Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αυτόνομα κατεβαίνει στις εκλογές ο ΛΑΟΣ


Καρατζαφέρης: "Δεν παραδίδομαι..."

Αυτόνομα κατεβαίνει στις εκλογές ο ΛΑΟΣ

Web only
19/05/2012  16:27
48
 
 
Μετά την αποτυχία εξεύρεσης φόρμουλας για την εκλογική συνεργασία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εισηγήθηκε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ωστόσο η απόφαση να μην προχωρήσει η εκλογική σύμπραξη του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ προκαλεί αναταράξεις. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα από την ένταξη στη ΝΔ ενώ πληροφορίες φέρουν και άλλα στελέχη του κόμματος έτοιμα να αποχωρήσουν. Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε τη ΝΔ ότι ενώ συζητούνταν οι όροι της συνεργασίας επιχειρούσε παρασκηνιακά να προσεταιριστεί στελέχη του κόμματος έναντι ανταλλαγμάτων.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε: "Με συντριπτική πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, απεφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων".

Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η συνεργασία με τον ΛΑΟΣ δεν προχώρησε επειδή ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε να μπουν στις λίστες της ΝΔ από 18 έως 20 στελέχη του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ απέρριψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ μεταξύ των οποίων οι κύριοι Αθανάσιος Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, Κώστας Κιλτίδης, Βαϊτσης Αποστολάτος και η νυν ευρωβουλευτής κυρία Νίκη Τζαβέλλα διαφώνησαν με την προοπτική αυτόνομης καθόδου του κόμματος και τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με την Ν.Δ.

Μετά τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Πλεύρης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής χωρίς όμως να κάνει δηλώσεις ή να διευκρινίσει τι προτίθεται να πράξει. Στελέχη του ΛΑΟΣ εκτιμούν ότι ο κ. Πλεύρης αποστασιοποιείται πλήρως από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και προεξοφλούν με βεβαιότητα την προσχώρησή του στη ΝΔ.

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης δεν έκρυβε την άποψή του ότι ο ΛΑΟΣ θα πρέπει να αποδεχθεί το κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να αναμένεται δήλωση προσχώρησης του κ. Πλεύρη στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...