Σάββατο 31 Μαΐου 2014

«Βόμβα» τα απλήρωτα κοινόχρηστα...

 


Κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους, ακινητοποιημένοι ανελκυστήρες, απλήρωτα συνεργεία καθαρισμού, ακόμη και διακοπή συνεργασίας με...
εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης χρεών από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών αδυνατούν να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να «βάζουν χέρι» στο απόθεμα και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος ή συντήρηση των ασανσέρ.

Εν τέλει αναγκάζονται οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να συμπληρώσουν το αποθεματικό. Ουσιαστικά καλύπτουν και τους κακοπληρωτές, είτε αυτοί δεν μπορούν να πληρώσουν κοινόχρηστα λόγω αντικειμενικής δυσκολίας, είτε γιατί είναι κατ’ επάγγελμα «φεσατζήδες».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στρ. Παραδιάς, «η πολυκατοικία έχει ήδη τελειώσει.

Επικρατεί το απόλυτο χάος καθώς μετά το “κλείδωμα” της κεντρικής θέρμανσης λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου, τώρα κλειδώνουν και τα ασανσέρ ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε κοινόχρηστους χώρους εξαιτίας των χρεών προς τη ΔΕΗ.

Το αποθεματικό των διαχειριστών δεν φτάνει, μεγάλο μέρος των ενοικιαστών ή ιδιοκτητών δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και το πρόβλημα έχει γίνει τσουνάμι».

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες διώκονται για χρέη που έχουν οι μισθωτές των ακινήτων τους. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, εκατοντάδες ενοικιαστές αφήνουν απλήρωτα μισθώματα και κοινόχρηστα και εγκαταλείπουν τα ακίνητα φορτώνοντας με μεγάλα «φέσια» τον ιδιοκτήτη.

Για παράδειγμα, ενοικιαστής διαμερίσματος στην Αθήνα εγκατέλειψε το ακίνητο έχοντας «φεσώσει» τον ιδιοκτήτη με 6 ενοίκια αλλά και με κοινόχρηστα ύψους 1.200 ευρώ. Το «φέσι» κλήθηκαν να πληρώσουν οι συνιδιοκτήτες αφού έμεινε η πολυκατοικία από ασανσέρ και καθαριότητα.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης με γραφεία στο κέντρο έχει να πληρώσει πάνω από 1 χρόνο κοινόχρηστα, ένα ποσό κοντά στα 2.000 ευρώ. Δηλώνει δε ότι αδυνατεί να πληρώσει για πάντα. Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια στα δικαστήρια.

Τέλος, ιδιοκτήτης καταστήματος και τρεις άλλοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα πάνω από 4.000 ευρώ. Ο διαχειριστής δεν έχει αποθεματικό και κόπηκε επί μήνες το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους.

  ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...