Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ποια η σχέση Θάνου, Βαξεβάνη, Τουλουπάκη;


Ποια η σχέση Θάνου, Βαξεβάνη, Τουλουπάκη;

Γράφει ο Ευπατρίδης
Η Βασιλική Θάνου άρχισε να ασχολείται ενεργά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το 2000, όταν είχε ακόμα βαθμό Εφέτη. Το Μάιο του 2012, δώδεκα χρόνια μετά, έχοντας πλέον το βαθμό του Αρεοπαγίτη και εκμεταλλευόμενη την κατάσταση σύγχυσης στο δικαστικό κλάδο,  ως αποτέλεσμα των περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών με το δεύτερο μνημόνιο, της καθόδου του προέδρου της Ένωσης Χαράλαμπου Αθανασίου στις βουλευτικές εκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και της γενικότερης πολιτικής κατάστασης στη χώρα η κα. Θάνου πέτυχε την εκλογή της στην προεδρία της Ένωσης και των περισσοτέρων μελών της ομάδας της στο ΔΣ, με ένα πρωτοφανές και μη αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων στην ομάδα της τότε βρισκόταν και η κα Σταματία Γκαρά-Δημουλέα (http://dikastis.blogspot.gr/2012/05/blog-post_03.html ).
Μετά την εκλογή της στην προεδρία η Βασιλική Θάνου πρωτοστάτησε ίσως στη μεγαλύτερη αποχή των δικαστικών λειτουργών από τα καθήκοντά τους στην ιστορία της δικαιοσύνης, με αφορμή τις μειώσεις στις περικοπές τους. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλε στη μεγάλη προβολή της από τα ΜΜΕ και την έκανε γνωστή σε πολύ ευρύτερο κύκλο απ’ ό, τι έχουμε συνηθίσει για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε εν πολλοίς και η τεράστια εκλογική της επιτυχία στις επόμενες εκλογές της Ένωσης το 2014, όταν και εκτός από την επανεκλογή της στην προεδρία πέτυχε και την πλειοψηφία της ομάδας της στο ΔΣ (8 από τα 15 μέλη). Μεταξύ άλλων τότε βρέθηκαν στο προεδρείο του ΔΣ της Ένωσης οι κ.κ. Ευάγγελος Κασαλιάς, Χαράλαμπος Μαυρίδης, Χρήστος Παπαδήμας και η κα Σταματία Γκαρά-Δημουλέα   (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=433417 ).
Η ιστορία της κας Θάνου από τότε και μετά είναι περισσότερο γνωστή. Με την επιλογή της για τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο το 2015 παραιτήθηκε από την προεδρία της Ένωσης, παραμένοντας ωστόσο μέλος του ΔΣ, διετέλεσε υπηρεσιακή πρωθυπουργός για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά την απόσυρσή της από το δικαστικό σώμα ανέλαβε προισταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.
Μετά την απόσυρση της κας Θάνου την ηγεσία της ομάδας της στην Ένωση ανέλαβε ο κ. Χρήστος Τζανερρίκος, ως υποψήφιος πρόεδρος. Η περίοδος βέβαια ήταν περίεργη, κυρίως λόγω της σύγκρουσης κυβέρνησης-δικαιοσύνης, με αποκορύφωμα το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και της αρνητικής κρίσης του ΣτΕ. Υποψήφιοι με την εν λόγω ομάδα ήταν μεταξύ άλλων οι Χαράλαμπος Μαυρίδης, Χρήστος Παπαδήμας, Ευάγγελος Κασαλίας και Σταματία Γκαρά-Δημουλέα. Τρεις εξ’ αυτών στο προεκλογικό τους μήνυμα επικαλέστηκαν μεταξύ άλλων και το όνομα της Βασιλικής Θάνου, υπενθυμίζοντας ότι σε αυτή οφείλουν την πορεία τους στην Ένωση. (http://dikastis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_7.html ) (http://dikastis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_50.html ) (http://dikastis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_1.html )
Ανάμεσα σε αυτούς που στήριζαν τότε την ομάδα Τζανερρίκου στις εκλογές του 2016 ήταν και ο  γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που όπως βλέπουμε στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο μέσα από το Κουτί της Πανδώρας προσπαθούσε να εκθειάσει τα μέχρι ώρας επιτεύγματα της ομάδας αυτής για το δικαστικό κλάδο. Αποτελεί εξόχως ασυνήθιστο, αν όχι μοναδικό φαινόμενο, παράγοντες έξω από το χώρο της δικαιοσύνης να εκφράζουν την προτίμησή τους για τις σχετικές εκλογές. (http://www.koutipandoras.gr/article/ekloges-sthn-enwsh-dikastwn-kai-eisaggelewn-deite-toys-ypopshfioys)
Οι εκλογές το 2016 ωστόσο δεν πήγαν τόσο καλά για την ομάδα Τζανερρίκου, πρώην Θάνου. Ενώ έλαβε συνολικά τις περισσότερες ψήφους δεν κατόρθωσε να διατηρήσει την πλειοψηφία στο ΔΣ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του ΔΣ να εκμεταλλευτούν την πλειοψηφία τους και με επίκληση της σειράς των εκλεγέντων να αποκλείσουν ουσιαστικά την ομάδα αυτή από το προεδρείο, καθώς η επιμονή της να ζητά τη θέση του Προέδρου, η οποία δόθηκε στον πρώτο σε ψήφους Χριστόφορο Σεβαστίδη, οδήγησε τελικά να μην της δοθεί καμία από τις 8 θέσεις του προεδρείου και να περιοριστεί στη μειοψηφία. Κάπως έτσι η πρώην ομάδα Θάνου για μια θέση στο ΔΣ έχασε τον έλεγχο της Ένωσης. (http://www.protothema.gr/greece/article/586461/me-adiparatheseis-xekinise-to-neo-proedreio-tis-enosis-dikaston-kai-eisaggeleon/  )
Τον Απρίλιο του 2017 η κα. Ελένη Τουλουπάκη ορίστηκε νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, στη θέση της Ελένης Ράικου. Το όργανο που την επέλεξε ήταν το Ανωτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία της Βασιλικής Θάνου (http://www.cnn.gr/news/ellada/story/76015/h-eleni-toyloypaki-antikathista-tin-e-raikoy-stin-eisaggelia-kata-tis-diafthoras )
Πριν λίγες ημέρες, η συζήτηση για το φερόμενο σκάνδαλο της Novartis είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και πολλές συζητήσεις έχουν ξεσηκωθεί με αφορμή τον τρόπο που η κα. Τουλουπάκη χειρίστηκε το ζήτημα και τη φερόμενη εμπλοκή της κυβέρνησης. Ο ρόλος του Κώστα Βαξεβάνη στην υπόθεση αυτή, τόσο για την ανάδειξή της όσο και για την αποκάλυψη απορρήτων καταθέσεων και στοιχείων, χωρίς διευκρίνιση της πηγής που του τα παρείχε, είναι γνωστός. Πέντε μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκδίδουν ανακοίνωση στήριξης προς την κα. Τουλουπάκη, εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά τους που δεν έχει κάνει το ίδιο και το ΔΣ της Ένωσης. Τέσσερις εξ’ αυτών είναι οι κ. Χαράλαμπος Μαυρίδης, Χρήστος Παπαδήμας, Ευάγγελος Κασαλίας και η κα. Σταματία Γκαρά-Δημουλέα. (http://www.iefimerida.gr/news/395426/pente-meli-tis-ede-stirizoyn-toyloypaki-gia-ti-novartis-aihmes-pros-proedreio-tis-enosis ).
Εν ολίγοις:
  1. Η κα. Θάνου διατελούσε μέχρι το 2016 επικεφαλής μιας ομάδας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.
  2. Η ομάδα αυτή, με τους 4 συγκεκριμένους λειτουργούς, στηρίχθηκε στις εκλογές του 2016 από τον Κώστα Βαξεβάνη.
  3. Η Εισαγγελέας Διαφθοράς κα. Τουλουπάκη διορίστηκε σε αυτή τη θέση από όργανο στο οποίο προίστατο η κα. Θάνου, και είναι μέχρι σήμερα ο βασικός παράγοντας από την πλευρά της δικαιοσύνης στο φερόμενο σκάνδαλο Novartis.
  4. Στην ανάδειξη της υπόθεσης αυτής υπήρξε βασικός ο ρόλος του Κώστα Βαξεβάνη.
  5. Την Εισαγγελέα Διαφθοράς που διορίστηκε από την κα. Θάνου, στην κριτική που δέχεται για το χειρισμό της υπόθεσης Novartis, την οποία ανέδειξε ο Βαξεβάνης, έσπευσαν να στηρίξουν τέσσερις λειτουργοί που ανήκαν στην ίδια ομάδα με την κα. Θάνου, η οποία ομάδα στηρίχθηκε (πρωτάκουστο) στις εκλογές της Ένωσης από το Βαξεβάνη.
Ποια η σχέση λοιπόν μεταξύ Βασιλικής Θάνου, Κώστα Βαξεβάνη και Ελένης Τουλουπάκη;

Μακεδονία θα μπορούσε να ονομαστεί Νίκος Γκάλης

 

1






Γ. Μπουτάρης: Το αεροδρόμιο Μακεδονία θα μπορούσε να ονομαστεί Νίκος Γκάλης
"Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό" δήλωσε στον ΣΚΑΪ για το όνομα της Μακεδονίας ο Γιάννης Μπουτάρης, στον απόηχο των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί μετονομασίας του αεροδρομίου "Μακεδονία" και των ΚΤΕΛ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για σκέψεις που έκανε, αλλά ουσιαστικά επέμεινε στις θέσεις του, προτείνοντας μάλιστα ως ιδέα το αεροδρόμιο να μετονομαστεί σε "Νίκος Γκάλης"
"Ποια ‘’πάντα δίνουμε’’, αυτά που έχουν ήδη πάρει;" διερωτήθηκε για την ονομασία. "Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)" σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. "Το περίφημο ‘’όνομα’’ έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει", σημείωσε μάλιστα.
"Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι", ανέφερε για τους Σκοπιανούς. 
"Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές" σχολίασε ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 
Οι δηλώσεις του δημάρχου της Θεσσαλονίκης έρχονται μετά από τα χθεσινά σχόλιά του στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Όπως τόνισε, αναφερόμενος στο ονοματολογικό, "μας δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα".
"Ποιος αμφιβάλλει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γειτόνων είναι ότι θέλουν να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Την ψάχνουν ως χώρα", είπε και εξέφρασε την άποψη πως "περιττεύει από εμάς ως δημοτικό συμβούλιο να μπλεκόμαστε σε θέματα που επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις".
Ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ζήτησε "να αφήσουμε στην άκρη το συναισθηματικό και το θυμικό. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται" ανέφερε, ενώ για τα συλλαλητήρια εκτίμησε πως "ήταν εντυπωσιακά, αλλά χωρίς ωστόσο να σημαίνουν κάτι".
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Καθημερινή, ο κ. Μπουτάρης  είπε μεταξύ άλλων: "Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ;
Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε", τόνισε ο κ. Μπουτάρης

Αιφνίδια συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

 

Για οικονομικό έγκλημα 200 δις ευρώ κατηγορεί την πρώτη κυβέρνηση Σύριζα ο Βίζερ!

Τι συμβαινει εδω;

 

Πρωτόγνωρες αποκαλύψεις και παιγνίδα σε βάρος του αμήχανου λαού
Tουλάχιστο σοκαριστική είναι η παραδοχή του πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ ο οποίος παραδέχεται ότι οι εταίροι και δανειστές μας συγχώρεσαν (έδωσαν άφεση αμαρτιών) στην πρώτη κυβέρνσηη Σύριζα με υπουργό τον Βαρουφάκη η διαπραγμάτευση της οποίας κόστισε όχι 110 αλλά 200 δις ευρώ! Ο Βίζερ αποκαλύπτει ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος της χώρας μπροστά στο οποίο το σκάνδαλο της NOVARTIS δείχνει αστείο!
Η ανταπόκριση της Ελένης Βαρβιτσιώτη στην Καθημερινή για την συνέντευξη Βίζερ σε ολλανδική εφημερίδα είναι ανατριχιαστική! To πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν στοίχισε στην ελληνική οικονομία μόνο 100 δισ. αλλά «μάλλον τα διπλά», όπως δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant. Ο Τ. Βίζερ δεν αποδίδει την ευθύνη για το χρέος μόνο στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, αλλά και στην τότε ελληνική κυβέρνηση.
«Η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες» είναι ο λόγος που ο κ. Βίζερ διπλασιάζει το κόστος που είχαν οι διαπραγματεύσεις της τότε κυβέρνησης. «Δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 Ο κ. Βίζερ τονίζει τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο τότε επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ώστε τελικά το καλοκαίρι του 2015 να υπάρξει μια πρόταση από τους Ευρωπαίους στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα τη στιγμή που το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό εναντίον της χώρας. «Οι υπουργοί ήταν αναστατωμένοι με αυτά που είχαν βιώσει επί έξι μήνες με τον Βαρουφάκη, όλα αυτά τα μεγάλα λόγια και τις δημαγωγίες. Ενα μεγάλο μέρος από αυτούς είχε την άποψη πως «εάν θέλουν να φύγουν, ας πάνε στο καλό!» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι μόνο οι υπουργοί Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου ήταν εναντίον. «Στον Ντάισελμπλουμ χρωστάμε ότι τότε το Eurogroup δεν έφτασε να τα τινάξει όλα στον αέρα», λέει.
Οσον αφορά το πόσο κοντά έφτασε η χώρα να βγει από την Ευρωζώνη, ο ίδιος λέει πως η πιθανότητα να είχε συμβεί ένα Grexit το 2015 ήταν μεγαλύτερη από ό,τι το 2012. Αλλά οι συνέπειες το 2012 θα ήταν πολύ πιο δραματικές. «Ο κόσμος τότε ήταν πιο ασταθής, δεν υπήρχε μια ευρωπαϊκή εποπτική αρχή για τις τράπεζες, o Ντράγκι δεν είχε υποσχεθεί ακόμη ότι θα κάνει το παν για να σώσει το ευρώ. Δεν υπήρχε τίποτα», αναφέρει και «γι’ αυτό χρειάστηκε ο σχεδιασμός για ένα σχέδιο Β, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», επισημαίνει.
Οι αναφορές του προς τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη είναι πλέον απαξιωτικές καθώς δηλώνει ότι δεν καταλάβαινε πως λειτουργούσε η ευρωπαϊκή μηχανή, ενώ σε ερώτηση κατά πόσον συμμερίζεται τον χαρακτηρισμό που του έδωσε ο τέως Ελληνας υπουργός Οικονομικών ότι «ταυτίζεται με τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού που εδρεύουν στις Βρυξέλλες», ο κ. Βίζερ απαντά με το γνωστό καυστικό χιούμορ του, «α, καλά, ο πλανήτης μας είναι μεγάλος και υπάρχει χώρος για πολλά είδη». Ενώ στην κατηγορία που του αποδίδει ο κ. Βαρουφάκης ότι «έσκαψε τον λάκκο της Ελλάδας», ο κ. Βίζερ την αποδίδει σε λεκτικό πυροτέχνημα. «Οπως το βλέπω εγώ, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της με την πλάτη στον τοίχο. Εξαιτίας της πολιτικής ή και των παραλείψεων διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, σίγουρα όχι μόνον αυτής του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαρουφάκη. Χάρη σε πολλές προσπάθειες, η Ελλάδα στέκεται τώρα στα γόνατά της και εάν συνεχίσει με τη σωστή στρατηγική θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί

 

Φτωχό μου ημερολόγιο. Κοίτα πως έγιναν τα πράγματα: Ο Αλέξης έστειλε όλους τους ακροδεξιούς νεοφιλελεύθερους στην φυλακή με ένα νόμο και ένα άρθρο, επειδή, όπως είπε και ο γίγας Θεοφύλακτος «Νόμος είναι αυτό που πιστεύουμε εμείς». Έπειτα ο Προκόπης όρκισε κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχαν όσοι δεν ήταν με τον Κυριάκο, την Μαρέβα και τον Παπασταύρου. Αυτή την ημέρα γιορτάζουμε σήμερα.
Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί. Το «ή αυτοί ή εμείς» το έχουν θέσει προμετωπίδα σε έναν αγώνα που θα έχει μόνο θύματα. Δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Αγωνιούν μην τυχόν και επιστρέψουν στην πολιτική απαξίωση. Είναι γλυκιά η γεύση της εξουσίας και δεν είναι διατεθειμένοι να την χάσουν. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και τρομάζουν. Θα κάνουν λοιπόν τα πάντα για να ανατρέψουν την δυσάρεστη γι αυτούς κατάσταση.
Η Novartis δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο με το οποίο θα πάμε στις εκλογές. Έχουν έτοιμα μερικά ακόμη, στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν τον μύθο της ενάρετης Αριστεράς που διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα και αντιμάχεται το παλιό και σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης. Μεγαλύτερο ψέμα απ’ αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ωστόσο, αυτό δεν τους απασχολεί. Μία κυβέρνηση που αναρριχήθηκε στην εξουσία κάνοντας το ψέμα επιστήμη, δεν θα διστάσει να πει μερικά ακόμη.
Η περιβόητη κάθαρση που ευαγγελίζονται δεν είναι παρά μία κακοδουλεμένη εκστρατεία σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Και στο πλαίσιο αυτό απαιτούν σιωπή και σκοτάδι. Κι απ΄ ότι φαίνεται θα ζήσουμε για πολύ μεγάλο διάστημα στο σκοτάδι. Επειδή μόνο σε αυτό μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι χοντροκομμένες προβοκάτσιες.
Ότι θα φύγουν είναι βέβαιο. Ότι θα αφήσουν πίσω τους ερείπια και ένα τοξικό νέφος μίσους, είναι ήδη ορατό. Τα γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβα ήταν αποτέλεσμα της … οργής του κόσμου! Διαβάστε τι είπε ο αρθρογράφος της Αυγής Δ. Χρήστου: «Η κυρία Γκραμπόφσκι δεν είναι μόνο η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, είναι και μία επιχειρηματίας με πολυσχιδή δραστηριότητα και κυρίως αυτό που ενόχλησε την κοινωνία – αν την ενόχλησε εν πάση περιπτώσει – που φαντάζομαι προκάλεσε και αυτή την αντίδραση με τα γκαζάκια, τα οποία δεν ήταν σε κατάστημα, ήταν σε κάποια γραφεία. Στα γραφεία της εταιρείας, δηλαδή δεν μπαίνουν πελάτες για να πεις ότι τρομοκρατούμε, έχοντας δύο offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, όχι μόνο δικές της αλλά και διαχειρίστριες πελατών της. Αυτό, ας πούμε, σε περιόδους κρίσης και ύφεσης...»
«Για να πεις ότι τρομοκρατούμε»! Ποιος έχει αμφιβολία για το τι ακριβώς συμβαίνει και που οδηγούνται τα πράγματα;
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Στην «σέντρα» βγάζει η ΝΔ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για την Novartis

 

«Όχλος» ο λαός των συλλαλητηρίων για τον πρωθυπουργό

 

«Όχλος» ο λαός των συλλαλητηρίων για τον πρωθυπουργό
Του Γιάννη Σιδέρη
«Είναι θλιβερό είναι εξοργιστικό» έλεγε με εισαγγελικά δραματοποιημένο τόνο ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Νοεμβρίου, «όταν μέσα στους καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρα. Εδώ δεν μιλάμε για κόμματα. Μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα κάθε υπόνοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας. Σας καλώ να σκεφτείτε τι θα γινόταν αν μέσα στα χρυσά ονόματα των παραδείσων που αποκαλύπτονται υπήρχε ένα έστω όνομα υπουργού ή πολιτευτή της Αριστεράς».
Ξεκινώντας από το τελευταίο, τίποτα δεν θα γινόταν, όπως δεν γίνεται. Υπάρχει το πλέον εμβληματικό όνομα εμπλεκόμενο με offshore, η κομματική εφημερίδα «Αυγή», μέτοχος της οποίας είναι τέτοιας υφής εταιρία και όχι με συνεισφορά πέντε - έξι χιλιάδων, όπως είπε ο αγαπητός κατά τα άλλα, αρθρογράφος της Αυγής. Απλώς αυτή είναι αριστερή offshore και εξ αυτού καθαγιασμένη.
Σαφώς ο κ. Τσίπρας γνωρίζει τι σημαίνει offshore. Και να μην ήξερε, τον Τσακαλώτο να ρωτούσε που είχε τα λεφτά του στην Blackrock,  η οποία είναι διακλαδωμένη σε όλο τον πλανήτη, θα του έλεγε (και την οποία Blackrock ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πριν γίνει κυβέρνηση).
Αλλά δεν έχει σημασία αν ξέρει. Απευθύνεται στους φανατικούς που τον ακολουθούν και στους λειτουργικά αναλφάβητους, που δεν κατανοούν ότι ναι μεν οι offshore δημιουργήθηκαν για καταφυγή και προστασία του υπερεθνικού Κεφαλαίου και όσων το νέμονται (50% των κεφαλαίων που διακινούνται παγκοσμίως περνά από αυτά τα φορολογικά καταφύγια), ναι μεν πρέπει να υπάρξει έντονη πολιτική πίεση των κομμάτων και των λαών για κατάργησή τους, αλλά οι εταιρίες αυτές δεν είναι παράνομες, και δεν σημαίνει εξ ορισμού ξέπλυμα χρήματος από παράνομα και φοροδιαφεύγοντα κεφάλαια.
Τα πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αυτές οι εταιρίες δεν αντιμετωπίζεται μέσα στο πλαίσιο των ψυχρών παραγωγικών σχέσεων, που θα έλεγε και ο πρόπατοράς τους Κάρολος, ως ένα δηλαδή καπιταλιστικό εργαλείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως για τη δημιουργία εντυπώσεων τις αντιμετωπίζει με έναν ηθικολογικό ζηλωτισμό ιεραεξεταστικής ρητορικής – για τους αντιπάλους πάντα.
Αν ήθελε μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Παράδειγμα υπάρχει: Είναι η Αργεντινή. Η χώρα που ο κ. Τσίπρας ζήλεψε και είχε δηλώσει «μακάρι να είχαμε γίνει», απαγόρευσε τις υπεράκτιες εταιρείες που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πραγματική οικονομική δραστηριότητα στις χώρες όπου στα μητρώα των οποίων είναι εγγεγραμμένες. Ήταν η πρώτη τέτοια απόφαση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ιδού η Ρόδος. Γιατί δεν το κάνει;
Ετερόκλητοι όχλοι συλλαλητηρίων
Όμως η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού φαίνεται να δικαιώνει όσους είχαν ισχυριστεί ότι επέσπευσε την δρομολογημένη υπόθεση της Novartis, λόγω συλλαλητηρίων.
Τρομοκρατήθηκε και τρομοκρατήθηκε διττά:
Αφενός υπαρξιακά: Με την είσοδο στα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ την κραυγή των πλατειών, το πάθος των δρόμων, τα οικειοποιήθηκε ως όχημα για την εξουσία. Θεώρησε όμως πως θα ήταν εσαεί ο αποκλειστικός νομεύς τους ( βλέπετε τον κόσμο να διαδηλώνει; είχε διερωτηθεί ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη) και τρόμαξε όταν είδε ότι ο προνομιακός του χώρος κατελήφθη από «αλλότρια» πλήθη.
Αφετέρου πρακτικά: Με τόσο πλήθος και τόσο πάθος στο δρόμο καθίσταται δύσκολη και απονομιμοποιημένη η όποια εύκολη και ετεροβαρής «λύση» του Σκοπιανού, για να μπορεί να καυχάται ότι έλυσε αυτό που οι άλλοι δεν μπορούσαν για 25 χρόνια.
Έτσι απευθυνόμενος κυρίως στην ηγεσία της ΝΔ, διερωτήθη πομπωδώς: «Μήπως ορισμένοι γνωρίζοντας πολύ καλά τι έρχεται, έσπευσαν να αλλάξουν τις πάγιες θέσεις τους μπας και βρουν κάλυψη στους ετερόκλητους όχλους των συλλαλητηρίων; Να πουλήσουν πατριωτισμό για να διαπραγματευτούν συγκάλυψη;».
Ας του απαντήσουν αυτοί που ρωτήθηκαν.
Εμείς βρεθήκαμε, δημοσιογραφική ανάγκη, στο Αθηναϊκό συλλαλητήριο. Είδαμε ανθρώπους πασών των γεναιών, ήρεμους, χαρούμενους, με μια αθώα (ας την πούμε και «αφελή» αγάπη προς την Πατρίδα, αν υπάρχει αφελής αγάπη προς την πατρίδα) και με γνώση του θέματος «Μακεδονία» που ενδεχομένως να περιορίζεται σε αυτή που αποκόμισαν από το σχολείο.
Ανθρώπους όμως που δεν συντάχτηκαν με τα σποραδικά συνθήματα κάποιων ακραίων «προδότες - αλήτες - πολιτικοί», κάτι που δεν είχαν κάνει οι «αγανακτισμένοι». Που τραγουδούσαν εν χωρώ τα τραγούδια του Μίκη, σε μια ειρηνική συνύπαρξη. Που ανέμιζαν τις γαλανόλευκες με σεβασμό, ως έμβλημα της εθνότητά τους και δεν τη θεωρούσαν «ένα κομμάτι πανί», όπως πολλοί εκ των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν οι συμπαθείς πολίτες της διπλανής πόρτας. Δεν άφριζαν, δεν έστησαν κρεμάλες, δεν οργίστηκαν, δεν φώναξαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», δεν έδειραν κανέναν Τέλογλου και κανέναν Χατζηδάκη, δεν χαρακτήρισαν καν «προδότες» τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ του.
Έχουμε παρακολουθήσει αναρίθμητες συγκεντρώσεις. Αν σε κάποια δεν υπήρχαν όχλοι κ. πρωθυπουργέ, ήταν αυτή!

Το ξεφτίλισαν τελείως. Επιτρέπουν σε άντρες που δηλώνουν «γυναίκες» να αγωνιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

 



Της Dorothy Cummings McLean (LifeSiteNews) / ΚΟ
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέπεται σε άνδρες που δηλώνουν ότι είναι "γυναίκες" να ανταγωνίζονται γυναίκες κατά τη διάρκεια των χειμερινών αγώνων στη Νότια Κορέα.
Η είδηση (βλ. εδώ, εδώ κι εδώ):
Για πρώτη φορά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισε ότι οι τρανσέξουαλ αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γυναίκες «που έγιναν άντρες» μπορούν να ανταγωνιστούν "χωρίς περιορισμούς", ενώ οι άνδρες «που έγιναν γυναίκες» πρέπει να υποβληθούν σε ορμονοθεραπεία. Προηγουμένως, οι κατευθυντήριες γραμμές της ΔΟΕ απαιτούσαν από τους αθλητές να έχουν προβεί σε χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», ακολουθούμενη από τουλάχιστον δύο χρόνια ορμονικής θεραπείας, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι. Τώρα η μόνη ρύθμιση που απέμεινε είναι ότι οι αθλητές που «έγιναν» από άνδρες «γυναίκες» πρέπει να αποδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι σταθερά κάτω από το σημείο αποκοπής για τουλάχιστον ένα ολόκληρο έτος πριν από τους αγώνες.
Παραμένει ασαφές εάν στην πραγματικότητα υπάρχουν αθλητές ανοιχτά τρανσέξουαλ που αγωνίζονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018.
Μιλώντας ως πρώην ερασιτέχνης γυναίκα μπόξερ, δεν μπορώ να ησυχάσω με τη σκέψη μιας γυναίκας που «έγινε άντρας» να συναγωνίζεται άνδρες. "Citius, Altius, Fortius" ("Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά") δεν είναι μόνο το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, συνθέτει τη σχέση των ελίτ αθλητών με τις ελίτ αθλητές. Για παράδειγμα, η Αμερικανίδα Florence Griffith Joyner έτρεξε τα 100 μέτρα σε 10,49 δευτερόλεπτα. Ο Usain Bolt από την Τζαμάικα το έκανε σε 9,58 δευτερόλεπτα.
Στον αθλητισμό, αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά.
Καμία γυναίκα δεν έχει σπάσει το ρεκόρ της Flo-Jo από τότε που το έθεσε το 1988, γεγονός που υπογραμμίζει ποιο ήταν το επίτευγμα για μια γυναίκα να φτάσει εκείνη την ταχύτητα. Οι πρώτοι άντρες που καταγράφηκε ότι έτρεξαν τα 100 μέτρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα το έκαναν το 1968. Έτσι, δεν περιμένω μια τρανσέξουαλ αθλήτρια που «έγινε άντρας» να χτυπήσει το ρεκόρ του Usain Bolt σύντομα.
Αλλά ούτε περιμένω το ρεκόρ της Flo-Jo για τα 100 μέτρα των γυναικών να παραμείνει πολύ περισσότερο, ειδικά όταν οι άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι "γυναίκες" προσπαθούν να σπάσουν το ρεκόρ.
Θα πέσει, ίσως, αλλά ο νικητής δεν θα εμπνεύσει τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, ο νικητής, αν και θα αναγνωρίζεται ως «γυναίκα», πιθανότατα δεν θα ήταν ποτέ κορίτσι.
Η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιμένει ότι οι "Transgender" αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις που κάποιοι ονομάζουν «επανακαθορισμού φύλου», αλλά αυτό ονομάζεται καλύτερα ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, επιμένει ότι οι αθλητές που συμμετέχουν στα γυναικεία αθλήματα δεν πρέπει να έχουν πάνω από 10 νανογραμμομόρια τεστοστερόνης ανά λίτρο αίματος στο σώμα τους για ένα χρόνο πριν από τους αγώνες.
Αυτό πρέπει να κάνει τον ανταγωνισμό στα γυναικεία αθλήματα δίκαιο για τις γυναίκες - γυναίκες που είναι απλώς γυναίκες, με φυσιολογία γυναικών, που δεν είναι intersex (ερμαφρόδιτες), όπως η Caster Semenya της Νότιας Αφρικής (φώτο επάνω) και όχι τρανσέξουαλ, όπως «η» αρσιβαρίστρια της Νέας Ζηλανδίας Laurel Hubbard (που γεννήθηκε ως Gavin) (φώτο κάτω). Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα πολύ πρόσφατα ποσοστά της τεστοστερόνης που κάνουν τη διαφορά μεταξύ της αθλητικής ικανότητας των ανδρών και των γυναικών: είναι επίσης η παρουσία αυτής της τεστοστερόνης στην εφηβική ηλικία. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υψηλής τεστοστερόνης και του αντρικού σώματος δεν μπορούν να μειωθούν.
Πρόσφατα διάβασα ένα συναρπαστικό βιβλίο για το πώς μεταμορφώθηκε η Ολυμπιακή Ομάδα των Βρετανίδων. Η ομάδα προσέλαβε γυναίκες που είχαν ελάχιστη επαφή με τα αθλήματα στα οποία έπρεπε τελικά να συμμετάσχουν, αλλά είχαν υπεράνθρωπα επίπεδα βούλησης να κερδίσουν. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει έλλειψη ανδρών που, αν και δεν έχουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται τους ελίτ, έχουν τη βούληση να κερδίσουν γυναίκες.
Οι χαμένοι, φυσικά, θα είναι γυναίκες και τα γυναικεία αθλήματα και, στην πραγματικότητα, όλες οι γυναίκες χάνουν.
Έπαιζα χόκεϊ ως έφηβη και τίποτα δεν σε διαβεβαιώνει ότι το να παίζεις χόκεϊ στον πάγο εναντίον εφήβων θα ήταν απόλυτα ασφαλές. Και, όπως ανέφερα παραπάνω, ήμουν ερασιτέχνης γυναίκα μπόξερ, και τίποτα δεν με έκανε να πιστεύω ότι θα μπορούσα να παλέψω με οποιονδήποτε άντρα ηλικίας άνω των 12 ετών.
Ποιος γονέας θα ήθελε να ενθαρρύνει τις κόρες του να εισέλθουν σε αθλήματα επαφής ενάντια σε αγόρια ή άνδρες;
Και ποιος γονέας θα υποστηρίξει τώρα ολόψυχα το όνειρο ενός 10χρονου κοριτσιού να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης, γνωρίζοντας ότι η απονομή του χρυσού μετάλλου των γυναικών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ένας άντρας, που λέει ότι είναι "γυναίκα" θέλει να το κερδίσει;

Λέσβος: Αυτοκίνητο «Μη κυβερνητικής» οργάνωσης έφερε κλεμμένες πινακίδες του ΕΣ και ασυρμάτους!

Μια πολύ περίεργη υπόθεση που καταδεικνύει τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζουν πολλές ΜΚΟ στην Ελλάδα δρώντας κυριολεκτικά ανεξέλεγκτα  διερευνούν από το περασμένο βράδυ του Σαββάτου, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.


Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Κρατήγου κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο τύπου βαν που ανήκε σε «μη κυβερνητική» οργάνωση που επιχειρεί στη Λέσβο, σε θέματα «υποδοχής» παράνομων  μεταναστών.

Κατά τον έλεγχο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινακίδες κυκλοφορίας που βρισκόταν κάτω από τις εμφανείς πινακίδες.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι δεύτερες αυτές πινακίδες κυκλοφορίας ανήκαν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού.

Στο αυτοκίνητο, κατά την έρευνα, βρέθηκαν επίσης και μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας.

Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη, ενώ η όλη υπόθεση συνεχίζεται να διερευνάται, καθώς από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Πρ. Πρόεδρος Βουλγαρίας: Όχι Γκόρνα ή Σέβερνα Μακεντόνια στα Σκόπια

 


 διαφωνία του ονόματος μεταξύ «Μακεδονίας» και Ελλάδας δεν πρέπει να είναι εις βάρος της Βουλγαρίας, είπε σε πρωινή εκπομπή  στην BTV ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ»

Σόφια.   Η λύση στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας δεν πρέπει να είναι σε βάρος της Βουλγαρίας, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ σε πρωινή εκπομπή της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης.
Χαρακτήρισε τον διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων  για τη διαφωνία του ονόματος ως πολύ θετική, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για ορισμένες  πιθανές λύσεις που δημοσιεύθηκαν.
«Ανησυχώ για το γεγονός ότι οι συνομιλίες ξεκινούν προς την κατεύθυνση πολλών λύσεων, μερικές από τις οποίες δεν είναι ευνοϊκές για τη βουλγαρική πλευρά», τόνισε.
Ο Παρβάνοφ ο οποίος ήταν πρόεδρος της Βουλγαρίας από το 2002 έως το 2012, υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.
«Να, αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και ήμασταν οι πρώτοι που το έκαναν, αλλά η παρουσίαση λύσεων όπως Γκόρνα Μακεντόνια (Άνω Μακεδονία) ή Σέβερνα Μακεντόνια (Βόρεια Μακεδονία) είναι υπέρ της Ελλάδας, αλλλά σε βάρος της Βουλγαρίας», επεσήμανε ο Παρβάνοφ.
Τόνισε ότι η Βουλγαρία δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει  ευθυγράμμιση με την βουλγαρική πλευρά.
«Η ονομασία Σέβερνα ή Γκόρνα Μακεντόνια περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν, δεν σχολιάζουμε την περιοχή του Αιγαίου και ταυτόχρονα παραμένουν οι απαιτήσεις για τη Βουλγαρία που αιωρούνται στον αέρα. Αυτό είναι κάτι που οι κυβερνήσεις των δύο χωρών πρέπει τουλάχιστον να το διαπραγματευθούν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων οφείλονται πρωτίστως στις πιέσεις της Δύσης, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών.
(Στοιχεία από sitel.com.mk)
echedoros-a.gr

Υπόθεση Novartis: Δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις… Από κόμματα μέχρι τρομοκρατικές ομάδες…

 

Η υπόθεση Novartis δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα σκάνδαλα (σύμφυτα με την καπιταλιστική σήψη) που ζήσαμε στο παρελθόν: Σκάνδαλα πολιτικής εμπορίας της διαφθοράς με κατάληξη το πλήρες και συναινετικό κουκούλωμά τους…
Ούτε αυτή η υπόθεση περιορίζεται στα στενά πλαίσια του λυσσώδους ανταγωνισμού των αμερικάνικων φαρμακοβιομηχανιών με την ευρωπαϊκή Novartis…
Φυσικά αυτός ανταγωνισμός είναι οξύτατος, αλλά εδώ διαστέλλεται σε... ένα γενικότερο οικονομικό και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ ανταγωνισμό, μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ…

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή οργανώθηκε και προωθήθηκε από το FBI αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι είναι μια υπόθεση που ξεφεύγει από τα εθνικά πλαίσια και από τους γνωστούς σκυλοκαβγάδες, περί «διαφθοράς», μεταξύ των ελληνικών κομμάτων. Αποδεικνύει ότι είναι μια υπόθεση με πλανητική, υπερεθνική διάσταση…

Και το κυριότερο: Ότι είναι μια υπόθεση στρατηγικών σχεδιασμών και συγκεκριμένων πολιτικών στόχων του αμερικάνικού ιμπεριαλισμού.

Το πρώτο και άμεσα ορατό αυτής της «αμερικανικής πρωτοβουλίας» (μέσω FBI) είναι τούτο: Η ολοκληρωτική και άνευ όρων αμερικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνακόλουθα η αμέριστη ΣΤΗΡΙΞΗ των ΗΠΑ στον Τσίπρα…

Μετά το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Τράμπ, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν μια κινητικότητα στο χώρο μας με ορατή βάση την αμερικάνικη «λειτουργία» του ΣΥΡΙΖΑ: Λειτουργία ατόφιου προτεκτοράτου των ΗΠΑ…

Με αυτό το δεδομένο, δηλαδή της μετατροπής της «αριστερής» κυβέρνησης σε «αμερικανική βάση», ξεδιπλώνονται οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, αλλά και οι «πρωτοβουλίας (σαν και αυτή του σκανδάλου Novartis) με στόχο ΟΧΙ μόνο τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα προς όφελος των Αμερικανών: Με κόμματα από «γερμανοτσολιάδες» σε κόμματα «αμερικανοτσολιάδες»…

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τα υπάρχοντα κόμματα έχουν τελειώσει τελεσίδικα, είναι πολιτικά νεκρά…

…Αλλά και γεμάτα από «γερμανοτσολιάδες»…

Αυτούς τους «γερμανοτσολιάδες» τους εκτελούν εν ψυχρώ με το σκάνδαλο Novartis: Γι αυτό και αυτοί θρηνούν γοερώς και ωρυόμενοι…

Παράλληλα, βεβαίως, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αμερικανοί, λόγω ανυπαρξίας της Αριστεράς, προωθούν και νέες πολιτικές κατασκευές: Νέες πολιτικές εφεδρείες…

Και εδώ οι καλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι η «αριστερά» της χρήσιμης ηλιθιότητα και η «αριστερά» των επιδοτούμενων «αντιεθνικιστών» και CIA…

Η αφοριστική και υβριστική στάση αυτής της «αριστεράς» απέναντι στα ΕΘΝΙΚΑ συλλαλητήρια, διευκολύνουν στα ΜΕΓΙΣΤΑ τις ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν αυτές τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ λαϊκές κινητοποιήσεις της λαϊκής ΟΡΓΗΣ προς την κατεύθυνση του ξεπλύματος ποικίλων καθεστωτικών δυνάμεων, καθώς και κυρίως προς την κατεύθυνση της κατασκευής νέων πολιτικών δυνάμεων: «αμερικανοτσολιάδων»…

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ της Αριστεράς και η ολοκληρωτική μετατροπή της «αριστεράς» που υπάρχει σε ιπποκόμο της πλανητικής εξουσίας και των ιδεολογημάτων της Νέας Τάξης, αποτελούν εκείνους τους πολιτικούς παράγοντες που διευκολύνουν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και τις συνωμοσίες των μυστικών τους υπηρεσιών για την κατασκευή πολιτικών τους παραρτημάτων στην Ελλάδα: Από κόμματα μέχρι τρομοκρατικές ομάδες…

Γι αυτό το σκάνδαλο Novartis έχει και μεγάλο πλάτος και μεγάλο ΒΑΘΟΣ και ποικίλους πολιτικούς στόχους…

Πιθανότατα να αποτελέσει και την ΑΦΕΤΗΡΙΑ πολιτικών κλυδωνισμών και εκλογικής ανασύστασης (αναπαλαίωσης) του πολιτικού σκηνικού…

Ποια εταιρία καθιερώνει την πληρωμή εργαζομένων ανά τρίμηνο, τι προβλέπει η σύμβαση

 

Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις στην Novartis... αλλάζει στρατηγική χαμηλώνοντας τον πήχη;

 

Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις στην Novartis... αλλάζει στρατηγική χαμηλώνοντας τον πήχη;
Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είναι ισχυρά για να αποδείξουν το σκάνδαλο Novartis.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κέρδισαν τις εντυπώσεις καθώς από το Μακεδονικό και τα λάθη διαχείρισης που έκαναν επίσπευσαν μετά από μεθοδεύσεις την υπόθεση Novartis η οποία στοχοποιεί κυρίως την ΝΔ που βρίσκεται αμυνόμενη.
Πολύ έμπειρο πολιτικό στέλεχος που μίλησε στο bankingnews και προέρχεται από την ΝΔ παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση που είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα.
«Ο πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μεθοδεύσουν διαδικασίες ώστε να αλλάξουν την ατζέντα και να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ στο παρελθόν ήταν συνώνυμο της ανομίας.
Η υπόθεση Novartis είναι το νούμερο ένα πολιτικό ζήτημα οπότε ο επικοινωνιακός στόχος επιτεύχθηκε…
Όμως οι προσδοκίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση αυτή ήταν χαμηλές καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ελλιπέστατα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν η υπόθεση επιστρέψει στην δικαιοσύνη γνωρίζει
1)ότι το FBI που θα μπορούσε να συνδράμει καίρια στην διαλεύκανση της υπόθεσης, θα κρατήσει ουδέτερη στάση δεν θέλει να εμπλακεί στο ελληνικό ζήτημα όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ μεγάλη δικαστική έρευνα
2)Με βάση μόνο τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν στοιχειοθετούνται σοβαρές κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων, οπότε θα χρειαστούν πρόσθετα στοιχεία και άνοιγμα λογαριασμών.
3)Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι κάποιοι έχουν δωροδοκηθεί μετά την περίπτωση του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου θα έχουν λάβει τα μέτρα τους.
Δεν θα βρεθούν λογαριασμοί πολιτικών στο εξωτερικό με το άνοιγμα λογαριασμών.
4)Η περίπτωση Σαλμά του στελέχους της ΝΔ παραμένει όντως θολή παρ΄ ότι ο ίδιος δήλωσε ότι το FBI δεν αρνήθηκε την προστασία του ως μάρτυρας.
Ίσως υπάρχουν 2-3 όχι πρωτοκλασάτα στελέχη που ίσως στοχοποιηθούν για την διακίνηση μαύρου χρήματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαβλέποντας ότι η υπόθεση Novartis βρίσκεται ακόμη στην αρχή, έχει εγκλωβίσει την ΝΔ που απολογείται για τα παρελθόντα πεπραγμένα, ωστόσο ο κίνδυνος να ξεφουσκώσει η υπόθεση Novartis είναι μεγάλη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να κλείσει την προανακριτική ώστε η τακτική δικαιοσύνη να αναλάβει ρόλο και λόγο.
Με την στρατηγική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αποτινάξει κάθε επιχείρημα περί διαχείρισης της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση καθώς το αποτέλεσμα της έρευνας θα βαρύνει τις δικαστικές αρχές.
Δεν θα αποκλειόταν οι δικαστικές αρχές να επιβάλλουν μεγάλες εγγυήσεις στους εμπλεκόμενους ή ακόμη και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Η πιθανότητα αυτή δεν είναι αμελητέα.
Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είναι ισχυρά για να αποδείξουν το σκάνδαλο Novartis.
Οι μαρτυρικές καταθέσεις θα πρέπει να αποδειχθούν.

www.bankingnews.gr

Η συμφωνία της Βάρκιζας δεν ήταν συμβιβασμός και υποχώρηση των κομμουνιστών αλλά αγγλικό συγχωροχάρτι προς τους συντρόφους της αγγλοκρατίας

12/2/18

 

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων


 

Γ. Φίλης : Επικίνδυνη κλιμάκωση από τον Ερντογάν

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...