Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

3 στους 4 χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

 

  • (0)
  • (0)
Σχεδόν στο 50% των ετήσιων εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων έχουν φτάσει σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διοικητές των τεσσάρων μεγαλύτερων Ταμείων του ιδιωτικού τομέα, τα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 17,4 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδά τους από τον κρατικό Προϋπολογισμό, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις εισπράξεις Δημοσίου υπέρ τρίτων ανέρχονται σε 35 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», σε σχέση, μάλιστα, με τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι σχεδόν 1,5 φορά μεγαλύτερες από αυτές (17,7 δισ. ευρώ, έναντι 11,9 δισ. ευρώ). Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως εκείνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο ΙΚΑ για λογαριασμό των εργαζομένων τους οποίους απασχολούν ή στον... εαυτό τους, δηλαδή στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ή το Ενιαία Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), έχουν προσεγγίσει τα 1,2 εκατομμύρια!

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των επιχειρηματιών που ασφαλίζουν το προσωπικό τους και των αυταπασχολουμένων ανέρχεται -χωρίς τον ΕΤΑΑ- σε 1,6 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια, σχεδόν τρεις στους τέσσερις «ασφαλισμένους», ενεργούς (δηλαδή, από όσους συνεχίζουν την οικονομική δραστηριότητά τους) ή μη, χρωστούν στα Ταμεία.

Από αυτούς, μόνο το 7% έχει ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις ( «Νέα Αρχή», «Πάγια Ρύθμιση»), αποφέροντας μικρά ποσά στα Ταμεία και oδηγώvταs στην αυξημένη πίεση του υπουργείου Εργασίας για αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων (από τις 48 στις 100 ή τις 108).

Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει να ενταχθούν και όσοι χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) προς τα Ταμεία. Έως τώρα εντάσσονταν μόνο όσοι χρωστούσαν πάνω από 5.000 ευρώ. Αν περάσει η γραμμή του ΔΝΤ για να ενταχθούν και οι μικροοφειλέτες στο ΚΕΑΟ, τότε επιπλέον 364.500 άτομα (297.155 από Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και 116.170 από τον ΟΑΕΕ) θα περάσουν το κατώφλι της... bad bank του ασφαλιστικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τον Ιούλιο του 2014 ο αριθμός των οφειλετών που χρωστούσαν στο ΚΕΑΟ και που είχαν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ ανερχόταν μόλις σε 213.234. Σημειώνεται πως η ένταξη στο ΚΕΑΟ όσων χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Για παράδειγμα, από τον ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί, μέχρι τον Ιούλιο του 2014, 99.140 οφειλέτες, ενώ το σύνολο όσων χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ ανέρχεται στο... αστρονομικό πλήθος των 459.264! Έτσι, το ΚΕΑΟ μετατρέπεται στον μεγαλύτερο φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μετά τις τράπεζες («κόκκινα δάνεια») και το κράτος (ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Εφορία). 

Σκληρό «πόκερ» στην Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα θέλει «διαζύγιο» και δεν επιθυμεί τα 15 δισ. ευρώ - «Μη βιάζεστε», διαμηνύει το ΔΝΤ

 

Κύριο θέμα της συνάντησης είναι ουσιαστικά ο οδικός χάρτης για το «διαζύγιο» της Ελλάδας με το ΔΝΤ καθώς μπορεί η δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους να ολοκληρώνεται στις 31/12 του τρέχοντος έτους, αλλά προβλέπονται δόσεις από το ΔΝΤ μέχρι το 2016.
Αμείλικτα κυλά πλέον ο χρόνος, φέρνοντας πιστωτές και κυβέρνηση ενώπιον δύσκολων αποφάσεων για το μοντέλο εξόδου από το Μνημόνιο, με ή χωρίς δίχτυ ασφαλείας, το νέο σχήμα εποπτείας και τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους, «διαβατήριο» για την ομαλή πρόσβαση της χώρας στις αγορές.
Με πρώτο σταθμό την Ουάσιγκτον κλιμακώνεται η δύσκολη επιχείρηση οικονομικής διπλωματίας που έχει ήδη ξεκινήσει σε πολιτικό επίπεδο με τους ισχυρούς της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, με δεδομένη τη βούληση της ελληνικής πλευράς να αποδεσμευτεί από το Μνημόνιο.
Ταυτόχρονα όμως να λάβει, τώρα, νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ώστε να διευκολυνθεί η αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων και η άντληση σημαντικών κεφαλαίων, περίπου 10 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2015. Στη συνάντηση, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, θα συμμετέχουν επίσης o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.
Από πλευράς του ΔΝΤ, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.
Κύριο θέμα της συνάντησης είναι ουσιαστικά ο οδικός χάρτης για το «διαζύγιο» της Ελλάδας με το ΔΝΤ καθώς μπορεί η δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους να ολοκληρώνεται στις 31/12 του τρέχοντος έτους, αλλά προβλέπονται δόσεις από το ΔΝΤ μέχρι το 2016.
Η πρόταση του Ταμείου για την νέα σελίδα των σχέσεών του με την Ελλάδα προβλέπει δυο επισκέψεις τον χρόνο και «προληπτική γραμμή στήριξης».
Σε αυτό δεν δείχνει να διαφωνεί η ελληνική πλευρά ωστόσο η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί τα 15 δισ. ευρώ που έχει λαμβάνειν από το Ταμείο στη συνέχεια.
Οι Έλληνες δείχνουν να πιστεύουν ότι πραγματικά η Ελλάδα μπορεί και μόνη της να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ενώ το "δίχτυ προστασίας" που προτείνει η κα Λαγκάρντ αφορά στην αντιμετώπιση των αγορών αλλά και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν ξανά την ελληνική οικονομία.
Το Ταμείο θεωρεί ως επί τω πλείστον ότι η Ελλάδα αλλά και κάθε χώρα στην κατάσταση της Ελλάδας θα ήταν προστατευμένη πλήρως από τις αγορές εάν συνέχιζε τη σχέση αυτή μαζί του.
Επίσης, στους κόλπους του ΔΝΤ εκτιμούν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να βιαστεί αλλά να ακολουθήσει τις εισηγήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ και των συνεργατών της. Πιστεύουν ότι στην προσπάθεια για πλήρη έξοδο από το μνημόνιο η Ελλάδα θα έχει την βοήθεια του ΔΝΤ και των αξιωματικών του.
«Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στουρνάρας, ενώ στην ερώτηση «αν περνάμε στην καινούρια φάση, στο επόμενο στάδιο;», ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση».
«Μιλάμε για μια διαπραγμάτευση πολλών ταχυτήτων, αλλά αυτή τη φορά δεν έχουμε χρόνο και αυτό το αντιλαμβάνονται όλες οι πλευρές», σχολιάζει χαρακτηριστικά πηγή προσκείμενη στην τρόικα, που παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στη σκιά του σοβαρού ενδεχομένου πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015.
Ισχυρές πιέσεις
Ο πρώτος μεγάλος σκόπελος εντοπίζεται στην ανάγκη η Ελλάδα να περάσει με «άριστα» το εν εξελίξει έλεγχο από την τρόικα, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα στις αγορές πως είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της.
Το παράλληλο μεγάλο στοίχημα είναι να αποκρούσει τις πιέσεις των Ευρωπαίων, όπως αποτυπώθηκαν δημοσίως με την τελευταία παρέμβαση του Μ. Ντράγκι, για επιμήκυνση του δανειακού προγράμματος από την Ευρωζώνη τουλάχιστον για ένα χρόνο και να αποδεσμευθεί, με ομαλό τρόπο και από τα εναπομένοντα δάνεια του ΔΝΤ. Αφού όμως θα έχει λάβει τη νέα συμφωνία για το χρέος, που θα βελτιώσει το διαχειριστικό του προφίλ, καθησυχάζοντας σε σημαντικό βαθμό τις ανησυχίες των επενδυτών στους οποίους απευθύνεται η χώρα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών.
Για τις απαντήσεις στον «γρίφο» αυτό καθοριστικό θα είναι το επόμενο δίμηνο, με ορίζοντα τη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18 του ίδιου μήνα.
Το «κουβάρι» θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται με την επανέναρξη των συνομιλιών με την τρόικα τον Νοέμβριο. Εδώ, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει σημαντική και θα καταβληθεί προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, για το νέο ασφαλιστικό, τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τις αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ, αλλά και να κλείσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015 που θα αποτυπωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.
Τα «μέτωπα»
Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν γιατί, απλά, δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Αυτές σχετίζονται κυρίως με ζητήματα του υπουργείου Εργασίας. Η τρόικα έχει διατυπώσει τη θέση πως με το νέο ασφαλιστικό πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος και δεν αποκλείει μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται απόλυτη ότι δεν θα συζητήσει νέες παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας αλλά και μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις των δύο πλευρών και στις ομαδικές απολύσεις, με την τρόικα να επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση. Η Αθήνα αντιτείνει πως το ζήτημα έχει διευθετηθεί -η απόφαση πέρασε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και δεν απαιτείται η υπογραφή υπουργού- και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επανατεθεί προς διαπραγμάτευση.
Για τον συνδικαλιστικό νόμο η τρόικα ζητά να περιληφθούν σε αυτόν η επαναφορά του λοκ άουτ, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών αδειών, αλλαγές στο μοντέλο λήψης αποφάσεων για τις απεργίες και η μείωση της χρηματοδότησης των συνδικάτων.
Το δημόσιο
Στο μέτωπο της Δημόσιας Διοίκησης μπορεί στην κυβέρνηση να υποστηρίζουν ότι οι 5.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους είναι εφικτό να προωθηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2015 με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, αναγνωρίζουν όμως ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το ενιαίο μισθολόγιο.
Αυτό πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Επειδή είναι πιθανό να επιφέρει μείωση αποδοχών για υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» για τους υψηλόμισθους υπαλλήλους και «ψαλίδισμα» πρόσθετων αποζημιώσεων εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ενδοκυβερνητικές κόντρες. Παράλληλα η τρόικα προτείνει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ και ζητά κατάργηση εκπτώσεων (μειωμένοι συντελεστές στα νησιά) και απαλλαγών. Στην κυβέρνηση αποκλείουν το ενδεχόμενο ενιαίου συντελεστή αλλά και την κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά.
Δίχτυ ασφαλείας συστήνει το ΔΝΤ
Η πρόσβαση στις αγορές παραμένει «επισφαλής και ευαίσθητη» και υπό αυτό το πρίσμα θα ήταν χρήσιμη η ύπαρξη προγράμματος πιστωτικής στήριξης, εκτίμησε χθες ο Πολ Τόμσεν, ως επικεφαλής, πλέον, του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Υποστήριξε δε πως το Ταμείο δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για διακοπή του προγράμματος του Ταμείου, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα προβλέπεται να κάνει εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα και στη διετία 2015 ? 2016. Κάτι που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας πρόωρο τερματισμό του προγράμματος του ΔΝΤ, αλλά με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο, ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία στις αγορές.
«Το χρέος δεν θα είναι πρόβλημα»
Δεν πιστεύω ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς οι Έλληνες τα έχουν καταφέρει πολύ καλά, έστω και με υψηλό τίμημα, αλλά καλύτερα από ότι προσδοκούσαμε. Αυτό εκτίμησε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας τις επιδόσεις της Ελλάδας στη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και την επάνοδό της στις αγορές. Τόνισε παράλληλα πως το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί, τελικά, περαιτέρω στήριξη από την Ευρωζώνη, θα αποτελέσει θέμα συζητήσεων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αλλωστε, το πρόγραμμα από την Ε.Ε. λήγει στο τέλος του 2014, δημιουργώντας στενά χρονικά περιθώρια για τη λήψη αποφάσεων.

Συνάντηση Πούτιν – Ποροσένκο στο Μιλάνο

Συνάντηση για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, με τον πρόεδρο της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, θα έχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα.
«Στο Μιλάνο θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν», ανέφερε ο Ποροσένκο από το Χάρκοβο όπου πραγματοποιεί περιοδεία.
Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι υπήρχε πιθανότητα να γίνει η συνάντηση αυτή κατά την Ευρωασιατική σύνοδο κορυφής (ASEM) που θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο στις 16 και 17 Οκτωβρίου και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πολλών ασιατικών χωρών.

Βρετανία: Το UKIP μεταβάλλεται σε ρυθμιστή της πολιτικής - Στο 25% η δύναμή του

 
07:47
12/10/2014
 
 
Το 25% των Βρετανών υποστηρίζει το κόμμα UKIP, το οποίο κέρδισε πριν λίγες ημέρες την πρώτη του έδρα στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα The Mail on Sunday.
 
Το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα βρίσκονται στο 31% των προτιμήσεων. Οι Φιλελεύθεροι –Δημοκράτες, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, κερδίζουν το 8% στην πρόθεση ψήφου.
 
Τη δημοσκόπηση διενήργησε το ινστιτούτο Survation την Παρασκευή σε δείγμα 1.003 ανθρώπων.
 
Αν οι τάσεις που αποκαλύπτονται στη δημοσκόπηση διατηρηθούν, το UKIP, που είναι αντίθετο στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «ενδέχεται να κερδίσει έως και 128 έδρες» στις γενικές εκλογές του Μαΐου του 2015, εκτίμησε ο Τζον Κέρτις καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ.
 
Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Observer τοποθετεί τους Εργατικούς στο 35%, τους Συντηρητικούς στο 28%, το UKIP στο 17% και τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες στο 9%.
 
Κάποιοι συντηρητικοί βουλευτές έχουν ζητήσει να συναφθεί μια συμφωνία με το UKIP για τις περιφέρειες στις οποίες το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τους Εργατικούς, εκτιμώντας ότι αν δεν γίνει αυτό θα σημάνει «τη σίγουρη αλληλοεξόντωση» των δύο κομμάτων καθώς οι ψηφοφόροι θα διχαστούν.
 
Όμως ο Φάρατζ επεσήμανε χθες Σάββατο ότι δεν θα δεχόταν μια τέτοια συμφωνία, ενώ υπογράμμισε ότι το UKIP «δεν είναι μια διαφωνούσα συνιστώσα» του συντηρητικού κόμματος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Δείτε πως μπορεί κανείς να σταματήσει ένα σκύλο σε περίπτωση επίθεσης

 

Ο επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων Shmulik Β δείχνει τον τρόπο που θα αναγκάσει έναν σκύλο να απελευθερώσει το δάγκωμα του. Η τεχνική αυτή ...
βασίζεται στο γεγονός πως ο σκύλος χρειάζεται να αναπνέει, κι έτσι ασκώντας πίεση στην τραχεία του εμποδίζουμε τη διέλευση του αέρα. Αυτό αναγκάζει τον σκύλο να ανοίξει το στόμα του σε μια προσπάθεια να πάρει αέρα.
http://www.trelokouneli.gr/
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Πήρε...φωτιά το ΤΑΧΙS - Αναρτημένα τα 7.000.000 εκκαθαριστικά του φόρου

 23:29
11/10/2014
  0
 
Την περασμένη εβδομάδα οι προσφυγές δεν ξεπερνούσαν τις 50.000, αλλά η μαζική κινητοποίηση των οργανώσεων ιδιοκτητών και καταναλωτών και οι δημόσιες παρεμβάσεις κατά της συνταγματικότητας του νόμου από τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων, δημιουργούν κύμα αντιδράσεων και προσφυγών.
 
Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε την Πέμπτη και τα τελευταία εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ σε πολίτες οι οποίοι ενώ έχουν κάποια περιουσία δεν θα πληρώσουν γιατί ο φόρος που εκκαθαρίστηκε είναι κάτω από το μη εισπράξιμο όριο των 5 ευρώ, είτε γιατί δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο, είτε γιατί έχουν εντοπιστεί σοβαρά λάθη στο Έντυπο Ε9 και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει εκκαθάριση φόρου. 
 
Όπως αναφέρει με δημοσίευμα του το «tovima.gr» παράλληλα στο σύστημα Taxis είναι αναρτημένο πλέον το σύνολο των εκκαθαριστικών που ξεπερνούν τα 7.000.000 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι βάσει νόμου, φόρος ΕΝΦΙΑ κάτω από 5 ευρώ δεν εισπράττεται , ενώ φορολογούμενοι χωρίς καθόλου ακίνητη περιουσία. μπορούν να τυπώσουν μηδενικό εκκαθαριστικό μέσω του Taxis χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης.
 
Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εντοπιστεί να έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο Ε9 και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του φόρου για κάποιο ή για το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, η εφορία δεν έχει υπολογίσει το φόρο για το συγκεκριμένο ακίνητο και το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει ειδοποίηση ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία του Ε9 ώστε το ακίνητο να θεωρείται δηλωμένο. 
 
Αυτό θα μπορέσει να το κάνει μόλις ανοίξει το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων δηλαδή από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

What Obama’s Ukrainian Stooges Did

 

Eric Zuesse
Here are highlights from a one-hour-and-thirty-seven-minute video documenting the ethnic cleansing or attempted genocide against the residents in southeast Ukraine, the Ukrainian area that had voted overwhelmingly for the man whom Obama overthrew on February 22nd. If the voters in that region were to stay in the then-existing territory of Ukraine, no nationwide Ukrainian vote (such as for Ukraine’s President) would favor the pro-U.S, anti-Russian, Government, that Obama had installed in February of this year. Even if new leaders would be elected, the government would then go back to being predominantly pro-Russian, as it had been under Yanukovych. That’s why Obama wanted the residents there slaughtered until enough escaped to Russia so as to eliminate enough of them from the voter-rolls in Ukraine so as to enable Obama’s Ukrainian coup d’etat to succeed (i.e., be stable) on a long-term basis. So, that’s what was tried; and one chooses for carrying out such a purpose racist fascists — or nazis — whose particular hatred is focussed against ethnic Russians: against the people who lived in the pro-Yanukovych region of Ukraine, Ukraine’s southeast.


Οι Κούρδοι σκότωσαν τον «Ράμπο» των τζιχαντιστών

ΣΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ISIS
 
21:48
11/10/2014
 
 
Έναν από τους καλύτερους μαχητές και πλέον αδίστακτους τζιχαντιστές σκότωσαν οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι σήμερα σε καταδρομική επιχείρηση μιας ομάδας Κούρδων μαχητών στις γραμμές των τζιχαντιστών.
 
Οι Κούρδοι κατάφεραν να διεισδύσουν τα ξημερώματα σε ένα από τα στρατόπεδα των τζιχαντιστών, τα οποία κτύπησα με βολές ευθυτενών όπλων RPG-29 και εν συνεχεία πολυβόλησαν την μονάδα του ISIS που βρισκόταν μέσα, καταστρέφοντας ταυτόχρονα το απόθεμα πυρομαχικών και όπλων που υπήρχε στο στρατόπεδο.
 
Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο Εμπού Γουαλέντ Αλ Τουνσί (Ebu Waleed Al Tunsi), από την Τυνησία, κορυφαίος διοικητής των τζιχαντιστών, ένας πραγματικός «Ράμπο» για το Ισλαμικό Κράτος, πολεμούσε στην πολιορκία της Κομπάνι.
 
Σκόρπιζε τον τρόμο στους αντιπάλους του και ενίσχυσε το ηθικό των σαλταρισμένων συμπολεμιστών του. Ωστόσο, οι Κούρδοι αντάρτες του YPG έβαλαν τέλος στην… «καριέρα» του.
 
Οι τζιχαντιστές θρηνούν τον θάνατό του και θεωρείται ότι θα επηρεάσει το ηθικό των πολιορκητών αρνητικά.
 
Να επισημάνουμε ότι από την Παρασκευή ο αριθμός των πολιορκητών τζιχαντιστών αυξήθηκε από 5.000 στις 9.000 με ενισχύσεις που έλαβαν. Θεωρείται ότι στην Κομπάνι πολεμούν οι καλύτεροι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους, απέναντι σε 2.000 Κούρδους πολιτοφύλακες του YPG, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι πριν το 2011 ήταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, φουρναραίοι, μπαρμπέρηδες, υπάλληλοι.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν: Οι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν 70 τζιχαντιστές

Πολεμικό Ανακοινωθέν: Οι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν 70 τζιχαντιστές
Σε ανακοίνωσή του το YPG, που υπερασπίζεται την κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, την οποία πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται στις μάχες που διεξήχθησαν στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.
Το YPG αναφέρει ότι 70 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και επίσης σημειώνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών είχαν επιτέλους κάποιο αποτέλεσμα και κατάφεραν απώλειες πάνω στις συμμορίες των τζιχαντιστών. Το YPG ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν και 5 δικοί του μαχητές.
Το YPG δήλωσε ότι οι δυνάμεις του αντιστέκονται με ισχυρή θέληση και με πνεύμα αφοσίωσης για 26η ημέρα ενάντια στις συμμορίες που επιτίθενται με όλη τους τη δύναμη από τα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια της Κομπάνι με σκοπό να αλώσουν την πόλη.
Το YPG υπογραμμίζει ότι οι συμμορίες έχουν τεχνολογικό πλεονέκτημα, αλλά αντιμετωπίζουν την ισχυρή απάντηση των κουρδικών δυνάμεων και έτσι δυσκολεύονται να προωθηθούν μέσα στο κέντρο της πόλης. Για αυτό έχουν αρχίσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας και τον βομβαρδισμό αμάχων τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι μάχες που ξεκίνησαν στα αντολικά της Κομπάνι την Παρασκευή το πρωί συνεχίστηκαν αμείωτες μέχρι και το Σάββατο το πρωί. Οι Κούρδοι απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις και την προώθηση των συμμοριτών. 29 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο ανατολικό μέτωπο.
Στο νότιο μέτωπο της πόλης, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με τανκς και πυροβολικό που βομβάρδισαν τις οχυρωματικές θέσεις των Κούρδων ανταρτών. Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να επωφεληθούν από τον ισχυρό και συνεχή κανονιοβολισμό ώστε να προωθηθούν, ωστόσο, οι αντάρτες του YPG τους αντιλήφθηκαν και έριξαν πάνω τους φωτιά σκοτώνοντας 17 τζιχαντιστές.
Έχοντας καθηλωθεί στο ανατολικό και στο νότιο μέτωπο της πόλης, το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να έχει αποτελέσματα στέλνοντας πάνω στους υπερασπιστές της πόλης φορτηγά φορτωμένα με εκρηκτικά, σε επιθέσεις αυτοκτονίας.
Μία επίθεση αυτοκτονίας έγινε στο ανατολικό μέτωπο και άλλη μία στο νότιο, αλλά οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν και ανατίναξαν τα φορτηγά – βόμβες που έρχονταν καταπάνω τους βάλλοντας εναντίον τους πριν αυτά φτάσουν πάνω στα κουρδικά οχυρώματα.
Στο δυτικό μέτωπο οι Κούρδοι πέρασαν στην αντεπίθεση. Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο Κούρδοι αντάρτες έκαναν καταδρομική επιχείρηση στη βάση των τζιχαντιστών που βρίσκεται έξω από την πόλη. Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταστρέψουν δύο οχήματα και να σκοτώσουν 22 τζιχαντιστές.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...