Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Mαθητές από τη Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!

2012-04-29 08:31:11
Φωτογραφία για Mαθητές από τη Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!
Ο δορυφόρος κατάφερε να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει τρισδιάστατα τις λήψεις που έκανε Μία σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση κατάφεραν να αποσπάσουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. Το «Icaromenippus 3D», ένας δορυφόρος που κατασκεύασαν οι μαθητές με τη βοήθεια του καθηγητή τους Γιώργου Κοντέλλη, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «CanSat» που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία.

Ο δορυφόρος κατάφερε, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες οι δημιουργοί του, να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει τρισδιάστατα τις λήψεις που έκανε. Και κέρδισε το δεύτερο βραβείο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «CanSat», χαρίζοντας στα παιδιά και τον καθηγητή τους, Γιώργο Κοντέλλη, ένα πολύ σημαντικό βραβείο.

Όπως αναφέρει το emprosnet.gr, ο «Icaromenippus 3D» είναι ένα εξελιγμένο μοντέλο του πρώτου δορυφόρου με τον οποίο συμμετείχε στον ίδιο Διαγωνισμό, πριν από δύο χρόνια, προηγούμενη ομάδα του Σχολείου, και πάλι με τον κ. Κοντέλλη, ο οποίος τότε είχε λάβει και το 3ο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων που ακολούθησε.
planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...