Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σε δόσεις, η δόση>Η Τρόικα αποφάσισε να ευτελίσει τους εγχώριους πολιτικάντηδες έναν μετά τον άλλον!

 






Επιτέλους η Τρόικα αντιλήφθηκε με τι είδους πολιτικά λαμόγια έχει να κάνει και πήρε μετά από 3 χρόνια την σωστή απόφαση:Να καταβάλει την δόση σε δόσεις κι αυτές ανάλογα με το αν εφαρμόζουν οι υπουργοί αυτά για τα οποία δεσμεύονται γραπτά η προφορικά.
Πρόκειται για μια σοφή απόφαση της Τρόικας καθώς το μαρτύριο της σταγόνας θα εξευτελίσει ακόμη πιο πολλούς πρωθυπουργούς και υπουργούς.
Η Τρόικα άργησε αλλά άρχισε να αντιλαμβάνεται τι εστί κρατικοδίαιτο διαπλεκόμενο παρακράτος και μπαίνει γερά στο παιγνίδι αποφασισμένη να καθαρίσει τους ντόπιους διαπλεκόμενους πολιτικούς και νταβατζήδες και να τοποθετήσει τους δικούς της.

Ιδού το ρεπορτάζ του έγκυρου capital σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle>
Η απόφαση του Eurogroup θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με την τήρηση των δεσμεύσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle στη σκιά των σεναρίων επιστροφής της κρίσης στην ευρωζώνη τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι Πορτογάλοι είναι αντιμέτωποι με μια κυβερνητική κρίση που όλα δείχνουν ότι σήμερα θα ξεπεραστεί, ενώ στην Αθήνα κυβέρνηση και τρόικα δίνουν μάχες από υπουργείο σε υπουργείο για την μείωση των δημοσίων δαπανών και την τήρηση των δεσμεύσεων. 

Για πρώτη φορά, ωστόσο, είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των δανειστών που δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός. Τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να αποφασίσουν κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορεί να αναμένει σύντομα την δόση των 8,1 δισ ευρώ ή εάν η εκταμίευσή της θα γίνει τμηματικά και θα καθυστερήσει κάποιους μήνες.

«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό», εκτιμά η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Κλειδί για τις εξελίξεις οι γερμανικές εκλογές

Όπως υπογραμμίζεται στις Βρυξέλλες, η απόφαση των υπουργών Οικονομικών θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης.

Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ.

Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελλάδας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν εξαρχής σαφές ότι οι εταίροι δεν θα έκαναν καμία υποχώρηση στο τμήμα αυτό των προαπαιτουμένων.

«Είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν στην ομιλία του στην πόλη Μικέλι.
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν στη φάση αυτή οι εταίροι είναι μια δεύτερη εστία κρίσης σε χώρα της ευρωζώνης, μετά την Πορτογαλία. Εάν επέμεναν σε μέτρα δημοσιονομικά, θα προέκυπταν μεγάλα προβλήματα για τη συνοχή της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης. Δυόμισι μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές κανείς δεν θα ήθελε να ρισκάρει την αναζωπύρωση της «ευρωκρίσης».

Η εκλογική αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου είναι καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και για έναν ακόμη λόγο που σχετίζεται με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μετά τις εκλογές θα τεθεί επιτακτικά το ζήτημα της «ανακούφισης» από το βάρος των υποχρεώσεων της εξυπηρέτησης του χρέους. Ήδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τον τρόπο απομείωσης του ελληνικού χρέους, με επικρατέστερο εκείνο της ένταξης του χρέους στον ESM αλλά και αυτό της μείωσης των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...