Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Της νύχτας τα καμώματα...


 

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012, 20:50


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Νέα διάσταση παίρνει το περιβόητο επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες στο νυχτερινό κέντρο «Φαντασία» με βασικούς πρωταγωνιστές τον ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια και τον πρώην υπάλληλο της Ε.Π.Ο., Γιάννη Παπαδόπουλο.
Μήνυση που κατέθεσε ο εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου και ήδη μηνυόμενος από τον Αλέξη Κούγια ως «συνεργός» του Γιάννη Παπαδόπουλου στις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του, παρουσιάζει με διαφορετικό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν, εντός και εκτός του νυχτερινού κέντρου, με αφορμή την αντιπαλότητα Κούγια και Παπαδόπουλου για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».
Μέσω του δικογράφου που κατατέθηκε στις εισαγγελικές Αρχές και δημοσιεύει η zougla.gr, ο επιχειρηματίας εγκαλεί τον ποινικολόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και κατάθεση ψευδών περιστατικών κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας. Επικαλείται, μάλιστα, τις υπόλοιπες καταθέσεις των παρευρισκόμενων στο νυχτερινό κέντρο και εμπλεκομένων στο «θερμό επεισόδιο», οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, τον δικαιώνουν πλήρως.

Το χρονικό
Το επεισόδιο που προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη καθώς ο γνωστός ποινικολόγος κατήγγειλε ότι ο πρώην υπάλληλος της Ε.Π.Ο. και κατηγορούμενος για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 12ης Μαϊου.
Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Αλέξης Κούγιας και ο κουμπάρος του έφθασαν στο νυχτερινό μαγαζί γύρω στη μιάμιση. Σε κοντινή απόσταση από τους δύο άνδρες βρισκόταν ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης.
Δεν πέρασαν περισσότερες από δύο ώρες όταν το τραπέζι του δικηγόρου «επισκέφθηκαν» τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ακολούθησε λογομαχία και ένταση μεταξύ του ποινικολόγου και του πρώην υπαλλήλου της Ε.Π.Ο., με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης να δίνουν τη δική τους εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη.  
Οι εκδοχές
Στην κατάθεσή του ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι λίγο πριν φύγει ο κ. Πηλαδάκης από το νυχτερινό κέντρο, από το τραπέζι του πέρασε ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τον οποίο συνομίλησαν για μερικά λεπτά. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, μετά  το πέρας της συνομιλίας και ενώ ο κ. Πυλαδάκης είχε αποχωρήσει από το μαγαζί, στο τραπέζι του δικηγόρου εμφανίστηκαν τρία άτομα μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος τον απείλησε με όπλο λέγοντάς του: «νομίζεις ότι θα μας βάλλεις φυλακή αλλά δεν θα προλάβεις».
Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της Παναχαϊκής επισημαίνει ότι αντέδρασε και φώναξε, με αποτέλεσμα άνδρες του καταστήματος μαζί με τον ιδιοκτήτη να τους μεταφέρουν στον προαύλιο χώρο προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Μάλιστα επισημαίνει ότι πίσω από την επίθεση που δέχθηκε κρύβεται ο κ. Πηλαδάκης αλλά και ο ιδιοκτήτης του «Φαντασία», επισημαίνοντας ότι εκείνοι ειδοποίησαν τα άτομα που τον απείλησαν.
Μάλιστα ο κ. Κούγιας υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του νυχτερινού μαγαζιού για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως υποστηρίζει, βοήθησε αυτούς που του επιτέθηκαν να διαφύγουν.
 Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στην μήνυση που κατέθεσε, περιγράφει τα γεγονότα με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του κ. Κούγια, ισχυρίζεται ότι όταν έλαβε χώρα το «θερμό» επεισόδιο βρισκόταν στο προσωπικό του γραφείο, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν διατηρεί κανενός είδους σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο.
Λέει για το συμβάν: «Μέχρι να ενημερωθώ ο μηνυόμενος (Κούγιας) και το πρόσωπο με το οποίο είχαν φραστικό επεισόδιο, είχαν εξέλθει του καταστήματος και βρίσκονταν στο πάρκινγκ. Βγαίνοντας έξω διαπίστωσα ότι ο μηνυόμενος και δύο ακόμα άγνωστα σε εμένα πρόσωπα διαπληκτίζονταν μεταξύ τους. Λίγο αργότερα τα δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε όχημα και έφυγαν. Τότε ο μηνυόμενος μου ζήτησε να τους διαθέσω 1-2 υπαλλήλους για να καταθέσουν ως μάρτυρες για το επεισόδιο. Εγώ, υπολαμβάνοντας ότι εννοούσε το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο πάρκινγκ αφού, μόνο σε αυτό ήμουν παρών, συμφώνησα. Μετά ενημερώθηκα ότι είχε υποβάλλει μήνυση και σε βάρος μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αντίθετη μήνυση που κατέθεσε κατηγορώντας τον ποινικολόγο για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδορκίας.
 «Δεν φοβάμαι τέτοιου είδους ενέργειες»
Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Κούγια ο οποίος ανέφερε ότι δεν φοβάται τέτοιου είδους ενέργειες, σημειώνοντας ότι όσα έχει καταθέσει είναι αληθή.
«Μετά από τόσο καιρό ο επιχειρηματίας έκανε μήνυση. Δεν φοβάμαι αυτές τις ενέργειες. Καταλαβαίνω ότι κάποιος του είπε να το κάνει αλλά ξέρει πολύ ότι εγώ που ήμουν δικηγόρος του τόσα χρόνια πριν δεν λέω ποτέ ψέματα», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012, 21:05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...