«Βόμβα» αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών αναμένεται να σκάσει στα γραφεία της Άρσεναλ τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph», κονσόρτιουμ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα καταθέσει την πρότασή του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του λονδρέζικου συλλόγου.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, κάνει λόγο για προσφορά που ετοιμαζόταν εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, θα κατατεθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και θα φτάνει στο 1,5 δισεκατομμύριο λίρες, ποσό στο οποίο δεν θα μπορέσει να πει «όχι» ο νυν μεγαλομέτοχος της ομάδας, Σταν Κροένκε. Με αυτά τα χρήματα, «σβήνεται» άμεσα το χρέος των 250 εκατ. λιρών που έχει ο σύλλογος, ενώ ξεπερνάει κατά πολύ το ποσό που αξιώνει το μεγάλο αφεντικό της ομάδας για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές σκοπεύουν να προσφέρουν 20.000 λίρες για κάθε μετοχή του Σταν Κροένκε (κατέχει το 66.83%) και έπειτα να απευθυνθούν με την ίδια προσφορά στον δεύτερο τη τάξει μέτοχο του συλλόγου, Άλισερ Ουσμάνοφ (έχει 29,96%). Ακόμα κι αν, όμως, ο τελευταίος δεν αποδεχθεί την πρόταση, οι Άραβες φέρονται να έχουν θεσπίσει πλάνο για να συνεργαστούν μαζί του!
Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην εκτίμηση που τρέφουν προς τον Αρσέν Βενγκέρ και τονίζεται, μάλιστα, πως πρόθεσή τους, εφόσον η ιστορία αποδειχθεί αληθινή και το επιχειρηματικό κονσόρτιουμ κάνει επίσημη κρούση, είναι να διατηρήσουν τον Αλσατό στον πάγκο για πολλά χρόνια ακόμα.
«Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταθέσουμε την προσφορά μας, γιατί μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί σωστά η ακριβής αξία του συλλόγου. Η Άρσεναλ βρίσκεται στα πρόθυρα παρακμής, όπως έγινε και με τη Λίβερπουλ. Αν γίνει αυτό, τότε δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση από μέρους μας. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι ιδανική, διότι η πρότασή μας αφορά τη μέγιστη αξία των μετοχών» ανέφερε η πλευρά των Αράβων επιχειρηματιών.
Ψάχνοντας για όνόματα, πάντως, ήταν άδικος ο κόπος, αφού δεν περιλαμβάνεται κανένα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Η ιστορία για το «κόλπο – γκρόσο» των Αράβων για την Άρσεναλ δημοσιεύεται τόσο στο Κυριακάτικο φύλλο της «Telegraph», όσο και σε αυτό της «Sun».
Πηγή: sport-fm