Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλλειψη «δημοκρατικής νομιμότητας», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) που θα δημοσιευθεί σήμερα Κυριακή. «Έχω εκλεγεί, η ουγγρική...
κυβέρνηση είναι εκλεγμένη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι επίσης εκλεγμένο. Όμως ποιος εξέλεξε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Πού είναι η δημοκρατική της νομιμότητα;», αναρωτήθηκε ο Ορμπάν.
Οι σχέσεις μεταξύ Βουδαπέστης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι τεταμένες μετά την πρόταση της τελευταίας να αναστείλει τη χρηματοδότηση της Ουγγαρίας από το Ταμείο Συνοχής, ύψους 495 εκατομμυρίων ευρώ για το 2013, εξαιτίας του ιδιαίτερα υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Η Ουγγαρία δεν θα χάσει «ούτε σεντς» από τα χρήματα του Ταμείου Συνοχής, είχε διαβεβαιώσει την  Παρασκευή ο Ορμπάν.
Η Βουδαπέστη δέχεται επίσης τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας τριών αμφιλεγόμενων νόμων που έχει υιοθετήσει σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας και του δικαστικού συστήματος.
«Δεν μπορούν να μιλούν για εμάς, ούτε με εμάς με αυτό τον τρόπο, όπως το κάνει η Αριστερά και οι Φιλελεύθεροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κατήγγειλε ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός.
Ο ίδιος κατηγόρησε εξάλλου τη «διεθνή Αριστερά» ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της κυβέρνησής του. Εξαιτίας της μείωσης των ποσοστών της Αριστεράς στην Ουγγαρία, ο Ορμπάν πιστεύει ότι πλέον εξαπολύει τις επιθέσεις της «από το εξωτερικό και όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από την Αμερική».
Πάντως ο Ορμπάν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές στην ουγγρική νομοθεσία, σύμφωνα με την FAS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...