Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός με νίκη Κάμερον.


 


Μετά από ένα σχεδόν 24ωρο εντατικών διαπραγματεύσεων, τετ-α-τετ συναντήσεων και διακοπών της συνεδρίασης, οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό ύψους 960 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πιο χαμηλό από εκείνο που αρχικά είχε προτείνει η Κομισιόν αλλά και τα 972 δισ. που είχε...
προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, οι 27 κατέληξαν σε προϋπολογισμό με συνολικές δεσμεύσεις ύψους 960 δισεκατομυρίων ευρώ και πραγματικές πληρωμές 908 δισ. ευρώ. Η απόφαση θεωρείται καθαρή νίκη του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας ο οποίος εδώ και μήνες πίεζε για περικοπές απειλώντας ακόμη και με έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε.
«Η συμφωνία έκλεισε! Το ευρωπαϊκό συμβούλιο συμφώνησε για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του υπόλοιπου της δεκαετίας. Άξιζε η αναμονή» ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στο twitter.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται η αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος έχει από χθες δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανέναν κοινοτικό προϋπολογισμό που θα είναι ελλειμματικός και δεν θα προβλέπει κάλυψη του ήδη υπάρχοντος ελλείμματος των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή:  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...