Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί δέν αρέσει τό νέο Σύνταγμα της Ουγγαρίας στους ψευτοδημοκράτες των Βρυξελλών;

 

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 7, 2013
20130907-145843.jpgΤο κείμενο πού ακολουθεί είναι το προοίμιο του νέου ουγγρικού Συντάγματος, πολύ αντίθετο, όπως είναι γνωστό, από τά εξοντωτικά «δημοκρατικά» ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ειδικά από τους «δημοκράτες» τής Επιτροπής τής Βενετίας). Και δεν είναι καθόλου περίεργο αφού το πνεύμα που διέπει το Ουγγρικό Σύνταγμα είναι εντελώς αντίθετο με την πρόθεση του διευθυντηρίου των Βρυξελλών ( αν και εξακολουθεί να μην το επιτυχάνει, για την εξάλειψη του έθνους/κράτους ) γιά τήν αγάπη γιά τήν πατρίδα, γιά τήν γλώσσα, τήν θρησκεία, τήν ιστορία τού κάθε λαού, να κάνει όλους τους κατοίκους της ηπείρου μία άμορφη μάζα, η οποία στερείται συναισθημάτων και αξιών.
Διαβάζοντας τίς λίγες αυτές γραμμές θά καταλάβετε γιατί η ψευτοδημοκρατική Επιτροπή τής Βενετίας είναι αντίθετη με το Σύνταγμα αυτό. Θα πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς της κατανόησης και της αλληλεγγύης με την Ουγγαρία, με την ελπίδα που γεννιέται επιτέλους, τουλάχιστον σε κάποιες από τις χώρες της ΕΕ, η επιθυμία να ξεφύγουν από την εξόντωση πού μας προετοιμάζουν οι πολιτικοί στην υπηρεσία των Βρυξελλών.
20130907-145939.jpg

Σημ.: Στην ψευτοδημοκρατική Επιτροπή τής Βενετίας είναι μέλος και το Καζακστάν με Πρόεδρο τόν δικτάτορα Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ , αυτός δεν τους ενοχλεί;
….
ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
(25 Απριλίου 2011)
Ο Θεός να ευλογεί τους Ούγγρους
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ
Εμείς, τα μέλη του ουγγρικού έθνους, κατά την έναρξη της νέας χιλιετίας, με αίσθημα ευθύνης για κάθε Ούγγρο, διακηρύσσουν τα ακόλουθα:
Είμαστε υπερήφανοι ότι ο βασιλιάς μας, Άγιος Στέφανος έχτισε το ουγγρικό κράτος σε στέρεες βάσεις και το έκανε μέλος της χριστιανικής Ευρώπης πριν χίλια χρόνια.
Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας που πάλεψαν για την επιβίωση, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.
Είμαστε περήφανοι για τα εξαιρετικά πνευματικά επιτεύγματα του ουγγρικού λαού.
Είμαστε περήφανοι που ο λαός μας στο πέρασμα των αιώνων έχει υπερασπιστεί την Ευρώπη σε μια σειρά από αγώνες και έχει εμπλουτίσει την Ευρώπη με τα ταλέντα του και την επιμέλειά του.
Αναγνωρίζουμε το ρόλο του Χριστιανισμού στην διατήρηση τού έθνους μας. Εκτιμούμε τις διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις της χώρας μας.
Υποσχόμαστε να διατηρήσουμε την πνευματική και ψυχική ενότητα του έθνους μας διχασμένη στις θύελλες του περασμένου αιώνα. Οι εθνότητες που ζουν μαζί μας είναι μέρος της ουγγρικής πολιτικής κοινότητας και συστατικά μέρη του κράτους.
Έχουμε δεσμευτεί για την προώθηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την γλώσσα μας, τόσο διαφορετική από όλες τις άλλες, τον ουγγρικό πολιτισμό, τις γλώσσες και τους πολιτισμούς των εθνοτήτων που ζουν στην Ουγγαρία, μαζί με όλη την ανθρωπογενή και φυσική κληρονομιά της Λεκάνης των Καρπαθίων.
Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι πρός τους απογόνους μας, και θα προστατεύσουμε τις ζωές των μελλοντικών γενεών κάνοντας μια συνετή χρήση των υλικών, τών πνευματικών και φυσικών πόρον μας.
Πιστεύουμε ότι η εθνική κουλτούρα μας έχει μια πλούσια συμβολή στην ποικιλομορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σεβόμαστε την ελευθερία και τον πολιτισμό των άλλων λαών, και θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με κάθε έθνος στον κόσμο.
Πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη ύπαρξη βασίζεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Πιστεύουμε ότι η ατομική ελευθερία δεν μπορεί να είναι πλήρης παρα μόνον όταν συνεργάζεται με τους άλλους.
Πιστεύουμε ότι η οικογένεια και το έθνος αποτελούν την κύρια δομή της ζωής μας και ότι οι αξίες της θεμελιώδους συνοχής είναι η αφοσίωση , η πίστη και η αγάπη.
Πιστεύουμε ότι η δύναμη της κοινότητας και η τιμή του καθενός βασίζονται στην εργασία , ένα επίτευγμα του ανθρώπινου μυαλού.
Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα γενικό καθήκον να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους και φτωχότερους.
Πιστεύουμε ότι ο στόχος των πολιτών και του κράτους είναι να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό μέτρο της ευημερίας, της ασφάλειας, της τάξης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
Πιστεύουμε ότι η δημοκρατία είναι δυνατή μόνο εάν το κράτος εξυπηρετεί τους πολίτες της και διαχειρίζεται τις υποθέσεις της με δίκαιο τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις ή καταχρήσεις.
Τιμούμε τα επιτεύγματα τού ιστορικού μας συντάγματος και τιμούμε την Αγία Κορώνα, η οποία ενσωματώνει την συνέχεια της συνταγματικής κυριαρχίας της Ουγγαρίας και την ενότητα του έθνους.
Εμείς δεν αναγνωρίζουν την αναστολή τού ιστορικού μας συντάγματος λόγω των ξένων κατακτήσεων. Αρνούμαστε κάθε δυνατότητα παραγραφής για τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος του ουγγρικού έθνους και των πολιτών του, υπό των δικτατοριών του ναζισμού και του κομμουνισμού.
Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Κομμουνιστικό Σύνταγμα του 1949, δεδομένου ότι χρησίμευσε ως βάση για την τυραννία, ως εκ τούτου το διακηρύσσουμε άκυρο.
Συμφωνούμε με τα μέλη τού πρώτου ελευθέρου Κοινοβουλίου, το οποίο διακήρυξε την απόφασή τους όπως και πριν ότι η ελευθερία μας γεννήθηκε με την τρέχουσα επανάστασης μας του 1956.
Αναγνωρίζουμε ως ημερομηνία της αποκατάστασης της αυτοδιάθεσης της χώρας μας, που έχασε την δέκατη ένατη ημέρα του Μαρτίου, του 1944, την 2α Μαΐου 1990, όταν ιδρύθηκε το πρώτο ελεύθερα εκλεγμένο όργανο της λαϊκής εκπροσώπησης.Θεωρούμε την ημερομηνία αυτή ως την έναρξη της νέας δημοκρατίας και της νέας συνταγματικής τάξης της χώρας μας.
Πιστεύουμε ότι, μετά από τις δεκαετίες του εικοστού αιώνα, που μας οδήγησαν σε μια κατάσταση ηθικής παρακμής, έχουμε μια συνεχή ανάγκη για πνευματική και πνευματική ανανέωση.
Προσβλέπουμε όλοι μαζί στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος και στη δέσμευση της νεότερης γενιάς. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα κάνουν την Ουγγαρία μεγάλη και πάλι με τα ταλέντα τους, την επιμονή τους και την ηθική δύναμη.
Ο Θεμελιώδης νόμο μας [το παρόν Σύνταγμά μας] πρέπει να είναι η βάση του νομικού μας συστήματος: θα σχηματίσει μια συμμαχία μεταξύ των Ούγγρων του παρελθόντος, το παρόντος και το μέλλοντος, μια ζωντανή εικόνα που εκφράζει τη βούληση του έθνους και τη μορφή με την οποία θέλουμε να ζήσουμε.
Εμείς, οι πολίτες της Ουγγαρίας, είμαστε έτοιμοι να θεμελιώσουμε την τάξη της χώρας μας στις κοινές προσπάθειες του έθνους.
20130907-150058.jpg

πηγή: http://griechenwitz.bloog.it/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%AD%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%8C-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...