Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Οι αθλητικές εφημερίδες 28/2/2016

 

Media
Οι αθλητικές εφημερίδες 28/2/2016
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων:

Εις μνήμην Harper Lee (28 Απριλίου 1926 – 19 Φεβρουαρίου 2016)

 
Στις 19 Φεβρουαρίου, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, η Nellie HarperLee, (Χάρπερ Λι) συγγραφέας του βιβλίου To Kill AMockingbird, («Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», στα ελληνικά).

Το μυθοπλαστικό αυτό βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερα από 30.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, προωθείται και διδάσκεται στα σχολεία των ΗΠΑ ως μνημείο «κατά του ρατσισμού» και έγινεταινία με τον Γκρέγκορι Πεκ. Την ταινία αυτή του 1962, (με τον τίτλο «Σκιές και σιωπή») πρόβαλε πριν λίγο η ΕΡΤ, ως μέρος του πακέτου ταινιών κατά του «ρατσισμού», ή όπως αυτή θέλει να τις παρουσιάζει, που προβάλλει κατά κόρον η κρατική σοβιετική τηλεόραση στο ελληνόφωνο κοπάδι εν μέσω μάλιστα του λεγόμενου «προσφυγικού». 

Η υπόθεση είναι τόσο κοινότυπη: Εν έτει 1930, στο φαινομενικά γαλήνιο και απλοϊκό Μέικομπ της Αλαμπάμα, στον «κακό» Νότο, που στην πραγματικότητα είναι βουτηγμένο στον «ρατσισμό», ένας θαρραλέος προοδευτικός «αντιρατσιστής» δικηγόρος αποφασίζει να υπερασπιστεί έναν μαύρο που τον κατηγορούν ότι βίασε μια νεαρή ανήλικη Λευκή. Φυσικά, ο μαύρος είναι αθώος, είναι ένας άγιος που τον κατηγορούν άδικα, η κατηγορία στηρίζεται σε δύο λευκούς ψευδομάρτυρες (ο ένας έχει το όνομα Robert ELee, το όνομα του θρυλικού στρατηγού των Νοτίων - Ω της βλασφημίας!), η αλήθεια είναι ότι η νεαρά λευκή λέει ψέματα, αυτή ρίχτηκε στον άκακο μαύρο γιατί μια μέρα της ήρθε να… φιλήσει έναν άνδρα (!), οι ένορκοι καταδικάζουν τον αθώο και άκακο και άγιο μαύρο κλπ. Σχεδόν όλοι οι λευκοί στην ταινία παρουσιάζονται ως άξεστοι, ρατσιστές, σωστά τέρατα και όλοι (μα ΟΛΟΙ) οι μαύροι ιερές μορφές που ούτε κιχ δεν κάνουν και τα υπομένουν όλα στωικά και χριστιανικά. Παραγωγός της ταινίας με τον Πεκ, ήταν ο Alan Jay Pakula (1928 – 1998), εβραϊκής καταγωγής.

Η Καναδή συγγραφέας και αρθρογράφος Kathy Shaidle έγραψε πρόσφατα στο TakiMag ότι η «Harper Lee είναι η Rachel Carsonτου αμερικανικού φανταστικού μυθιστορήματος», που σημαίνει ότι το βιβλίο της Lee έχει προξενήσει τόση ζημιά στην αμερικανική κοινωνία ως βασιζόμενο σε ψευτιές, όσο το Silent Spring της Κάρσον στο περιβάλλον.

Η Shaidle έγραψε (πριν από το θάνατο της Lee) : «Δεν θυμάμαι να είδα την ταινία, αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον θα την έχω δει. Άλλωστε το ‘To Kill a Mockingbird’ έχει διαποτίσει τις συνειδήσεις μας τόσο πολύ - ας το παραδεχτούμε, το βιβλίο και η ταινία αποτελεί για την κουλτούρα μας μια κοσμική αγία γραφή, που σίγουρα έχει διαποτίσει αυτή η ιστορία κατά κάποιο τρόπο και εμένα.

Και αυτός ο διαποτισμός ήταν μια καταστροφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν εννοώ απλά ότι κάθε πέμπτη αμερικανική ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή, προφανώς πρέπει να συμπεριλάβει μια σκηνή με μια καυτή αίθουσα δικαστηρίου στο Νότο, γεμάτη από κόσμο, με αργούς περιστρεφόμενους ανεμιστήρες οροφής και  δικηγόρους με ιδρωμένα λευκά πουκάμισα και τιράντες, που να πετάνε κεραυνούς μιλώντας για τον ρατσισμό, την Κου Κλουξ Κλαν, ή τον ΠρόεδροKennedy.

Στην πραγματική ζωή, τα τελευταία πέντε χρόνια, πόσες χιλιάδες ηλίθιοι πήγαν στη Νομική Σχολή, επειδή ήθελε να γίνουν AtticusFinch (ο πρωταγωνιστής δικηγόρος); Φαντασιώνονταν τους εαυτούς τους να ακούν με ανατριχίλα το “Δεσποινίς Louise, σηκωθείτε. Ο πατέρας σας περνάει’” (το λένε οι μαύροι στο ακροατήριο συγκινημένοι από την μάχη που έδωσε ο δικηγόρος και πατέρας της μικρής Louise), επαναλαμβάνοντάς το σαν να είναι το Πάτερ Ημών. Μια μέρα, θα γίνω σίγουρα σαν αυτόν, και θα το πούνε για μένα...

Αλλά επειδή ο Atticus Finch είναι ένα φανταστικό πρόσωπο, οι ηλίθιοι έγιναν αναπόφευκτα αυτό το είδος των δικηγόρων (και κοινωνικών λειτουργών και δημοσιογράφων και «ακτιβιστών» και πολιτικών και χειριστών του παρασκηνίου τους) που μετασχημάτισαν την πόλη σας σε ένα αχταρμά εβδομαδιαίων εθνοτικών φεστιβάλ, μουσείων ‘γενοκτονίας’, τοποθεσίες δωρεάν ενέσεων ηρωίνης, κακοσχεδιασμένων "κοινωνικών κατοικιών" και μνημείων Νέλσον Μαντέλα.

Το ‘To Kill a Mockingbird’ δίδαξε γενιές και γενιές λευκών ανθρώπων ότι οι μαύροι άνθρωποι, αν δεν είναι "Magic Negros", είναι σίγουρα ευγενείς, και ταπεινοί άγγελοι ανίκανοι να αμαρτήσουν. Πόσοι λίμπεραλ  δικαστές, ένορκοι και δικαστικά συμβούλια έχουν αφήσει ελεύθερους Αφρο-Αμερικάνους ένοχους για εγκλήματα εναντίον λευκών επειδή είχαν μια φράση ή δύο από το βιβλίο της Harper Lee κολλημένες στα κεφάλια τους;

Αμερική: Η πραγματικότητα
Πόσοι από αυτούς τους μαύρους εγκληματίες αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι πήγαν να βιάσουν και να σκοτώσουν ξανά;

Οι πραγματικοί εγκληματίες, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία τουMockingbird είναι τα λευκά σκουπίδια, που (στο τέλος) σκοτώνονται μεταξύ τους.

Και όταν δεν μπορούν εύκολα να βρεθούν πραγματικοί λευκοί κακοποιοί, ένας από αυτούς τους wannabes Atticus Finch θα πλάσει πρόθυμα κάποιον.

Ως εκ τούτου, η κυρία Lee τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον George WBush.

Μια απομίμηση του ‘To Kill a Mockingbird’ είναι η ταινία ‘A Time To Kill’ (Η ετυμηγορία). Για ανάλυση της ταινίας διάβασε:Χόλυγουντ και μηχανισμοί προπαγάνδας: Η ταινία ‘A Time ToKill’ (1996)


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Συνδέουν Μνημόνιο-Προσφυγικό

Συνδέουν Μνημόνιο-Προσφυγικό

 

Αλλαγή στρατηγικής έναντι της Ελλάδας δείχνει να εξετάζει πλέον η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκεί η προσφυγική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία. Σύμφωνα με το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), το οποίο επικαλείται ηγετικούς κύκλους των χριστιανοδημοκρατών, το Βερολίνο δεν επιθυμεί πλέον να εξετάζονται ξεχωριστά τα ζητήματα του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση. 

Η Ελλάδα μπορεί ωστόσο να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για παράδειγμα στις επικείμενες διαβουλεύσεις του Eurogroup, μόνο αν καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες στην διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

  Στόχος είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους ευρωπαίους εταίρους έτσι ώστε να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας
Την ίδια στιγμή στους στόχους της γερμανίδας καγκελαρίου είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους ευρωπαίους εταίρους έτσι ώστε να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και ταυτόχρονα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου.


Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας»


Μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζικών της ομάδας των G20 στη Σαγκάη, ερωτηθείς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αν θα χαλαρώσουν τώρα οι όροι του ελληνικού προγράμματος ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει ευθέως. Τόνισε ωστόσο το ζήτημα Ελλάδα δεν ήταν θέμα στη σύνοδο, απασχόλησε ωστόσο τις συζητήσεις στο περιθώριο. Ας σημειωθεί ότι δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αναφέρεται σε εκτιμήσεις του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες τον Μάρτιο στην εξυπηρέτηση του χρέους. 

Αναφερόμενος πάντως στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η παρά την «εξαιρετικά δύσκολη θέση» στην οποία βρίσκεται η χώρα «δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας». «Γνωρίζω καλά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα από μια πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης και από την άλλη βρίσκεται υπό πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης. 

«Το γεγονός αυτό δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα», είπε ο γερμανός υπουργός.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων ο Β. Σόιμπλε τόνισε με αφορμή την προσφυγική κρίση: «Η Ελλάδα είναι αποδέκτης μεγάλης αλληλεγγύης από τη Γερμανία, και μικρότερης από τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε, κυρίως από κοινού με την Κομισιόν για να τα βγάλουμε πέρα με αυτή την ευρωπαϊκή πρόκληση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

Πηγή: deutsche welle

Διαβάστε ακόμη: 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016, 21:38

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στο zougla.gr.

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων  


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ






ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ






ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ






Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ





REAL NEWS





ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ





KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ





ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS





ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ






TO ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ






Η ΑΥΓΗ






ΤΟ ΠΑΡΟΝ





ΤΟ ΑΡΘΡΟ






Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016, 20:30

ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! Αύριο θα είναι αργά…

 

Δημοσιεύθηκε: 27/02/2016 12:31
XAMAS

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία… ότι η ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η κυρά Τασία, που από υπουργός Μετανάστευσης έγινε δικηγόρος των μεταναστών, είναι τεράστια
και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Πρέπει όμως έστω και την τελευταία στιγμή, οι λίγοι που διαθέτουν κοινό νου εκεί μέσα, να καταλάβουν και να πράξουν το αυτονόητο, αυτό που ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΡΟΗ. ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ!
ΖΩΑ ΞΥΠΝΑΤΕ! ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ…

taxalia.blogspot.gr

Der Spiegel: Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;

 

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο 'Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο; '.

'Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα,
με την απροθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση ', αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

'Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις ', καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από:  capital.gr

H KYΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΝΕΙ "ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Έγινε το απροχώρητο στην Ειδομένη - Καταφθάνουν κι άλλες "καραβιές" προσφύγων λόγω... καλού καιρού (vid)

ΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
27/02/2016
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Λόγω του καλού καιρού φτάνουν συνεχώς λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά: Εκτιμάται ότι κάθε μέρα φτάνουν στα νησιά περίπου 3.000 άνθρωποι προκαλώντας εύλογη απορία σε τι τελικά χρησιμεύει το ΝΑΤΟ και οι περιολίες του στο Αιγαίο, πέραν του να προσφέρει ευχάριστες "κρουαζιέρες" στα πληρώματα των πλοίων του.
 
Στην Ειδομένη έχει δημιουργηθεί το απροχώρητο.
 
Σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα με τα σώματά τους πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, διαμαρτύρονται για την άρνηση των Σκοπίων να αυξήσουν την ροή του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος προς την Ευρώπη. 
 
Η κατάσταση στην Ειδομένη εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου καθώς τουλάχιστον 5.500 πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όπως αναφέρει το βορεοελαδίτικο σάτι seleo.gr
 
Από χθες το βράδυ μάλιστα οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης.
 
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά ανέρχεται στους 2.000, με αρκετούς από αυτούς τις προηγούμενες μέρες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην Ειδομένη για το δρόμο προς μια καλύτερη ζωή.
 
eidomeni prosfiges diamartyria 1
 
eidomeni prosfiges diamartyria 2
 
eidomeni prosfiges diamartyria 3
 
 
Στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Στη Βόρεια Ελλάδα στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.
 
Ο  Σ.Ε.Α στον Ευαγγελισμό μετά τα διόδια είναι ο τόπος προσωρινής διαμονής των προσφύγωναπό χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, καθώς μετά τα την απομάκρυνση από τα Τέμπη δεν λειτούργησε η ιδέα του Στομίου σύμφωνα με το thessaliatv.gr.
Στο  ΣΕΑ Ευαγγελισμού το νέο hot spot στη Λάρισα
 
Οι πρόσφυγες που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Εθνική οδό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα προχθές το βράδυ την ΄ ωρα που κατευθύνονταν προς το Στόμιο κια αυτό οδήγησε τις αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, όπως αποκάλυψε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, στο να επιλεγεί ο συγκεκριμένος χώρος πριν από την κοιλάδα των Τεμπών.Η αυτοδιοίκηση έχει μεριμνήσει εκεί για χημικές τουαλέτες κια μία κινητή μονάδα υγείας, ενώ γίνεται διανομή νερού και τροφίμων που συγκεντρώνονται από συλλογικότητες κια εθελοντικές οργανώσεις.
 
 Σύμφωνα με το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο στο χώρο σταθμεύουν περί τα 4 λεωφορεία, κάποια αναχωρούν για βορειότερους προορισμούς και κάποια έρχονται από νοτιότερα από το ΣΕΑ  Αλμυρού...Με την κυλιόμενη αυτή και ανακυκλούμενη προώθηση, επιδιώκεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφόρτιση των συνόρων στην Ειδομένη, όπου η κατάσταση εκεί είναι εκρηκτική...
 
Στο  ΣΕΑ Ευαγγελισμού το νέο hot spot στη Λάρισα
 
 Εντωμεταξύ συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων κια στο ΣΕΑ Αλμυρού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες που έρχονται από νοτιότερα. Οι συλλογικότητες της Μαγνησίας τους συνδράμουν με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης
 
Η κυβέρνηση αποφάσισε σταματήσει τις μεταφορές προσφύγων από τα νησιά. Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίου Blue Star 1 το οποίο μετέφερε 437 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο. 
 
Το πλοίο παρέλαβε 270 άτομα από τη Μυτιλήνη και 167 από τη Χίο. 
 
Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Διαγόρας, μεταφέροντας 52 λαθρομετανάστες από την Κω, χωρίς να είναι γνωστό το τι θα παραλάβει από άλλα νησιά.
 
Δημιουργείται βέβαια και το εύλογο ερώτημα:Πόσοι τουρίστες όταν έρθουν οι καλοκαιρινοί μήνες θα θέλουν να ταξιδεύουν σε ένα πλοίο με ταλαιπωρημένες ψυχές; 
 
Ήδη το πλήγμα τον τουρισμό αρχίζει να γίνεται ορατό καθώς το προσφυγικό αρχίζει να δημιουργεί και άλλα προβλήματα οικονομικής φύσεως στην χώρα καθώς  ακυρώσεις διανυκτερεύσεων, μείωση προκρατήσεων, ακυρώσεις συμβολαίων ακόμη και συγχωνεύσεις πτήσεων, σκιαγραφούν το τοπίο σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι πλήττονται από το προσφυγικό.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κω.   
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου και όπως αναφέρει το xrimatistirio.gr, οι προκρατήσεις σημειώνουν πτώση στο πρωτοφανές ποσοστό του 36% για τη σεζόν του 2016, δε δίνονται προκαταβολές, οι αεροπορικές εξακολουθούν να συγχωνεύουν πτήσεις για το νησί, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ακυρώσεις συμβολαίων με τους tour operators, έστω κι αν οι ξενοδόχοι της Κω προχωρούν, εν μέσω φορολογικών επιβαρύνσεων, σε μειώσεις τιμών για το καλοκαίρι του 2016.   
 
Η περίπτωση της Κω δεν είναι η μοναδική, απλά το συγκεκριμένο νησί έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ο τέταρτος σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας, με 1,5 εκατ. αφίξεις ετησίως. Ενδεικτικά, οι ακυρώσεις έφθασαν τις 180 χιλ. διανυκτερεύσεις στο δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, ενώ η πτώση στο κλείσιμο της περυσινής χρονιάς, έφθασε το 4%, ποσοστό πολύ μεγάλο αν ληφθεί υπόψη ότι οι προκρατήσεις έδειχναν άνοδο κατά 20%, ενώ υπήρξαν πολλές ακυρώσεις εγγυημένων συμβολαίων και οι οικονομικές απώλειες ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ.   
 
Ας μην γελιόμαστε ένας ξένος θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές να έρθει να κάνει διακοπές σε μια χώρα που σιγα-σιγά γεμίζει "φαβέλες" και στην παραλία εκεί που θα κάνει μπάνιο ή θα έχει ταλαίπωρους πρόσφυγες να "λιάζονται" δίπλα του, ή θα καταφτάνουν μπροστά του βάρκες και σχεδίες με νέους δύστυχους που μόλις φτάσουν δεν θα έχουν που να πάνε. 
 
Όσο για το ΝΑΤΟ αυτό και αν είναι το "πικρό" ανέκδοτο της δεκαετίας 
 
Από χθες που ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο ,η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την είσοδο περίπου 7.000 προσφύγων και λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια, ενώ φυσικά η "συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση" αποδεικνύεται - όπως αναμενόταν - ένα δυσάρεστο αστείο που δυστυχώς θα προακλεί τον γέλωτα σε ξένες σατυρικές εκπομπές αλλά εδώ στην Ελλάδα θα φέρει πολύ πόνο: Η τουρκική Ακτοφυλακή τους συνοδεύει μέχρι τα Εθνικά Χωρικά Υδατα και... τους αποχαιρετά!
 
Η γερμανική φρεγάτα Βonn, υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η νατοϊκή αποστολή, ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο, ενώ η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέψει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους.
 
Ουσιαστικά μιλάμε για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο και ας διαψεύδεται.
 
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της νατοϊκής αποστολής όσον αφορά στη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.
 
Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν 11 πλοία του Στόλου, παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής τους.
 
Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command - JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
 
Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Από το πρωί χθες που ενεργοποιήθηκε το ΝΑΤΟ έχουν εισέλθει στην Ελλάδα συνολικά  7.000 πρόσφυγες και λάθρο!
 
Οι Τούρκοι στέλνουν δεκάδες βάρκες με αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και διατρύουν την, έτσι ή αλλιώς, χαλαρή ΝΑΤΟϊκή αλυσίδα. Οταν βρίσκεται ένα πλοίο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξαπολύουν 50 βάρκες ταυτόχρονα!
 
Πριν προλάβει ο Καναδός πλοίαρχος  να πιει τον ζεστό καφέ του, έχουν φτάσει στην Λέσβο!
 
Από τις 7.000 περίπου 1.700  κατέκλυσαν σήμερα μέσα σε μία ώρα το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, 1.473 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 6:30 με το πλοίο "Αριάδνη" από τη Μυτιλήνη και την Χίο και 279 με το "Blue Star 2" στις 7:30 από Ρόδο, Κω και Λέρο.
 
Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν πέτυχε ή απέτυχε το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο...αλλά μην γελιόμαστε δεν πρόκειται καν να επιχειρηθεί να... πετύχει. Άλλοι ήταν οι στόχοι και τώρα που έρχονται οι καλοκαιρινοί μήνες θα έχουμε πολλούς δυστυχισμένους ταξιδιώτες που θα περνάνε απέναντι στα ελληνικά νησιά.
 
Πάντως η Αγκυρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την αποτυχία της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης (σιγα μην χάσει το τουρκικό παρακράτος 5.000 δολ. το κεφάλι για να τους περάσουν στην Ελλάδα): Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι: "Η κρίση με τους πρόσφυγες θα μεγαλώσει", στη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα, γιατί πολύ απλά η Τουρκία γνωρίζει ότι έτσι θα "βουλιάξει" και την ελληνική κοινωνία αλλά και τον ελληνικό τουρισμό με τον οποίο οι Έλληνες έλπιζαν φέτος ναδουν κάποιο... φράγκο να κυκλοφοράει στην αγορά.
 
Και φυσικά η κυβέρνηση βλέπει όλα αυτά να εξελίσσονται... άπραγη, ή μάλλον διευκολύνοντας κιόλας.
 
 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160227/defencenet/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82#sthash.ZsyDxDVu.dpuf

Γαμπρός για 4η φορά ο Κώστας Βουτσάς - Δείτε φωτογραφίες

το δημαρχείο της Αθήνας
Γαμπρός για 4η φορά ο Κώστας Βουτσάς - Δείτε φωτογραφίες
94
SHARES

Ευτυχισμένη μέρα για τον 84χρονο ηθοποιό - Τι φόρεσε η νύφη - Στο πλευρό του η Μάρθα Καραγιάννη και η Μιμή Ντενίση

Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Ο Κώστας Βουτσάς και η αγαπημένη του Αλίκη Κατσαβού ενώνονται αυτή την ώρα στο Δημαρχείο της Αθήνας με τα δεσμά του γάμου.


Ο Κώστας Βουτσάς έφτασε στο δημαρχείο με ένα πλατύ χαμόγελο, ενώ η Αλίκη που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, φοράει ένα λιτό λευκό φόρεμα.

Στο πλευρό τους η κουμπάρα Μάρθα Καραγιάννη, η Μιμή Ντενίση αλλά και πολλοί φίλοι του ζεύγους.




Ο 84χρονος πλέον Κώστας Βουτσάς είχε δηλώσει στο περιοδικό «Down Town» για το γάμο τους: «Ήθελα να παντρευτώ την Αλίκη από την πρώτη μέρα που τη γνώρισα. Όταν κάναμε σχέση και είδα τι άνθρωπος είναι, πόσο με φροντίζει και με αγαπά, βεβαιώθηκα ότι αυτή τη γυναίκα θέλω να την παντρευτώ. Η πρόταση έγινε χωρίς ρομαντισμούς. Της είπα: ''Τώρα που είμαστε και οι δυο σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ας κάνουμε το βήμα. Ετοίμασε λοιπόν τα χαρτιά να παντρευτούμε''».

Το ζευγάρι είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να προσπαθήσει να κάνει ένα παιδάκι στο παρελθόν.
Ο Κώστας και ο έρωτας



Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν έκρυψε τη μεγάλη του αδυναμία στο γυναικείο φύλο. Τουναντίον στις συνεντεύξεις του πάντα βροντοφωνάζει πόσο αγαπάει τις γυναίκες. Άλλωστε το αποδεικνύει και ... εμπράκτως, καθώς από το πλευρό του έχουν περάσει πολλές από τις ωραιότερες γυναίκες της Ελλάδας.




Ο Κώστας Βουτσάς έχει παντρευτεί τρεις φορές και ήρθε και ο τέταρτος με την Αλίκη Κατσαβού. Στα πρώτα του βήματα το καλοκαίρι του 1959, ερωτεύτηκε τη Σπεράντζα Βρανά κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Θέατρο Ακροπόλ. Αυτή η φιλία εξελίχθηκε σε μία θυελλώδη σχέση, όμως δεν κατέληξε σε γάμο.

Αργότερα ερωτεύτηκε πολύ την πανέμορφη Ερρίκα Μπρόγιερ, την οποία και παντρεύτηκε και απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Σάντρα.

Μετά το διαζύγιό τους ο κωμικός ηθοποιός γνωρίζει τη Θεανώ Παπασπύρου με την οποία παντρεύεται και αποκτούν δύο κόρες: Τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα. Ακολούθως ερωτεύεται και παντρεύεται το πρώην μοντέλο Εύη Καραγιάννη, η οποία και είχε ήδη ένα γιο, τον Άνθιμο Ανανιάδη.

Τώρα ο δημοφιλής ηθοποιός περιμένει το τέταρτο παιδί του από την κατά 47 χρόνια μικρότερη του, Αλίκη Κατσαβού με την οποία σύντομα θα παντρευτούν με κουμπάρα τη Μάρθα Καραγιάννη.

Να σημειωθεί εδώ πως με τη Μάρθα Καραγιάννη παρόλο που έτρεφαν αισθήματα ο ένας για τον άλλον, ποτέ δεν υπήρξαν ζευγάρι.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...