Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο: Αμερικανικό RC-135U αναχαιτίστηκε από ρωσικά Su-27M ανοικτά της Κριμαίας

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ
 
 
«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα λίγο έλλειψε να σημειωθεί στις 30 Μαΐου  όπως αποκαλύπτουν σήμερα  αμερικανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρεται αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών RC-135U της αμερικανικής Αεροπορίας λίγο έλλειψε να συγκρουστεί στον αέρα  με ρωσικά μαχητικά Su-30M τα οποία είχαν απογειωθεί από την Κριμαία για την αναγνώριση του.
Πιο συγκεκριμένα και καθώς τα δύο Su-30M προσέγγιζαν  το  αμερικανικό αεροσκάφος ένα εξ αυτών  το πλησίασε  σε απόσταση μόλις 3 μέτρων πετώντας μπροστά από το ρύγχος του διασταυρώνοντας την πορεία του με αυτή του RC-135 με αποτέλεσμα ο πιλότος του  αμερικανικού αεροσκάφους να αναγκαστεί να πραγματοποιήσει ελιγμούς αποφυγής για να αποφευχθεί η σύγκρουση.
Όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου είναι άγνωστο εάν η επικίνδυνη αυτή προσέγγιση έγινε  ηθελημένα ή από άγνοια και απειρία του Ρώσου πιλότου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ίδιοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την προσέγγιση αυτή ως  «επικίνδυνη και μη επαγγελματική».
Είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο διάστημα, που ρωσικά μαχητικά προσεγγίζουν με επιθετική διάθεση αμερικανικά αεροσκάφη αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών.
Στις 7 Απριλίου ένα RC-135U που πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο ανοικτά του Καλίνινγκραντ όταν πάλι ένα ρωσικό Su-27 πραγματοποίησε σειρά γρήγορων περασμάτων από το RC-135 με τρόπο «αντιεπαγγελματικό και επικίνδυνο» όπως είχε αναφέρει τότε η αμερικανική Αεροπορία.
 Το περιστατικό στον αέρα με το αμερικανικό αεροσκάφος συνέβη περίπου την ίδια ώρα όταν ένα ρωσικό Su-24 πέταξε χαμηλά και κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross το οποίο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία καθώς προσέγγιζε την Κριμαία.
Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει τις μεγαλύτερες ναυτικές ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στη Βαλτική με την ονομασία Baltops 15 με τη συμμετοχή 49 σκαφών από 17 χώρες ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα τρία Β-52 και δύο B-2 έχουν αναπτυχθεί στην Βρετανία στο πλαίσιο της προβολής ισχύος εκ μέρους του ΝΑΤΟ για τα όοα συμβαίνουν στην Α. Ουκρανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...