Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η δημόσια εικόνα ήταν ψεύτικη: Ο Ερντογάν δεν επέτρεψε στον Μπάιντεν να κάνει δηλώσεις…

 

US Vice President Joe Biden (2nd-L), his wife Jill (L) and his granddaughter Naomi Biden (3-L) pose with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (3-R), his wife Emine (2-R) and his daughter Sumeyye (R) after a meeting at Yoldoz Mabeyn Palace in Istanbul, Turkey 23 January 2016. EPA, SEDAT SUNA, POOLUS Vice President Joe Biden (2nd-L), his wife Jill (L) and his granddaughter Naomi Biden (3-L) pose with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (3-R), his wife Emine (2-R) and his daughter Sumeyye (R) after a meeting at Yoldoz Mabeyn Palace in Istanbul, Turkey 23 January 2016. EPA, SEDAT SUNA, POOL
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάιντεν και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αναγνώστης είναι βέβαιος πως συμφώνησαν σε όλα και πως οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις «είναι στα καλύτερά τους».
Ευθύνη γι’ αυτό, βεβαίως, έχουμε οι δημοσιογράφοι, διότι όταν πρωτο-μεταδίδουμε την όποια είδηση, μας ενδιαφέρει να προλάβουμε τους άλλους και δεν ψάχνουμε, ως οφείλουμε, για τα πραγματικά γεγονότα.
Αυτό συνέβη και χθες, όταν τα διεθνή πρακτορεία και στη συνέχεια οι πάντες, μετέδωσαν πως οι ΗΠΑ και η Τουρκία θα αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας. Στην πραγματικότητα ο κ. Μπάιντεν είπε τα εξής, όπως αναγκάστηκε να διευκρινίσει ο εκπρόσωπος του λίγο πριν επιβιβαστεί του Air Force Two για την Ιρλανδία και στη συνέχεια για το Μαϊάμι:
«Είμαστε έτοιμοι εάν αυτό δεν είναι πιθανό (Σ.Σ. η ήττα των τζιχαντιστών) να δώσουμε στρατιωτική λύση σ’ αυτήν την επιχείρηση για να εξολοθρεύσουμε το Daesh» (Ισλαμικό Κράτος).
Οσοι παρακολουθούν από κοντά τους Αμερικανούς αναφορικά με τη Συρία, γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε επανειλημμένα την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, όπως έκανε ο Τζόρτζ Μπους στο Ιράκ, και δεν θα το πράξει και τώρα. Το έσχατο στο οποίο θα φτάσει, εάν οι Ρώσοι δεν του κάνουν τη «δουλειά», είναι να στείλει ειδικές δυνάμεις να συντονίσουν τον πόλεμο εναντίον του ΙΚ.
Αυτό ήταν το ένα σημείο μεγάλης διαφωνίας με τους κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου, το οποίο εμφανίστηκε διαφορετικά στα διεθνή ΜΜΕ.
Το δεύτερο σημείο τριβής ήταν η δήλωση του κ. Μπάιντεν ότι οι Κούρδοι της Συρίας (Democratic Union Party, γνωστό ως PYD), δεν έχουν σχέση με τους αντάρτες του PKK. Ως γνωστόν, οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Οι Ρώσοι απαίτησαν την παρουσία τους στη σύνοδο για τη Συρία, οι Αμερικανοί δεν αντέδρασαν και ο κ. Νταβούτογλου απέρριψε τη ρωσική πρόταση, λέγοντας λίγο-πολύ πάνω από το πτώμα του. Χθες δήλωσε ότι «συνεργάζονται με τους τρομοκράτες του PKK». Οι Αμερικανοί συμφωνούν ότι το PKK «είναι τρομοκρατική οργάνωση», αλλά διαφωνούν με την τουρκική θέση για το PYD.
Οι συναντήσεις του κ. Μπάιντεν στην Τουρκία δεν στέφθηκαν με επιτυχία και οι Αμερικανοί το περίμεναν, καθώς είχαν αποφασίσει να κτυπήσουν τον Ερντογάν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο ζήτημα των Κούρδων της Συρίας και στις διώξεις εναντίον των δημοσιογράφων και των καθηγητών. Ο κ. Μπάιντεν όχι μόνο τους συνάντησε, αλλά και τους πρόσφερε πλήρη υποστήριξη.
Τα παραπάνω εκνεύρισαν τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -ενώ είχαν προγραμματιστεί- ακύρωσε τις δηλώσεις που είχε συμφωνηθεί να γίνουν από τον ίδιο και τον κ. Μπάιντεν, μετά τη συνάντησή τους και πριν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναχωρήσει για το αεροδρόμιο. Οι δημοσιογράφοι περίμεναν για τις δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ. Ο κ. Ερντογάν είχε αποφασίσει ότι δεν θα επιτρέψει στον κ. Μπάιντεν να μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα του και ενώπιον του.

Η πόζα-αίνιγμα της Κατερίνας Παπακώστα...

 



Δείτε την φωτογραφία...
Θέλησε να ευχηθεί μέσω twitter καλή επιτυχία στους νέους τομεάρχες της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα.

 Μόνο που συνόδευσε τις ευχές της (σ.σ.: «καλή δουλειά» κοκ), με μια φωτογραφία της ίδιας. Μια φωτογραφία που θυμίζει όμως...
περιοδικό μόδας. Καμία σχέση με το περιεχόμενο του μηνύματος. Λες και η βουλευτής της ΝΔ, νοστάλγησε άλλες εποχές, τότε που οι πολιτικοί φωτογραφίζονταν σαν τραγουδιστές ή ηθοποιοί.


Screenshot 2016-01-22 12.51.37
protagon.gr

«Τινάζουν στον αέρα» την ρύθμιση για τις 100 δόσεις!

 

Ακόμα και με μία απλήρωτη δόση ΕΝΦΙΑ ή με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας σε πετούν εκτός της ρύθμισης
  • «Τινάζουν στον αέρα»  την ρύθμιση για τις 100 δόσεις!

06.11.2015 - 21.28
«Τινάζουν στον αέρα» οι δανειστές την ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σύμφωνα με το αυριανό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά»! 
Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέαθέλουν όποιον δεν πληρώσει μία δόση από οποιαδήποτε υποχρέωση στο Δημόσιο, είτε είναι ΕΝΦΙΑ είτε τέλη κυκλοφορίας είτε μία δόση φόρου εισοδήματος, αμέσως το σύστημα να τον θέτει εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων!
Με την συγκεκριμένη παράμετρο που θέτουν οι δανειστές είναι άγνωστο πόσοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να μην καθυστερήσουν ούτε μία ημέρα τις υποχρεώσεις τους.
Για όλα αυτά, κόκκινα δάνεια, γενόσημα, 100 δόσεις, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει την αποκαλούμενη «πολιτική διαπραγμάτευση» και θα επικοινωνήσει με Μέρκελ και Ολάντ, αν και το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό για την Ελλάδα γενικά, όπως έδειξαν και οι δηλώσεις Γιούνκερ για το προσφυγικό.

Τα δύο θέματα – οικονομία και προσφυγικό – οι εταίροι τα κάνουν «πακέτο» και αναμένεται η πίεση προς την Ελλάδα να είναι μεγάλη. 

Οικονομία Έρχονται κατασχέσεις για χρέη από πιστωτικές κάρτες!

 
Τι αποκαλύπτει το δημοσίευμα της «Αγοράς»
Έρχονται κατασχέσεις για χρέη από πιστωτικές κάρτες!

23.01.2016 - 09.07
Εκτός από τις κατασχέσεις ακινήτων με τις οποίες θα  βρεθούν αντιμέτωποι όσοι έχουν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, όσοι καθυστερούν την εξόφληση της πιστωτικής τους κάρτας θα βρεθούν επίσης αντιμέτωποι  με κατασχέσεις, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά»! 

<
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τράπεζες θα αποστείλουν στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότερες από 2 εκατ.  επιστολές σε οφειλέτες στεγαστικών και  καταναλωτικών δανείων, αλλά και πιστωτικών καρτών,με τις οποίες θα  τους ενημερώνουν ότι η εξόφληση της μηνιαίας δόσης έχει καθυστερήσει πάνω από 30 ημέρες. 

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιστολές σε διάστημα  ενός μηνός και για όσους αποδειχθούν «μη συνεργάσιμοι» οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέσα είσπραξης.
 
Σύμφωνα  με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, οι τράπεζες θα γίνουν πολύ πιο σκληρές  για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς τα επιχειρησιακά πλάνα τους ελέγχονται από τους θεσμούς. 

Αυτή την εβδομάδα  υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια,αναφέροντας πόσες διαγραφές και πλειστηριασμοί θα γίνουν τα επόμενα  τρίμηνα.         

Επταετές σταθερό φορολογικό καθεστώς και φοροελαφρύνσεις φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

 23/01/2016 - 22:51

Επταετές σταθερό φορολογικό καθεστώς και φοροελαφρύνσεις φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος θα επιμερίζεται σε έξι βασικούς τομείς - κεφάλαια
Σταθερό φορολογικό καθεστώς για επτά χρόνια θα απολαμβάνουν όλες οι νέες επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες στη χώρα με μόνη και βασική προϋπόθεση το ύψος της επένδυσης να είναι άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων καινοτόμων διατάξεων ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και έχει λάβει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου, με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, να είναι έτοιμος να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Με στόχο την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι εταιρείες και οι επενδυτικοί όμιλοι του εσωτερικού και του εξωτερικού που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, θα απολαμβάνουν για επτά συνεχόμενα έτη σταθερό φορολογικό καθεστώς. 
Θα υπόκεινται, δηλαδή, στο φορολογικό πλαίσιο που ίσχυε την ημέρα έναρξης του κύκλου εργασιών και δραστηριότητας ακόμα και αν στο μεσοδιάστημα αυτό υπάρξουν νέες ρυθμίσεις και αλλαγές προς το δυσμενέστερο. 
Μάλιστα, εάν στο διάστημα της επταετίας το φορολογικό πλαίσιο γίνει ευνοϊκότερο γίνεται σαφές από το νομοσχέδιο ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα αφορούν και τις εταιρείες που έχουν εισέλθει επενδυτικά κάνοντας χρήση του συγκειμένου φορολογικού προνομίου.
Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νέου Αναπτυξιακού νόμου καθώς στο Υπουργείο Οικονομίας και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι αποτελεί βασικό επενδυτικό κίνητρο για τη προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων και κατ επέκταση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου  «ισχυρή και αποστομωτική απάντηση» στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση πως δεν υπάρχει σταθερότητα στο φορολογικό καθεστώς και ως εκ τούτου ουδείς επιθυμεί να προχωρήσει σε επενδυτική δραστηριότητα στη Ελλάδα καθώς δεν «ξέρει τι του ξημερώνει». 
Ο υπουργός Οικονομίας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει «μίας πρώτης τάξεως προσκλητήριο μεγάλων επενδυτών» καθώς η επταετής φορολογική σταθερότητα των επιχειρήσεων που θα κάνουν χρήση της ευνοϊκής διάταξης θα τους δίνει αρκετό χρόνο ώστε να κάνουν απόσβεση κεφαλαίων, να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους και να προχωρήσουν ομαλά προς την φάση της κερδοφορίας. 
Το νομοσχέδιο απεστάλη την Παρασκευή στους θεσμούς προκείμενου να πάρει το πράσινο φώς, με το υπουργείο Οικονομίας να εκφράζει την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις ή αλλαγές. 
Για αυτό άλλωστε έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να παρουσιαστεί συνολικά την ερχόμενη Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος θα επιμερίζεται σε έξι βασικούς τομείς- κεφάλαια και θα περιλαμβάνει μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις, φιλικές προς το επιχειρείν  όπως η απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης  επιχειρηματικής δραστηριότητας, σύνδεση των υπαρχόντων και νέων επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ, χρηματοδοτικά κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής και των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και σημαντικές φοροαπαλλαγές.
Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και μια σειρά από κίνητρα  για την διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας αλλά και τη δημιουργία νέων, θα ενισχύει τη δημιουργία εξωστρεφών και καινοτόμων δυναμικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση ειδικευμένου προσωπικού, ενώ περιέχει διάταξη για την αύξηση της συνεργασίας που θα επιδιωχθεί μέσω στήριξης συνεταιριστικών σχημάτων, επιχειρήσεων της κοινωνικής οικονομίας, συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, επιχειρηματικών συστάδων  (clusters).
Με άλλη διάταξη θα παρέχεται στήριξη των περιοχών με μειωμένη αναπτυξιακή δυναμική, είτε λόγω μειονεκτικών γεωγραφικών συνθηκών (ορεινές, μικρές νησιωτικές κτλ.), είτε  λόγω συγκυριών γειτνίασης με χώρες που παρέχουν ιδιαίτερα χαμηλούς φορολογικούς, ασφαλιστικούς συντελεστές.  
Ο επενδυτικός νόμος παρέχει ενισχύσεις κυρίως με τα κίνητρα της φοροαπαλλαγής και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης στο μεγαλύτερο μέρος των κλάδων της οικονομίας και σε μεγάλο εύρος επενδυτικών σχεδίων. 
Το κίνητρο της επιχορήγησης θα παρέχεται και σε ειδικές κατηγορίες επενδύσεων όπως νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις, δικτυώσεις και συνέργειες ή σε ειδικές περιοχές όπως ορεινές, μικρά νησιά, και περιοχές με σημαντική μείωση πληθυσμού.
Επιπλέον το κίνητρο της φοροαπαλλαγής θα χορηγείται τμηματικά με την υλοποίηση του 50% της επένδυσης και παρέχεται στο 100% των ανώτατων επιτρεπόμενων ποσοστών ενίσχυσης της Ε.Ε.
Μάλιστα με στόχο να μην υπάρξουν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού οι ενισχύσεις που παρέχονται με το κίνητρο της φοροαπαλλαγής θα είναι ισοδύναμες με τις ενισχύσεις που παρέχονται με το κίνητρο της επιχορήγησης, καθώς τα ποσά των επιχορηγήσεων ορίζονται στο 70% (με βάση υπολογισμού την σύγκριση της καθαρής παρούσας αξίας των δύο ειδών ενισχύσεων υπολογιζόμενης με προεξοφλητικό επιτόκιο, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου) του ανώτερου επιτρεπόμενου ποσοστού εκτός ειδικών περιπτώσεων όπως οι καινοτόμες επενδύσεις, οι δικτυώσεις και συνέργειες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στις ειδικά οριζόμενες περιοχές.
Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα για επενδύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού να εντάσσονται στον επενδυτικό νόμο με ελάχιστα κριτήρια και ιδιαίτερα γρήγορες διαδικασίες αξιολόγησης και να λαμβάνουν φοροαπαλλαγές με διαδικασίες πιστοποίησης που περιλαμβάνουν διοικητικούς ελέγχους και επιτόπιους μόνο σε δειγματοληπτική βάση.
 
Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Άρχισαν οι «μπράβοι» του καθεστώτος να συκοφαντούν τους αγρότες… Ένα τέτοιο παράσιτο, υστερικός «μπράβος» του σημιτισμού, είναι και ο Γιώργος Καρελιάς...

 

Κάθε φορά που οι αγρότες αρχίζουν κινητοποιήσεις ανοίγουν οι κρουνοί της καθεστωτικής προπαγάνδας εναντίον τους… 
Πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες ξερνούν τα ρυπογόνα υγρά του ψεύδους τους, της υποκρισίας και της αθλιότητάς τους. 
Αυτά τα παράσιτα ένα έργο μόνο γνωρίζουν:
Να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, να αραδιάζουν ψεύδη, να απομονώνουν κάποιους μεγάλο-αγρότες τσιφλικάδες, να προβάλλουν τον πλούτο αυτών των στυγνών τσιφλικάδων, ώστε έτσι να διευκολύνονται στη συκοφάντηση ολόκληρου του αγροτικού κόσμου που εξοντώνεται ανηλεώς, βρίσκεται σε μαύρη απελπισία και οδηγείται στο μοναδικό μέσο που του έχει απομείνει για να διεκδικήσει τη ζωή του:Στα μπλόκα!!! 
Γι’ αυτό όλοι αυτοί οι αρουραίοι των καθεστωτικών υπονόμων δεν βγάζουν άχνα για την... καταστροφή των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας μας. 

Δεν βγάζουν άχνα για το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμά τους. 

Δεν βγάζουν άχνα για το γεγονός ότι ολόκληρη η Ελλάδα καταστρέφεται και ισοπεδώνεται σε όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά μέτωπα και ο λαός της κατασπαράζεται από τα δωσίλογα και ποικιλόχρωμα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ… 

Ένα τέτοιο παράσιτο, υστερικός «μπράβος» του σημιτισμού, είναι και ο Γιώργος Καρελιάς. 

Έσπευσε από τους πρώτους να κατασυκοφαντήσει τον αγροτικό κόσμο, αραδιάζοντας βροντερά ψεύδη και παρασιωπώντας τα πάντα: Τα δολοφονικά μέτρα εναντίον των αγροτών στη μνημονιακή εποχή και το γενικό ξεκλήρισμα των αγροτών που προωθούν τα μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης. 

Ο ίδιος ο τίτλος του άρθρου, αυτού του ξεφωνημένου σημιτάνθρωπου, είναι αποκαλυπτικός: «Η “εξέγερση” των κακομαθημένων…» 
 
Διαβάστε τις ψευδολογίες και αλχημείες του Καρελιά, εδώ: 
http://www.protagon.gr/scripta/editorial/eksegersi-twn-kakomathimenwn-44341032337 

Πριν αναφερθούμε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που δίνουν τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο, ας συνοψίσουμε τους «άθλους» του Στουρνάρα, τους οποίους παρασιωπά ο δημοσιογράφος της σημιτικής πορνείας… 

Με τις ρυθμίσεις Στουρνάρα, η φορολογία του αγρότη τριπλασιάζεται!!! 

Π.χ. Ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ (το συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο αφορά στο 70% των αγροτών), με ένα σπίτι στο χωριό 100 τετραγωνικών και με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, πλήρωνε φόρο 548 ευρώ. 

Με τις ρυθμίσεις Στουρνάρα και χωρίς να έχει μεταβληθεί κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό δεδομένο, ο ίδιος αγρότης καλείται να πληρώσει στην εφορία φόρο ύψους 1.550 ευρώ! Τρεις φορές πάνω! 

Στον τριπλασιασμό αυτό των φόρων πρέπει να προστεθεί η εκτίναξη των εξόδων παραγωγής. Οι τιμές σε λιπάσματα, σπόρους, φυτοφάρμακα έχουν τιναχτεί στα ύψη. Η τιμή του αγροτικού πετρελαίου αυξήθηκε 50%. Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε 157%!. 

Και κοντά σε όλα αυτά ο αγρότης έχει να πληρώσει το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Εκτός από χαράτσι για τη ΔΕΗ, εκτός από το χαράτσι για το σπίτι, πληρώνει: Χαράτσι για τον ΕΛΓΑ, χαράτσι για τον ΟΓΑ, χαράτσι για την γεώτρηση που θα κάνει, χαράτσι για τη δήλωση καλλιέργειας, ο κτηνοτρόφος καλείται να πληρώσει χαράτσι για τον στάβλο, ακόμα και για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους ζητούν χαράτσι! 

Αυτά ο Καρελιάς όχι μόνο τα παρασιωπά, αλλά αραδιάζει και ένα σωρό ψεύδη για τις «παροχές» προς τους «κακομαθημένους»… 

Τα καινούρια μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης αποτελούν, όπως ήδη είπαμε, τη χαριστική βολή: 

• Aχαλίνωτη φοροεπιδρομή στο αγροτικό εισόδημα. Με αύξηση της φορολογίας από το πρώτο €, από 13% σε 20% από 1/1/2016, σε 26% από 1/1/2017 και στη συνέχεια στο 29%. 

Με αναδρομική αύξηση από 1/1/2014 στην προκαταβολή φόρου από 27,5% στο 55%, στη συνέχεια στο 75% και τελικά στο 100%. 

Με κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 € στις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. 

Με την αύξηση στο φόρο πετρελαίου από 66 € ανά χίλια λίτρα, σε 200 € άμεσα και σε 330 € από 1/10/16. 

Με αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε όλα τα εφόδια και την απογείωση του κόστους παραγωγής. 

Με μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαρατσιών. 

Και Όλα αυτά την ώρα που οι εφοπλιστές συνεχίζουν προκλητικά να απολαμβάνουν 59 φοροαπαλλαγές, μια από τις οποίες είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο! 
 
Αυτές οι προκλητικές φοροαπαλαγές των εφοπλιστών …διέφυγαν από το «τσουτσέκι» του Σημίτη… 

Συνεχίζουμε τα δολοφονικά μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης εναντίον του αγροτικού κόσμου: 

• Aντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης, με στόχο την πλήρη ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. 

Έτσι, τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ για αγρότη – αγρότισσα – αγροτόπαιδο, που θα πληρώνουν 47 χρόνια χαράτσια (από 20 έως 67 ετών), για να πάρουν ένα ξεροκόμματο (δήθεν σύνταξη)! 

• Mε το νέο νόμο για τους Συνεταιρισμούς και με τη χειροτέρευση του υπάρχοντος «Μητρώου Αγροτών» αποκλείονται και ξεκληρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες… 

Όλα αυτά η δημοσιογραφική «αλητεία» τα παρασιωπά και τα παραποιεί… 

Αλλά είναι ποτέ δυνατόν οι μοχθηροί «μπράβοι» του νεοφιλελευθερισμού να μιλούν, έστω και στο ελάχιστο, τη γλώσσα της αλήθειας και να στηρίζουν, έστω στο ελάχιστο, τα θύματα των αφεντικών τους; 

Το θλιβερό είναι ότι κάποια ιστολόγια, δήθεν αντικαθεστωτικά, αποδέχονται τις «αλήθειες» των καθεστωτικών «μπράβων»…

Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10091 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο Α.Τσίπρας στο Τάε Κβον Ντο για τον ένα χρόνο Κυβέρνησης και οι αγρότες στα μπλόκα

 
24/01/2016
 
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο όπου θα προσπαθήσει να αναφέρει ότι από σήμερα ξεκινά  ακόμη πιο σκληρή προσπάθεια με στόχο την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.
Την ίδια στιγμή οι αγρότες που έχουν κατακλύσει τους δρόμους μάλλον δεν είναι και το καλύτερο ακροατήριο αφού οι προσπάθεια του Μαξίμου για ραντεβού μεταξύ αυτών και του Α.Τσίπρα βρήκε "τοίχο" καθώς το συντονιστικό των αγροτών αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων και... από Τρίτη συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρόκειται να αναφέρει στην ομιλία του ο Α.Τσίπρας, θέλει να τονίσει ότι είναι ο καταλύτης των αλλαγών στην Ευρώπη. Μετά την Ελλάδα έστριψε αριστερά η Πορτογαλία και τώρα ακολουθεί η Ισπανία θα αναφέρει.
Το στοίχημα του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης και της ελάφρυνσης του χρέους μετά το Νταβός θα είναι τα κύρια σημεία της ομιλίας του. 
Όμως την ίδια στιγμή κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες έπειτα από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το Σάββατο. Έτσι σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα οι αγρότες θα κλείσουν τις εθνικές οδούς από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Στους δίωρους αποκλεισμούς θα συμμετέχουν τριάντα από τα πενήντα μπλόκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Την Τρίτη θα γίνει προσπάθεια να ενοποιηθούν τα αγροτικά μέτωπα, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή αντιπροσωπεία για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και μέχρι τότε οι αγρότες αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος τους κάλεσε για να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Το «ραντεβού» της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Για την ώρα, πάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς.
"Δεν θα γίνει καταστολή"
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση στέλνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών, με κλείσιμο της εθνικής οδού, η κ. Γεροβασίλη απάντησε:
«Θα κλείσει η εθνική οδός, άμα κλείσει η εθνική οδός. Εκτιμώ ότι και οι ίδιοι οι αγρότες, αυτοί που κινητοποιούνται, κάνουν συμβολικό κλείσιμο κάποιες ώρες. Αν κλείσουν οριστικά θα ξανασυζητήσουμε μαζί τους. Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτήν τη στιγμή κάτι άλλο, διότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση».
Το "σχέδιο" Μαξίμου
Όπως αναφέρει δημοσίευμα, η κυβέρνηση ποντάρει σε τέσσερις "άσσους" που έχει στο μανίκι της και με αυτούς εκτιμά πως θα μπορέσει να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο.
Συγκεκριμένα:
  • Εξετάζεται η έως και διετή παράταση στη μεταβατικότητα της εισφοράς του 20%. Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού προβλέπεται η σταδιακή επιβολή της ασφαλιστικής εισφοράς σε βάθος τριετίας. Η εισφορά ξεκινά από 14% το 2017 και φτάνει το 20% το 2019.
  • Διερευνάται το περιθώριο αλλαγής στη βάση υπολογισμού του ασφαλίστρου. Το νομοσχέδιο προβλέπει κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα από του χρόνου στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού, δηλαδή στα 468 ευρώ το μήνα. Η αντιπρόταση θα είναι στο 70%.
  • Πιθανότατα θα υπάρξει πρόταση για θέσπιση αφορολόγητου στις επιδοτήσεις έως τα 12.000 ευρώ, κάτι που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών.
  • Σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη εξετάζεται το ακατάσχετο ποσό από τραπεζικούς λογαριασμούς να ανέρχεται στα 1.250 ευρώ – με την προϋπόθεση ότι ο σχετικός λογαριασμός έχει δηλωθεί στο TAXIS. Διερευνάται όμως και το ενδεχόμενο να τεθεί όριο ακατάσχετου στους λογαριασμούς για εισοδήματα που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις.
Τα μπλόκα 
Το μεγαλύτερο μπλόκο με περισσότερα από 2.500 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και ακολουθεί αυτό των Τεμπών όπου και έγινε η συνάντηση του Σαββάτου.
Οι αγρότες της Νίκας καλούν για σήμερα στις 12 το μεσημέρι τους μαζικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μπλόκου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στα αιτήματα που προβάλλουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των τρακτέρ στο μπλόκο Νίκαιας και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, εξακολουθεί να απαγορεύεται στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.
Κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν ακόμη στον Αλμυρό, στο Κάστρο Βοιωτίας, έξω από την Κατερίνη, στις Μικροθήβες, στα διόδια των Μαλγάρων.
Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και σε διάφορα σημεία της Εγνατίας Οδού με δυναμικότερο αυτό των Κερδυλλίων όπου ο δρόμος παραμένει κλειστός και στα δύο ρεύματα.
Δυναμική ειναι και η παρουσία των αγροτών στο μπλόκο του Ισθμού, στην Κάτω Αχαΐα, στο Κουρτέσι, στον Μαραθιά, στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, στο Αίγιο. 
Αγρότες βρίσκονται και σε δύο σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στη γέφυρα του Εύηνου και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες της Κρήτης που σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούν παγκρήτια, παναγροτική συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν τα επόμενα 24ωρα και σε τοπικό επίπεδο.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:
Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια:
• είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).
• είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Κατεύθυνση προς Αθήνα:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
• είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
• είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 393+300] και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
• Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
• Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.
Στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων: Στη γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Όπως τόνισαν οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες, δηλαδή έως τις 2:00 μμ. μεσημέρι.
Αγρότες της Αιγιάλειας παρέταξαν σήμερα το πρωί τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, χωρίς όμως να «μπλοκάρουν» την κυκλοφορία των οχημάτων.
Στα μπλόκα των αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία υπάρχουν σταθμευμένα τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου: στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, Κουρτεσίου, και Μαραθιάς.
Η κατάσταση είναι οριακή και έκρυθμη και οι αγρότες δεν δέχονται τα νέα μέτρα - λαιμητόμο του ασφαλιστικού, κάτι που έχουν διαμηνύσει στους βουλευτές που «κυνηγούν» πια σε κάθε περιοχή της χώρας.
Χαρακτηριστικές οι επιθέσεις στο Κιλκίς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρη Παραστατίδη και στο μπλόκο της Νίκαιας στον βουλευτή Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο.
Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως δείχνει να μην κάνει πίσω και απειλεί με γενικό κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε όλη την χώρα, σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες. 


- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160124/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CE%B5-%CE%BA%CE%B2%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82#sthash.YN7SZMkd.dpuf

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...