Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών χoρών είναι γεγονός


 

Σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 19:00 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά.

Το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών χoρών είναι γεγονός
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., ενώ στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.
Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας με το μνημειώδες μουσικό έργο «ΠΟΝΤΟΣ» του συνθέτη Χρήστου Κεμανετζίδη, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 407 ποντιακούς συλλόγους απ' όλη την Ελλάδα.
Η έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργο Γεωργιάδη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία, καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες.
Η προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Πόντου θα στηριχτεί στον δυναμισμό τηςΠοντιακής νεολαίας και στόχο έχει να περάσει μηνύματα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας - να αποτελέσει αντίδοτο στην «εθνική μας κατάθλιψη».
Όλοι οι καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η ΕΚΟ, ο ΟΛΠ και η AEGEAN.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνο: 210-4586019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...