Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αναλαμβάνει την εξουσία η υπηρεσιακή κυβέρνηση Μοντι;

 

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαρτίου 31, 2013
20130331-104806.jpgΤο πολιτικό αδιέξοδο της Ιταλίας φαίνεται να βρίσκει λύση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάριο Μόντι! Σιγά μην τον άφηνε η Μέρκελ.
Σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις σε περίπτωση νέων εκλογών, θα κέρδιζε με οριακή διάφορα το κόμμα του Μπερλουσκόνι με τη Λεγκα του Βορρά, ή θα είχε για δεύτερη φορά πολιτικό αδιέξοδο.
Πλεον, στην Ιταλία τοποθετούνται δυο ομάδες εμπειρογνωμόνων που θα αναζητήσουν έναν τρόπο άρσης του μετεκλογικού αδιεξόδου, με την ενδεχόμενη σύναψη μιας ευρείας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου φάσματος κομμάτων, βάσει όσων ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο.
Ο Ναπολιτάνο απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί για να διευκολυνθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών, μιας και η θητεία του λήγει σε λίγες εβδομάδες και με βάση το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύεται να προκαλέσει εκλογές τους τελευταίους έξι μήνες πριν αποχωρήσει απο τον προεδρικό θωκο.
Ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε ότι θα ζητήσει από τις δύο ομάδες εργασίες που θα σχηματιστούν να «καταρτίσουν συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής» που θα μπορούσαν να συμβάλλουν να ξεπεραστούν οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων. Η μία ομάδα ανέλαβε να καταρτίσει προτάσεις για θεσμικά ζητήματα, όπως ένας νέος εκλογικός νόμος για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο μετά από μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Στην ομάδα αυτή θα συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου Βαλέριο Ονίντα και τρεις πολιτικοί, ένας από την κεντροδεξιά, ένας από την κεντροαριστερά και ένας από το κεντρώο κόμμα του Μόντι.
Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με οικονομικά, κοινωνικά και ευρωπαϊκά θέματα. Σε αυτήν θα συμμετέχουν ένα πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ιταλίας, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, ο επικεφαλής της ISTAT, της ιταλικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, ο επικεφαλής της επιτροπής ανταγωνισμού, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης Μόντι και δύο βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...