Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Θα ξαναέρθει στην πολιτική ζωή της χώρας μας ο τέως βασιλιάς;


 

Και ξαφνικά, εκεί που όλοι ασχολούνται με τα νέα μέτρα, σκάει από το πουθενά μια τουλάχιστον αξιοπερίεργη είδηση: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θέλει να δημιουργήσει κόμμα!!!

Αναλυτικά:
Το δικό του κόμμα ετοιμάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, με αρχηγό τον γιό του, Παύλο. 

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα και τα οικονομικά αδιέξοδα κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι ο τέως Βασιλιάς θα περάσει σ’ αυτή την κίνηση, παρ’ ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ξεκάθαρα πολλές φορές ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, ενώ και στο παρελθόν έχει διαψεύσει τέτοιου είδους φήμες. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας paratiritis-news.com οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έγιναν σε διαδοχικές συναντήσεις το καλοκαίρι σε «βίλα μεγαλόσχημου», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν προσωπικότητες του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή. 

Στο άρθρο αναφέρεται ότι για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο πρωτότοκος γιος του τέως, Παύλος, και έχει ζητηθεί γι' αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν αρνηθεί ο Παύλος υπάρχει και η σκέψη να προταθεί η ηγεσία στον αδελφό του Νικόλαο. 

Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». 

Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και μια φράση ενός εφοπλιστή που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…».

Ας δούμε τι είχε πει ο Γέροντας Παϊσιος :
- «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.»

(βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», B’ Τόμος, σελ. 364).

- Ὁ Ἁγιορείτης Ἱερομόναχος π. Ἀ…, πνευματικὸ τέκνο τοῦ Γέροντα Παΐσιου, ἀναφέρει πὼς ὁ Γέροντάς του τοῦ εἶπε χαρακτηριστικὰ ὅτι «θὰ ἀναγκαστοῦν νὰ φέρουν τὸ Βασιλιὰ γιὰ νὰ κάνει τὸ διαιτητή».
Φυσικά, ακόμα ο λαός δεν κάλεσε τον Κωνσταντίνο να τον....σώσει!!!
Όμως, αυτή η ξαφνική ενασχόληση του Τέως και της οικογένειάς του με την πολιτική και η διάθεσή του να κάνει κόμμα που θα συμμετάσχει στα κοινά, είναι ηλίου φαεινότερον πού οδηγεί, δεδομένης της ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, εδώ και καιρό, των όσων έλεγε ο π. Παϊσιος για το "κυνηγητό" των πολιτικών από τον λαό! 

http://www.apospasma.gr/
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...