ογκώδης άγνοια της ιστορίας μας θα μας φέρει σε μεγάλες περιπέτειες!
H Φωτογραφία από ΕΔΩ

Μια ημέρα πριν την αποφυλάκισή του, πέθανε μεσ' το κελί του.!


 

Τραγική ειρωνεία, παιχνίδι της μοίρας ή μάθημα της ίδιας της ζωής; 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το άκουσμα της εν λόγω είδησης προκαλεί θλίψη και θυμό. 
Ο λόγος για το ανθρώπινο δράμα ενός κρατούμενου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές όπου κρατείτο λίγες μόλις ώρες πριν από την αποφυλάκισή του. 

Ο άτυχος άνδρας μπήκε στις φυλακές του Κορυδαλλού το 2008 όντας υγιής, ωστόσο τρία χρόνια μετά τη φυλάκιση του διεγνώσθη με...
καρκίνο. Σε εκείνο το στάδιο, η ασθένειά του θα μπορούσε να έχε αντιμετωπιστεί με μια απλή επέμβαση λέιζερ, όμως ο ασθενής αφέθηκε επί 14 ολόκληρους μήνες χωρίς θεραπευτική αγωγή, με αποτέλεσμα η νόσος να προχωρήσει τόσο, ώστε να μην υπάρχει πλέον πιθανότητα "επιστροφής". 
Στη συνέχεια ο κρατούμενος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών όπου νοσηλεύτηκε για ακόμη έξι εβδομάδες, χωρίς ωστόσο την σωστή ιατρική αντιμετώπιση. Όταν τελικά μεταφέρθηκε –ύστερα από 17 ολόκληρους μήνες- στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" ήταν πλέον πολύ αργά. Παρά το γεγονός ότι υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες και ακτινογραφίες, ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σχεδόν σε όλα του τα όργανα και ήταν πλέον στο τελευταίο στάδιο.

Ο κρατούμενος, προσέφυγε τότε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο με τη σειρά του με απόφασή του στις 5 Νοέμβριου του τρέχοντος έτους ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να επανεξετάσουν το ζήτημα της αποφυλάκισης του κρατούμενου. Ωστόσο αν και το αίτημα έγινε τελικά δεκτό και η αποφυλάκιση του είχε οριστεί για χθες το πρωί, ο άτυχος άνδρας αργά χθες το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές…

West Side Story Full Movie

Μαρκόπουλος:Να μην έχει την τύχη του Ίκαρου ο ΣΥΡΙΖΑ


 

Πολιτική
Μαρκόπουλος:Να μην έχει την τύχη του Ίκαρου ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του προϋπολογισμού, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσέχει για να μην έχει την κατάληξη του Ίκαρου...
Διαβάστε το απόσπασμα από την ομιλία του:

«Προσέξτε κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φούσκωσαν τα φτερά σας, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορείτε και να πετάξετε. Πολύ φοβάμαι ότι εάν συνεχίσετε να παίρνετε στο εσωτερικό σας και να υιοθετείτε  όλα αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάντια, θα υποστείτε αυτό που υπέστη ο Ίκαρος, που όταν πέταξε πολύ ψηλά έλιωσαν τα φτερά του και έπεσε στην θάλασσα».   

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου ότι ο προϋπολογισμός του 2013 θα έχει  μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε : «Εύχομαι να το πετύχει η κυβέρνηση. Είναι όμως επιτυχία αυτή όταν γυρνάτε την Ελλάδα και τους Έλληνες σαράντα χρόνια πίσω σε επίπεδο κοινωνικής ευημερίας; Όταν έχουμε πάρει την πρωτιά της ανεργίας από την Ισπανία πριν ακόμη εφαρμοστεί το μνημόνιο 3; Είναι επιτυχία αυτό; Για να είναι βιώσιμο το χρέος απαιτείται 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα για να αρχίσει να αποπληρώνεται».

Πώς πέφτουν, λοιπόν, οι μάσκες…


 

scream-mask

Κοιτάξτε γύρω σας, ειδικά εσείς οι 40άρηδες κι οι 50άρηδες. Δείτε τον κύκλο σας, τους φίλους σας. Ποιοί έχουν ταχθεί αναφανδόν με το Μνημόνιο από τους γύρω σας; Κυρίως αυτοί, που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ το ’80 και “ζεστάθηκαν” για τα καλά με τα νέα τζάκια. Ύστερα, με το που έφυγε από το προσκήνιο ο Ανδρέας τους, είδαν ξαφνικά το λαμπρό φως του Εκσυγχρονισμού και “φωτίσθηκαν” ώς το μεδούλι. Μιλάμε για πολύ φως. Τύφλα! Με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Καραμανλή τον νεώτερο δεν πρόλαβαν πολλά. Πόνταραν στον ΓΑΠ των νεωτερισμών και μόλις τους έγνεψε “Πάμε” πήγαν… Διάβασαν τα μερομήνια στο Καστελόριζο, είδαν τις νέες ευκαιρίες του Μνημονίου αμέσως και προσκολλήθηκαν. Ξόρκισαν τον πρώιμο Σαμαρά, την Αριστερά, τους Αμερικανούς, τους Ρώσους. Γράφτηκαν για εντατικά στο “GOETHE INSTITUT”. Μόλις πήραν σήμα από τον Γερμανικό άξονα ξωπέταξαν τον ΓΑΠ σαν την τρίχα από το ζυμάρι κι ούτε που κατάλαβε ο πτωχός από πού τούρθε! Αγκάλιασαν την ΔΗΜΑΡ, που είχε την εσάνς, που τους ταίριαζε: μεσήλιξ πρώην Αριστερά Κυρία του ’80, ενδυμασία παλ, να μη χτυπάει στο μάτι, deux pieces με σκόρπια πουά ρεαλισμού των αγορών. Τους προέκυψε λίγο ασταθής, όμως. Κι αναγκάζονται να κλείσουν την μύτη, να γλείψουν εκεί που έφτυναν. Νέος τους εκλεκτός ο κ. Σαμαράς, αλλά τους λούζει κρύος ιδρώτας, γιατί ο Γερμανικός άξονας τους στέλνει mixed signals – σαν εραστής, που τους παρασέρνει το βράδυ στο κρεββάτι με μια φτηνή ανθοδέσμη, αλλά το πρωί το χέρι στην τσέπη δεν το βάζει, να τους πάρει ένα μπιζού, κάτι τις, τέλος πάντων. Μπερδεύονται. Συγχύζονται. Ακούνε και κάποιους δικούς τους – πιο πονηρεμένους, όμως – που λένε να τρίψουν τα φτηνολούλουδα του Γερμανού στην μούρη του. Ψάχνουν την ατζέντα τους… Κάπου στο 70, είχαν γνωρίσει κάτι Ρηγάδες στην Δόμνα, στην Άνω Πόλη. Ψάχνουν και στον χάρτη την Κουμουνδούρου – Οh, mon Dieu… ούτε καν στο Γκάζι δεν είναι!..

ΔΩΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ*


 

ab1-300x290

Οἱ λόγοι γιὰ τοὺς ὁποίους προτείνουμε στὴ σημερινὴ συγκυρία τὸ πολυτονικό σύστημα ὀρθογραφίας στὴ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» —μὲ ἀνοχή, σὲ σπάνιες περιπτώσεις καὶ τοῦ μονοτονικοῦ— εἶναι οἱ ἀκόλουθοι:
Διατηρεῖ ζωντανὴ μιὰ παράδοση ἐξελικτική, περίπου δύο χιλιάδων χρόνων, μὲ ὁρισμένες βέβαια τροποποιήσεις καὶ προσαρμογές, διότι ἡ ἱστορικὴ ὀρθογραφία μαζὶ μὲ τὸ πολυτονικὸ ἐπιτρέπουν τὴν ἀναγωγὴ τῶν λέξεων στὴν ἐτυμολογία καὶ τὴν προέλευσή τους, μετὰ τὴν ἀπώλεια τῆς προσωδιακῆς προφορᾶς τῆς γλώσσας κατὰ τοὺς ἑλληνιστικοὺς καὶ ρωμαϊκοὺς χρόνους.
Ἐξασφαλίζοντας ἔτσι τὸ πολυτονικὸ σύστημα τὸν κορμὸ τῆς ἱστορικῆς ὀρθογραφίας καὶ τὴν ἐτυμολογικὴ διαφάνεια τῶν λέξεων καὶ ἐπιτρέποντας συγχρόνως τὸν ἄνετο συσχετισμὸ μὲ συγγενεῖς λέξεις μέσα στὶς οἰκογένειές τους, παρέχει ἄμεση βοήθεια γιὰ τὴν βαθύτερη ἑρμηνεία τῶν λέξεων, τὴν οὐσιαστικὴ κατανόηση ἐννοιῶν ἀλλὰ καὶ τὴν ἀντίληψη τοῦ πλούτου τῶν μεταφορικῶν ἐκφράσεων. Ὅλα αὐτά, συχνὰ ἀσυνείδητα, ἐνισχύουν τὴν ποιοτικὴ χρήση τῆς γλώσσας καὶ τὴν εὐαισθησία τῆς σκέψης.
Βοηθεῖ τοὺς νέους νὰ ἐπικοινωνοῦν ἀνετότερα, λόγῳ τῆς ἐξοικείωσης μὲ τὶς εἰκόνες τῶν λέξεων, μὲ παλαιότερες μορφὲς τῆς γλώσσας, μὲ πολύτιμα παλαιότερα βιβλία ἱστορικῆς καὶ ἐθνικῆς σημασίας ἀλλὰ καὶ τὴ χειρόγραφη παράδοση πολλῶν αἰώνων, ποὺ ἀποτελοῦν βέβαια κύριο ἔργο εἰδικῶν ἑρευνητῶν. … Ἡ πολυτονικὴ γραφὴ δὲν ἀφορᾶ «ἄλλη ξένη γλώσσα», ἀλλὰ τὴν γλώσσα μας. Ἡ δημοτικὴ ἐπὶ αἰῶνες γραφόταν καὶ γράφεται πολυτονικά.
Οἱ παρουσιαζόμενες δυσκολίες ἀντιμετωπίζονται μεθοδικὰ καὶ ἡ ἄσκηση στὸ πολυτονικὸ σύστημα τῆς ἱστορικῆς ὀρθογραφίας ἀντισταθμίζει τὴν ἀναφερόμενη «ἀπώλεια χρόνου» κατὰ τὶς ρηχὲς ἐκτιμήσεις τῶν θιασωτῶν τῆς ταχύτητας. Σήμερα μάλιστα, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν οὐσιαστικὴ βοήθεια ποὺ ἀναφέραμε γιὰ τὴ σημασία καὶ ἑρμηνεία τῆς εἰκόνας τῶν λέξεων, πρόσφατες ἕρευνες ψυχογνωστικοῦ περιεχομένου ἀπέδειξαν ὅτι ἡ «μετὰ λόγου γνώσεως» ἄσκηση στὸ πολυτονικὸ σύστημα, καθὼς ἐκλεπτύνει καὶ δοκιμάζει τὸ γλωσσικό μας αἰσθητήριο, ἔχει θετικὲς ἐπιδράσεις στὴν ὑπέρβαση ἢ τὸν σοβαρὸ περιορισμὸ φαινομένων δυσλεξίας παιδιῶν καὶ νέων. Ἑπομένως, ἡ πάλη γιὰ τὴν κατάκτηση τῆς γλώσσας εἶναι ἕνα εὐεργερτικὸ ἀγώνισμα γιὰ τοὺς νέους, ποὺ σημαίνει κυριολεκτικὰ δοκιμασία ψυχοσωματικῶν δυνάμεων, ἡ ὁποία ὁπλίζει τὸ πνεῦμα καὶ δημιουργεῖ τὴν παιδεία.
Ἡ διατήρηση τῆς ἱστορικῆς ὀρθογραφίας, ποὺ εἶναι δεμένη ἀξεχώριστα μὲ τὸ πολυτονικὸ σύστημα στὴν ἑλληνικὴ γλώσσα, ἔχει μιὰ εἰδικὴ σημασία γιὰ τὸ μικρὸ πληθυσμιακὰ ἔθνος μας. Ἐπιτείνει τὸ αἴσθημα τῆς συνέχειας καὶ ἀποθαρρύνει εἰκονοκλαστικὲς-διαλυτικὲς καὶ ἐπιπόλαιες, κάποτε καὶ ὕποπτες πολιτικά, στάσεις προσώπων καὶ κύκλων τοῦ παρασκηνίου: Σκεφθεῖτε ὅτι στὸ ὄνομα τῆς ἁπλοποίησης καὶ τῆς οἰκονομίας χρόνου (γιὰ τοὺς μαθητὲς) ἢ χρήματος (γιὰ κάποιους ἐκδότες), χωρὶς βαθύτερα κριτήρια παράδοσης καὶ παιδείας, ὁρισμένοι στόχευσαν μακρύτερα: ἀπὸ τὸ μονοτονικὸ νὰ φθάσουν στὴ φωνητικὴ γραφὴ (ἀκουστικὴ ἀπόδοση τῶν λέξεων, π.χ. πεδία = παιδεία, παιδία, πεδία) καὶ ἀπὸ τὴ φωνητικὴ στὴ λατινικὴ γραφή, γιὰ μιὰ «εὐρωπαϊκὴ» προσομοίωση καὶ κοινότητα ἀλφαβήτου (ped(;)ia)… [Βλ. «Δελτίο Συνδέσμου Ἑλληνίδων Ἐπιστημόνων» (1979), ὅπου λόγος γιὰ ταύτιση γραπτῆς μὲ προφορικὴ λαλιά, Ἀνακοίνωση Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν (2001), σχετικὰ μὲ τὸ λατινικὸ ἀλφάβητο, καὶ… ἀποφάσεις τοῦ 1927 στὴν Κομμουνιστικὴ Ρωσσία ἢ ὄνειρα τῶν μισσιοναρίων τοῦ Πάπα κατὰ τὴν Τουρκοκρατία ἢ φιλοδοξίες τῶν συγχρόνων Καρλομάγνων τῆς Δυτικῆς Νεοφραγκοκρατίας τῆς Αγορᾶς στὴ θέση τοῦ πλουραλισμοῦ τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ πολιτισμοῦ. Βλ. Καὶ Ἄρδην τ. 30 (2001).]
Σήμερα, σὲ εὐρύτερους κύκλους συγγραφέων χρησιμοποιεῖται τὸ πολυτονικὸ καὶ σὲ ἐκδηλώσεις εὐρείας συμμετοχῆς ἐπιστημόνων καὶ πνευματικῶν ἀνθρώπων ζητήθηκε ἡ παράλληλη χρησιμοποίηση τοῦ πολυτονικοῦ καὶ μονοτονικοῦ συστήματος (π.χ. Ἐκδήλωση τῆς Ἑταιρείας «Ἑλληνικη Γλωσσικὴ Κληρονομία» στὸ Μέγαρο Μουσικῆς, μὲ τὴν παρουσία καὶ ὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦ Προέδρου Δημοκρατίας, ὅπου ἀκαδημαϊκοὶ ἐπιστήμονες καὶ πολιτικοί —βουλευτὲς— ὅλου τοῦ πολιτικοῦ φάσματος ὑποστήριξαν τὴν ἀνάγκη χρήσεως τοῦ πολυτονικοῦ συστήματος).
Ἤδη ἐπιβοηθητικὸ γιὰ τὴν ἐξοικείωση τῶν μαθητῶν τοῦ Γυμνασίου μὲ τὸ πολυτονικὸ εἶναι καὶ τὸ γεγονὸς τῆς διδασκαλίας τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν στὸ Γυμνάσιο ἀπὸ τὸ πρωτότυπο, καθὼς καὶ κειμένων παλαιοτέρων περιόδων τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας (ποσοστὸ μαθητῶν 80-90%).
Κάθε τυχὸν ταύτιση τοῦ μονοτονικοῦ μὲ τὴν «προοδευτικότητα» καὶ τοῦ πολυτονικοῦ μὲ τὴ «συντήρηση» ἢ τὴν «ἀντίδραση» εἶναι ἀπαράδεκτη ἄσκηση ἰδεολογικοῦ κομφορμισμοῦ καὶ πνευματικῆς τρομοκρατίας, ποὺ προδίδει ρηχότητα κομματικῆς καὶ ὑλιστικῆς νοοτροπίας.
Πλῆθος ἐκδοτικῶν οἴκων, συχνὰ ὀρθόδοξης εὐαισθησίας, ἐκδίδουν στὸ πολυτονικὸ σύστημα (π.χ. Μαΐστρος, Σταμούλης, Ἁρμός, Ἀκρίτας, κ.ἄ.).
Δὲν ὑπάρχει, προφανῶς, καμμία τεχνικὴ δυσκολία χρήσης τοῦ πολυτονικοῦ στὴν ἔκδοση ἐφημερίδων.
Οὐσιαστικὰ καὶ ἐνδιαφέροντα θέματα γιὰ τοὺς νέους καὶ τὴν κοινωνία, γραμμένα σὲ δυνατὴ δημοτικὴ γλώσσα, θὰ προσελκύουν ἀναγνῶστες.
Τὸ μονοτονικὸ σύστημα ἐπιβλήθηκε αἰφνιδιαστικὰ, χωρὶς εὐρεία συζήτηση μεταξὺ ἐπιστημόνων, κομμάτων καὶ λογοτεχνῶν,«ἐν μιᾷ νυκτί», καθὼς οἱ πρωταγωνιστές του στὴ Βουλὴ ὑπονόμευσαν τὶς δημοκρατικὲς διαδικασίες (ὑποβολὴ τροπολογίας σὲ ἄσχετο νομοσχέδιο τὰ μεσάνυχτα καὶ ψήφιση περίπου στὶς 2 τὸ πρωὶ ἀπὸ… 30 βουλευτές: Ν. 1288/1982)! [Βλ. Σ. Καργάκου, 2005, Τὸ σκάνδαλο τοῦ μονοτονικοῦ, ἐκδ. «Τόλμη» Ἀρχ. Ἀθηνῶν.
*ἐφημερὶς «Χριστιανική», Πέμπτη 12 Ἰουνίου 2008

Η Θράκη στην αγκαλιά των κομματαρχών


 

islam_christianthraki

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων», ο διευθυντής της θρακιώτικης εφημερίδας «Αντιφωνητής» Κώστας Καραΐσκος, με λόγο καυστικό και σκληρό, αποτύπωσε την σημερινή πραγματικότητα στον χώρο της ελληνικής Θράκης, που βρίσκεται στην μέγγενη μεταξύ πρακτόρων και κομματαρχών.
Ένα θανατηφόρο σφίξιμο που δεν επιτρέπει στους Έλληνες κατοίκους της, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, να βιώσουν την αυτονόητη, για τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους, καθημερινότητα μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας (όσο βεβαίως μπορούμε να ομιλούμε ακόμη για κάτι τέτοιο στις μέρες της τρόικας και των υπαλλήλων της, εγχωρίων και μη). Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραΐσκος, οι κομματάρχες «αυτό το ιδιαίτερο είδος ανθρώπου με το λιγδιάρικο μάτι και τον μεταλλαγμένο εγκέφαλο» και οι πράκτορες «με το άσβεστο μίσος για την Ελλάδα», συνεργάζονται και συναλλάσσονται συνεχώς σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και προς εξυπηρέτηση ο καθένας τους των δικών του επιδιώξεων,«ο ένας για την πάρτη του και ο άλλος για μία ξένη χώρα»!
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του απόφοιτου της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και αρθρογράφου περιοδικών για θέματα Άμυνας Γιάννη Νικήτα, ο οποίος τόνισε ότι οι επιδιώξεις της Άγκυρας στην Θράκη έχουν να κάνουν αφενός με την κινητοποίηση των πιστών σε αυτήν μελών της μειονότητας, με την δημιουργία κάποιων θυλάκων σε περίπτωση αναταραχής στην περιοχή και αφετέρου σε συντονισμένη εισβολή από τον βόρειο και νότιο Έβρο και ότι πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι συστηματικά ετοιμάζεται μία εισβολή στην χώρα μας, ενώ ανακαλύπτονται συνεχώς κρύπτες με οπλισμό εντός του ελληνικού εδάφους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΓαβριήλ Αβραμίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστας Κιλτίδης, ο εκπρόσωπος της ΣΦΕΒΑ Ηλίας Μουρούτσος, ο υπεύθυνος Θεσσαλονίκης του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Απόστολος Σιώκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων σμηναγός ε.α. Δημήτριος Βαλασίδης και πλήθος κόσμου.

ΟΡΝΙΘΕΣ (1975) Θέατρο Τέχνης

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΛΛ. ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ La légende des sciences

Οι δάσκαλοι της επαρχίας θα τρώνε στα στρατόπεδα!


 

Την ίδια ώρα που οι βουλευτές μας τσακώνονται για το αν παίρνουν έξι ή οκτώ χιλιάδες ευρώ το μήνα (!) , οι επαγγελματικές τάξεις τις οποίες η κυβέρνηση στέλνει στα συσσίτια πληθαίνουν.

Όπως μας πληροφόρησε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στη πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ , και ....
οι καθηγητές -της επαρχίας κυρίως- θα μπορούν να συτίζονται εντός στρατιωτικών μονάδων! Μετά από την επιστροφή των στρατιωτικών στην εποχή της “καραβάνας”, ήρθε και η σειρά των καθηγητών να επιστρέψουν στη δεκαετία του 1950 ,όπου δάσκαλοι και καθηγητές περνούσαν εξαιρετικά δύσκολα.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι εκτός από την Άμυνα, το πραγματικό “όπλο” της χώρας, πλήττεται δραματικά και αυτό που κάθε σοβαρή χώρα θεωρεί υπερ-όπλο. Η εκπαίδευση. Για την υγεία δεν χρειάζεται βέβαια να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά. Έχει ήδη διαλυθεί.

Η “καραβάνα” και για τους εκπαιδευτικούς πάντως προβλέπεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει πριν από λίγο καιρό οι υπουργοί Άμυνας και Παιδείας.

Τα πολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας στην... πλάτη της Ελλάδας

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ TΗN ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

 


ta-politika-paixnidia-tis-germanias-stin-plati-tis-elladas 
Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου, η δόση των 31,5 δισ. ευρώ έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Ιουνίου.


Άλλα 5 δισ. ευρώ έπρεπε να είχαν καταβληθεί νωρίτερα, γύρω στον Απρίλιο του 2012, για να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους. Από αυτά τα χρήματα δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα. Και τώρα μαθαίνουμε, ότι δεν θα καταβληθούν ως το τέλος Νοεμβρίου, όπως περιμέναμε μετά την έγκριση των προαπαιτούμενων μέτρων από τη βουλή. Το πότε θα καταβληθούν κανείς δεν το γνωρίζει. 

Η κυβέρνηση λογίζεται πλέον ευτυχής, αν η δόση καταβληθεί ως τα Χριστούγεννα. Οικονομική λογική όλη αυτή η καθυστέρηση δεν έχει. Αυτό που καθυστερεί μέσα από την εκταμίευση της δόσης είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τις οποίες προορίζονται τα 25 από τα 31 δισ. ευρώ. Όσο οι τράπεζες όμως περιμένουν στο ακουστικό τους ή κάνουλα των χορηγήσεων παραμένει κλειστή και τα προβλήματα ρευστότητας δημιουργούν νέες ανάγκες για εγγραφή νέων επισφαλειών. Η ύφεση μεγαλώνει το χρηματοδοτικό κενό. Αν οι Ευρωπαίοι πράγματι δεν ήθελαν να χάσουν χρήματα στηνΕλλάδα, θα έπρεπε να είχαν ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες μέσω EFSF κρατώντας οι ίδιοι την πλειοψηφία ώστε να πάρουν πίσω τα λεφτά τους όταν εξυγιανθούν οι τράπεζες. 

Η δόση καθυστερεί από τον Ιούνιο, με ευθύνη της Γερμανίας, όχι μόνον όμως. Πίσω από την πλάτη της Ελλάδας παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι άρνησης που απευθύνεται στα επί μέρους ακροατήρια. 31,5 δισ. είναι πολλά λεφτά, και το μερίδιο της Γερμανίας είναι πάνω από 40%. Για να μην φανεί ότι ρίχνει τα λεφτά του γερμανικού λαού σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, η γερμανική κυβέρνηση ζητάει κάθε είδους διασφάλιση που μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου, η ιστορία του ειδικού λογαριασμού είναι απολύτως ενδεικτική γι’ αυτό. 

Από την άλλη οι Γερμανοί δεν θέλουν να βάλουν λεφτά, αν δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα τα χάσουν, αν η περίφημη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι εξασφαλισμένη. Αυτή η εκτίμηση όμως δεν περνάει από το χέρι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αλλά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξασφαλίζεται μόνο μέσα από ένα νέο κούρεμα. 

Το νέο κούρεμα σημαίνει όμως ότι για πρώτη φορά, οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί θα πρέπει να χάσουν λεφτά στην Ελλάδα, πραγματικά λεφτά, δεκάδες δισ. και όχι εγγυήσεις. Κανένας πολιτικός δεν έχει το σθένος να το παραδεχτεί αυτό απέναντι σε ένα εθνικό ακροατήριο, που πάσχει από την ίδια μανία καταδιώξεως με το Σκρουτζ Μακ Ντακ. Όλος ο κόσμος, με πρώτο το Ντράγκι και τους Έλληνες, θέλει να βάλει χέρι στα λεφτά του και τις αποταμιεύσεις του. Το αδιέξοδο αυτό θα διαιωνίζεται, όσο η Μέρκελ δεν κάνει μια υπέρβαση, που δεν φαίνεται να την κάνει. 

Η απόφαση όλων των πλευρών να κερδίσουν χρόνο μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, πρώτα και κύρια της ΔΗΜΑΡ που προκάλεσε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, μετά των Ευρωπαίων Εταίρων που ήθελαν να δουν δείγματα γραφής από το Σαμαρά και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης που ήθελε να καθυστερήσει όσο ήταν δυνατόν το πικρό ποτήρι πιθανόν να είναι το μοιραίο λάθος σε αυτήν την ιστορία. Η καθυστέρηση επέτρεψε να δημιουργηθεί θέμα καθυστερήσεων και αποκλίσεων και μοιραία έβαλε τη βιωσιμότητα στο τραπέζι, όπου Γερμανία και ΔΝΤ φαίνεται αδύνατο να συμφωνήσουν. 

Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στιγμές στην διαπραγμάτευση και ήταν πολλές αυτές, που δημιουργούσαν την εντύπωση ότι οι δανειστές ήθελαν να μην καταλήξει. Το 153 στην ψηφοφορία από μια πλειοψηφία 177 για τα μέτρα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα τους έπειθε για την πολιτική βούληση, το έργο το είχαν ξαναδεί άλλωστε το Μάιο. Αν και η συγκυβέρνηση Σαμαρά είναι να καταρρεύσει, τότε καλύτερα να μην έχουν χάσει χωρίς λόγο και τα 31,5 δισ. είναι η σκέψη που κάνουν πολλοί εταίροι. 

Η εκταμίευση της δόσης θα πάρει πολύ χρόνο ακόμα, αν γίνει ποτέ… και ο κίνδυνος άτακτης κατάρρευσης της Ελλάδας είναι πάλι υπαρκτός. Προς το παρόν όλοι δείχνουν να βολεύονται, με το ότι ο διασωληνομένος ασθενής αναπνέει…

Θέμης Δαγκλής 

Αιχμές Κακλαμάνη:«Δύο φορές η πλειοψηφία σας εμπιστεύεται. Τρίτη...»


 

«Δύο φορές η πλειοψηφία σας εμπιστεύεται. Τρίτη φορά δεν θα υπάρξει αν δεν δούμε τα απτά αποτελέσματα», ανέφερε, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε εκ προοιμίου ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό.

Αιχμές Κακλαμάνη:«Δύο φορές η πλειοψηφία σας εμπιστεύεται. Τρίτη...»
Ο κ. Κακλαμάνης είπε ακόμη ότι πλέον πρέπει «να δούμε και αν η κατ’ ευφημισμό Ενωμένη Ευρώπη, η οποία στην ουσία είναι η Ευρώπη των τραπεζών, θα κατανοήσει επιτέλους ότι δεν μπορούμε άλλο να παίζουμε». Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, δεν είναι μόνο τα 31,5 δισεκ. και τα άλλα 12 δισεκ. ευρώ που πρέπει να πάρουμε έως το τέλος του χρόνου αλλά και οι αποφάσεις που επείγουν για την επιμήκυνση και για το κούρεμα, κούρεμα που δεν πρέπει αυτή τη φορά να γίνει εδώ αλλά έξω.
Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να ζητήσει και να πάρει πίσω από τις τράπεζες τα 555 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ολοκληρωθούν γρήγορα οι έλεγχοι στις διάφορες λίστες από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΔΟΕ, θυμίζοντας ότι έχει ζητήσει να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τον ίδιον.
Ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία για την αμοιβή του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, για τον οποίο ανέφερε ότι έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων.
Τέλος, εγκάλεσε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επί ώρες εκπροσωπείται από δύο μόνο εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τους κκ Μαυραγάνη και Λιβιεράτο, στη συζήτηση του προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης απουσιάζουν από τα υπουργικά έδρανα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/251599/aihmes-kaklamanidyo-fores-i-pleiopsifia-sas-empisteyetai-triti#ixzz2BqbuM0Bw

Συννεφιασμένη Κυριακή με βροχές!


Συννεφιασμένη Κυριακή με βροχές!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, σταδιακά στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 και στη νότια Κρήτη έως 21 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια του νομού.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
καιρός: αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ…


 



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ!
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας πριν μια ώρα περίπου η Γερμανίδα καγκελάριος τηλεφώνησε στον Σαμαρά, και του είπε πως δεν θα μας δώσουν τελικά την δόση....
Η πληροφορία είναι μπετό και καρατσεκαρισμένη. Στο Μαξίμου επικρατεί ένας χαμός ενώ ο Πρωθυπουργός είναι σε έξαλλη κατάσταση. Το θέμα δεν θέλουν να διαρρεύσει και δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην αυριανή ψήφιση του προϋπολογισμού.   

Θα επανέλθουμε!

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...