Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εθνική ήττα: Μία κακή συμφωνία από μια κακή κυβέρνηση

 

Εθνική ήττα: Μία κακή συμφωνία από μια κακή κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα/Video
Η Νέα Δημοκρατία δια του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και πολλούς μήνες είχε προτείνει την σύσταση μόνιμου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Η επίλυση των εθνικών μας ζητημάτων απαιτεί αρραγές εθνικό μέτωπο, κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, σταθερή γραμμή και πολιτική διάρκειας, με σεβασμό στις εθνικές ευαισθησίες. Και βέβαια ενημέρωση των πολιτών για τις ενδεχόμενες λύσεις και τις επιλογές που πρέπει να κάνουμε. Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός, δυστυχώς για την χώρα έχει άλλη πολιτική κουλτούρα την οποία ανέδειξε μέσα από τον τρόπο που «έλυσε» το σκοπιανό. Ανέβηκε στην εξουσία με ψέματα και αυταπάτες, πολιτεύθηκε με συγκρουσιακά διλλήματα και διχαστικές λογικές. Αυτό έκανε με την οικονομία, αυτό έκανε και με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Αντίθετα στην λογική του ενιαίου εθνικού μετώπου, ο Πρωθυπουργός της χώρας διαπραγματεύθηκε επί ένα εξάμηνο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη του έτερου κυβερνητικού εταίρου, ο οποίος και διαφωνεί με την συμφωνία, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα ότι διαπραγματεύεσαι μόνος σου και παράλληλα έχεις σοβαρά ιστορικά και θεσμικά κενά πάνω στο θέμα, να καταλήγεις σε μία κακή συμφωνία. Η κατηγορίες για εθνικισμό και πατρηδοκαπηλεία σε όσους διαφωνούν μαζί σου, απλά επιβεβαιώνουν την ανεπάρκειά σου. Έτσι και ο κ. Τσίπρας προτίμησε να διχάσει για μία ακόμα φορά.
Επιπρόσθετα στο θέμα των Σκοπίων τα στελέχη της κυβέρνησης δεν αντιλαμβάνονται τις ευαισθησίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων, καθώς σε όλη τους την πολιτική διαδρομή ονόμαζαν την γείτονα χώρα «Μακεδονία».
Αποτέλεσμα φυσικά όλων των παραπάνω είναι μία πολύ κακή «συμφωνία» για τη χώρα, που αποδέχεται ουσιαστικά των πυρήνα των διεκδικήσεων των Σκοπιανών τα τελευταία 80 χρόνια Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας και όσοι τον στηρίζουν, κάνουν στην μεγαλύτερη υποχώρηση που θα μπορούσε να γίνει, υιοθετώντας τις θέσεις των σκοπιανών για «Μακεδονική» εθνότητα και «Μακεδονική» γλώσσα, που αποτελούν το καλύτερο εφαλτήριο για μελλοντικές αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Λίγα μόλις μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Ζάεφ μίλησε κατά πρόσωπο στον Πρωθυπουργό για «Μακεδονία». Το Βόρεια χάθηκε σε dt…
Σήμερα φτάσαμε σε μία συμφωνία που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάει να λύσει. Παράλληλα δίνει χώρο σε ανεύθυνες μαξιμαλιστικές φωνές να επενδύσουν σε έναν ακραίο και αδιέξοδο εθνικισμό σπρώχνοντας τη χώρα στα άκρα. Μία λύση για να είναι βιώσιμη και λειτουργική σε βάθος χρόνου δεν θα πρέπει να αφήνει σε καμία από τις δύο πλευρές την πικρή γεύση της εθνικής υποχώρησης, αυτή δηλαδή που νιώθουν σήμερα οι Έλληνες στην προοπτική της αποδοχής της «Μακεδονικής» εθνότητα και γλώσσα για τους Σκοπιανούς.
Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για μόνιμο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ή αν ο κ. Τσίπρας ακολουθούσε την τακτική του Κώστα Καραμανλή, που το 2008 υπεύθυνα, μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, κατάφερε να διαμορφώσει ένα ισχυρό και αρραγές μέτωπο και σε δυσκολότερες τότε για τη χώρα μας συνθήκες, να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.
Αποτέλεσμα σήμερα εκτός από μια κακή Κυβέρνηση, έχουμε και μία κακή συμφωνία. Έχουμε μια σοβαρή εθνική ήττα.

Σε "απολογία" στη Βουλή καλεί ο Κ. Μητσοτάκης τον Α. Τσίπρα

 





Σε "απολογία" στη Βουλή καλεί ο Κ. Μητσοτάκης τον Α. Τσίπρα
Του Δημήτρη Γκάτσιου
Στη Βουλή φέρνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τη Δευτέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, εξαπολύει δριμύτατο "κατηγορώ" για τα…έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων στη διακυβέρνηση της χώρας, με αιχμή την οικονομία. Παράλληλα, τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας "θα απολογηθεί" στη Βουλή "για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας", διαμηνύοντας ότι η "γαλάζια" παράταξη δεν θα αφήσει να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα.
"Ακόμη και από τυπικούς διάλογους που γίνονται σε προκαθορισμένο σκηνικό, προκύπτουν αλήθειες: Ο κ. Τσίπρας, υμνώντας την φιλοευρωπαϊκή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, χωρίς ντροπή ομολόγησε δημοσίως πως με το δημοψήφισμα έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έξοδός της από το ευρώ. "Είχατε δίκιο" λέει τώρα στους πολίτες που πριν από τρία χρόνια απαξίωνε, ενώ διεκδικούσαν το αυτονόητο: την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Με τον ίδιο κυνισμό, αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Έλληνες. Για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας. Και για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο", σημειώνει, στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα "θρασύ και αλαζόνα", σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του. "Η ρύθμιση που πήρε  για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012. Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα. Τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα. Οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα", επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάψανε και την εφεδρεία της γραβάτας

 
Κάψανε και την εφεδρεία της γραβάτας
Του Τάσου Ευαγγελίου
Ήταν δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα φορούσε γραβάτα στη σημερινή φιέστα που στήθηκε στο Ζάππειο, προκειμένου να πείσει ότι έλυσε το ζήτημα του χρέους.
Ήταν επίσης αναμενόμενο να επιχειρήσει να κάνει και κάτι για να δείξει ότι παραμένει «επαναστάτης χωρίς αιτία» αφού το κοινό ήταν στην πλειοψηφία του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Έτσι οι επικοινωνιολόγοι του τον έβαλαν να εμφανιστεί και μάλιστα με τη γραβάτα, όπως ειπώθηκε, που του χάρισε ο Ζάεφ κατά τη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό στις Πρέσπες, μέσω της οποίας δόθηκαν στους γείτονες η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα αλλά και πολλά άλλα από αυτά που απαιτούσαν τόσα χρόνια. Ήθελε να δείξει ότι πέτυχε και στα δύο. Και στο εθνικό θέμα και στο χρέος. 
Φόρεσε τη γραβάτα πήγε στο Ζάππειο και έβγαλε έναν πύρινο λόγο απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα και στους συνεργάτες των ΑΝΕΛ παρουσία του Πάνου Καμμένου που χειροκροτούσε καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.
Και αμέσως μετά την ομιλία έβγαλε τη γραβάτα, μπροστά στις κάμερες με κινήσεις θεατρικές, και δήλωσε πως έχει να δώσει «νέες μάχες» που θα τις κερδίσει αλλά χωρίς... γραβάτα
Λίγο πριν είχε υποστηρίξει ότι έσωσε τη χώρα έχοντας όμως κατά την διάρκεια της θητείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ:
- Φορτώσει τον ελληνικό λαό με ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο και μια πρόσθετη δανειακή σύμβαση μέσω της οποίας η χώρα έχει δανειστεί ως σήμερα άλλα 46 δισ. ευρώ
- Υπογράψει ένα νέο καμουφλαρισμένο πρόγραμμα με προνομοθετημένα μέτρα άνω των 5 δις. ευρώ που θα είναι μάλιστα δεσμευτικό για τις επόμενες κυβερνήσεις
- Επιβάλει capital controls αφού πρώτα κατατρομοκράτησε τους καταθέτες με αποτέλεσμα να αποσυρθούν καταθέσεις άνω των 43 δις. ευρώ το 2015 από ιδιώτες και επιχειρήσεις, και οι τράπεζες να υποστούν μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση, παραμένοντας τρία χρόνια μετά ακόμη στην εντατική
- Υποθηκεύσει για 99 χρόνια  όλη την Δημόσια περιουσία
- περάσει νόμο με τον οποιο βάζει τη δημόσια περιουσία ως εγγύηση μέχρι του ποσού των 25 δισ. ευρώ προκειμένου να περάσει  την τρίτη αξιολόγηση
- Ψηφίσει θηριώδη υπερπλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2018-2022 που ισοδυναμούν με 35 έως 40 δισ. ευρώ, και 2,2% κατά μέσο όρο ως το 2060 ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι των δανείων.
- Μειώσει τις συντάξεις και τους μισθούς. Οι επερχόμενες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2019 και θα στοιχίσουν περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
- μειώσει εκ νέου το αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ από 8.636 ευρώ που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία περικοπή, με αποτέλεσμα ένας άγαμος μισθωτός χωρίς παιδιά να πληρώνει φόρο από το 2020 ακόμη και αν βγάζει λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.
- Στεγνώσει την αγορά για να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας που μετά την χθεσινή συμφωνία για εκταμίευση δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ, θα φτάσει συνολικά τα 24,1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αποτελούν στην πράξη την πιστοληπτική γραμμή που οι δανειστές και η κυβέρνηση βάφτισαν με άλλο όνομα ώστε να μην χρειαστεί να ομολογήσουν ότι στην πρώτη αναταραχή οι αγορές θα κλείσουν για την Ελλάδα και θα χρειαστεί να αναλωθεί το μαξιλάρι ρευστότητας που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τους επόμενους 22 μήνες.
- Φορτώσει τη χώρα με ένα κόστος που έχει εκτιμηθεί ότι μπορεί να φτάνει και τα 200 δισ. ευρώ από την πρώτη περήφανη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου που έκλεισε με εκείνη τη 17ωρη συζήτηση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.
Και αυτά είναι λίγα από τα κατορθώματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που σήμερα εμφανίστηκε να δηλώνει ότι έκλεισε το θέμα του χρέους.
Όταν απλά πέτυχε μια δεκαετή επιμήκυνση η οποία είναι μικρότερη από αυτή που είχαν προαναγγείλει και δεν αναμένεται να ευνοήσει τη χώρα με περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, με αυστηρή εποπτεία και με το φόβο από εδώ και πέρα να καταστεί η χώρα έρμαιο των αγορών στην πρώτη κρίση που θα εμφανιστεί.
Η συμφωνία για το χρέος όπως σταδιακά αποκαλύπτεται από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που τη συνοδεύουν δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή παλαιότερων δεσμεύσεων των δανειστών
«Η ρύθμιση που πήρε για το χρέος απέχει πολύ όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης αποδομώντας το σόου που στήθηκε στο Ζάππειο.
Και η αλήθεια είναι ότι οι αποφάσεις για το χρέος και οι διθύραμβοι από το εξωτερικό είχαν σκοπό να κρύψουν κάτω από το χαλί την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία  και στην μικροοικονομία όπου οι αποτυχίες είναι συνεχείς και ορατές στους πολίτες στους οποίους σήμερα επιχειρούν να πωλήσουν καθρεφτάκια, χάντρες και... γραβάτες.
Όπως στο τέλος κατάφεραν να κάψουν ακόμη και αυτή την επικοινωνιακή εφεδρεία. Την εφεδρεία της γραβάτας...
Φωτογραφία: Intimenews

Τα αποκαλυπτήρια του 4ου Μνημονίου: Mείωση του αφορολόγητου, αυξήσεις στις εισφορές και στον ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του ΕΚΑΣ (έγγραφο)

 

tsipras-zappeio-gravata-3
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και στον ΕΝΦΙΑ και κατάργηση του ΕΚΑΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η συμφωνία του Eurogroup.
Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup του Λουξεμβούργου χθες, η Κομισιόν έδωσε στην δημοσιότητα την Παρασκευή και το Τεχνικό Μνημόνιο (Technical Memorandum of Understanding – TMU). Εκεί καταγράφονται όλα τα νέα μέτρα.
Συγκεκριμένα, με βάση τα Κείμενα αυτά, η «καθαρή έξοδος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει για μετά το Μνημόνιο:
Επανυπολογισμός και μείωση συντάξεων από 1.1.2019: επαναβεβαιώνεται η δέσμευση για πλήρη εφαρμογή των μειώσεων κύριων συντάξεων, όπως αυτές ψηφίστηκαν ήδη με δύο νόμους, τον Μάιο του 2016 και του 2017 (νόμοι Κατρούγκαλο και Αχτσιόγλου αντίστοιχα αντίστοιχα). Οι επικείμενες περικοπές θα αποκαλυφθούν σταδιακά από τον Ιούνιο φέτος κιόλας, αφού πρέπει να εκδοθούν οι οριστικές συντάξεις για το σύνολο των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν το 2016 και το 30% των αιτήσεων του 2017. Επιπλέον πρέπει να εκδοθούν και 13.800 επικουρικές συντάξεις με άση τα ισχύοντα από το καλοκαίρι του 2015. Η μείωση θα φτάνει στο 18% των καταβαλλομένων μέχρι σήμερα συντάξεων. Οι απώλειες θα ξεπερνάνε ακόμα και τις 2 συντάξεις το χρόνο για χιλιάδες συνταξιούχους.
Αναστέλλονται οι αυξήσεις των συντάξεων που θα έπρεπε να ισχύσουν από το 2019 έως και το 2022 βάσει του πληθωρισμού:
Κατάργηση του ΕΚΑΣ: όπως ορίζεται, από τον Δεκέμβριο του 2018 οι πληρωμές για ΕΚΑΣ μειώνονται στα 45 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (από 853 εατ. που δίνονταν ως το 2015) και από τον Δεκέμβριο του 2019 καταργούνται πλήρως.
Αυξήσεις εισφορών στους αγρότες: από το 2019 επιβάλλεται η σταδιακή αύξηση της εισφοράς αγροτών ώστε να ανέρχεται στο 20% του εισοδήματός τους,  έως το 2022.
Μείωση της έκπτωση φόρου εισοδήματος από 1.1.2020: θα μειωθεί κατά 650 ευρώ η έκπτωση φόρου (πχ από 1.900 σε 1.250 ευρώ για τον άγαμο) ώστε να πληρώνουν παραπάνω οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες. Ο φόρος θα ξεκινά να επιβάλλεται πλέον από τα 5.800 ευρώ το χρόνο, δηλαδή θα πληρώνουν και όσοι βγάζουν από 470 ευρώ καθαρά τον μήνα αλλά έμεναν ως τώρα αφορολόγητοι. Έτσι, και αν ακόμα αυξηθεί σταδιακά ο κατώτατος μισθός, το 1/5 της αύξησης (22%) θα πηγαίνει αυτομάτως στο Κράτος για φόρους, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν και οι ασφαλιστικές κρατήσεις στα εισοδήματά τους.
Αυξήσεις ΕΝΦΙΑ ως το 2020: το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει, ως προαπαιτούμενο, ότι τον Ιούνιο ο υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Αυτό σημαίνει και ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο ως το 2020, για να διασφαλίζεται είσπραξη 2,65 δισ. για το δημόσιο.
Έτσι φέτος οι αυξήσεις δεν αναμένεται να γίνουν ιδιαίτερα αισθητές (επειδή ο ΕΝΦΙΑ δεν αλλάζει με βάση την αξία του ακινήτου αλλά κλιμακωτά με βάση τις νέες Τιμές Ζώνης). Θα φανούν έντονα όμως το 2019 και 2020. Το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει αυξήσεις συντελεστών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών από τον φόρο.
Υψηλά συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα: η χώρα δεσμεύεται να διατηρήσει «μεσοπρόθεσμα» πρωτογενή πλονάσματα τουλάχιστον 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει σκληρή λιτότητα έως και το 2022. Η δέσμευση αυτή αποτυπώθηκε θα ψηφιστεί με το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα ψηφιστεί ταυτόχρονα με όλα τα άλλα προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η αξιολόγηση ως το Eurogroup 21ης Ιουνίου.
Νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση
Παράλληλα με όλα τα μελλοντικά νέα μέτρα, στο τεχνικό Μνημόνιο καταγράφονται και μέτρα «άμεσης εφαρμογής» που ήδη ψηφίστηκαν ως προαπαιτούμενα που συνοδεύουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Eurogroup.
Αλλαγές στον Νόμο Κατσέλη/Σταθάκη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά:
Ως προαπαιτούμενο «οι αρχές θα τροποποιήσουν τον νόμο περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών» χωρίς να επηρεάζονται όμως «οι διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας εκτός για την εισαγωγή της αγοραίας αξίας για την αξιολόγηση των ακινήτων». Μεταξύ άλλων, με τις νέες διατάξεις η κυβέρνηση:
• αυστηροποιείται η εξέταση αιτήσεων για τον εντοπισμό μη δικαιούχων προσώπων και στρατηγικών κακοπληρωτών.
• θα ζητείται από τους οφειλέτες να παραιτηθούν της προστασίας του δικαιώματός τους στο τραπεζικό απόρρητο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πιστωτές που συμμετέχουν στη διαδικασία να έχουν πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες.
• θα μπορούν οι πιστωτές να ζητούν κρατική επιδότηση αντί των δικαιούχων οφειλετών, σε περίπτωση που οι τελευταίοι αδυνατούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό.·
• θα χάνουν την προστασία οι οφειλέτες, εάν η αίτησή τους απορρίφθηκε επειδή σκόπιμα κατέστησαν αφερέγγυοι ή σκόπιμα παραποίησαν την οικονομική τους κατάσταση
• η αυτόματη αναστολή δεν θα ισχύει εάν οι οφειλέτες παραιτήθηκαν από δύο προηγούμενες αιτήσεις και τις υπέβαλαν εκ νέου
• θα θεωρείται αυτόματα ως παραίτηση, η ακύρωση της ακρόασης, εάν δεν ζητηθεί νέα ημερομηνία ακρόασης εντός 30 ημερών από τον οφειλέτη
• εγγυητές που εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους από την εγγύηση, θα έχουν το δικαίωμα να υποκαταστήσουν τον πιστωτή στο σχέδιο αποπληρωμής
Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Για να μειωθεί ο διοικητικός φόρτος για την ολοκλήρωση των αιτήσεων και για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ δανειοληπτών και οφειλετών, η κυβέρνηση θα εκδώσει νόμους και αποφάσεις για:
α) να ενταχθούν και χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31-12-2017
β) να ρυθμίζονται χρέη ελευθέρων επαγγελματιών έως 125.000 στην εφορία ή στα ασφαλιστικά Ταμεία.
γ) να αντλούνται αυτόματα τα δικαιολογητικά των αιτήσεων, εφόσον σε αυτά μπορεί να υπάρξει πρόσβαση ηλεκτρονικά, υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν οι απαιτήσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων
δ) να εντοπίζονται και να διορθώνονται ευκολότερα παραλείψεις, λάθη και ανακρίβειες στις αιτήσεις
ε) να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τις αμοιβές των συντονιστών.
Τουρισμός: ως προαπαιτούμενο, οι αρχές θα επανεξετάσουν σε συμφωνία με τους Θεσμούς τις συστάσεις για άρση των περιορισμών στον τομέα των σκαφών αναψυχής, των υπηρεσιών τουριστικών λεωφορείων και της ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό.
Στις ιδιωτικές κλινικές, η κυβέρνηση, ως προαπαιτούμενο, θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου για τις ιδιωτικές κλινικές με στόχο την έγκρισή του έως τα μέσα Ιουλίου του 2018. Στις μονοήμερες κλινικές, η κυβέρνηση θα μειώσει τους περιορισμούς (για ιατρικές ειδικότητες, μικτές επιχειρήσεις κλπ) με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και με την επιστημονική γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας όσον αφορά στις ιατρικές ειδικότητες.
Λαθρεμπόριο Τσιγάρων: όλες οι καπνοβιομηχανίες θα αναλάβουν «δια νόμου» την υποχρέωση να γνωρίζουν και να αναφέρουν σε ποιον πούλησαν προϊόντα τους, ώστε να συμβάλλουν στις έρευνες για την αποκάλυψη κυκλωμάτων (“Know Your Customer»). Επιπλέον θα πληρώνουν στην ΑΑΔΕ, σε περιπτώσεις που εντοπίζονται λαθραία φορτία.

Σαν σήμερα – 23 Ιουνίου

 

το 1996 πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
1611… Κατά τη διάρκεια αποστολής στη Βόρεια Αμερική, το πλήρωμα του Βρετανού εξερευνητή Χένρι Χάντσον στασιάζει και βάζει τον ίδιο, το γιο του και άλλα 7 μέλη του πληρώματος σε μία μικρή βάρκα στον κόλπο που σήμερα είναι γνωστός ως Κόλπος Χάντσον (Hudson Bay). Από τότε δεν τους ξαναείδε κανείς.
1771… Ο Jose Candido Exposito γίνεται ο πρώτος ταυρομάχος στην ιστορία, που σκοτώνεται από ταύρο.
1775… Η πρώτη κωπηλατοδρομία μεταξύ των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ διεξάγεται στον Τάμεση. Την παρακολουθούν 200.000 άτομα και σημειώνονται επτά πνιγμοί μεταξύ των θεατών.
1868… Ο Αμερικανός τυπογράφος και εκδότης, Κρίστοφερ Λάθαμ Σολς, λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη γραφομηχανή όπως τη γνωρίζουμε. Πέντε χρόνια αργότερα θα πουλήσει την εφεύρεσή του λόγω οικονομικών προβλημάτων στην εταιρεία Remington αντί 12.000 δολαρίων.
1894… Ιδρύεται στο Παρίσι από τον βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο συνέδριο και πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ είναι ο Δημήτριος Βικέλας.
1902… Το όνομα «Mercedes» υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική επωνυμία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler.
1911… Ο Γεώργιος Ε’ στέφεται, σε λαμπρή τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, βασιλιάς της Αγγλίας.
1912… Από κατάρρευση γέφυρας στο Νιαγάρα, σκοτώνονται 47 άνθρωποι.
1919… Η γερμανική Κυβέρνηση στη Βαϊμάρη εκδηλώνει την πρόθεσή της να υπογράψει τη Συνθήκη Ειρήνης.
1922… Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου καταδικάζεται σε τριετή φυλάκιση για τα όσα υποστήριξε στο «Δημοκρατικό Μανιφέστο». Συνήγορός του ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου.
1941… Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Στην Κρήτη, η κωμόπολη Κάνδανος καταστρέφεται ολοσχερώς από τους Ναζί.
1956… Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ εκλέγεται πρόεδρος της Αιγύπτου.
1959… Μετά από εννέα χρόνια, αποφυλακίζεται από βρετανική φυλακή ο Κλάους Φους, Γερμανός επιστήμονας που με κατασκοπεία βοήθησε την Σοβιετική Ένωση να κατασκευάσει την πρώτη ατομική βόμβα και την πρώτη βόμβα υδρογόνου της.
1984… Αντικείμενα, που ανήκαν στον Τζον Λένον πωλούνται σε πλειστηριασμό προς 430.000 δολάρια.
1989… Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.
1990… H Μολδαβία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.
Σαν σήμερα το 47 π.Χ. γεννήθηκε ο Πτολεμαίος ΙΕ’ Φιλοπάτωρ Φιλομήτωρ Καίσαρ, Καισαρίων, ο τελευταίος της δυναστείας των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο, γιος του Ιουλίου Καίσαρα και της Κλεοπάτρας, το 1763 η Ζοζεφίνα ντε Μποαρνέ, αυτοκράτειρα της Γαλλίας, σύζυγος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, το 1908 ο συγγραφέας, Μ. Καραγάτσης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Ροδόπουλου, («Γιούγκερμαν», «Συνταγματάρχης Λιάπκιν»), το 1910 ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, Ζαν Ανούιγ και το 1936 ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
Την ίδια μέρα το 1901 πέθανε ο Ανδρέας Λασκαράτος, ποιητής και σατιρικός συγγραφέας από την Κεφαλονιά, το 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός και το 2005 ο Μανώλης Αναγνωστάκης, από τους σημαντικότερους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς.

FAKE NEWS: Το «προσφυγόπουλο» που κλαίει και που η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε ως "σύμβολο" από το TIME και το CNN, δεν χωρίστηκε ποτέ από την μητέρα του

 


(Infowars/ΚΟ) Η εικόνα ενός παιδιού που κλαίει στα αμερικάνικα σύνορα που χρησιμοποιήθηκε ως «σύμβολο» από το περιοδικό Time και το CNN προκειμένου να προωθηθεί η προπαγάνδα των ανοιχτών συνόρων έχει αποδειχθεί εντελώς παραπλανητική, δεδομένου ότι το κορίτσι από την Ονδούρα δεν χωρίστηκε ποτέ από τη μητέρα του. 
Το 2χρονο κορίτσι με το όνομα Yanela και η μητέρα του Sandra κρατήθηκαν στο Τέξας αφού προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό Rio Grande. Συνελήφθησαν και δεν χωρίστηκαν ποτέ.
Όλα τα μέσα έτρεξαν να αναμεταδώσουν την είδηση ότι το κοριτσάκι που αποτύπωσε με τον φακό του ο φωτογράφος Τζον Μουρ είναι «ένα κοριτσάκι δύο ετών από την Ονδούρα που έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας», όπως δήλωσε ο φωτογράφος στο περιοδικό TIME. (δες την είδηση πως παρουσιάστηκε στο star εδώ).

«Ξέρω ότι δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι ασφαλέστερες τώρα από ό, τι όταν έκαναν αυτό το ταξίδι στα σύνορα», είπε στην Daily Mail ο Denis Javier Hernandez Varela, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Πρόσθεσε ότι οι δύο τους «είναι μια χαρά», αλλά ότι ήταν "ανεύθυνο αυτό που έκανε (η μητέρα) να πάρει το μωρό μαζί της στην αγκαλιά της επειδή δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί".

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα και η κόρη δεν διαχωρίστηκαν ποτέ, η εικόνα έχει γίνει το "poster child" για την επίθεση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» στα σύνορα, της κυβέρνησης Τραμπ και την δημιουργία αισθημάτων συγκίνησης για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους.

Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε χθες το τελευταίο του τεύχος με μια εικόνα του Trump να κοιτάζει προς τα κάτω το παιδί που κλαίει δίπλα στα λόγια "Καλώς ήρθατε στην Αμερική". Παρά το γεγονός ότι η μητέρα και η κόρη δεν διαχωρίστηκαν, η εικόνα παρουσιάζεται παντού ως το "συγκλονιστικό εξώφυλλο με το προσφυγόπουλο" και "ράπισμα προς τον Τραμπ", θέλοντας να τονίσει την αναλγησία του διαχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους.

Το CNN χρησιμοποίησε επίσης σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, όπως και αμέτρητα άλλα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης για να ωθήσει το ίδιο αφήγημα.

Το Facebook χρησιμοποιεί επίσης την εικόνα για να προωθήσει έναν έρανο που ονομάζεται, «Ενώστε ξανά έναν γονέα μετανάστη με το παιδί του», παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν διαχωρίστηκε από την μητέρα του.

Οι αριστεροί κυκλοφόρησαν επίσης μια άλλη εικόνα την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι δείχνει ένα παιδί που κρατείται σε ένα κλουβί.

Γράφουν:  Αυτό συμβαίνει όταν μια κυβέρνηση πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι "παράνομοι". Παιδιά σε κλουβιά.

Στην πραγματικότητα, το παιδί τοποθετήθηκε στο κλουβί από διαδηλωτές κατά του Τραμπ στο Τέξας σε μια στημένη προβοκατόρικη φωτογράφηση.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μια πλήρη ανάλυση της συναισθηματικής χειραγώγησης και των ψευδαισθήσεων.


(Αλήθεια όλοι εκείνοι που «ξεσκεπάζουν απάτες, hoaxes και fake news» πήραν ρεπό;)

ΚΟ / Πηγή 

Η ΓΡΑΒΑΤΑ [50 ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μονο στο “Κουρδιστο Πορτοκαλι”

 

22 Ιουνίου 2018>Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
EIKONEΣ>SOOC

Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018
Address by Prime Minister Alexis Tsipras to the members of his coalition government, at Zappeion Hall, Athens, on June 22, 2018 / Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της συγκυβέρνησης στο Ζάππειο, στις 22 Ιουνίου, 2018

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...