Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ελλαδάρα και στην κόλαση!

 

Δεν… μασάει από έδρες αυτή η Ελλάδα! Οι μάγκες του Σκίμπε δεν πτοήθηκαν στη Βοσνία και με ήρωα τον Καρνέζη πήραν τον βαθμό (0-0) και διατηρούνται στη 2η θέση. Μυθική ευκαιρία του Μάνταλου στο 82’. 

Ελλαδάρα και στην κόλαση!
Ακόμα μια απόδειξη ότι η Εθνική έχει επιστρέψει στην ελίτ πρόσφεραν ο Μίκαελ Σκίμπε και οι παίκτες του, καθώς μετά τις Βρυξέλλες, έφυγε... άβρεχτη και από την κόλαση της Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία, αφού πήρε το 0-0 και παρέμεινε στη 2η θέση, με όλα να εξαρτώνται από τα πόδια της σε ό,τι αφορά την πρόκρισή της στα play-off πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία 

Με το DNA της να θυμίζει εποχές Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος, τον Ορέστη Καρνέζη να κατεβάζει ρολά και τον Ζέκα να είναι ΠΑΝΤΟΥ στο γήπεδο, η Ελλάδα πήρε τον βαθμό που ήθελε τουλάχιστον στην έδρα των άμεσων ανταγωνιστών, ενώ λίγο έλειψε να αποδράσει και με τη νίκη. 

inner

Ήταν στο 82', όταν έπειτα από άψογη αντεπίθεση, ο Μάνταλος αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να θέσει νοκ-άουτ τους Βόσνιους. Ακόμα κι έτσι, ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός, αφού η Βοσνία παραμένει από κάτω και πλέον η Ελλάδα έχει την υπόθεση της 2ης θέσης στο χέρι της. 

Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής: 
Βοσνία-Ελλάδα 0-0 

Εσθονία-Βέλγιο 0-2 
(31'Μέρτενς,86' Τσαντλί) 

Γιβραλτάρ-Κύπρος 1-2 
(30΄Ερνάντες - 10'Τσιπολίνα αυτ.,87'Σωτηρίου) 

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο: 

1.Βέλγιο 16 (24-2) 
2.Ελλάδα 12 (10-3) 
3.Βοσνία 11 (13-5) 
4.Κύπρος 7 (5-9) 
5.Εσθονία 4 (5-17) 
6.Γιβραλτάρ (3-24) 

Η επόμενη (7η) αγωνιστική 

Πέμπτη 31 Αυγούστου 

Κύπρος-Βοσνία (21:45) 
Ελλάδα-Εσθονία (21:45) 
Βέλγιο-Γιβραλτάρ (21:45) 

Πώς έπαιξαν 

Με τον Ζέκα στο πλευρό του Τζιόλη, τον Σταφυλίδη αριστερό μπακ και τον Μπακασέτα να τον πλαισιώνει στη πτέρυγα, διάλεξε να παρατάξει την Εθνική ο Μίκαελ Σκίμπε, απαντώντας με αυτές τις επιλογές στα ερωτηματικά που υπήρχαν πριν από την έναρξη του αγώνα αναφορικά με τη σύνθεση της ομάδας. 

Από την άλλη μεριά, ο Μέχμεντ Μπαζντάρεβιτς δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη, αφού ο σχηματισμός του 4-4-2, παρά τις απουσίες, δεν άλλαξε, με τους Τζέκο και Ιμπίσβιτς να είναι το δίδυμο στην επίθεση και τον Πιάνιτς να κινείται από πίσω τους προκειμένου να τους τροφοδοτεί με την πρώτη ευκαιρία. 

Το ματς 

Άψογα διαβασμένη για τις ανάγκες του ματς παρουσιάστηκαν οι παίκτες της Εθνικής, αφού ο Μίκαελ Σκίμπε γνώριζε ότι από την αρχή του αγώνα οι Βόσνιοι με τη δύναμη της έδρας θα ήθελαν να αιφνιδιάσουν του Έλληνες διεθνείς. 

Με αμυντική συνέπεια και κυρίως με καθαρό μυαλό στην κυκλοφορία της μπάλας, η Ελλάδα διατηρούσε τον έλεγχο, κόβοντας με σχετική άνεση το ρυθμό που ήθελαν να επιβάλλουν οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν έλειψαν και στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης μέσω των οποίων οι Βόσνιοι προκαλούσαν κινδύνους. 

inner


Συγκεκριμένα στο 12’, ο Ιμπίσεβιτς έπιασε στον ύπνο την ελληνική άμυνα και με κάθετη βρήκε τον Βίστσα που έκανε το πλασέ, αλλά ο Καρνέζης είχε κινηθεί πολύ γρήγορα για να κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Το γεγονός ότι το ματς δεν έβγαινε στους Βόσνιους φάνηκε και στο 21’, όταν ο Λούλιτς αποχώρησε με τραυματισμό, με τον Κόντρο να παίρνει τη θέση του. 

Ο τελευταίος στο 25’ λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά και πάλι ο Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το σουτ του Βόσνιου μέσου. 

Παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, η Ελλάδα δεν δεχόταν πίεση και τους κρατούσε με άνεση μακριά από τα καρέ του γκολκίπερ της Ουντινέζε, γεγονός που πιστώνεται στα ασταμάτητα τρεξίματα του Ζέκα, που είχε βγάλει τον Πιάνιτς εκτός παιχνιδιού και παράλληλα κάλυπτε το αδύναμο σημείο παιχνιδιού του Τζιόλη. Στο 27’ οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε δήλωσαν την παρουσία τους και επιθετικά με ένα σουτ του Ζέκα που πέρασε άουτ, πάνω από την εστία του Μπέγκοβιτς. Ήταν φανερό ότι δημιουργικά οι Φορτούνης, Μάνταλος και Μπακασέτας δεν ήταν σε καλή μέρα, αφού ούτως ή άλλως το παιχνίδι ήταν ειδικών συνθηκών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην καταφέρνει να είναι επικίνδυνη επιθετικά. 

inner

inner

Στο β' μέρος, η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το ματς ακόμα περισσότερο στα μέτρα της, αφού οι Βόσνιοι ήταν φανερά έξω από τα… νερά τους, με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο έχοντας αντιπάλους τους Ιμπίσεβιτς και Τζέκο, να αποδεικνύουν γιατί θεωρούνται -και είναι- οι δυο τους, ένα από τα κορυφαία δίδυμα σέντερ μπακ στον κόσμο. 

Στο 50’ ο Μπακασέτας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Δώνης, που έκανε το ντεμπούτο του και η παρουσία του ήταν τέτοια που ήταν σαν να έπαιζε χρόνια στην ομάδα. Όχι μόνο έκανε την αμυντική δουλειά του άσου της ΑΕΚ, αλλά ήταν πολύ πιο… φρέσκος και απειλητικός επιθετικά, προκαλώντας πολλά προβλήματα στον Μπίτσακτσιτς που ήταν στην πλευρά του. 

inner

Ενώ το ματς έδειχνε να οδηγείται σε ένα… σβηστό 0-0, από το 76’ πήρε φωτιά, έπειτα από μια επικίνδυνη επίσκεψη της Ελλάδας στα καρέ των Βόσνιων που τους ξύπνησε, με τον Φορτούνη να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από γλυκιά σέντρα του Μήτρογλου. 

Η Βοσνία φάνηκε να έχει σφυγμό σε εκείνο το σημείο, με τους παίκτες της να βγαίνουν μαζικά στην επίθεση, γεγονός που λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε στο 82’ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία του Μάνταλου. 

inner

Συγκεκριμένα, από εκτέλεση κόρνερ της Βοσνίας, η Ελλάδα με τον Μήτρογλου ξεδίπλωσε την αντεπίθεσή της πασάροντας στον Δώνη, ο άσος της Γιουβέντους την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Μάνταλο, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα άουτ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. 

inner

Αφού, λοιπόν, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία της να σκοράρει, ο τίτλος του ήρωα μεταφέρθηκε και δικαιωματικά στον Καρνέζη, αφού απέδειξε για ποιον λόγο κάνει καριέρα στη Serie A, διότι εκτός από ποιότητα, διαθέτει και σταθερότητα. 

Στο 84’ είπε «όχι» στον Τζέκο σε σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, ενώ στο 85’ πρόσφερε και το highlight, αφού με… κάποιο τρόπο απέκρουσε κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς, που είχε ξεκινήσει το τρέξιμο για να πανηγυρίσει. 

inner

Τελικά, το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την Ελλάδα να παίρνει τον βαθμό, αναγκάζοντας σε σιγή τους Βόσνιους στην εξέδρα. 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Βοσνία (Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (λ.τ. 69' Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (λ.τ. 21' Κόντρο, 77' Μπέσιτς), Τζέκο 

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (90+1' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (λ.τ. 50' Δώνης), Φορτούνης (90+4' Μανιάτης), Μήτρογλου. 

Κάρτες: 16' Ζουκάνοβιτς, 61' Μπίτσακτσιτς, 65' Γιάγιαλο, 90+4' Ιμπίσεβιτς - 16' Μανωλάς, 33' Παπασταθόπουλος, 58' Δώνης 

ΙΣΠΑΝΙΑ: Πινακίδες που θα απαγορεύουν οι άνδρες να κάθονται με ανοικτά πόδια βάζει η Μαδρίτη

 

 Η ισπανική πρωτεύουσα θα τοποθετήσει πινακίδες κατά του απλώματος των ποδιών στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της. Οι πινακίδες θα είναι παρόμοιες με εκείνες της Νέας Υόρκης και της Ιαπωνίας.
"Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών (EMT) θα τοποθετήσει σήματα που ειδικά θα συστήνουν να αποφεύγεται το «manspreading» (ένας αγγλικός όρος που αναφέρεται στη στάση των ανδρών που ανοίγουν υπερβολικά τα πόδια όταν κάθονται στις θέσεις τους), λέει η δήλωση της EMT.

"Η αποστολή αυτής της νέας πινακίδας είναι να θυμόμαστε την ανάγκη να έχουμε καλή συμπεριφορά και να σεβόμαστε τον χώρο του καθενός στο λεωφορείο".

Η νέα εκστρατεία της Μαδρίτης είναι παρόμοια με αυτή της Νέας Υόρκης.

Για να τεθεί σε λειτουργία η καμπάνια της πόλης εργάστηκε το συμβούλιο ισότητας και η φεμινιστική ομάδα Microcorrelatos Feministas, η οποία  μάζεψε περισσότερες από 11.000 υπογραφέςγια την αντιμετώπιση του «προβλήματος».

"Είναι συνηθισμένος να βλέπεις μια γυναίκα να κάθεται με τα πόδια της κλειστά και πολύ άβολα γιατί υπάρχει ένας άντρας δίπλα της που έχει εισβάλει στο χώρο της με τα πόδια του", αναφέρει η αναφορά. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

SPORTDAY - 10/06/17
GOAL - 01/06/17
LIVE SPORT - 10/06/17
ΠΡΑΣΙΝΗ - 10/06/17
ΓΑΥΡΟΣ - 10/06/17
Η ΓΑΤΑ - 10/06/17
ARENA PRESS - 10/06/17
Ημερήσιες Πολιτικές
ΤΑ ΝΕΑ - 10/06/17
ΕΘΝΟΣ - 01/06/17
ESPRESSO - 10/06/17
Η ΑΥΓΗ - 10/06/17
ΒΡΑΔΥΝΗ - 10/06/17

Η αρνητική εξέλιξη που λέγαμε - Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοινώνει η Άγκυρα

 ται οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή, δήλωσε από το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας


Του Νίκου Στέλγια
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας επισκέφθηκε χθες το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.twitter
Σε κίνηση επίδειξης ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, η Τουρκία. Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον «Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας» Σουνάτ Ατούν επισκέφθηκε χθες το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ενώ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ο Μπεράτ Άλμπαϊρακ, φέρεται να δήλωσε ότι η Άγκυρα σχεδιάζει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέχρι το τέλος του έτους.
«Με την ευλογία του Αλλάχ, εντός αυτού του έτους, αγοράζοντας το δικό μας καράβι, θα ξεκινήσουμε έρευνες (sondage) στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα. Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης, υπολογίζω ότι το τρίτο ή τελευταίο τέταρτο αυτού του έτους, με την ευλογία του Αλλάχ, προτού ολοκληρωθεί αυτό το έτος, θα ανοίξουμε το πρώτο πηγάδι μας στην Μεσόγειο».

Όσο αφορά τις εργασίες του Μπαρμπαρός ο Άλμπαϊρακ δήλωσε ότι το σκάφος πραγματοποίησε 3D έρευνες στα ανοιχτά της Αμμοχώστου σε μια περιοχή 695 τετραγωνικών μέτρων. Ο ίδιος τονίζει τα εξής: «Με βάση τις νέες πληροφορίες που λαμβάνω, ανεξάρτητα από τον προγραμματισμό μας για τον Ιούλιο, αυτή την στιγμή η ταχύτητα (των ερευνών) μας είναι ικανοποιητική. Στο τέλος αυτού του μήνα θα ολοκληρώσουμε τις 3D σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Στην συνέχεια, με την ευλογία του Αλλάχ, το Μπαμπαρός θα συνεχίσει τις 3D σεισμικές έρευνες του στην επόμενη περιοχή, στην περιοχή της Μέσης Μεσογείου. Υπολογίζω ότι μέχρι τα τέλη αυτού του έτους θα ολοκληρώσει τις σεισμικές εργασίες τουλάχιστον δυο ή τριών περιοχών.

Ο κ. Άλμπαϊρακ τονίζει ότι η προσοχή του Μπαρμπαρός στην νέα περίοδο στρέφεται σε τρεις περιοχές.

Ο κ. Άλμπαϊρακ ανακοινώνει ότι ακολουθούν νέες επενδύσεις της χώρας του στο πεδίο της αναζήτησης-έρευνας του φυσικού αερίου. Ο ίδιος τονίζει ότι εντός των επόμενων δέκα ετών η χώρα του θα σημειώσει πρόοδο στο πεδίο των σεισμικών ερευνών και εξορύξεων.
Σε ότι αφορά την κυπριακή έκφανση της όλης εξέλιξης, ο κ. Άλμπαϊρακ τονίζει τα εξής: «Η Τουρκία με βάση την συμμαχία της με την Βόρεια Κύπρο, εκτός από τα περίχωρα της Τουρκίας θα δηλώνει παρών και στις έρευνες στα νερά της ΤΔΒΚ».

Τέλος, ο κ. Άλμπαϊρακ εστιάζει στην σημασία που φέρουν τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου για τα επόμενα 15-20 χρόνια.
Καθημερινή

Στον "πάγο" 2,8 εκατομμύρια συντάξεις έως και το 2022


 

Στον "πάγο" 2,8 εκατομμύρια συντάξεις έως και  το 2022
Του Δημήτρη Κατσαγάνη 
Καμία αύξηση δεν θα λάβουν κοντά στις 2,8 εκατομμύρια ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, από το 2019 μέχρι και το 2022, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τροπολογία την οποία κατέθεσε χθες η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αυτή αναφέρεται πως "μετατίθεται για την 1/1/2023, από την 1/1/2022, η έναρξη της αναπροσαρμογής (αύξησης) των κύριων συντάξεων με Κοινή Υπουργική Απόφαση των οριζομένων συντελεστών (ΑΕΠ και Δείκτη Τιμών Καταναλωτή)".
Επισημαίνεται, επίσης, πως "από την προτεινόμενη διάταξη, επέρχεται επί του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονόμηση δαπάνης για το οικονομικό έτος 2022 ύψους 250 εκατ. ευρώ περίπου, από τη μετάθεση κατά ένα ακόμη έτος του χρόνου αναπροσαρμογής των κύριων συντάξεων".
Με άλλα λόγια από την απόδοση των ονομαστικών αυξήσεων οι οποίες θα δίνονταν το 2022, ο ΕΦΚΑ θα εξοικονομήσει εμμέσως περίπου 250 εκατ. ευρώ. 
Υπενθυμίζεται πως βάσει της έκθεσης  του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,  η οποία συνοδεύει το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στις 19 Μαΐου,  από τη μη αύξηση των κύριων συντάξεων το 2019 - 2022 αναμένεται εξοικονόμηση 426 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή από τη μη απόδοση ονομαστικών αυξήσεων στις κύριες συντάξεις την περίοδο 2019 - 2022 αναμένεται έμμεση εξοικονόμηση 626 εκατ. ευρώ (426 εκατ. ευρώ το 2019 -2021 συν 250 εκατ. ευρώ μόνο το 2022).
Έτσι ανεβαίνει ο συνολικός "λογαριασμός" των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν στο ασφαλιστικό την περίοδο 2019 - 2022 στα 3,116 δισ. ευρώ έναντι 2,866 δισ. ευρώ που ήταν με βάση το πακέτο που ψήφισε η κυβέρνηση στις 19 /5  για το 2019 - 2021. Μαζί με τα μέτρα τα οποία ψήφισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση το 2015 -2016 (3,710 δις. ευρώ), το σύνολο των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό την περίοδο 2015 -2022 φτάνει τα 6,826 δισ. ευρώ (3,710 δισ. ευρώ το 2015 -2016 συν 3,116 δις.ευρώ το 2019 -2022).
Πέραν του παγώματος των αυξήσεων των κύριων συντάξεων, το πακέτο του 2019 - 2022 προβλέπει τις εξής περικοπές από το 2019:
* Η οικογενειακή παροχή  (των συντάξεων του  Δημοσίου) και το επίδομα συζύγου (των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα) που εξακολουθεί να συγκαταβάλλεται με τη σύνταξη για όσους εφαρμόζονται οι προϊσχύουσες του νόμου 4387/2016 (σ.σ. νόμου Κατρούγκαλου) διατάξεις.
* Η προσωπική διαφορά που προβλεπόταν για τις καταβαλλόμενες κατά την έναρξη του ισχύος του νόμου 4387/2016 κύριες συντάξεις κατά το μέρος που δεν υπερβαίνει το 18% της καταβαλλόμενες (κατά την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/2016) σύνταξης. Κατά το μέρος που υπερβαίνει το εν λόγω ποσοστό, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στο δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφισμένο κατ' έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του  με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων.
* Η προσωπική διαφορά που προβλεπόταν για τις καταβαλλόμενες κατά την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/2016 επικουρικές συντάξεις, κατά το μέρος που δεν υπερβαίνει το 18% της καταβαλλόμενης (κατά την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/2016) σύνταξης.
* Οι προσωπικές διαφορές για τους συνταξιούχους των οποίων οι αιτήσεις συνταξιοδότησης κατατέθηκαν/κατατίθενται εντός των ετών 2016, το 2017 και το 2018 (σ.σ. μ΄ άλλα λόγια δεν θα καλυφτεί το ½ της προσωπικής διαφοράς άνω του 20% για τις αιτήσεις μεταξύ 13/5/2016 -31/12/2016, το 1/3 της προσωπικής διαφοράς άνω του 20% για τις αιτήσεις του 2017 και το ¼ της προσωπικής διαφοράς για τις αιτήσεις του 2018).

JPMorgan: Η Βρετανία μπορεί να ζητήσει αναβολή για το Brexit

 

JPMorgan: Η Βρετανία μπορεί να ζητήσει αναβολή για το Brexit
Η Βρετανία ίσως να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, αφού το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, εκτίμησε σήμερα η JPMorgan.

"Ίσως το πιο προφανές συμπέρασμα είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες το Ηνωμένο Βασίλειο να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσει η διαδικασία για το Brexit, με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαταράσσουν την ήδη πιεσμένη χρονικά διαδικασία", επεσήμανε ο Μάλκομ Μπαρ οικονομολόγος στην JPMorgan.

Γιατί αργεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων


 

Γιατί αργεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων
Του  Σπύρου Δημητρέλη
Απρόθυμοι είναι και φέτος οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση. Από τα στατιστικά στοιχεία υποβολής των δηλώσεων προκύπτει ότι έχει υποβληθεί μόνο η μία στις τρεις δηλώσεις και ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι επιλέγουν να αφήσουν τη σχετική υποχρέωση για την τελευταία στιγμή.
Το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν φέτος ανέρχεται σε περίπου 6,2 εκατ. και από τα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν υποβληθεί 2,3 εκατ. δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι έως το τέλος του μήνα που λήγει η σχετική προθεσμία θα πρέπει να υποβληθούν συνολικά άλλα 3,9 εκατ. δηλώσεις ή περίπου 200.000 δηλώσεις την ημέρα. Πρόκειται για αριθμό που μπορεί να αντέχεται από το σύστημα όμως είναι σίγουρο ότι η υποβολή δεν θα πάει ομαλά και τις τελευταίες ημέρες το σύστημα θα κληθεί να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο όγκο που θα δοκιμάσει τις αντοχές του.
Από το υπουργείο Οικονομικών επισήμως υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και ότι όλοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωση έως τις 30 Ιουνίου, αν και δεν πρέπει να την αφήσουν για την τελευταία στιγμή.
Ωστόσο, ήδη φοροτεχνικοί έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνύματα προς την Καραγιώργη Σερβίας για την αναγκαιότητα να δοθεί μια παράταση –όπως έγινε άλλωστε τα τελευταία δυο χρόνια προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση η όποια παράταση δοθεί θα είναι το πολύ έως στις 25 Ιουλίου προκειμένου να μην αλλάξουν οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του φόρου που θα προκύψει με το εκκαθαριστικό θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου. Δεν υπάρχει έκπτωση στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης.
Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι ιδιαίτερα βαριά για πολλούς φορολογούμενους λόγω των αλλαγών που έγιναν στην φορολογική νομοθεσία, όπως η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ενοικίων και η αθροιστική φορολόγηση του εισοδήματος μισθωτές υπηρεσίες και ελευθέρια επαγγέλματα.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...