Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Πάνω από 500.000 έμποροι δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη»


 

«Πάνω από 500.000 έμποροι δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, 21:58
Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και των αρμοδίων φορέων, για τα σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει για χιλιάδες εμπόρους - επιχειρηματίες, ζητάει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξάρτητων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής - Εξαγωγής και Διανομέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση εμπόρων - επιχειρηματιών καθυστερούν να απονεμηθούν πέραν του έτους, ενώ σχεδόν 400.000 έμποροι - επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές εξαιτίας δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων.

«Οι μέχρι τώρα ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, επειδή η οικονομική κρίση προκαλεί εντεινόμενη ύφεση στην αγορά και οδηγεί σε κλείσιμο εκατοντάδες χιλιάδες καταστημάτων και επιχειρήσεων», σημειώνει η ομοσπονδία και ζητάει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προωθήσει την αναθεώρηση-επαναρρύθμιση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...