Διάβασα άρθρο της κ. Έλενας Παναρίτη [στα αγγλικά], η οποία παρομοιάζει τον ελληνικό λαό με τον Σίσυφο που ανέβαζε τον βράχο στην κορυφή, για να ξανακυλήσει πίσω και να τον ξανανεβάσει κ.ο.κ. Γενικά και αόριστα, ως συνήθως, πράγματα. Έγραφε κάτι και για τα κλειστά επαγγέλματα υπαινισσόμενη ότι η ύπαρξη κλειστών επαγγελμάτων εμποδίζει την ανάπτυξη. Το διάβασα όλο το άθρο. Και τί απεκόμισα; Τίποτε. Απλώς θυμήθηκα την κ. Παναρίτη να ωρύεται την 11.02.2012 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργαζόταν το νέο Μνημόνιο που θα ψήφιζαν την επομένη. Την θυμάμαι που έλεγε με οργισμένο ύφος: «που είναι η πάταξη της πολυνομίας, πού είναι η ανάπτυξη, μου ζητάτε να διαλέξω αν θα πτωχεύσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες;». Την επομένη υπερψήφισε όσα κατακεραύνωνε ως βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τόσο απλά, τόσο ωραία!
Και επειδή μου θύμισε την πολυνομία, από την οποίαν υποφέρει η χώρα μας και δεν πρόκειται να ιαθεί εις τον αιώνα τον άπαντα, πήγε ο νους μου σε μία από τις χιλιάδες νομοτεχνικές καρικατούρες της δύσμοιρης πατρίδας μου.
Άρθρο 4 ν. 4024/2011 .
«2. ….
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, [Εθνικής Αμυνας] και Οικονομικών καθορίζεται το σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης και το μισθολόγιο που εφαρμόζεται για το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από 1.1.2013 και εφεξής, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Υπηρεσίας αυτής.»
«Η ως άνω κοινή υπουργική απόφαση δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά φυλάσσεται στο ερμάριο ασφαλείας της Γενικής Γραμματείας, της Κυβέρνησης και επικυρωμένο αντίγραφο επιδίδεται μόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην ίδια την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση, οι διατάξεις του ν. 3205/2003 και της υπ` αριθ. πρωτ. 2/49212/0022/ 31-07-2007 απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, όπως ισχύουν κατά την ημερομηνία ψήφισης του ν. 4093/2012, δεν θίγονται είτε πριν είτε μετά την έκδοση της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης».
Τα εντός " " εδάφια προστέθηκαν με την υποπερίπτωση γ΄ (η οποία αναριθμήθηκε σε β) της περίπτωσης 7 της υποπαραγράφου Γ.1.του ν. 4093/2012, όπως η υποπερίπτωση αυτή τροποποιήθηκε-συμπληρώθηκε από 11/11/2012 δυνάμει των άρθρων 9§§6,7 του ν. 4111/2013 και 9§11, η οποία διέγραψε την εντός [] φράση από 5/12/2012.
Αφού θαύμασα για μία ακόμη φορά τη ζώσα μεταρρύθμιση στην παραγωγή νομοθετικού έργου, διερωτήθηκα: «Δεν μπορεί να χαθεί αυτή η υπουργική απόφαση;». Ασφαλώς και μπορεί. Άρα, έπρεπε ο νομοθέτης να επινοήσει άλλη μέθοδο ασφαλούς φύλαξης της απόφασης. Γιατί, λέω εγώ, δεν όρισεν ο νομοθέτης ότι την απόφαση θα φυλάσσει ο Μπένι μαζί με όλα τα στικάκια που διαθέτει και τα οποία περιέχουν κρίσιμα έγγραφα από όλα τα υπουργεία, από τα οποία έχει περάσει; Ποιος παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από τον Αντιπρόεδρο και αυτής της κυβέρνησης; Τί ερμάρια και αηδίες μου λέτε;
Κατάλαβες κυρία Παναρίτη μου ποιός φταίει για την κατάντια μας; Και συ φταις. Επειδή δεν ύψωσες το ανάστημά σου, όταν έπρεπε και μπορούσες. Τα άρθρα δεν ωφελούν. Όπως βλέπεις γράφω και εγώ άρθρα και εκτονώνομαι.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.