Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μακεδονία θα μπορούσε να ονομαστεί Νίκος Γκάλης

 

1






Γ. Μπουτάρης: Το αεροδρόμιο Μακεδονία θα μπορούσε να ονομαστεί Νίκος Γκάλης
"Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό" δήλωσε στον ΣΚΑΪ για το όνομα της Μακεδονίας ο Γιάννης Μπουτάρης, στον απόηχο των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί μετονομασίας του αεροδρομίου "Μακεδονία" και των ΚΤΕΛ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για σκέψεις που έκανε, αλλά ουσιαστικά επέμεινε στις θέσεις του, προτείνοντας μάλιστα ως ιδέα το αεροδρόμιο να μετονομαστεί σε "Νίκος Γκάλης"
"Ποια ‘’πάντα δίνουμε’’, αυτά που έχουν ήδη πάρει;" διερωτήθηκε για την ονομασία. "Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)" σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. "Το περίφημο ‘’όνομα’’ έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει", σημείωσε μάλιστα.
"Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι", ανέφερε για τους Σκοπιανούς. 
"Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές" σχολίασε ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 
Οι δηλώσεις του δημάρχου της Θεσσαλονίκης έρχονται μετά από τα χθεσινά σχόλιά του στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Όπως τόνισε, αναφερόμενος στο ονοματολογικό, "μας δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα".
"Ποιος αμφιβάλλει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γειτόνων είναι ότι θέλουν να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Την ψάχνουν ως χώρα", είπε και εξέφρασε την άποψη πως "περιττεύει από εμάς ως δημοτικό συμβούλιο να μπλεκόμαστε σε θέματα που επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις".
Ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ζήτησε "να αφήσουμε στην άκρη το συναισθηματικό και το θυμικό. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται" ανέφερε, ενώ για τα συλλαλητήρια εκτίμησε πως "ήταν εντυπωσιακά, αλλά χωρίς ωστόσο να σημαίνουν κάτι".
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Καθημερινή, ο κ. Μπουτάρης  είπε μεταξύ άλλων: "Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ;
Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε", τόνισε ο κ. Μπουτάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...