Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ας προσφέρουν και κάτι στην πατρίδα

Παντελής Σαββίδης
1 Απριλίου 2017, 09:07

 

Η σύνθεση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αμάλγαμα από το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ ως την Ακροαριστερά. Η κοινωνική οτιδήποτε. Από τη Γιάννα Αγγελοπούλου ως το κοινωνικό περιθώριο που αρέσκεται, χωρίς να το έχει πάντοτε ανάγκη, να κοιμάται τα βράδια στα παγκάκια και να σιτίζεται με κουπόνια.
Η ιδεολογική ταυτότητα της ηγετικής ομάδας είναι, επίσης, ένα κράμα λενινισμού, σταλινισμού, αναρχισμού, τριτοκοσμισμού, και μερικών εξουσιομανών αναθεωρητών του πάλαι ποτέ ευρωκομμουνισμού.
Στην ελληνική κοινωνία ο χώρος αυτός, που ηττήθηκε στρατιωτικά στον Εμφύλιο αλλά κυριάρχησε ιδεολογικά, ασκούσε μια γοητεία. Αποτέλεσε ευτύχημα το ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός απέφυγαν να περάσουν στο στρατόπεδο του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού και δεν βίωσαν τις τραγικές εμπειρίες των λαών που υπέστησαν τις συνέπειές του. Παρά την άμεση επαφή με τους λαούς των χωρών του Ανατολικού συνασπισμού και την εξιστόρηση των βιωμάτων τους, η ελληνική κοινωνία συνέχιζε να ενθουσιάζεται από το «αριστερό όραμα». Και τον ενθουσιασμό της αυτό τον μετουσίωσε σε ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Η πολιτική αυτή εξέλιξη έχει και τα καλά και τα άσχημά της. Το καλό είναι ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει το «αριστερό όραμα» στην πιο light εκδοχή του. Είναι άλλο πράμα ο Τσίπρας και άλλο ένας σκληρός κομμουνισμός με αρχηγούς τύπου Ζαχαριάδη. Το κακό είναι πως ακριβώς επειδή το βάθος της ιδεολογικής συγκρότησης των ανθρώπων που διαχειρίζονται σήμερα την κυβερνητική εξουσία είναι λενινιστικό, που σημαίνει πως διαμορφώθηκαν ιδεολογικά με αντίληψη κατάληψης της εξουσίας ακόμη και με τα όπλα, είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς πως θα την εγκαταλείψουν τώρα που την κατέκτησαν με την ψήφο του ελληνικού λαού, άρα έχουν την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.
Για να είμαστε σαφείς: οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία δεν πρόκειται να φύγουν με τη βούλησή τους.
Δεν πρόκειται να διενεργήσουν εκλογές νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, και αν το κάνουν, θα το κάνουν επειδή η συγκυρία θα τους ευνοεί.
Χαρακτηριστική περίπτωση ερωτικής σχέσης της Αριστεράς με την εξουσία υπήρξε ο Εμφύλιος. Δεν είναι μόνο που πήραν τα όπλα και βγήκαν στα βουνά για να την κατακτήσουν, αλλά και η κρίσιμη περίοδος προς το τέλος του πολέμου, όταν ο Δημοκρατικός Στρατός έμεινε από εφεδρείες και αναζήτησε μαχητές στα σλαβομακεδονικά τάγματα που δημιούργησε – με τις γνωστές και αμφιλεγόμενες συμφωνίες και συνέπειες. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε.
Η κομμουνιστογενής Αριστερά –και ο ΣΥΡΙΖΑ στο βασικό ιδεολογικό αφήγημά του συγκαταλέγεται σ’ αυτήν– έχει απολέσει την αίγλη της διεθνώς. Η μαρξιστική θεωρία πέραν μιας καλής ανάλυσης της φύσης του κεφαλαίου δεν έδωσε σε οποιαδήποτε εμπειρική εκδοχή της δείγματα ότι μπορεί να εξισορροπήσει την κοινωνική δικαιοσύνη με τη δημοκρατία. Αντιθέτως, σε όλες τις περιπτώσεις οδήγησε στη διαμόρφωση νομενκλατούρας και αυταρχικών καθεστώτων. Βεβαίως, οι θεωρητικοί του μαρξισμού αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τα καθεστώτα που βίωσε ο κόσμος στην Ρωσία, την Κίνα, την Ανατολική Ευρώπη, ή οπουδήποτε αλλού.
Είναι δυστύχημα που μια ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί σήμερα τις τύχες των λαών, διότι η επιδρομή της αγοράς απειλεί την ανθρωπότητα.
Μπροστά στο αδιέξοδο μιας κοινωνικής πολιτικής με ανθρώπινο πρόσωπο και την επέλαση της λογικής της ελεύθερης αγοράς, ο καθημερινός άνθρωπος στέκεται αδύναμος. Σ’ αυτόν τον άνθρωπο απευθύνθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ξεγέλασε, και τώρα, αν και νιώθει πως έχει απολέσει την αποδοχή του, προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία υπονομεύοντας οποιαδήποτε –έστω και μικρή– ελπίδα.
Το πολιτικό δέμας και των διαφαινομένων ως διαδόχων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται επίσης ελάχιστο, αλλά μια πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η κυβέρνηση δείχνει παντελή αδυναμία να διαχειριστεί τα οικονομικά και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε μια τραγωδία. Δυστυχώς, ούτε και εκεί που θα μπορούσε, υποτίθεται, ως Αριστερά να προσφέρει κάτι καινούριο, όπως είναι οι θεσμοί, δεν το επιδίωξε. Ευτυχώς, καλύτερα, διότι τα δείγματα που έδωσε όπου επιχείρησε να επιφέρει κάποιες αλλαγές, είχαν μια ολοκληρωτική χροιά.
Εν είδει μαθητευόμενων μάγων αποδόμησαν ό,τι είχε αφεθεί, έστω και ελάχιστα, όρθιο από την παντελή αδυναμία και προκατόχων τους να διαχειριστούν μια δύσκολη, πράγματι, κρίση.
Ο υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος ομολογεί πως από τα κυβερνητικά λάθη εξαφανίστηκε η μεσαία τάξη στην Ελλάδα, με την ευκολία ανθρώπου που περπατά στην παραλία και τρώει σπόρια. Και κανείς δεν αντιδρά.
Πέραν της αναπαραγωγής της νομενκλατούρας, που δεν αφορά την κοινωνία, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να δώσει και δεν μπορεί τίποτε να προσφέρει στον ελληνικό λαό. Θα ήταν πράξη σωφροσύνης η προσφυγή στις κάλπες. Μια, τουλάχιστον, κάποια προσφορά στην πατρίδα.
Και κάτι τελευταίο. Εγκλήματα και πράξεις κολάσιμες διαπράχθηκαν πολλές στο παρελθόν. Μια κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα. Και πρέπει να το κάνει. Όχι όμως ευκαιριακά, όπως γίνεται σήμερα για αποπροσανατολισμό.
Ήταν πολλά αυτά με τα οποία ταλάνισε την ελληνική κοινωνία η Αριστερά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση που αρέσκεται να καπηλεύεται τον πολιτικό αυτόν χώρο, ας κάνει κάτι ελάχιστο. Το επιχείρημα «οι άλλοι καλύτεροι ήταν;» δεν πιάνει. Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς: «οι άλλοι δεν ήταν Αριστερά. Από εσάς περίμεναν τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη την οποία αφανίσατε».

Τουρκικό καψόνι σε επιβάτες της EasyJet

 

  • Τουρκικό καψόνι σε επιβάτες της EasyJet
Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες βράδυ οι 184 επιβάτες αεροσκάφους της Easy-Jet, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της «Hermes Airports», λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν δυτικά της Κύπρου, το αεροπλάνο κατευθύνθηκε για λόγους ασφαλείας στο τουρκικό αεροδρόμιο Νταλαμάν, πάνω από το οποίο υπερίπτατο για αρκετή ώρα, μέχρι να λάβει άδεια προσγείωσης.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στο αεροσκάφος να πετάξει απ' ευθείας προς την Κύπρο, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το οποίο έφτασε τελικά στην Μεγαλόνησο στις 4:30 τα ξημερώματα.

Ήρθε η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο Youtube - ΒΙΝΤΕΟ


    Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 21:10
    Ήρθε η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο Youtube - ΒΙΝΤΕΟ

    Τα φαινόμενα εξαφάνισης βίντεο που δεν συμφωνούν με το κατεστημένο ή αποτελούν απειλή για την ισχύ των καθεστωτικών ΜΜΕ άρχισαν.

     Όπως καταγγέλει ο Paul Watson, το Youtube εξαφανίζει τα βίντεό του, καθώς κι όλων όσων θεωρεί αντίθετους στα καθεστωτικά ΜΜΕ.
     Μάλιστα ως δικαιολογία προβάλλεται ο εξτρεμισμός, με πρωταγωνίστριες μεγάλες εταιρίες που θέλουν να κόψουν τις διαφημίσεις τους από βίντεο που είναι εξτρεμιστικά. Όμως όταν λένε εξτρεμιστικά, δεν εννοούν βίντεο, που δείχνουν αποκεφαλισμούς του ΙSIS, για παράδειγμα ή προωθούν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά βίντεο που δεν συμφωνούν με την προώθηση της νεοταξικής προπαγάνδας ή έχουν μεγάλο αριθμό θεατών και μελών τόσο, που να αποτελούν απειλή στο μονοπώλιο των ΜΜΕ για τον έλεγχο της κοινής γνώμης.
     Το Υοutube όπως φαίνεται φιμώνεται πρώτο, διότι τα βίντεο αποτελούν το καλύτερο μέσο παροχής αποδείξεων σε σχέση με τα γεγονότα και οι αντιπαραθέσεις στα σχόλια, καθώς και τα νούμερα των θεάσεων και των likes αποδεικνύουν κατά πόσο το κοινό αποδοκιμάζει ή αποδέχεται την προπαγάνδα και, δυστυχώς για τους παγκοσμιοποιητές, τα βίντεο της προπαγάνδας τους, γνωρίζουν μεγάλη πτώση στο Youtube.
     Tα επιχειρήματά τους πλέον δεν πείθουν κανέναν με αποτέλεσμα να κολλούν την ταμπέλα του "εξτρεμιστή" σε όποιον δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, ταυτίζοντας την έννοια του εξτρεμισμού με την διαφορετική προς αυτούς άποψη.
     Η φίμωση των ενοχλητικών αντιφρονούντων γίνεται με την "Περιορισμένη Λειτουργία" του Youtube. Mε βάση αυτή τη λειτουργία, στα κανάλια του Youtube όλα τα βίντεο, που δεν θέλει το Υoutube να δεις, εξαφανίζονται! Ακόμα κι αν το θέμα σου στο βίντεο είναι το ίδιο με ένα θέμα επικαιρότητας μεγάλων καναλιών, όπως το CNN για παράδειγμα, αν δεν αρέσουν οι απόψεις σου, τα βίντεο σου θα εξαφανιστούν! Υπάρχουν ήδη υποθέσεις ότι το Yοutube διαγράφει επίτηδες άτομα από τα κανάλια με βάση την ηλικία, αν θεωρεί τα κανάλια "ακραία".
     Δείτε τις αποδείξεις στο παρακάτω βίντεο:

     Κάτι τέτοιο θα φιμώσει τις φωνές αντίστασης και θα μετατρέψει το Yοutube σε συμβατικό κανάλι τηλεόρασης. Παντού ομοιόμορφη ενημέρωση, όπου καμιά άποψη δεν θα διαφέρει από ό,τι θεωρεί το κατεστημένο σωστό. Δημιουργείται μια κοινωνία βαρετή, χωρίς ποικιλομορφία, κριτική σκέψη και πνευματική αναζήτηση.
    Ένα δόγμα να κυριαρχεί παντού κι όποιος εκφράζει την αντίθεσή του σε ο,τιδήποτε, να εξαφανίζεται.
    Δεν θέλουν να βλέπει ο κόσμος τι γίνεται και να ξυπνάει. Δεν θέλουν την έρευνα και την αναζήτηση της αλήθειας. Η αντίσταση στην πνευματική ισοπέδωση επιβάλλεται τώρα, περισσότερο από ποτέ.

    Χαμός στη Στυλίδα: Οι κάτοικοι δεν θέλουν τους "πρόσφυγες"

     

    Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 15:09
    Χαμός στη Στυλίδα: Οι κάτοικοι δεν θέλουν τους "πρόσφυγες"

    Θα γίνει δημοψήφισμα

    "Καζάνι που βράζει" η ανατολική Φθιώτιδα για το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Καραβόμυλο.

    Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κάτοικων στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Στυλίδας για να τους ενημερώσει για τους πρόσφυγες. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι βουλευτές του νομού.

    Ο Απόστολος Γκλέτσος είπε ότι με τη φιλοξενία των προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρωην στρατοπέδου στον Καραβόμυλο η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη, διαφορετικά οι πρόσφυγες μπορεί να διασκορπιστούν μέσα στον αστικό ιστό, νοικιάζοντας σπίτια ή ξενοδοχεία της περιοχής.

    Ωστόσο πολλοί από τους κατοίκους της ανατολικής Φθιώτιδας ήταν ανένδοτοι και ζήτησαν δημοψήφισμα, το οποίο έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή.

    Δείτε κάποιες από τις στιγμές έντασης στη χθεσινή συνάντηση που έγινε για το θέμα στο κτίριο του ΟΣΚ στη Στυλίδα:
    (lamiareport)

    Εφοπλιστές: Ξεπουλάνε την Πατρίδα και θησαυρίζουν στα Νησιά Μάρσαλ


    Εφοπλιστές: Ξεπουλάνε την Πατρίδα και θησαυρίζουν στα Νησιά Μάρσαλ
    Tο κίνημα «Δεν πληρώνω» καλά κρατεί: Με τις «ευλογίες» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στέλνουν στον… Καιάδα την ελληνική Ναυτιλία, βάζουν στα πλοία τους σημαίες ευκαιρίας, σπρώχνοντας χιλιάδες Έλληνες ναυτεργάτες στην ανεργία και την εξαθλίωση – Αποκαλυπτικά στοιχεία.
    Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι η Ελληνική Ναυτιλία συνιστά μια υπερδύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Όμως, αυτή η υπεροχή κρύβει μέσα της μπόλικη υποκρισία και κυρίως μια αέναη προσπάθεια για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό: Τη στιγμή που οι εφοπλιστές ισχυρίζονται, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, ότι θα προχωρήσουν σε μαζικό επαναπατρισμό των πλοίων τους, στην πραγματικότητα τα αφήνουν υπό τις σημαίες μεγάλων φορολογικών «παραδείσων». Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει τα στραβά μάτια, αδιαφορώντας για το πόσοι Έλληνες οδηγούνται στην ανεργία! 
    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)ο ελληνικός και ελληνόκτητος στόλος κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία με τον αριθμό του να ξεπερνάει τα 5.300 πλοία διαφόρων τύπων. Από αυτά τα 4.100 ανήκουν στην κατηγορία της ποντοπόρου ναυτιλίας. Οι αριθμοί είναι διόλου ευκαταφρόνητοι, μόνο που η αλήθεια κρύβεται αλλού.
    Όπως υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ, επικαλούμενη έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Co-operation Committee), η δεύτερη μεγάλη εφοπλιστική οργάνωση της ποντοπόρου ναυτιλίας που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, ο ελληνόκτητος στόλος, στη συντριπτική του πλειονότητα βρίσκεται σε γνωστά και άγνωστα ευκαιριακά νηολόγια, όλα χαρακτηρισμένα ως σημαίες ευκολίας.

    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…

    Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, την πρώτη θέση – προτίμηση σε ξένη σημαία ευκαιρίας των Ελλήνων εφοπλιστών την κατέχουν οι Νήσοι Μάρσαλ στην σημαία των οποίων οι ίδιοι έχουν νηολογημένα 791 πλοία με χωρητικότητα 62,1 εκατ. τόνων.
    Ακολουθεί η Μάλτα με 671 πλοία και 59,1 εκατ. τόνους, ο Παναμάς με 377 πλοία και 24,8 εκατ. τόνους, η Κύπρος με 271 πλοία  και 19,8 εκατ. τόνους, οι Μπαχάμες με 248 πλοία και 18,4 εκατ. τόνους DW.
    Ο κατάλογος συνεχίζεται με ελληνόκτητα πλοία άλλων χωρών με πολύ μικρότερο αριθμό πλοίων. Συνολικά 41 χώρες «φιλοξενούν» τα πλοία αυτά.
    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, από το 2015 έως το 2016, η σημαία των Νησιών Μάρσαλ αυξήθηκε από ελληνόκτητα πλοία κατά 74, της Λιβερίας 31, της Κύπρου 13 και της Μάλτας 4.
    Όσο για το πόσα πλοία παραμένουν εγγεγραμμένα στο εθνικό νηολόγιο της Ελλάδας; Μόλις το 17,8% των ελληνόκτητων πλοίων.
    Επίσης σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων αντιπροσωπεύει το 7,6% του παγκόσμιου σε αριθμό πλοίων, το 13,7% σε χωρητικότητα gross τόνους και το 16,2% σε DWT.
    Μάλιστα, στα δεξαμενόπλοια κατέχουν με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση παγκοσμίως αφού ελέγχουν το 25,9% δηλαδή το ¼ του παγκόσμιου στόλου σε αυτού του τύπου τα πλοία ενώ αντιστοίχως κατέχουν το 16,2% των φορτηγών πλοίων μεταφοράς μεταλλευμάτων.   

    Τι σημαίνει για την Ελλάδα η νηολόγηση ενός πλοίου στα Νησιά Μάρσαλ; 

    ploia
    Τα Νησιά Μάρσαλ βρίσκονται στον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, ανάμεσα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης και της Παπούα – Νέας Γουϊνέας. 
    Συνιστά τον κατεξοχήν φορολογικό παράδεισο για τους Έλληνες εφοπλιστές, επειδή παρέχει ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό και ευέλικτο νομικό καθεστώς για τη σύσταση και εγκατάσταση εταιριών, καθώς επίσης ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των μετόχων και των διευθυντικών στελεχών των εταιριών που έχουν την έδρα τους εκεί. 
    Πού οδηγούν όλα αυτά; Πολύ απλά στο ότι οι Έλληνες εφοπλιστές στηρίζονται στην απασχόληση αλλοδαπών ναυτικών των τρίτων χωρών (Φιλιππίνες, Ινδία, Πακιστάν, Αίγυπτο, Ουκρανία, κ.λπ.), αδιαφορώντας πλήρως για τα ελληνικά πληρώματα, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της ανεργίας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης. 
    Έτσι, η Ελλάδα παραμένει τυπικά και μόνο στα χαρτιά «πρώτη ναυτιλιακή δύναμη» στον κόσμο, γιατί στην ουσία, οι Έλληνες εφοπλιστές βάζουν σημαίες ευκαιρίας στα πλοία τους, για να γλιτώσουν φορολογικά βάρη. 
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    ΠΕΝΕΝ: Απαράδεκτες παρεμβάσεις από εφοπλιστές και κυβέρνηση για την κατάργηση της ΣΣΕ

    ΠΕΝΕΝ: Απαράδεκτες παρεμβάσεις από εφοπλιστές και κυβέρνηση για την κατάργηση της ΣΣΕ

    Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα! 

    Βεβαίως, το έγκλημα των εφοπλιστών σε βάρος της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να είναι… τέλειο, αν δεν υπήρχε και πολιτική στήριξη. Αντί η δήθεν αριστερή κυβέρνηση  να τους τραβήξει το αυτί, τους «χαϊδεύει» σε κάθε δυνατή ευκαιρία. 
    Ποιος μπορεί να ξεχάσει, τα επαινετικά λόγια του Αλέξη Τσίπρα προς τους Έλληνες εφοπλιστές τόσο στη διεθνή έκθεση των Ποσειδωνίων (2016) όσο και στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΕ, όπου τους απέδωσε τα εύσημα για την «επιχειρηματικότητα, την ευρηματικότητα, το οξυδερκές πνεύμα τους, το μοναδικό τους δαιμόνιο»; 
    Φαίνεται πως οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ξέχασαν να τον ενημερώσουν για την πραγματική εικόνα: Ο τυχοδιωκτισμός των ανθρώπων αυτών παραμένει παροιμιώδης, καθώς ωθούν στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες που θα μπορούσαν κάλλιστα να εργάζονται στα πλοία τους. 
    Δεν είναι ψέμα: η κυβέρνηση της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης, συνθηκολόγησε άνευ όρων με τους εφοπλιστές, με την ίδια ευκολία που έδωσε «μπιρ παρά» τα πάντα στους δανειστές και τα «κοράκια» των τεχνοκρατών. 
    Και παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις και παραινέσεις των νυν κυβερνώντων, η πλειονότητα των εφοπλιστών έχει αναγάγει σε… Θεό τα Νησιά Μάρσαλ! 
    Επομένως, ποια είναι η προσφορά των εφοπλιστών προς την Πατρίδα; Ποια είναι η στήριξη που θα έπρεπε να παράσχουν στη χώρα, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία τα Μνημόνια την έχουν περικυκλώσει, οδηγώντας τους πολίτες στην απόλυτη φτώχεια; 
    Δυστυχώς, οι Έλληνες εφοπλιστές στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα εφαρμόζουν πρώτη και καλύτερη την αρχή ότι «το Κεφάλαιο δεν έχει Πατρίδα»: Πηγαίνει εκεί που του εξασφαλίζονται περισσότερα υπερκέρδη και προνόμια! 
    Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κάνει το κορόιδο, παρά το γεγονός ότι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε σαφής αναφορά στον πόλεμο για την εξάλειψη των σημαιών ευκαιρίας, λόγω των αθέμιτων πρακτικών που ακολουθούν και στο γεγονός ότι αυτός ως κυβέρνηση πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την εξάλειψή τους καθώς και την εφαρμογή της αρχής περί ίσης αμοιβής για ίση εργασία
    Επιτέλους, πότε θα εκλείψει αυτή η υποκρισία; Πότε θα μπει πέρα και πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας; 
    Δεν φτάνει να αλλάξουν ρότα και σημαία τα πλοία. Πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά και κυρίως οι νοοτροπίες της «αρπαχτής». Τότε – και μόνον τότε – ίσως υπάρξει ελπίδα…


    Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/781941/efoplistes-xepoylane-tin-patrida-kai-thisayrizoyn-sta-nisia-marsal#ixzz4d4JuVBVy

    ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ-ΚΟΥΡΗΣ εκτάκτως στο σπίτι του Τσίπρα. Εκλογές στις 21 Μαίου!

     Η δημοσκόπηση του TVXS σήμανε συναγερμό ΝΙΚΗΣ λόγω αναποφάσιστων!

    Το μεγάλο ποσοστό (35%) των αναποφάσιστων-απροσδιόριστης ψήφου, οι οποίοι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε συναγερμό στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και στους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανίστηκε το Σάββατο άνετος με τα μπλου τζην του στην Κουμουνδούρου.
    Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. προκαλεί ήδη καταιγιστικές εξελίξεις καθώς ο Τσίπρας αλλά και το επιτελείο του (Βερναρδάκης-Μιχόπουλος-Τζανακόπουλος) κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αν γίνουν άμεσα εκλογές και χωρίς να κλείσει η β΄αξιολόγηση με τα σκληρά μέτρα που συνεπάγεται μπορούν ακόμη και να κατακτήσουν την πρωτιά. Γεγονός είναι ότι η ΝΔ εάν γινόντουσαν σήμερα εκλογές δεν θα έπαιρνε αυτοδυναμία.
    Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες αργά το μεσημέρι του Σαββάτου πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο εκδότης Γιώργος Κουρής και στέλεχος του Ομίλου του Ιβάν Σαββίδη. Η απόφαση που πήραν είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης.
    -Εάν πάρεις τα μέτρα που ζητάνε θα ρισκάρεις ο Μητσοτάκης να πάρει αυτοδυναμία. Ενώ τώρα μπορείς ακόμη και να κερδίσεις τις εκλογές…
    Οι συνομιλητές του Τσίπρα επέμεναν να προσφύγει άμεσα στις κάλπες! Ο Αλέξης Τσίπρας δε άργησε να πειστεί και ορίσθηκε η 21η Μαίου σαν ημέρα της προσφυγής στις κάλπες!
    Χαρακτηριστική της απόφασης του Τσίπρα να μην κλείσει την αξιολόγηση και να πάει σε εκλογές είναι η δήλωση που έκανε στο ΕΘΝΟΣ, την εφημερίδα του νεοσυριζαίου εκδότη Μπόμπολα:
     
    Μόνο με λύση για το χρέος θα εφαρμοστούν τα μέτρα
    «Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 -και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», αναφέρει χαρακτηριστικά».
    Με απλά λόγια ο Τσίπρας βάζει φωτιά στα φρένα και πάει με χίλια για εκλογές!
    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα σχεδόν 13 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ομως σε υψηλά επίπεδα κινείται η απροσδιόριστη ψήφος, με τους περισσότερους αναποφάσιστους να προέρχονται από τους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
     Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου («αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε»), το 23,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 10,6% ενώ ακολουθούν: ΚΚΕ 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Χρυσή Αυγή 4%, Ένωση Κεντρώων 1,6%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Ποτάμι 0,7%, Ανεξάρτητoι Έλληνες 0,6% και Λαϊκή Ενότητα 0,6%. «Άλλο κόμμα» δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,4%. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα» απάντησε το 17,2%, ενώ «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» είπε το 7,5%. «Δεν θα ψηφίσω» δήλωσε το 12,1% και «Λευκό / Άκυρο» είπε το 5,9%.
    Το μεγαλύτερο ποσοστό στην απροσδιόριστη ψήφο, που ξεπερνάει το 42%, προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (35%)!!!
    Στο ερώτημα «ποιον κρίνετε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 30% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 19% τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Η Europol προβλέπει διαμελισμό των Σκοπίων αλλά και... δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας»

    ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ ΑΕΤΟΥ»
     
    17:19
    01/04/2017
    Translate this page: EN FR DE ES RU AR
    του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
    Mια απόρρητη έκθεση διπλής ανάγνωσης για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα έφτιαξε η Europol που προβλέπει χάος και διαμελισμό του κράτους των Σκοπίων και προκαλεί ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)
     
    Από τη μια πλευρά απομακρύνεται πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο κάποια ελληνική κυβέρνηση να αναγκαστεί να αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία που να εμπεριέχει μέσα το όνομα «Μακεδονία» αλλά από την άλλη δημιουργείται η «Μεγάλη Αλβανία» που σαφώς θα είναι πιο άμεση και πιο επικίνδυνη απειλή απ'οτι οι Σλάβοι των Σκοπίων (που στην τελική επειδή είναι και Ορθόδοξοι είναι και πιο διαχειρίσιμοι)
     
    Όσο για το όνομα δικαιώθηκε η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή του Νεώτερου για το βέτο της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008 καθώς η αλβανική μειονότητα στο γειτονικό κράτος απαιτεί από την σλαβική πλειοψηφία να υποχωρήσει από τις αλυτρωτικές της βλέψεις και την υφαρπαγή της ελληνικής Ιστορίας (όπως και βουλγαρικής και σερβικής) και να εγκαταλείψει το όνομα «Μακεδονία» ώστε «να ικανοποίησει τις ελληνικές απαιτήσεις και να επιτραπεί στην χώρα να ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»
     
    Αποδείχθηκε μια κίνηση όχι μόνο πατριωτικής διάστασης αλλά και υψηλής γεωπολιτικής αξίας καθώς μετέφερε την πίεση στα Σκόπια τα οποία τότε ανακάλυψαν ότι η κυβέρνηση Τ.Μπους του νεώτερου παρά τις υποσχέσεις της δεν μπορούσε να παρακάμψει μαι εθνικά σκεπτόμενη ελληνική κυβέρνηση. 
     
    Όμως ο τρόπος που απαλλασόμαστε από την σκοπιανή απειλή δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα καθώς η έκθση που αποκαλύπτει σαββατιάτικη εφημερίδα αναφέρει σαφώς έναν διαμελισμό των Σκοπίων που σημαίνει ότι θα υπάρξει ένωση του αλβανικού μέρους με το Κόσοβο και στο μέλλον πολύ πιθανόν ένωση του Κοσόβου με την ΑΛβανία δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη απειλή στα Βαλκάνια για όλα τα ορθόδξα κράτη
     
    Η αρμόδια κοινοτική επίτροπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για εξελίξεις που μπορεί να βάλουν «φωτιά» σε ολόκληρη την περιοχή, εμπλέκοντας στην κρίση των Σκοπίων την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
     
    Η έκθεση αναφέρει ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκαν μεσαία άρματα μάχης στο Τέτοβο, μια πόλη στην οποία κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο, προβλέποντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει σύγκρουση, η οποία θα οδηγήσει στον διαμελισμό των Σκοπίων.
     
    Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση η οποία δείχνει να μην μπορεί να ελεγχθεί.
     
    ΗΠΑ και ΕΕ δείχνουν να ευνοούν την αλβανική πλευρά. 
     
    Σημειώνεται ότι όχι τυχαία όπως αποδεικνύεται το ζήτημα της ονομασίας είχε θίξει προ μερικών ημερών και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ζ.Γκάμπριελ.
     
    Το θέμα της ονομασίας συμβάλει «σημαντικά» στην πολιτική αστάθεια στα Σκόπια, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ζητά την επίλυση του ζητώντας από τους Σκοπιανούς να φερθούν υπεύθυνα ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει «λεκτικό τερατούργημα» την ονομασία ΠΓΔΜ.
     
    Εν ολίγοις οι Αλβανοί των Σκοπίων και οι Γερμανοί κατανοώντας το άλυτον του ζητήματος άλλαξαν  στάση και προκειμένουν να εντάξουν την χώρα στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ «ας αλλάξει το όνομα», τόσο απλά.

    ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΑΙΚΟΥ: Όλα όσα θέλει να πει σ΄ ένα αποκαλυπτικό κείμενο

     

    104
    Υπόθεση Ράϊκου
    (Μια περίεργη κινητικότητα στο χώρο της Δικαιοσύνης)
    Του Κων. Φράγκου
    Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική
    μη, παρακαλώ σας μη, λησμονάτε τη Χώρα μου
    Ο. Ελύτης (Άξιον Εστί)
    Δεν θα επιχειρήσω αναδρομές. Τα πάντα είναι γνωστά. Μετά από έκρηξη αποκαλύψεων κραυγαλέων σκανδάλων σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, της πορείας της Χώρας προς την πτώχευση και τις αποκαλύψεις της διαφθοράς των πολιτικών συνεστήθη Ειδική Υπηρεσία Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος – Διαφθοράς, οι λεγόμενοι Αδιάφθοροι για την έρευνα και καταλογισμό ευθυνών, υπό την εξέχουσα δικαστικό, Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών (νυν Εφετών) κ. Ελένη Ράϊκου.
    Την κ. Ελένη Ράϊκου κατ’ ευτυχή συγκυρία ή δικές της επιλογές, δεν γνωρίζω, πλαισίωσαν νεαροί δικαστικοί με ήθος, ικανότητες και όρεξη για δουλειά.
    Το γεγονός προκάλεσε οργή και μήνιν των Ηρωδιάδων. Περίμεναν ελέγχους αλλά όχι σε τόση έκταση και βάθος.
    Ήταν εμφανές ότι οι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ξεπέρασαν τα όρια και ενοχλούσαν τα μάλα το οικονομοπολιτικό κατεστημένο που μας κυβερνούσε χρόνια και είχε σαπίσει. Δεν θ’ αναφέρω ονόματα πρωταγωνιστών, εκτός της κ. Ε. Ράϊκου, για να μη στοχοποιήσω. Περιορίζομαι μόνον σε δυο αποχωρήσαντες διά παραιτήσεως, την κ. Πόπη Παπανδρέου και τον κ. Γ. Μαλλή που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία στο δικαστικό Σώμα Υπονομεύθηκαν και συκοφαντήθηκαν και η λάσπη που εκτοξεύεται εναντίον τους από διάφορα άθλια υποκείμενα συνεχίζεται, όπως πληροφορούμαι.
    Τα τρισάθλια σκάνδαλα και οι κλοπές του Δημοσίου στους εξοπλισμούς επί 8ετίας Σημίτη με πρωταγωνιστές τους κ. Τσοχατζόπουλο ,τον ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Παπαντωνίου, κομματικούς Γεν Γραμματείς Εξοπλισμών, αλλά και συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, δεν σταματούν τον Μάιο 2004 οπότε ανέλαβε η Κυβέρνηση Καραμανλή από την οποία προσδοκούσαμε κάθαρση. Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει, ορθότατα, τον κ. Σημίτη ως Αρχιερέα της Διαπλοκής, υποσχέθηκε ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους νταβατζήδες (sic). Μετά από ένα ελάχιστο διάστημα ενεργοποίησης της αποκάλυψης των σκανδάλων (ιδιαίτερα από τον τ. ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο) η Κυβέρνηση αλλάζει ρότα και επιδίδεται στη συστηματική συγκάλυψη των λωποδυτών και παρέχει ασυλία στους νταβατζήδες. Ο κ. Κ.Κ αναδεικνύεται ως Αρχιεπίσκοπος του Κουκουλώματος. Εύκολα διέκρινε κανείς, εκείνη την εποχή, ποιοι υλοποίησαν τις προθέσεις του κ. Κ.Κ. για τη λήθη. Η Κυβέρνηση Καραμανλή, αν ήθελε, θα μπορούσε να παραπέμψει πάραυτα του κ. Παπαντωνίου για τα όργια 2000 – 2004 αφού ο υπόλογος Υπουργός ΔΕΝ εκαλύπτετο τότε από το κατάπτυστο άρθρο 86. Ο λαοπρόβλητος , όμως κ. Κ.Κ. δεν επιθυμούσε να θίξει το “αδελφόν” κόμμα.
    Το σημερινό, περίεργο, κλίμα    
            (Η υπόθεση Βατοπεδίου)
    Περνάω αμέσως στην απόφαση. Αθώοι όλοι. Πανηγυρισμοί στην ΝΔ και, ιδιαίτερα, από τον πάσχοντα από μουγγαμάρα, επί μία 8ετία, τ. Πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή, τον επιλεγόμενο Ακάματο. Υπήρξε ενθουσιασμός και στο τσιπρικό στρατόπεδο, περίεργα, πολύ περίεργα.
    Ο Υπουργός Αναπληρωτής Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, τ. Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθήνας, δηλώνει εκπλήσσοντας τους πάντες:
    Τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής (ΣΣ. τους οποίους ο κ. Κ.Κ. είχε εξαφανίσει), οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τους Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα “τιμή στον παλιό και τον νέο…”       
    Ταυτόχρονα εμφανίσθηκαν δύο άλλα, αξιοσημείωτα, κείμενα.
    Γράφει ο έγκριτος σχολιαστής κ. Μιχ. Μητσός στα ΝΕΑ (24.03) Ο κ.Κ. Καραμανλής έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο το πλέον αποτυχημένου Πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης. Επί θητείας του το χρέος και τα ελλείμματα εκτινάχθηκαν, οι προσλήψεις στο Δημόσιο έσπασαν ρεκόρ. (Σ.Σ. αυτό δεν λέγεται έμμεση κλοπή του Δημοσίου;), η Αθήνα κάηκε,. Βατοπέδιο…κ.λπ.”
    Ο κ. Γ. Κύρτσος, Ευρωβουλευτής της ΝΔ, εκδότης της Εφημερίδας FREESUNDAY γράφει (24-03) “…Ο Κ.Κ. έσπασε τη σιωπή του μετά την αθωωτική απόφαση για τους Βατοπεδινούς (ένα πρώτο ράγισμα στη βουβή μακαριότητα του) πανηγυρίζοντας για την αθώωση. Τα Πολιτικά πρόσωπα που ταλαιπωρήθηκαν δικαίως εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αλλά ολόκληρη η ΝΔ να διαφημίζει δικαίωση, επειδή δεν στοιχειοθετήθηκε ποινικό αδίκημα σε μία τόσο ντροπιαστική, για την Ελλάδα, ιστορία; 
      Ξέχασαν ότι ο ίδιος ΚΚ είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα σκανδαλώδη είχαν συμβεί; Αλλά τίποτα να μην είχε συμβεί αν είχαν μείνει οι μνήμες από την θλιβερή εικόνα του Εφραίμ και Αρσενίου να μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η ταχύτητα και αποφασιστικότητα με τη οποία κινήθηκε τότε, η κρατική μηχανή για να προωθήσει το θέμα…”
    Αφήνω τον αναγνώστη μου να κάνει τους συνειρμούς αναφορικά με τα τρία παραπάνω κείμενα και να εξάγει συμπεράσματα. Προσωπικά είδα, προ διετίας, τον κ. Καραμανλή να επιβάλλει στον κ. Τσίπρα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλο και τώρα να “εμπνέει” έναν Υπουργό του να τον λιβανίζει! Κύριε Ελέησον!
        
        Η υπόθεση Ράϊκου   
    Όπως προανέφερα η κ. Ε. Ράϊκου έχει επιλεγεί, για δύο συνεχείς θητείες, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας των Αδιάφθορων. Η θητεία της, η δράση της, το ήθος της υπήρξαν άριστα. Ίσως να ξεπέρασε τα όρια που είχε κατά νουν η Εξουσία. Άρχισε να ενοχλεί. 
    Ιδιαίτερα, τελευταία, που οι πληροφορίες την φέρουν να έχει φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση NOVARTIS (ΣΣ που μας την έστειλαν “πακέτο” Αμερικανοί, δεν μπορεί πια, κανένας να επιχειρήσει να την πνίξει) και να υπάρχει κίνδυνος μεγάλων αποκαλύψεων που θα κάψουν πολύ κόσμο από τα δύο ευαγή κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Είχε λάβει, μάλιστα, την πλήρη διαβεβαίωση και απόλυτη στήριξη του Υπουργού κ. Κοντονή να προβεί σε αποκαλύψεις!
    Αιφνιδίως προκύπτει θέμα με δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO (2603) με το οποίο καταγγελλόταν η κ. Ε.Ρ ότι σύμφωνα με αναφορά άλλης δικαστικής λειτουργού ανακρίτριας (διαδόχου του κ. Μαλλή) κ. Η, Ζαπατίνα επιχείρησε απόκρυψη στοιχείων που αφορούσε υπόθεση εξοπλισμών Λιακουνάκου-Παπαντωνίου!
    Η κ. Ε. Ράϊκου θεώρησε το δημοσίευμα υποβολιμαίο και καθοδηγούμενο, αποβλέπον στην εξόντωσή της και υπέβαλε την παραίτηση της, αφήνοντας την υπόθεση NOVARTIS στα “κρύα του λουτρού”.
    Από νοσηρή περιέργεια έψαξα το θέμα και κατάληξα στα παρακάτω συμπεράσματα που δεν διεκδικούν, βέβαια το OSCAR της αυθεντικότητας. Όσα μπόρεσα να μάθω. Διαψεύσεις δεκτές.
    • Η θητεία της κ. Ε. Ράϊκου λήγει την 11-05-17 οπότε, μετά τόσο επιτυχή πορεία, αναμενόταν η ανανέωσή της. Μήπως έπρεπε να προετοιμασθούν προϋποθέσεις ώστε η ανανέωση θητείας της ενοχλητικής αυτής κυρίας να ματαιωθεί;
    • Η ομάδα Ράϊκου είχε ειδοποιήσει την κ. Η. Ζαπατίνα ότι επίκειται αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων για υπόθεση Λιακουνάκου. Ενώ τα στοιχεία αυτά ήσαν εν πλω η κ. Η. Ζ. υπέβαλε την αναφορά της που δημοσίευσε το DOCUMENTO. Αυτήν την πληροφορία την μεταφέρω με επιφύλαξη γιατί δεν μπορώ να υπεισέλθω στα άδυτα των δικαστικών διαδρομών. Ας την ελέγξει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.
    • Η ομάδα Ράϊκου έχει στείλει επτά (7) φορές τον κ. Λιακουνάκο, με κακουργηματικές κατηγορίες στον τακτικό ανακριτή και στην συνέχεια στο εδώλιο. Συγκεκριμένα: Ελικόπτερα NH-90, Ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ (Αντισταθμιστικά), Φρεγάτες Γαλλίας (2 φορές), Αεροπλάνα EMBRAER, Άρματα LEO. Μου φαίνεται λιγουλάκι δύσκολο να πιστεύσω ότι επιχείρησε να τον συγκαλύψει σε μία όγδοη. Όπερ έδει δείξαι…
    • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει, με ανακοίνωση της, την έντονη ανησυχία για το καθημερινό φαινόμενο απόπειρας αναχαίτισης του Έργου δικαστικών με τη δημόσια στοχοποίησή τους (28-03).
    • Η κ. Η. Ζαπατίνα δεν έχει φήμη κακής δικαστικού Αντιθέτως….
    • Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την παραίτηση. Πρέπει να σταθεί στη θέση της, όσες επιθέσεις κι αν δέχεται. Ήδη διέκρινα πανηγυρισμούς μεγαλοστελεχών των δύο αμαρτωλών κομμάτων, που επί των ημερών τους γινόταν το “πανηγύρι” και που είναι έτοιμα ν΄ αναλάβουν ξανά την Εξουσία, να φάνε ότι απέμεινε.     
    • Και κάτι άλλο: Πέραν από τα show που ετοιμάζει η Βουλή για την υπόθεση Παπαντωνίου, με ενέργειες της ομάδος έχει προχωρήσει αίτηση δικαστικής συνδρομής από Ελβετία και Γαλλία για λογαριασμούς που αφορούν EMBRAER, Άρματα και Φρεγάτες. Τότε, αν έλθουν, θα γίνει το πανηγύρι στη Βουλή. Εκτός εάν στην Εξεταστική Επιτροπή τοποθετήσουν ως Πρόεδρο των κ. Τραγάκη και μέλη τους κ. Λοβέρδο και Βενιζέλο που το 2005, με άνωθεν εντολή, αθώωσαν Άκη – Γιάννο από τα κραυγαλέα σκάνδαλα των TPQ-37 και TORMI.
    • Δεν θα υπήρχαν οι κ. Θ. Λιακουνάκος και άλλοι ούτε η NOVARTIS αν δεν ήταν “προσκεκλημένοι” από την πολιτική σαπίλα που δρούσε ή συγκάλυπτε..
    • Ο κ. Σημίτης, θρασύτατος, εμφανίζεται, κατακρίνει και ζητάει εκλογές!

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...