Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις η υποδοχή του νέου έτους σε όλο τον πλανήτη (φωτό, βίντεο)

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ 2017
 
08:28
01/01/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Της Χριστίνας Φλάσκου
Με φαντασμαγορικές τελετές γιόρτασε όλος ο κόσμος απανταχού της γης τον ερχομό του νέου έτους και τη «φυγή» του 2016 που έριξε για τα καλά τη σκιά της τρομοκρατίας πάνω από την Ευρώπη και όχι μόνο. Από τις σύγχρονες μητροπόλεις της Ιαπωνίας και της Ευρώπης μέχρι τις φτωχογειτονιές στις Φιλιππίνες, κάθε ένας και καθεμιά εύχεται για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Το 2016 σημαδεύτηκε από πολλά και δυσάρεστα γεγονότα, αλλεπάλληλα τρομοκρατικά «χτυπήματα», αεροπορικές τραγωδίες καθώς και απώλειες πολλών καλλιτεχνών. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πρωτοχρονιά αυτή ήταν διαφορετική καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν υπό τη σκιά απειλητικών μηνυμάτων από το Ισλαμικό κράτος για τρομοκρατικά χτυπήματα, ίδιως εκεί που συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούσαν στους δρόμους, λαμαβάνοντας και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως πχ στο Βερολίνο όπου τοποθέτησαν τσιμεντένια οδοφράγματα και τεθωρακισμένα οχήματα δίπλα στα διαχωριστικά ώστε να αποκλείσουν ενδεχόμενη επίθεση με όχημα όπως έγινε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.
Γεγονός είναι όμως ότι ο κόσμος αψηφώντας τις απειλές του ISIS και προσπαθώντας να επανέλθει στην κανονικότητα, ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει τον ερχομό του νέου χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας αυτής είναι και η απόφαση των τοπικών αρχόντων να μην ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Στις Βρυξέλλες, λόγου χάρη, όπου ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 16 άτομα και τραυμάτισαν περισσότερα από 150 τον Μάρτιο, ο δήμαρχος αποφάσισε την τέλεση των εκδηλώσεων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υποδοχή του νέου χρόνου σε όλο τον κόσμο

191181
Αθήνα, Ακρόπολη
191182
Αθήνα, Ακρόπολη
πρωτοχρονια καμίνης
Πρωτοχρονιά, Αθήνα
αθηνα
Πρωτοχρονιά, Αθήνα

φινλανδια
Φινλανδία
αυστραλία2
Αυστραλία
κένυα
Κένυα
φιλιππινες
Φιλιππίνες
ιρακ
Ιράκ
συρια
Συρία
Σουδαν
Σουδάν
Αίγυπτος
Αίγυπτος
ρωσια
Ρωσία
Πακιστάν
Πακιστάν
μιανμάρ
Μιανμάρ
Κινα
Κίνα
ινδινησια
Ινδονησία
Κολωνία, Γερμανία
Ντουμπάι
Παρίσι
Νέα Ζηλανδία

Σρι Λανκα
Νέα Υόρκη








3333333333333333333333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...