Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα!


 

Κακοκαιρία κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας...
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, βαθμιαία στις Κυκλάδες κι από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά βροχερός, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά γρήγορα θα παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 17 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και στα νότια πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια και ανατολικά, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση το μεσημέρι στο Σαρωνικό και το βράδυ στο Νότιο Ευβοϊκό.
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...