Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τι κομίζει η Μέρκελ στην Αθήνα


 

Στην κρισιμότερη ίσως καμπή της ελληνικής οικονομίας, την  ώρα που οι δανειστές σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων, η Γερμανίδα καγκελάριος φθάνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Τι κομίζει η Μέρκελ στην Αθήνα
Αυτή τη φορά όμως η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας δεν έρχεται να τραβήξει το αυτί των ανυπάκουων και απείθαρχων Ελλήνων. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η Άνγκελα Μέρκελ θα επιχειρήσει μία μόλις μέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup του Λουξεμβούργο, να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας  στην ελληνική κυβέρνηση και παράλληλα να ξεκαθαρίσει στους εταίρους ότι η Γερμανία συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας.
Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα είναι εύκολο για την ελληνική πλευρά και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να δεχτεί τα πυρά των Ευρωπαίων εταίρων. Επί της ουσίας, το Eurogroup αναμένεται να διαπιστώσει πως το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει εκτός στόχων. Ελλάδα και τρόικα δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το πακέτο μέτρων, οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει, η επόμενη δόση βρίσκεται ακόμη στον αέρα, όπως επίσης και το ελληνικό αίτημα για παράταση του Μνημονίου.
Αυτούς τους κραδασμούς λοιπόν του Eurogroup θα επιχειρήσει να απορροφήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, καλύπτοντας παράλληλα τα… «φάουλ» της ελληνικής πλευράς.
Το βέβαιο είναι πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα διαμηνύσει από την Αθήνα πως η Ευρώπη και συγκεκριμένα η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει το αίτημα για παράταση του Μνημονίου, αρκεί να δει έργο από την ελληνική κυβέρνηση.
Επί της ουσίας, η Καγκελάριος θα δώσει περίοδο χάριτος προς την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου.
Η καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ώστε να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα, την ευρωζώνη και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας.
Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα της Καγκελαρίου δεν προβλέπεται συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...