Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΙΣΠΑΝΙΑ: Πινακίδες που θα απαγορεύουν οι άνδρες να κάθονται με ανοικτά πόδια βάζει η Μαδρίτη

 

 Η ισπανική πρωτεύουσα θα τοποθετήσει πινακίδες κατά του απλώματος των ποδιών στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της. Οι πινακίδες θα είναι παρόμοιες με εκείνες της Νέας Υόρκης και της Ιαπωνίας.
"Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών (EMT) θα τοποθετήσει σήματα που ειδικά θα συστήνουν να αποφεύγεται το «manspreading» (ένας αγγλικός όρος που αναφέρεται στη στάση των ανδρών που ανοίγουν υπερβολικά τα πόδια όταν κάθονται στις θέσεις τους), λέει η δήλωση της EMT.

"Η αποστολή αυτής της νέας πινακίδας είναι να θυμόμαστε την ανάγκη να έχουμε καλή συμπεριφορά και να σεβόμαστε τον χώρο του καθενός στο λεωφορείο".

Η νέα εκστρατεία της Μαδρίτης είναι παρόμοια με αυτή της Νέας Υόρκης.

Για να τεθεί σε λειτουργία η καμπάνια της πόλης εργάστηκε το συμβούλιο ισότητας και η φεμινιστική ομάδα Microcorrelatos Feministas, η οποία  μάζεψε περισσότερες από 11.000 υπογραφέςγια την αντιμετώπιση του «προβλήματος».

"Είναι συνηθισμένος να βλέπεις μια γυναίκα να κάθεται με τα πόδια της κλειστά και πολύ άβολα γιατί υπάρχει ένας άντρας δίπλα της που έχει εισβάλει στο χώρο της με τα πόδια του", αναφέρει η αναφορά. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...