Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αυτά είναι τα γεγονότα που περιμένουν το Σεπτέμβριο οι αγορές


Αυτά είναι τα γεγονότα που περιμένουν το Σεπτέμβριο οι αγορές

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 18, 2012

Καταλυτικό αντίκτυπο στην πορεία των αγορών τον μήνα Σεπτέμβριο θα έχουν οι εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες σε διεθνές επίπεδο.

Σε ανάλυσή του για το δίκτυο CNBC, ο Bob Pisani επισημαίνει ότι οι κρίσιμες ημερομηνίες για την πορεία των αγορών είναι οι εξής:

20 Αυγούστου: Ημερομηνία πληρωμής ελληνικών ομολόγων 3,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει τα χρήματα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

24 Αυγούστου: Υπουργικό Συμβούλιο στην Ισπανία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Θα υπάρξει επίσημο αίτημα στήριξης από την ΕΕ; Η Ισπανία θα λάβει σύντομα τα χρήματα για την ενίσχυση των τραπεζών της και λέγεται ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους να χρησιμοποιήσουν ένα μέρος από τα 100 δισ. ευρώ για να αγοράσουν ομόλογα του ισπανικού Δημοσίου.

31 Αυγούστου: Ομιλία Μπερνάνκι στο Jackson Hole… Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα αγοράς τίτλων; Πολλοί πιστεύουν πως οι κάπως καλύτερες οικονομικές ειδήσεις καθιστούν λιγότερο πιθανό αυτό το ενδεχόμενο. Όσο για τα στοιχεία που αφορούν άλλους τομείς, όπως οι θέσεις εργασίας, αυτά δείχνουν τέλμα και όχι κάμψη. Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων φαίνεται να βελτιώνεται και η Fed δεν ξέρει κανείς αν θέλει να αναλάβει δράση ενόψει εκλογών.

1 Σεπτεμβρίου: Ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Jackson Hole. Φαίνεται πως αυτά που θα πει ο κ. Ντράγκι θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το τι θα έχει συμβει εν τω μεταξύ με την Ισπανία.

6 Σεπτεμβρίου: Συνεδρίαση της ΕΚΤ. Πέραν της πιθανότητας περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, το φλέγον θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι υπό ποιες συνθήκες μπορεί η ΕΚΤ να θελήσει να ξαναρχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (Securities Markets Program – SMP).

12 Σεπτεμβρίου: Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα αποφανθεί για τη νομιμότητα του μηχανισμού ESM. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μηχανισμός θα εγκριθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σίγουρο. Αν απορριφθεί ή καθυστερήσει, το βάρος της στήριξης της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αν υπάρξει επίσημο αίτημα στήριξης, θα πέσει στους ώμους της ΕΚΤ.

12 Σεπτεμβρίου: Ολλανδικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες εκλογής σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το ρεύμα που έχει αρχίσει να σχηματίζεται στην Ευρώπη υπέρ της ανάπτυξης θα ενισχυθεί, γεγονός που θα αναγκάσει τη Γερμανία να γίνει περισσότερο συνεργάσιμη.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...