Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Στην «σέντρα» βγάζει η ΝΔ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για την Novartis

 

Στην «σέντρα» βγάζει η ΝΔ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για την Novartis
Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Νέες διαστάσεις ενδέχεται να πάρει η πολύκροτη υπόθεση της Novartis. Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως υπάρχει μία έντονη κινητικότητα αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή ή μη του ονόματος του Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργού Υγείας της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση που πρωταγωνιστεί η συγκεκριμένη εταιρία φαρμάκων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, στο μικροσκόπιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει η περίοδος που ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας ήταν επικεφαλής του υπουργείου Υγείας. Στελέχη της ΝΔ έχουν μελετήσει τη δικογραφία και έχουν καταλήξει σε μία σειρά ερωτημάτων γύρω από τις κινήσεις του κυρίου Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΝΔ έχει κάνει «βουτιά» στη σχετική δικογραφία και έχει ανακαλύψει διάφορες αντιφάσεις αλλά και νέα στοιχεία, τα οποία εκτιμά ότι  «εκθέτουν» μεταξύ άλλων και τον κ.Κουρουμπλή.

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα θελήσει να αναδείξει την πιθανή ανάμειξη του πρώτου υπουργού υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι άφησε εκτός δικογραφίας τον κ.Κουρουμπλή για προφανής μικροκομματικούς λόγους. Να υπενθυμίσουμε ότι η δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή, δεν εξετάζει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως σταματά τον Ιανουάριο του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του στο liberal.gr είχε αποκαλύψει πως ο κ. Κουρουμπλής είχε συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, όταν ήταν υπουργός Υγείας, στοιχείο που όπως είχε πει ο κ.Γεωργιάδης υπάρχει στο ημερολόγιο του FBI. «Καταρχάς εγώ δεν υπονοώ τίποτα κακό με την έννοια της μίζας, γιατί εγώ δεν σπιλώνω ανθρώπους. Μέσα όμως στο ημερολόγιο που διάβασα του κυρίου Φρουζή, όπως έχει παραδοθεί από το κομμάτι του ημερολογίου που είναι στο FBI, αναφέρεται ότι ο κ. Κουρουμπλής, ενώ ήταν υπουργός Υγείας, συναντήθηκε τον Απρίλιο, αν θυμάμαι καλά, του 2015 στις 0830 το πρωί στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία” με τον κ.Φρουζή» είπε στις 8 Φεβρουαρίου στο liberal.gr ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Στην Πειραιώς πάντως εκτιμούν ότι η προσπάθεια σπίλωσης της ΝΔ από το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία όπως τονίζουν επιχειρείται μέσω της υπόθεσης Novartis πέφτει στο κενό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σε δήλωσή του από την Εύβοια επανέλαβε ότι επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά χωρίς την ύπαρξη «κουκούλων».

«Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είπαμε, από την πρώτη στιγμή, όλα στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην Πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους. Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα στην εβδομάδα, πιθανόν την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπου ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Εκτός από το ζήτημα της Νovartis, ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη με αναφορές στο εσωκομματικό πεδίο, στον απόηχο της διαγραφής του Ευάγγελου Αντώναρου. Μία κίνηση η οποία, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς, συσπείρωσε τα γαλάζια στελέχη, σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...