Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Πολεμικό Ανακοινωθέν: Οι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν 70 τζιχαντιστές

Πολεμικό Ανακοινωθέν: Οι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν 70 τζιχαντιστές
Σε ανακοίνωσή του το YPG, που υπερασπίζεται την κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, την οποία πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται στις μάχες που διεξήχθησαν στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.
Το YPG αναφέρει ότι 70 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και επίσης σημειώνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών είχαν επιτέλους κάποιο αποτέλεσμα και κατάφεραν απώλειες πάνω στις συμμορίες των τζιχαντιστών. Το YPG ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν και 5 δικοί του μαχητές.
Το YPG δήλωσε ότι οι δυνάμεις του αντιστέκονται με ισχυρή θέληση και με πνεύμα αφοσίωσης για 26η ημέρα ενάντια στις συμμορίες που επιτίθενται με όλη τους τη δύναμη από τα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια της Κομπάνι με σκοπό να αλώσουν την πόλη.
Το YPG υπογραμμίζει ότι οι συμμορίες έχουν τεχνολογικό πλεονέκτημα, αλλά αντιμετωπίζουν την ισχυρή απάντηση των κουρδικών δυνάμεων και έτσι δυσκολεύονται να προωθηθούν μέσα στο κέντρο της πόλης. Για αυτό έχουν αρχίσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας και τον βομβαρδισμό αμάχων τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι μάχες που ξεκίνησαν στα αντολικά της Κομπάνι την Παρασκευή το πρωί συνεχίστηκαν αμείωτες μέχρι και το Σάββατο το πρωί. Οι Κούρδοι απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις και την προώθηση των συμμοριτών. 29 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο ανατολικό μέτωπο.
Στο νότιο μέτωπο της πόλης, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με τανκς και πυροβολικό που βομβάρδισαν τις οχυρωματικές θέσεις των Κούρδων ανταρτών. Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να επωφεληθούν από τον ισχυρό και συνεχή κανονιοβολισμό ώστε να προωθηθούν, ωστόσο, οι αντάρτες του YPG τους αντιλήφθηκαν και έριξαν πάνω τους φωτιά σκοτώνοντας 17 τζιχαντιστές.
Έχοντας καθηλωθεί στο ανατολικό και στο νότιο μέτωπο της πόλης, το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να έχει αποτελέσματα στέλνοντας πάνω στους υπερασπιστές της πόλης φορτηγά φορτωμένα με εκρηκτικά, σε επιθέσεις αυτοκτονίας.
Μία επίθεση αυτοκτονίας έγινε στο ανατολικό μέτωπο και άλλη μία στο νότιο, αλλά οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν και ανατίναξαν τα φορτηγά – βόμβες που έρχονταν καταπάνω τους βάλλοντας εναντίον τους πριν αυτά φτάσουν πάνω στα κουρδικά οχυρώματα.
Στο δυτικό μέτωπο οι Κούρδοι πέρασαν στην αντεπίθεση. Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο Κούρδοι αντάρτες έκαναν καταδρομική επιχείρηση στη βάση των τζιχαντιστών που βρίσκεται έξω από την πόλη. Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταστρέψουν δύο οχήματα και να σκοτώσουν 22 τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...