Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Νίκος Σταυρίδης, Και να την πάρουμε και οι δύο;

20 Μεγάλες Ατάκες Του Θανάση Βέγγου

Μονή Προυσού: Ένα μοναστήρι που μοιάζει σαν να κρέμεται από τα βράχια!

 

Δεν γίνεται να επισκεφθείτε την Ευρυτανία και να µη φθάσετε µέχρι τον Προυσό και την «Αρχόντισσα της Ρούµελης».
Μια διαδροµή με άγρια οµορφιά, ανάµεσα σε γκρεµούς και βουερά φαράγγια…
Ένα τοπίο που προκαλεί δέος! Αποκορύφωµα, η θέση… Κλειδί, µε το δρόµο να εισχωρεί στον τρυπημένο βράχο!
Εκεί συναντάμε τα «Πατήµατα της Παναγιάς», που ξεχωρίζουν πάνω στο βράχο από τα εκατοντάδες τάµατα πιστών..
…µια τοποθεσία από όπου λέγεται ότι πέρασε η εικόνα της Παναγίας.
Σε λίγη ώρα φτάνουμε στην Ιερά Μονή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Στις νοτιοδυτικές παρυφές της Καλιακούδας, στη σκιά του χωριού Προυσός, µοιάζει σαν να κρέµεται πάνω στον γκρεµό…
Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία, καθώς εκεί βρέθηκε η εικόνα της. Η Παναγία λέγεται πως θεράπευσε τον φυματικό Γεώργιο Καραϊσκάκη και αυτός έντυσε τη θαυματουργή εικόνα με χρυσό.
Στη μονή φιλοξενήθηκαν και άλλοι αγωνιστές της επανάστασης, όπως ο Μπότσαρης, ενώ κατά καιρούς έβρισκαν καταφύγιο ασθενείς και διαβάτες.
Σύμφωνα με την παράδοση, η θαυματουργή εικόνα προέρχεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας και είναι δημιούργημα του Ευαγγελιστή Λουκά
Την περίοδο της εικονομαχίας ο αυτοκράτορας Θεόφιλος έδωσε εντολή να βρεθούν και να καταστραφούν όλες οι εικόνες.
Οι πιστοί για να τη σώσουν τη μετέφεραν στη Στερεά Ελλάδα. Στη διαδρομή όμως η εικόνα χάθηκε και κάποιοι βοσκοί τη βρήκαν στη σπηλιά όπου τελικά θεμελιώθηκε η μονή.
Όταν μαθεύτηκε η εύρεση της εικόνας ο Διονύσιος, ένας από αυτούς που είχαν αναλάβει να τη μεταφέρουν, έσπευσε στο Καρπενήσι.
Καθώς επέστρεφε με την εικόνα, νύχτωσε και ο Διονύσιος με τη συνοδεία του έπεσαν κοιμηθούν. Το επόμενο πρωί η εικόνα είχε εξαφανιστεί.
Τότε, σαν όραμα, ακούστηκε μια μυστηριώδης φωνή που έλεγε ότι η επιθυμία της εικόνας ήταν να παραμείνει στο σημείο που τη βρήκαν οι βοσκοί. Έτσι χτίστηκε η μονή του Προυσού.
Από την περίοδο της τουρκοκρατίας λειτουργούσε η Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων, η οποία σώζεται πλήρως αναστηλωμένη. Με τη μονή όμως σχετίζεται και ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς εκεί είχε το στρατηγείο του και περνούσε αρκετό χρόνο, όσο δεν βρισκόταν στα πεδία των μαχών.
Ο Καραϊσκάκης ήταν φθισικός. Γιατρεύτηκε κατά την παραμονή του στο μοναστήρι.
Δώρισε τότε το κάλυμμα της εικόνας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Στην εικόνα διακρίνονται μόνο τα πρόσωπα του Ιησού και της Παναγίας, μιας και η υπόλοιπη είναι καλυμμένη από χρυσό που έδωσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Στο μουσείο της μονής εκτίθεται το σπαθί, το όπλο του και το χαρακτηριστικό του φέσι.
Έξω από τη μονή υψώνονται δύο κάστρα, οι λεγόμενοι «πύργοι του Καραϊσκάκη». Ήταν πολεμίστρες που ήλεγχαν τη γύρω περιοχή.
Η μονή χτίστηκε πριν από περίπου χίλια χρόνια και έχει περάσει πολλές περιπέτειες. Στις 16 Αυγούστου του 1944, μία μέρα μετά το Δεκαπενταύγουστο και μια βδομάδα πριν από τη γιορτή της Παναγίας της Προυσιώτισας, κάηκε από τους Γερμανούς. Αυτή ήταν η τιμωρία των κατακτητών επειδή εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι αντάρτες.
Καταστράφηκαν πολλά αντικείμενα, όχι όμως η εικόνα. Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες φθάνουν στη μονή για να προσκυνήσουν ή να θαυμάσουν την παράδοση και το τοπίο. Κάποιοι επιλέγουν να μείνουν και στους ξενώνες της, δίπλα στους φιλόξενους τέσσερις μοναχούς της μονής.
Δείτε το βίντεο
3772 4691 5599 6566 7523 8512 9463
10441 11581 11582 12392 13340 14339 15330 21277
fanpage.gr

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ὁ καθηγητής Δημ. Τσελεγγίδης σέ μία ἀποκαλυπτική συνέντευξη στόν Λυκοῦργο Μαρκούδη, διευθυντή τοῦ Ρ/Σ τῆς Πειραϊκῆς Ἐκκλησίας, γιά τήν Επικείμενη Αγία καί Μεγάλη Σύνοδο

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

 

Ο αετός έγινε καρδερίνα..εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί,όπου φύγει,φύγει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1 Lancer,από την Συρία.

ANDERSEN AIR FORCE BASE, GUAM -- A B-1B Lancer soars over the Pacific Ocean after air refueling training here Sept. 30. The B1B Bomber is deployed to Andersen Air Force Base, Guam, as part of the Pacific Commands continuous bomber presence in the Asia-Pacific region, enhancing regional security and the U.S. commitment to the Western Pacific.  The B1 is from the 37th Bomb Squadron, Ellsworth Air Force Base, South Dakota. (U.S. Air Force Photo by Staff Sgt. Bennie J. Davis III)
1954
 
 
8
 
 
 
 
1
 
 
3
Reddit
 
3
StumbleUpon
 
2
 
 
0
 
0

Αιτία το ρωσικό Tu-214R!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες μεταφέρουν Ρώσοι ειδικοί της πολεμικής αεροπορίας,σχετικά με την εντελώς ξαφνική προ ημερών,καθολική απόσυρση των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-1 Lancer,τα οποία μέχρι τότε πετούσαν σε αποστολές πάνω απο την Συρία.
Όλοι είχαν πειστεί,πως τα αεροσκάφη θα αναβαθμίζονταν και γιαυτό και αποσύρθηκαν.Όμως απ΄ότι φαίνεται κάτι άλλο συμβαίνει και αυτό έχει να κάνει με την εμφάνιση του Ρώσου υπερκατασκόπου Τu-214R,το οποίο στην πρώτη του επαφή με τα αμερικανικά Β-1,σε απόσταση 250 χλμ,τα »ξεσκόνισε»κυριολεκτικά όπως λένε οι Ρώσοι,καθώς ήταν σε θέση να δεί και να καταγράψει τα πάντα όσα αφορούσαν το αεροσκάφος,από το τι επικρατούσε μέσα στο θάλαμο διακυβέρνησης του Β-1,μέχρι τις συχνότητες εκπομπής,αποκρυπτογραφώντας κωδικούς και τινάζοντας στον αέρα »ασφαλή»κανάλια δορυφορικής επικοινωνίας!!!
Για να τα προφυλάξουν λοιπόν οι Αμερικανοί τα επέστρεψαν άρον,άρον στις βάσεις τους.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και τα υπόλοιπα μαχητικά των ΗΠΑ,πετούν σε αποστολές,μόνο σε απόσταση ασφαλείας απο το ρωσικό Τu-214R,το οποίο απ΄’οτι φαίνεται αναδεικνύεται στον βασικότερο ρωσικό παίχτη στην συριακή κρίση..
Rockwell B-1 Lancer Aircraft Wallpapers 1
An Air Force B-1B Lancer flies a mission over Afghanistan. In recent weeks, the 34th Expeditionary Bomb Squadron has maintained a persistent presence in Iraq and Afghanistan to support increased operations. The B-1B can rapidly deliver massive quantities of precision and non-precision weapons against any adversary, anywhere in the world, at any time. (U.S. Air Force photo by Master Sgt. Lance Cheung)

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Πως θα τους… βαφτίσουν Έλληνες και θα τους δώσουν δουλειές

 4. Μαρτίου, 2016 Slider ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου: A A A
metanastes-100615
Την ελληνοποίηση των μεταναστών προβλέπει κρυφό σχέδιο του Μαξίμου που άρχισε να εξυφαίνεται από τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσιέυμα της εφημερίδας «Παραπολιτικα», στο επονομαζόμενο σχέδιο SAMSON προβλέπεται η χορήγηση άδειας παραμονής μεταναστών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αλλά και η εξασφάλιση άδειας εργασίας σε ειδικότητες με έλλειψη στην Ελληνική αγορά.
Όπως μάλιστα σημειώνουν τα «Παραπολιτικά», οι σχετικές υπογραφές, έπεσαν εκ κρυπτώ τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακόμα 975 πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά

 Πρώτη καταχώρηση: 05/03/2016 - 07:15

Τελευταία δημοσίευση: 07:15Κοινωνία
Ακόμα 975 πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.
Συγκεκριμένα το ναυλωμένο καταμαράν "Tera Jet" κατέπλευσε στις 6 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" με 445 άτομα από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο.
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται αργότερα και το επιβατηγό πλοίο "Διαγόρας" που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.
Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει 5 στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ και σήμερα οι εθελοντικές οργανώσεις αναμένεται να διανέμουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στους ανθρώπους που έχουν καταλύσει προσωρινά.
Στην πύλη Ε-2 αναμένεται σήμερα με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.
Διαβάστε επίσης:

Το Ευλογημένο Τριώδιο - Γέρων Μωυσής Αγιορείτης (ΒΙΝΤΕΟ) -

Το Ευλογημένο Τριώδιο - Γέρων Μωυσής Αγιορείτης (ΒΙΝΤΕΟ)


https://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/collections/frontpage/products/product-7
- See more at: http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2016/02/blog-post_55.html#sthash.QNcrZtQh.dpuf

Η «αχίλλειος πτέρνα» των καρκινικών όγκων.

 

Επιστήμονες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι έκαναν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να αποδειχθεί η «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου και να φέρει μια πραγματική επανάσταση στην θεραπεία του καρκίνου με τη βοήθεια του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε ασθενούς.

Δημιουργείται έτσι η ελπίδα είναι ότι η νέα γενιά των
υπό ανάπτυξη αντικαρκινικών ανοσοθεραπειών θα είναι πραγματικά στοχευμένη στην ιδιαιτερότητα των όγκων κάθε ασθενούς, ώστε να είναι αποτελεσματική.

Η καθοδήγηση

Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου εξελίσσεται στη σημαντικότερη ανακάλυψη της ογκολογίας εδώ και δεκαετίες, αλλά μέχρι σήμερα τα σχετικά φάρμακα έχουν αποτέλεσμα μόνο στο ένα τρίτο των ασθενών περίπου λόγω της ελλιπούς εξατομίκευσής τους.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές βρήκαν ένα τρόπο να καθοδηγούν με ακρίβεια τα αμυντικά κύτταρα του σώματος σε συγκεκριμένους ευάλωτους στόχους πάνω στους καρκινικούς όγκους. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες αποτελεσματικότερες ανοσοθεραπείες του καρκίνου, καθιστώντας εφικτή μια μεγαλύτερη ακρίβεια και εξατομίκευση ανάλογα με τον κάθε ασθενή. Τα φάρμακα της ανοσοθεραπείας μπορεί πλέον να «πιάνουν» όλα τα καρκινικά κύτταρα και όχι μόνο ένα μέρος τους.

Οι σπόροι της καταστροφής

Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσαρλς Σουάντον του University College του Λονδίνου (UCL) και του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ, εδειξαν για πρώτη φορά ότι μερικοί τουλάχιστον καρκίνοι φέρουν πάνω τους τούς σπόρους της καταστροφής τους (την «αχίλλειο πτέρνα» τους). Μέσα σε κάθε καρκινικό όγκο υπάρχουν ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να αναγνωρίσουν τα ευάλωτα αυτά σημεία, τα οποία στη συνέχεια είναι δυνατό να αποτελέσουν στόχο του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η νέα μέθοδος, που αναμένεται να είναι υψηλού κόστους, καθώς θα αφορά κάθε ξεχωριστό ασθενή, δεν έχει δοκιμαστεί κλινικά ακόμη σε ανθρώπους, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη διετία ή τριετία σε ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων.

Στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία η δημιουργία αντικαρκινικών εμβολίων, που καθοδηγούν το ανοσοποιητικό σύστημα εναντίον των όγκων, εν μέρει επειδή συχνά ο στόχος τους ήταν λάθος. Αυτό οφείλεται στο ότι όγκοι είναι πολύπλοκοι γενετικά και συμπεριφέρονται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η ανίχνευση

Η νέα τεχνική καταφέρνει να ανιχνεύει με ακρίβεια τις μεταλλάξεις που μεταβάλλουν τα αντιγόνα, τις πρωτεϊνες που προεξέχουν από την επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων σαν βιολογικές «σημαίες». Με τον τρόπο αυτό, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει τους σωστούς στόχους σε όλα τα καρκινικά κύτταρα και όχι μόνο σε μερικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό επιτρέπει είτε να δοκιμαστούν πιο αποτελεσματικά αντικαρκινικά εμβόλια στο μέλλον (εξατομικευμένα για κάθε καρκινοπαθή), είτε να ενισχυθούν στο εργαστήριο τα κατάλληλα Τ-κύτταρα και μετά να επανεισαχθούν στο σώμα του ασθενούς για να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι σημαίες

Στη δεύτερη περίπτωση, θα γίνεται βιοψία του όγκου του ασθενούς, θα «διαβάζεται» το γονιδίωμά του και  θα διαπιστώνεται ποιες πρωτεΐνες-σημαίες είναι παρούσες σε όλα τα καρκινικά κύτταρα. Αν βρεθούν ανοσοποιητικά κύτταρα μέσα στον όγκο, που αναγνωρίζουν αυτές τις «σημαίες», τότε θα πολλαπλασιάζονται στο εργαστήριο και θα εισάγονται ξανά στον ασθενή, παράγοντας έτσι μια επίθεση ακριβείας κατά των καρκινικών κυττάρων. Στην πρώτη περίπτωση, οι ίδιες οι πρωτεΐνες-σημαίες θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός εμβολίου, που όταν εισέρχεται στο σώμα, θα πυροδοτεί την επίθεση ακριβείας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα θεραπεία -με όποια από τις δύο μορφές- θα είναι μάλλον πιο αποτελεσματική σε καρκίνους που έχουν πολλές μεταλλάξεις, όπως το μελάνωμα και των πνευμόνων. Σχεδιάζουν πάντως και περαιτέρω έρευνες σε καρκίνους με λιγότερες μεταλλάξεις, όπως του προστάτη και του παγκρέατος. Η νέα θεραπεία αναμένεται να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με υπάρχοντα φάρμακα, που εμποδίζουν τους καρκίνους να εξουδετερώνουν τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η νέα θεραπεία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

Και οι ασπιρίνες

Την ίδια στιγμή ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης ανέλυσαν τα ευρήματα διαφόρων μελετών που έχουν γίνει τα τελευταία 32 χρόνια και έχουν λάβει μέρος σε αυτές 136 χιλιάδες άτομα. Οπως αναφέρουν σε άρθρο τους στην επιθεώρηση «JAMA Oncology» οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια μικρή δόση ασπιρίνης μειώνουν αξιοσημείωτα τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και του εντέρου. Σύμφωνα με τους ερευνητές η λήψη δύο ασπιρίνων την εβδομάδα μειώνει κατά 19% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και 15% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. Η έρευνα θεωρείται σημαντική γιατί έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν η αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης αλλά οι διάφορες σχετικές μελέτες ανέφεραν ότι για να υπάρξει αντικαρκινική δράση θα πρέπει να υπάρχει υψηλή δοσολογία αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτό προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Ετσι αν υπάρχει αντικαρκινική δράση της ασπιρίνης με μικρή και ασφαλή δοσολογία όπως είναι ευνόητο λύνει το πρόβλημα.

Πηγή:  tovima.gr

Η κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών

  •  
  • (6)
  • (11)
Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

• Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας.
• Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
• Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κα Φώφη Γεννηματά.
• Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
• Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
• Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος και
• Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών επί του θέματος που περιελάμβανε η εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σύγκληση της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή.

Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα γεγονότα που μεσολάβησαν, ύστερα από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών της 28ης Νοεμβρίου 2015, όχι μόνον επιβεβαίωσαν αλλά και ενίσχυσαν καταλυτικώς την διαπίστωση πως το Προσφυγικό ζήτημα είναι κοινό –κατ’ ουσίαν υπαρξιακό- όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

I. Στο πλαίσιο τούτο η Ελλάδα:

Α. Με πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης έναντι των Προσφύγων αλλά και θωρακίζοντας την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, θα σεβασθεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον τρόπο που αυτές καθορίζονται από τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Β. Φυλάσσει και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπ’ αυτό το πνεύμα όχι μόνον συνεργάζεται με την Frontex, αλλά επιζητεί και επιδιώκει την δραστική ενίσχυσή της και την τελική ταχύτατη μετεξέλιξή της σ’ Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, πάντοτε με σεβασμό της εθνικής της κυριαρχίας ως προς την διασφάλιση των συνόρων της. Και ύστερα από μια τέτοια κατάληξη δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Περαιτέρω δε συνεργάζεται πλήρως στο πεδίο των συμπεφωνημένων αποστολών του ΝΑΤΟ και υπό τον αυτονόητο όρο ότι και η Τουρκία σέβεται τις δικές της αντίστοιχες υποχρεώσεις.

Γ. Ενισχύει τις ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας Προσφύγων, παραλλήλως προς την ενίσχυση των προαναχωρησιακών κέντρων παράτυπων μεταναστών.

II. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει:

Α. Να επιβάλλει σ’ όλα, ανεξαιρέτως, τα Κράτη-Μέλη της τον πλήρη σεβασμό των υποχρεώσεών τους, ως προς τον δίκαιο και αναλογικό επιμερισμό των Προσφύγων, καθιστώντας σαφές ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές και ότι όσοι τις επιλέγουν θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει επίσης να καταστήσει σαφές προς όλα τα Κράτη-Μέλη ότι οι χώρες πρώτης γραμμής, και ειδικότερα η Ελλάδα, δεν μπορούν ν’ αναλάβουν όλο το βάρος της φιλοξενίας των Προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο το βάρος που τους αναλογεί με βάση τον πληθυσμό τους. Στο ίδιο πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιταχύνει την εφαρμογή των αποφάσεων για μετεγκατάσταση των Προσφύγων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία.

Β. Να προωθήσει, το ταχύτερο δυνατόν, προγράμματα επιστροφών παράτυπων μεταναστών, ενεργοποιώντας υφιστάμενες Συμφωνίες Επανεισδοχής και συνάπτοντας νέες.

Γ. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου αυτή αφενός ν’ ανακόψει αμέσως τις ροές Προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, αφετέρου, ν’ αναλάβει, επίσης αμέσως, την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρώς υπόψη ότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες ανέλαβε κατά την Σύνοδο Κορυφής της 29ης Νοεμβρίου 2015.

Δ. Να παράσχει, εγκαίρως, την απαιτούμενη συνδρομή προς την Χώρα μας, κυρίως ως προς την συνεχή οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των Προσφύγων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα υφίσταται, περισσότερο από κάθε άλλο Κράτος-Μέλος, τις επιπτώσεις του Προσφυγικού.

Ε. Να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία –ο οποίος και αποτελεί την σημαντικότερη αιτία δημιουργίας και διαιώνισης του Προσφυγικού- προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των Προσφύγων στις εστίες τους.

III. Η τρέχουσα συγκυρία αποδεικνύει την ανάγκη ν’ αναθεωρηθεί καταλλήλως η Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, ακόμη κι αν η αναθεώρηση αυτή έχει αρχικώς μεταβατικό χαρακτήρα λόγω επείγοντος, έως ότου προετοιμασθεί πλήρως και ολοκληρωθεί οριστικώς».

Η Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας εκφράζει τον ελάχιστον κοινό τόπο συμφωνίας των Αρχηγών των Κομμάτων που την αποδέχονται. Τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν, καθένα με τον δικό του τρόπο, τις επιφυλάξεις τους για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, οι οποίες και καταγράφηκαν στα Πρακτικά.

Στην έκδοση της ανακοίνωσης αυτής δεν συμφώνησαν, για τους λόγους που εξέθεσαν και καταγράφηκαν στα Πρακτικά, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης.

Αλαλούμ στο ποδόσφαιρο με απρόβλεπτες συνέπειες

  •  
  • (0)
  • (0)
Απρόβλεπτες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο ενδέχεται να έχει η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, καθώς η ΕΠΟ ενημέρωσε την UEFA για το «λουκέτο» στο Κύπελλο Ελλάδος.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου, όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, υπάρχει έντονη καχυποψία και αμφισβήτηση που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ενημερώσει ήδη την FIFA και την UEFA για τις ραγδαίες εξελίξεις.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ έστειλαν μεταφρασμένη τη σχετική απόφαση του Σταύρου Κοντονή και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση, καθώς από τον θεσμό του Κυπέλλου θα έπρεπε να δηλωθεί ομάδα ενόψει των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Οι κινήσεις της Ομοσπονδίας δεν σταματούν εκεί, καθώς έχει λάβει ήδη την απόφαση να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της κυβέρνησης και εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα ακολουθήσει προσφυγή και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε επίσης και στην αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού – Ηρακλή, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή.

Η απόφαση που υπέγραψε ο Σταύρος Κοντονής – κάνοντας δεκτό το αίτημα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης - έχει ισχύ για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Το σκεπτικό της αναβολής 

Στο σκεπτικό της απόφασης για αναβολή του αγώνα που υπογράφει ο κ. Κοντονής, αναφέρεται ότι «συντρέχει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης, για τους λόγους που επικαλείται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ήτοι

α) το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης λόγω των πρόσφατων αθλητικών συμβάντων

β) την αντιπαλότητα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ της πόλης της Θεσσαλονίκης, με την ομάδα και τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,

γ) το γεγονός ότι κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτιμάται βάσιμα ότι θα προσέλθει και ικανός αριθμός τρίτων φιλάθλων της πόλης που διάκεινται εχθρικά όχι μόνο στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα του Ηρακλή,

δ) το γεγονός ότι η πρόχειρη περίφραξη που τοποθετήθηκε εσωτερικά και κατά μήκος των κερκίδων από 3 έως 6 και από 11 έως 15 δεν επαρκεί για τις ανάγκες ποδοσφαιρικών αγώνων αυξημένης επικινδυνότητας όπως ο συγκεκριμένος αγώνας και μάλιστα υπό το βάρος των προχθεσινών επεισοδίων στην Τούμπα,

ε) το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων απασχολείται στους χώρους συγκέντρωσης -διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών και

στ) την εκτίμησή της ότι λόγω του ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος και της αναστάτωσης που επικρατεί στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ είναι σφόδρα πιθανόν να προκληθούν ανάλογα ή και χειρότερα επεισόδια τα οποία δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και να απειλήσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».

Στο μεταξύ, ο κ. Κοντονής απαγόρευσε στους οπαδούς της ΑΕΚ να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Για το λόγο αυτό, οι Αρκάδες υποχρεώνονται να κρατήσουν κλειστή τη θύρα που χρησιμοποιείται για τους οπαδούς αντιπάλων ομάδων, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν επιτρέπει τόσο την οργανωμένη όσο και τη μεμονωμένη μετακίνηση των φίλων της ΑΕΚ.

Κοινό μέτωπο ΠΑΟ – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 

Την ίδια στιγμή, ΠΑΟ – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διαμορφώνουν κοινό μέτωπο και σύμφωνα με το pamesports.gr, κάθε ΠΑΕ έχει διαφορετικές «πολιτικές» και στοχεύσεις.

Κοινός τόπος η κατά μέτωπον επίθεση. Και οι τρεις ΠΑΕ θεωρούν ότι τόσο η απόφαση Κοντονή για τη ματαίωση του Κυπέλλου όσο και άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία την ΕΠΟ και θα φέρουν αναγκαστικές παραιτήσεις.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...