Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Άσαντ: Η Ρωσία συνεχίζει να μας υποστηρίζει

Άσαντ: Η Ρωσία συνεχίζει να μας υποστηρίζει
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό ότι δεν θα διαπραγματευθεί με τους αντάρτες έως ότου εγκαταλείψουν τα όπλα, ενώ εκτίμησε πως η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχός του, συνεχίζει να υποστηρίζει την κυβέρνησή του περισσότερο παρά ποτέ.

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel και θα δημοσιευθεί στο τεύχος του το οποίο κυκλοφορεί την Δευτέρα ο Άσαντ είπε πως δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να διευθετηθεί η σύρραξη στη Συρία μέσω διαπραγματεύσεων με τους αντάρτες, κάνοντας μια δήλωση η οποία αναμένεται να διαψεύσει τις όποιες ελπίδες διατηρούσαν δυτικές κυβερνήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πολιτική λύση.
«Κατά την άποψή μου, μια αντιπολίτευση που έχει πολιτικά όπλα δεν φέρει όπλα. Αν κάποιος θελήσει να εγκαταλείψει τα όπλα και θέλει να επανέλθει στην καθημερινή ζωή, να το συζητήσουμε», είπε ο Άσαντ.
Η σύγκρουση στη Συρία άρχισε όταν εκδηλώθηκε ένα κίνημα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, και σταδιακά μετατράπηκε σε έναν εμφύλιο πόλεμο μετά την εκστρατεία κυβερνητικής καταστολής που εξαπέλυσε η Δαμασκός. Πιστεύεται ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ένοπλη σύρραξη.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα μια απόφαση που αξιώνει την εξάλειψη των χημικών όπλων της Συρίας και υιοθετεί ένα σχέδιο για να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άλλες δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν τις δυνάμεις του Άσαντ για μια επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου που είχε αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η συριακή κυβέρνηση και η σύμμαχός της Ρωσία επιρρίπτουν την ευθύνη στους αντικυβερνητικούς αντάρτες για την επίθεση αυτή.
Ο Άσαντ είπε στο Σπίγκελ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει «ούτε ένα στοιχείο για δείγμα» ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα. «Δεν έχει τίποτε να προσφέρει πέρα από ψέματα», είπε ο Άσαντ, αντιπαραβάλλοντας την στάση της Ουάσινγκτον με εκείνη της Μόσχας, που επισήμανε ότι θεωρεί «αληθινούς φίλους». «Αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα για τι πρόκειται στ' αλήθεια. . . Οι Ρώσοι είναι πολύ πιο ανεξάρτητοι από εσάς στην Ευρώπη, όπου όλοι ευθυγραμμίζεστε πάρα πολύ με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι πιο αποφασισμένος παρά ποτέ να μας υποστηρίξει. . . Γνωρίζει από την δική του μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στην Τσετσενία τι περνάμε εδώ», ανέφερε ο Άσαντ.
Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι δεν ανησυχεί για την δική του μοίρα, και γι' αυτό ο ίδιος και η οικογένειά του ζει στην Δαμασκό τα δυόμισι χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος, ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται πως ο συριακός λαός θα τον στηρίξει, αφού βλέπει την καταστροφή που φέρνουν οι αντάρτες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/354332/o-asant-dilonei-oti-den-diapragmateyetai-me-antartes#ixzz2guu2gG15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...