Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Tι προβλέπει το νέο τεκμήριο φορολογίας για το πτυχίο


 

 

Το Υπουργείο Οικονομικών κρατά στα συρτάρια του Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την φορολόγηση του τίτλου σπουδών...

Tι προβλέπει το νέο τεκμήριο φορολογίας για το πτυχίο
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ενθαρρύνεται να σπουδάσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα κληθεί να πληρώνει φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού.
Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές προβλέπει την φορολόγηση των πτυχίων των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, η φορολόγηση θα υπολογίζεταιαθροιστικά.
Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.
Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσα πιο πολλά πτυχία έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή(!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...