Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αυνάν της Κύπρου ξαναχτύπησε, Και όμως θα βρεθούν ανεγκέφαλοι για να τον ψηφίσουν…


Ο Αυνάν της Κύπρου ξαναχτύπησε, Και όμως θα βρεθούν ανεγκέφαλοι για να τον ψηφίσουν…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 2, 2012
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, αναφέρει πως αν το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ για τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με την Πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, είναι αληθές, τότε είναι προφανές ότι «ο κ. Αναστασιάδης, παρά τις μεταμφιέσεις του στο διάλογο με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, παραμένει σταθερός στις γνωστές του θέσεις για διευρυμένη διάσκεψη και χαλαρή ομοσπονδία, η οποία στην ουσία αποτελεί συγκεκαλυμμένη συνομοσπονδία».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως η θέση δε του κ. Αναστασιάδη για εγγυήσεις της 
Τουρκίας στην περιοχή που θα ζουν οι Τουρκοκύπριοι, εφόσον σωστά αποδόθηκε η εν λόγω αναφορά στο δημοσίευμα, «δεν προστατεύει ποσώς την Κυπριακή Δημοκρατία και την ασφάλεια του κυπριακού Ελληνισμού» καθώς ισοδυναμεί με αναγνώριση δικαιώματος στην Τουρκία να εισβάλει και να καταλάβει την Κύπρο, όπως έκανε και το 1974.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Λιλλήκας υποδεικνύει ότι τα όποια έσοδα προκύψουν από τα κυπριακά οικόπεδα ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως όφελος θα έχουν μόνο οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Σε καμμιά περίπτωση δεν θα πρέπει η εξαγωγή του κυπριακού φυσικού αερίου, να γίνει μέσω της Τουρκίας, όπως φέρεται να πρότεινε ο κ. Αναστασιάδης, γιατί έτσι θα καταστούμε όμηροι της καλής θέλησης της Άγκυρας» προστίθεται.
Εκφράζεται η ελπίδα τέλος οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη να μην αποδόθηκαν σωστά και ότι ο κ. Αναστασιάδης θα διαψευσθεί όσα αναφέρθηκαν στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...