Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η πιο μεγάλη μέρα του Παναθηναϊκού

 
 
 
Ίσως είναι μία από τις πιο πικρές επετείους της πιο μεγάλης στιγμής στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που η συμπλήρωση 42 ετών από τη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στον τελικό του Πρωταθλητριών του Γουέμπλεϊ απέναντι στον Άγιαξ συμπίπτει με μια σεζόν όπου οι «πράσινοι» απέτυχαν να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη. Τα λάθη του σήμερα, ωστόσο, δεν σβήνουν καθόλου τη λάμψη του χθες. Στην πορεία μέχρι το «ναό του ποδοσφαίρου» και αφού απλά προπονήθηκαν κόντρα στην ιδιαίτερα αδύναμη Ζενές Ες του Λουξεμβούργου με δύο νίκες, 2-1 εκτός (Αντωνιάδης 6′, Ελευθεράκης 35′) και 5-0 στη Λεωφόρο (τέσσερα γκολ πέτυχε ο Αντωνιάδης 27′, 30′, 37′, 58′ και ένα ο Ελευθεράκης 17′), οι «πράσινοι» πέταξαν εκτός συνέχειας μερικές σπουδαίες ομάδες εκείνης της εποχής.
Τη Σλόβαν Μπρατισλάβας που κάποιους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το Κυπελλούχων επικρατώντας στον τελικό της Μπαρτσελόνα με 3-0 (Δομάζος 3′, Αντωνιάδης 55′, Δεληγιάννης 87′) στην Αθήνα και ήττα με 2-1 εκτός (Αντωνιάδης 52′), την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Έβερτον με 1-1 στην Αγγλία (Αντωνιάδης 81’) και 0-0 στη ρεβάνς, αλλά και τον Ερυθρό Αστέρα στα ημιτελικά.
Τα παιχνίδια με την ομάδα του Βελιγραδίου έμειναν στην ιστορία, αφού για τους «πράσινους» η ανατροπή με σκορ 3-0 (Αντωνιάδης 1’, 54’ και Καμάρας 68’) στον επαναληπτικό του εις βάρος τους 4-1 (Καμάρας 55’), αποτέλεσε μνημείο αιώνιας παναθηναϊκής περηφάνιας και για τους δύσπιστους, μελανή σελίδα, με την κόντρα απλά να διαιωνίζεται στο πέρασμα του χρόνου.
Στον τελικό ο Άγιαξ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού που στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στο μεγαθήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...