Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις στην Novartis... αλλάζει στρατηγική χαμηλώνοντας τον πήχη;

 

Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις στην Novartis... αλλάζει στρατηγική χαμηλώνοντας τον πήχη;
Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είναι ισχυρά για να αποδείξουν το σκάνδαλο Novartis.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κέρδισαν τις εντυπώσεις καθώς από το Μακεδονικό και τα λάθη διαχείρισης που έκαναν επίσπευσαν μετά από μεθοδεύσεις την υπόθεση Novartis η οποία στοχοποιεί κυρίως την ΝΔ που βρίσκεται αμυνόμενη.
Πολύ έμπειρο πολιτικό στέλεχος που μίλησε στο bankingnews και προέρχεται από την ΝΔ παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση που είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα.
«Ο πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μεθοδεύσουν διαδικασίες ώστε να αλλάξουν την ατζέντα και να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ στο παρελθόν ήταν συνώνυμο της ανομίας.
Η υπόθεση Novartis είναι το νούμερο ένα πολιτικό ζήτημα οπότε ο επικοινωνιακός στόχος επιτεύχθηκε…
Όμως οι προσδοκίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση αυτή ήταν χαμηλές καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ελλιπέστατα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν η υπόθεση επιστρέψει στην δικαιοσύνη γνωρίζει
1)ότι το FBI που θα μπορούσε να συνδράμει καίρια στην διαλεύκανση της υπόθεσης, θα κρατήσει ουδέτερη στάση δεν θέλει να εμπλακεί στο ελληνικό ζήτημα όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ μεγάλη δικαστική έρευνα
2)Με βάση μόνο τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν στοιχειοθετούνται σοβαρές κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων, οπότε θα χρειαστούν πρόσθετα στοιχεία και άνοιγμα λογαριασμών.
3)Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι κάποιοι έχουν δωροδοκηθεί μετά την περίπτωση του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου θα έχουν λάβει τα μέτρα τους.
Δεν θα βρεθούν λογαριασμοί πολιτικών στο εξωτερικό με το άνοιγμα λογαριασμών.
4)Η περίπτωση Σαλμά του στελέχους της ΝΔ παραμένει όντως θολή παρ΄ ότι ο ίδιος δήλωσε ότι το FBI δεν αρνήθηκε την προστασία του ως μάρτυρας.
Ίσως υπάρχουν 2-3 όχι πρωτοκλασάτα στελέχη που ίσως στοχοποιηθούν για την διακίνηση μαύρου χρήματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαβλέποντας ότι η υπόθεση Novartis βρίσκεται ακόμη στην αρχή, έχει εγκλωβίσει την ΝΔ που απολογείται για τα παρελθόντα πεπραγμένα, ωστόσο ο κίνδυνος να ξεφουσκώσει η υπόθεση Novartis είναι μεγάλη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να κλείσει την προανακριτική ώστε η τακτική δικαιοσύνη να αναλάβει ρόλο και λόγο.
Με την στρατηγική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αποτινάξει κάθε επιχείρημα περί διαχείρισης της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση καθώς το αποτέλεσμα της έρευνας θα βαρύνει τις δικαστικές αρχές.
Δεν θα αποκλειόταν οι δικαστικές αρχές να επιβάλλουν μεγάλες εγγυήσεις στους εμπλεκόμενους ή ακόμη και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Η πιθανότητα αυτή δεν είναι αμελητέα.
Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είναι ισχυρά για να αποδείξουν το σκάνδαλο Novartis.
Οι μαρτυρικές καταθέσεις θα πρέπει να αποδειχθούν.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...