Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Goldman Sachs: Οι μετοχές είναι τα νέα ομόλογα! Αυτή είναι η επενδυτική τάση που θα κυριαρχήσει στις αγορές το 2013 - Έρχεται ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων... με καύσιμο την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης!


 

15/12/12 - 09:00
"Οι μετοχές είναι τα νέα ομόλογα!". Σε αυτή τη φράση επιχειρεί να συνοψίσει τη νέα επενδυτική τάση που θα κλέψει την παράσταση στις αγορές η Goldman Sachs, ενόψει της έλευσης του 2013.
"Η συνεχιζόμενη δράση των κεντρικών τραπεζών μέσω της διαρκούς ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθετούν έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν αποδόσεις στις μετοχές (και δη τις ευρωπαϊκές), παρά στα ομόλογα", υποστηρίζει ο Peter Oppenheimer, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs.
Όπως εξηγεί ο Oppenheimer, μπορεί η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση να οδήγησε την επενδυτική κοινότητα στα γνωστά ασφαλή επενδυτικά "καταφύγια", όπως τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία εμφανίζουν μηδενικές αποδόσεις, ωστόσο πλέον οι επενδυτές πρέπει να παρατηρήσουν με προσοχή τα (ολοένα και αυξανόμενα) μερίσματα που διανέμουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
"Παρά τη στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX Europe 600 μπορεί να αποφέρει αποδόσεις άνω του 7%", υποστηρίζει ο αναλυτής.
Μέχρι πρότινος, συνεχίζει ο Oppenheimer, οι ευρωπαϊκές μετοχές θύμιζαν... ορφανά assets. Αλλά το κλίμα έχει εμφανώς αρχίσει να αλλάζει, καθώς η παγκόσμια οικονομία τροφοδοτείται συνεχώς με πρόσθετη ρευστότητα. Το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει υπέρ των μετοχών και κυρίως των ευρωπαϊκών.
Η Goldman Sachs έχει ήδη προβλέψει πως το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων του 2012 θα συνεχιστεί και το 2013. Ήδη, να σημειωθεί, πως για το τρέχον έτος, ο γερμανικός DAX μετρά ήδη κέρδη της τάξης του 29%.
"Εκτιμούμε πως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα ξεχωρίσουν κατά το 2013, εξαιτίας των ικανοποιητικών αποτιμήσεων που εμφανίζουν οι μετοχές τους, παρά την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας", επαναλαμβάνει ο Oppenheimer.
Κληθείς ο αναλυτής να ξεχωρίσει τις προτιμώμενες μετοχές (μεταξύ των ευρωπαϊκών) δηλώνει φανατικός υποστηρικτής των εταιρειών με υψηλές αποδόσεις και ισχυρούς ισολογισμούς.
Αναφερόμενος τέλος ο Oppenheimer στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 3,3% για το 2013, έναντι ανάπτυξης 3% το 2012. 
"Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα προσφέρει ισχυρό... καύσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια", καταλήγει ο γνωστός αναλυτής της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...