Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τα μαντάτα απ΄ το Στρασβούργο

 

Lavrediadis-wide
Γράφει το Παρατηρητήριο του Lykavitos.gr
Τρέμετε εισαγγελίσκοι!
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει τη βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης κράτησης του Λαυρέντη αλλά και την αδυναμία του να βρει το δίκιο του, αφού δεν υπάρχει ένδικο βοήθημα να ασκήσει.
Τα γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ. Η προσφυγή του Λαυρέντη εκρίθη, βεβαίως παραδεκτή.
Η δικαστική του μεταχείριση είναι επιπέδου αφρικανικής χώρας.
Δεν θα πω Χοντορκόφσκι. Γιατί τον ρώσο μεγιστάνα ξέρουμε ποιος και πως τον φυλάκωσε. Ο ίδιος ο Πούτιν που κυβερνά με όρους χούντας.
Εδώ όμως δεν έχουμε (έτσι μας λένε) χούντα. Έχουμε δημοκρατία.
Κάποιος λοιπόν πρέπει να μας εξηγήσει πως ένα συστηματάκι εισαγγελίσκων έχει κλείσει έναν άνθρωπο με αναπηρία 80% στο μπουντρούμι με προφανή στόχο να τον εξοντώσει.
Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση σε περιβάλλον εντελώς ακατάλληλο για έναν άνθρωπο με τα προβλήματα υγείας του Λαυρέντη είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Και τελικά ύποπτη.
Είναι επίσης μια ακραία πρακτική που δεν τη συμμερίζεται και δεν την υποστηρίζει ούτε το καταστημένο της χώρας. Γιατί δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του Συγκροτήματος να προβάλλει το θέμα και μάλιστα σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββάτου.
Το Πάσχα πέρασε κι αρχίζουν να λιγοστεύουν οι Πόντιοι Πιλάτοι.
Είναι εντελώς βέβαιο ότι η χώρα θα καταδικαστεί στο Στρασβούργο και ότι η Ελλάδα θα ντροπιαστεί και θα ξεφτιλιστεί για τα παράξενα καμώματα κάποιων εισαγγελίσκων που κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσουν τι και πως αποφασίζουν.
Γιατί το μαρτύριο του Λαυρέντη συνεχίζεται ενώ διάφοροι Καναλάρχες και οπλάδες (ο υπέρβαρος κ. Κ και ο καλοζωιστής κ. Λ) είναι έξω και ουδείς δικαστικός κόπτεται να τους προφυλακίσει ή να τους ζητήσει καν τα λεφτά της εγγύησης.
Τα μαντάτα από το Στρασβούργο δεν μπορεί να αγνοηθούν.
Το Συγκρότημα θα το ακολουθήσουν κι άλλοι, παίρνοντας δημόσια θέση.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η με Μεσαιωνικούς όρους κράτηση ενός ανάπηρου ανθρώπου.
Ιδίως όταν επέστρεψε εθελοντικά από το εξωτερικό για να παρουσιαστεί ενώπιον αυτού που νόμιζε ό, τι ήταν Δικαιοσύνη.
Που να ήξερε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...