Έτοιμος για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ιταλία, αλλά και σίγουρος για την επικράτηση, εμφανίστηκε το Σάββατο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μία ημέρα αφότου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού….
κυβέρνησης στον ηγέτη της κεντροαριστεράς, Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι. «Είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη προεκλογική εκστρατεία, και αυτή το φορά θα πετύχουμε μεγάλη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων οπαδών του που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Λαού της Ρώμης.
Αναφερόμενος δε στις προσπάθειες του κ. Μπερσάνι, ο Καβαλιέρε τόνισε ότι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς «διαθέτει μια αδύναμη και ασταθή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», προσθέτοντας μάλιστα ότι εάν δεν βρεθεί λύση «δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και επιβάλλεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές».
Παρά ταύτα, πέραν των διαξιφισμών του με τον κ. Μπερσάνι, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η «μοναδική λύση που απορρέει από το εκλογικό αποτέλεσμα» είναι μία συνεργασία μεταξύ της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς.
Οι προσπάθειες του κ. Μπερσάνι να σχηματίσει μία βιώσιμη κυβέρνηση έρχονται περίπου έναν μήνα έπειτα από τις ατελέσφορες εκλογές του Φεβρουαρίου, όταν καμία παράταξη δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει πλειοψηφία εδρών σε αμφότερες την κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
Η νομοθετική διαδικασία στην Ιταλία απαιτεί την επικύρωση ενός νομοσχεδίου και από τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/227275/berlouskoni-etoimos-gia-nees-ekloges-kai-gia-ti-niki/#ixzz2OQJyvaJv
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook