Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πανικός στη ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ! Φυγαδεύτηκε η Προεδρος, πέταξαν και μπουγέλα!!


Πανικός στη ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ! Φυγαδεύτηκε η Προεδρος, πέταξαν και μπουγέλα!!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 24, 2012
20120624-040228.jpgΠρωτοφανής ένταση επικράτησε στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (του Ασφαλιστικού Οργανισμού των Δημοσιογράφων και των Διοικητικών Υπαλλήλων που εργάζονται στον Ημερήσιο Τύπο, την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο), η οποία ξεκίνησε στις 14:00 και τελείωσε λίγο μετά τις 23:00 του Σαββάτου!
Η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, φυγαδεύτηκε άρον άρον εν μέσω γενικής κατακραυγής, όταν, μετά από περισσότερες από έξι ώρες συνεδρίασης, δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε ψηφοφορία επικαλούμενη θέμα απαρτίας.
Κατηγορήθηκε ότι σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης προσπάθησε να καθυστερήσει τις διαδικασίες, προκειμένου τελικά οι παρόντες, μετά από τις πολλές ώρες αναμονής, να αποχωρήσουν.
Επικράτησε ένταση από τους οργισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι απαίτησαν να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ προπηλακίστηκε, ενώ μια παραβρισκόμενη της πέταξε νερό.
Από την αρχή της διαδικασίας το προεδρείο του Ταμείου δέχθηκε σφοδρή κριτική για το θέμα της ρευστοποίησης ομολόγων. Η θέση της διοίκησης του Ταμείου ήταν ότι τα χρήματα που είχε καταθέσει στην ΤτΕ ήταν μετρητά και ότι δεν γνώριζε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι οι εκταμιεύσεις που έκανε μετά το PSI οδηγούσαν σε «σπάσιμο ομολόγων» από την μερίδα του ΕΔΟΕΑΠ στην ΤτΕ.
Όπως δήλωσε προσφεύγει νομικά κατά της ΤτΕ ζητώντας τα χρήματα.
Οπως υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου, πληροφορήθηκε το ότι τα κεφάλαια είχαν μετατραπεί σε ομόλογα μόνο όταν ζήτησε να της παρασχεθούν 6 εκατ. ευρώ και της γνωστοποιήθηκε ότι στο λογαριασμό υπάρχουν πλέον μόνο 5,5 εκατ. ευρώ.
Ομιλητές αμφισβήτησαν την συγκεκριμένη θέση, υποστηρίζοντας ότι από ανακοίνωση του Ταμείου προκύπτει πως γνώρισε ότι μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που είχαν υποχρεωτικά κατατεθεί στην ΤτΕ έχει μετατραπεί σε ομόλογα.
Πολλοί από τους ομιλητές κατηγόρησαν την διοίκηση για την πρακτική που ακολούθησε, η οποία είχε ως συνέπεια το σπάσιμο ομολόγων από την οποία υπήρξε απώλεια περίπου 25 εκατ. ευρώ (επιπλέον των απωλειών από τo PSI) δεδομένου ότι οι εκταμιεύσεις που ζήτησε να γίνουν οδήγησαν εντέλει στην πώληση ομολόγων σε τιμές της τάξης του 20% της ονομαστικής αξίας. Σκληρή ήταν η κριτική και για την πολιτική μειώσεων στις παροχές του Ταμείου.
Από πολλούς ομιλητές ζητήθηκε η παραίτηση του Δ.Σ. του ταμείου. Η μόνη που έθεσε την παραίτηση της στη διάθεση του σώματος ήταν η Ελένη Δελβινιώτη.
Αναφορικά με τα αποθεματικά, η κριτική αφορούσε στο γεγονός ότι η διοίκηση όφειλε να γνωρίζει ότι τα κεφάλαια που έχει το ταμείο στην ΤτΕ επενδύονται σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου και έτσι μετά το κούρεμα, που οδήγησε στην μείωση των αποθεματικών κατά 53,5%, αντικαταστάθηκαν ως επί το πλείστον με τα νέα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου των οποίων η τρέχουσα τιμή είναι πολύ χαμηλή.
Μετά την αποχώρηση της Ε. Σπανοπούλου η διαδικασία συνεχίστηκε με την προεδρία της συνέλευσης να αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος. Εγινε τελικά ψηφοφορία με την οποία καταψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία όλα τα θέματα που τέθηκαν σε ψηφοφορία (απολογισμός πεπραγμένων, προϋπολογισμός 2012 κ.τλ.). Οι ψήφοι ήταν 250 έως 300 κατά και λίγο περισσότεροι από 10 υπέρ σε κάθε θέμα. Το θέμα για αύξηση των εισφορών από το 3% στο 6% δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία.
Τέλος, τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε ομόφωνα και ψήφισμα το οποίο καλεί την διοίκηση να παραιτηθεί και την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα αποθεματικά των ταμείων τα οποία κουρεύτηκαν μέσω του PSI.
Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...