Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Φακελωμένοι" πλήρως οι ψηφοφόροι των κομμάτων - Βομβαρδισμός sms & emails


"Φακελωμένοι" πλήρως οι ψηφοφόροι των κομμάτων - Βομβαρδισμός sms & emailsΕκτύπωσηE-mail
22-04-2012 08:02:23
Image
Η βάση δεδομένων με τις επαφές του ΠΑΣΟΚ έχει, σύμφωνα με τους αρμοδίους, περίπου 1.000.000 εγγραφές. Στα στοιχεία των ψηφοφόρων περιλαμβάνονται εκτός από το φύλο, τα τηλέφωνα, τη διεύθυνση κατοικίας και το email, ηλικιακά δεδομένα που επιτρέπουν τον διαχωρισμό τους σε τρεις μεγάλες ομάδες.
Επίσης, σε κάποιες καταχωρίσεις αναγράφονται και πληροφορίες για την επαγγελματική κατάσταση των ατόμων, ωστόσο δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις καταναλωτικές συνήθειές τους.
Μία ακόμα λίστα επαφών έχει προκύψει από τη συλλογή δεδομένων κατά την εγγραφή χρηστών στο προσωπικό site του Βαγγέλη Βενιζέλου (evenizelos.gr).
Ο αριθμός των εγγραφών ανέρχεται σε 50.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αποστολή newsletter. Στην κεντρική λίστα έχουν ενσωματωθεί και μικρές βάσεις δεδομένων με στοιχεία που συλλέχθηκαν από επιτροπές και υποψήφιους βουλευτές της περιφέρειας, καθώς και οι τοπικές λίστες που περιλαμβάνουν άτομα με θεσμικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", ο κύριος όγκος των δεδομένων της κεντρικής λίστας προέρχεται από τις εκλογές του 2009 αλλά επικαιροποιήθηκαν πρόσφατα. Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές έγινε μια προσπάθεια συλλογής επιπλέον στοιχείων, μέσω ειδικής φόρμας που συμπλήρωναν οι ψηφοφόροι, ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν έχουν προλάβει να τα επεξεργαστούν πλήρως καθώς δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο.
Η βάση δεδομένων της ΝΔ. Δημιουργήθηκε το 2009 στις εσωκομματικές εκλογές και απαρτίζεται από 842.000 εγγραφές. Πριν από λίγο καιρό οι «πληροφορικάριοι» του κόμματος δημιούργησαν μια ειδική εφαρμογή για την επικαιροποίηση των στοιχείων, η οποία αποστάλθηκε μέσω email στους εγγεγραμμένους.
Μέσω αυτής οι παραλήπτες είχαν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία τους, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται το φύλο και η ηλικία, διευθύνσεις και τηλέφωνα, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική κατάσταση.
Πηγή στοιχείων ψηφοφόρων αποτελούν επίσης οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά στο facebook καθώς και οι εγγεγραμμένοι χρήστες των ιστοσελίδων της ΝΔ οι οποίοι ξεπερνούν συνολικά τις 44.000.
Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει εσωτερικό δίκτυο το οποίο λειτουργεί όπως το facebook. «Έτσι δημιουργείται μια έξτρα βάση δεδομένων η οποία είναι πολύ χρήσιμη για εμάς. Τα στοιχεία της μπορούν να συνδυαστούν και με τη συμμετοχή των μελών σε διαβουλεύσεις, φόρουμ και άλλα δικτυακά συμβάντα στις σελίδες της ΝΔ», λέει ο γραμματέας νέων τεχνολογιών του κόμματος Δημήτρης Πτωχός.
Ο ίδιος αναφέρει ότι η λίστα της ΝΔ με τους 842.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν θα διανεμηθεί στους υποψηφίους καθώς στα ερωτηματολόγια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της υπήρχε ειδικός όρος τα στοιχεία να αξιοποιηθούν επικοινωνιακά μόνο από τα κεντρικά του κόμματος.

ΜΕ SMS ΚΑΙ EMAILS
Σύμφωνα με τους αρμοδίους, μεγάλη βαρύτητα θα ρίξει από το ΠΑΣΟΚ στην επικοινωνία μέσω email και στην ομάδα των νέων με ηλικία έως 35 ετών, καθώς αυτοί είναι που βρίσκονται πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες.
Ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στην εκδήλωση με τους ανθρώπους του πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, καθώς και για τη συσπείρωση των νεαρών ηλικιών στο κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη την Πέμπτη, που ήταν η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Για την εκστρατεία στην περιφέρεια χρησιμοποιούνται κυρίως οι τοπικές λίστες με τα πλέον αναλυτικά στοιχεία. Όσον αφορά την προτεραιότητα των μέσων που χρησιμοποιούνται, πρώτα αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που αποτελούν τον πιο εύκολο και φθηνό τρόπο επικοινωνίας, μετά ακολουθούν τα γραπτά μηνύματα SMS και τέλος πραγματοποιούνται οι προσωπικές επαφές μέσω τηλεφωνημάτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...