Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι ανεγκέφαλοι-ες του υπουργείου Οικονομικών και το άρθρο 4, που αποτελειώνει τις ξένες επενδύσεις!

 

ellada-simaia-xrimata-xartonomismata
Κάποιες κυρίες που υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα οι οποίες δεν έχουν ούτε ένα ένσημο εργασίας στην πραγματική οικονομία αποφάσισαν να το παίξουν νομοθέτες.
Ξεσήκωσαν απ’ το Internet κάποιες φορολογικές διατάξεις που ισχύουν στην Αμερική και τις πάσαραν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί.
Πρόκειται για το περιβόητο άρθρο 4 το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο νομοσχέδιο και αμέσως μετά άρχισαν να χτυπάνε ενέσεις τόσο οι επιχειρηματίες όσο και στο Μαξίμου.
Γιατί αν εφαρμοστεί αυτή η διάταξη δεν πρόκειται να ξαναπατήσει ξένος επενδυτής στην Ελλάδα ενώ θα μεταναστεύσουν και οι έλληνες που έχουν δραστηριότητες στο εξωτερικό.
Διαβάστε τι περιλαμβάνει το επίμαχο άρθρο 4, για τη φορολογική κατοικία.
Αρθρο 4
Φορολογική κατοικία
Ενα φυσικό πρόσωπο θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, εφόσον:
α) έχει στην Ελλάδα τη μόνιμη ή κύρια κατοικία του, ή τη συνήθη διαμονή του, ή το κέντρο των ζωτικών του συμφερόντων ήτοι τους προσωπικούς, οικονομικούς ή κοινωνικούς δεσμούς του, ή
β) είναι προξενικός, διπλωματικός ή δημόσιος λειτουργός παρόμοιου καθεστώτος ή δημόσιος υπάλληλος που έχει την ελληνική ιθαγένεια και υπηρετεί στην αλλοδαπή.
Ενα φυσικό πρόσωπο που έχει φυσική παρουσία στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα άνω των εκατόν ογδόντα τριών (183) ημερών εντός οποιασδήποτε δωδεκάμηνης περιόδου, αδιαλείπτως ή με διαλείμματα, είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος για το φορολογικό έτος στη διάρκεια του οποίου συμπληρώνεται η δωδεκάμηνη περίοδος.
Ενα νομικό πρόσωπο ή μια νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για οποιοδήποτε φορολογικό έτος, εφόσον:
α) συστάθηκε ή ιδρύθηκε με το ελληνικό δίκαιο,
β) έχει την καταστατική
έδρα του στην Ελλάδα,
ή
γ) ο τόπος άσκησης
πραγματικής διοίκησης
είναι στην Ελλάδα
οποιαδήποτε περίοδο
στη διάρκεια του
φορολογικού έτους.
Ο «τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης» θεωρείται ότι είναι στην Ελλάδα με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη ιδίως τα εξής:
α) τον τόπο άσκησης καθημερινής διοίκησης,
β) τον τόπο λήψης στρατηγικών αποφάσεων,
γ) την κατοικία της πλειοψηφίας των μετόχων ή εταίρων,
δ) τον τόπο ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων ή εταίρων,
ε) τον τόπο τήρησης βιβλίων και στοιχείων,
στ) τον τόπο συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου ή όποιου άλλου εκτελεστικού οργάνου διοίκησης,
ζ) την κατοικία των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή όποιου άλλου εκτελεστικού οργάνου διοίκησης.
 Αυτό το άρθρο, θα σημάνει το τέλος όλων των ξένων επενδυτών, το τέλος της επιστροφής των Ελλήνων από το εξωτερικό και την αποχώρηση των πιο σοβαρών από τους Ελληνες επιχειρηματίες.
Είναι εκπληκτικό ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι οι ΗΠΑ (μου είπαν ότι το άρθρο είναι ένα κακό αντίγραφο της φορολογικής νομοθεσίας των ΗΠΑ), όπου ο καθένας θέλει να πάει να επενδύσει ούτως ή άλλως.
Η Ελλάδα είναι περισσότερο μια χώρα για τουρισμό, όπου τα αντικίνητρα, όπως αυτά, δεν θα έπρεπε ούτε καν να εμφανίζονται στον Τύπο…
Θα μπορούσαμε να είμαστε σαν την Ελβετία, όμως πράξεις σαν αυτή μας καταδικάζουν να είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα που πιστεύει ότι είναι οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...