Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Συγκινητική η τελετή του Νιπτήρος στην Ι.Μ. Βαρσών Μαντινείας


 

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, η τελετή του Νιπτήρος, στον περίβολο της ιεράς μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα και η κάρα των Αγίων Νεομαρτύρων και πολιούχων της Τρίπολης Δημητρίου και Παύλου, παρουσία πολυπληθούς κοινού από την Αρκαδία και την Αργολίδα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Ο σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος, αναπαριστώντας τον Ιησού Χριστό, έπλυνε τα πόδια δώδεκα ιερέων που υποδύονταν τους 12 μαθητές, ενώ από τον εξώστη του μοναστηριού ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας, διάβαζε αποσπάσματα από το ιερό Ευαγγέλιο.
Η αναπαράσταση της τελετής του Νιπτήρος πραγματοποιείται στην ιερά μονή Βαρσών τα τελευταία 19 χρόνια και είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που διδάσκει ταπεινότητα. Η τελετή αυτή, όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, τελείτε σε υπόμνηση του «αγαπάτε αλλήλους», που άφησε ως παρακαταθήκη ο Θεάνθρωπος Κύριος, λίγο πριν τη σταύρωση και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς.
Με την λήξη της τελετής ο μητροπολίτης μύρωσε όλους όσους παρακολούθησαν την τελετή του Νιπτήρος στο καθολικό της ιεράς μονής του Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...